Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 368
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljvosti iz TV, Pozorisnog i Filmskog sveta ~ Nova Tema!  (Pročitano 735768 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
BALAŠEVIĆ DOVODI MIHALKOVA

Poznati ruski glumac i režiser Nikita Mihalkov u pregovorima da bude koscenarista igranog filma Đorđa Balaševića - "Kao rani mraz"

Nikita Mihalkov pregovara sa Đoletom Balaševićem oko angažmana na filmu "Kao rani mraz". Kako saznaje Press, čuveni ruski glumac i režiser najverovatnije će biti koscenarista igranog filma koji će pod okriljem producentske kuće "Salajka" početi da se snima krajem leta. Kontakti sa Mihalkovim već su uspostavljeni, i ova saradnja će, uz najavljena impresivna glumačka imena i Đoletovu vrcavost i duhovitost, sigurno svrstati Balaševićev prvenac među glavne kandidate na prestižnim svetskim festivalima.

Đoletova ćerka, novosadska glumica Jovana Balašević, potvrdila je za Press da će film snimljen po knjizi njenog oca okupiti značajna svetski priznata imena:

- Dobro ste čuli, i tačno je da će Nikita raditi na filmu, mada još uvek ne bi trebalo da govorimo o tome. Pripreme se privode kraju, tako da će u avgustu, najkasnije u septembru, početi da se snima. Pored Mihalkova biće još značajnih, a veoma poznatih glumačkih imena. Rade Šerbedžija je i do sada sugerisao oko scenarija i njegovo mišljenje je uvaženo. Osim Šerbedžije, najizvesnije je da će u filmu igrati Miki Manojlović, koji će se ozbiljnije pozabaviti ulogom kada uskoro završi snimanje filma u Italiji. Verujem da će se naći uloga i za mene - otkrila je Jovana.

Balašević je ranije istakao da će u filmu učestvovati priznati vrhunski stručnjaci, pa će tako asistent režije biti Zoran Andrić, koji je do sada radio poznate filmove kao što su "Karaula", "San zimske noći", "Život je čudo". Tom prilikom Đole je dodao da je ponosan što u čitavom projektu učestvuje cela porodica.

- Do sada se porodična manufaktura pokazala odlično. Pored Olivere, tu su naše ćerke Jovana, koja je glumica, Jelena, koja sarađuje na scenariju i režiji, a Aleksa će morati da glumi jer ima jedna uloga pisana za njega. Što bih tražio neko drugo dete kad već imam najlepše - rekao je Balašević.

Radnja filma smeštena je u vojvođansku ravnicu, a jedna od prvih scena koje će biti snimljena biće scena sa neizbežnim suncokretima.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
PINKOVA VLADA

Snimanje nove TV serije "Premijer" u produkciji TV Pink počelo juče u Zemunu, uloga predsednika Vlade poverena Miloradu Mandiću Mandi

Snimanje televizijske serije "Premijer" u produkciji TV Pink počelo je juče u studiju ove kuće u Zemunu. Seriju potpisuje autorski tim: reditelj Milan Karadžić i scenarista Stevo Koprivica, tandem poznat po već kultnom "M(j)ešovitom braku".

Zaplet na humoristički način u seriji "Premijer" prati izbore i formiranje nove vlade Srbije sa svim ministarstvima i kabinetima, gde će za predsednika vlade biti izabran Milorad Mandić Manda. On će rukovođenje svojim kabinetom odmah poveriti Milutinu Mimi Karadžiću, dok će za šefa BIA biti izabran Nikola Kojo (poznat po ulozi operativca DB-a u filmu "Mehanizam"). Predsednicu Srbije igraće Jelisaveta Seka Sablić.

Predviđeno je da serija ima sto epizoda, a scenaristi su čitavu priču smestili u 2015. godinu.

Prema dramskom predviđanju Karadžića i Koprivice, Srbija za osam godina još uvek neće biti članica Evropske unije, a u seriji će se pojaviti i uobičajeni "stranac za vršenje pritiska na Srbiju". Ulogu Hedvige, koja je naslednica Karle del Ponte, tumačiće zgodna hrvatska glumica Mila Elegović, poznata iz serije "Bitange i princeze".

Promociji serije, upriličenoj u novom Pinkovom studiju u Zemunu, prisustvovali su skoro svi glavni "krivci" za novu Pinkovu televizijsku novelu, na čelu sa ružičastim premijerom u senci - Željkom Mitrovićem.
(A. D.)

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Crni film i novi talas
Autor: T.M.S. | 14.06.2007 - 11:04

U Muzeju jugoslovenske kinoteke u toku je ciklus posvećen najznačajnijim domaćim režiserima, koji će trajati sve do 20. juna.

Danas su na programu dva filma Aleksandra Petrovića: „Dani“, u kom glavne uloge tumače Olga Vujadinović i Ljubiša Samardžić (18), i Dvoje“ (20), sa Mihom Balohom i Bebom Lončar u glavnim ulogama. Sutrašnji dan posvećen je Makavejevu: biće prikazana ostvarenja „Čovek nije tica“ (18) i „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ (20). U subotu, 16. juna, na programu su dva filma Žike Mitrovića, „Ešalon doktora M“ (18) i „Užička republika“ (20), a u nedelju možete pogledati „Zasedu“ (18) i „Na putu za Katangu“ Živojina Pavlovića. Sledi program posvećen Slobodanu Šijanu, u okviru kog će u ponedeljak, 18. juna, biti filmovi „Ko to tamo peva“ (18) i „Kako sam sistematski uništen od idiota“ (20). U utorak, 19. juna, na programu su filmovi „Devojka“ (18) i „Cross country“ (20) Mladomira Đorđevića, a festival zatvara dan posvećen Miši Radivojeviću, kada će biti prikazani filmovi „Bube u glavi“ (18) i „Dečko koji obećava“ (20).

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8234
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N86
Kevin Spacey više ne mari za filmsku karijeru

"DOSTA mi je svega, više me zaista nije briga za karijeru", izjavio je glumac Kevin Spacey, koji, nakon deset godina snimanja filova, u istome više ne vidi smisao. Kako kaže, želi zbližavati ljude, a ne hodati po holivudskim zabavama, koje posljednjih godina izbjegava u širokom luku.

Holivudski glumac Kevin Spacey priznao je medijima kako je izgubio svaki interes za snimanje filmova, davanje intervjua i hodanje po zabavama, koje naziva "uštogljenima i licemjernima". Godine 2003. postao je umjetnički direktor londonskog kazališta Old Vic Theatre, pa ga teatar sve više zaokuplja, a s visokobudžetnim filmovima kakve je godinama snimao više ne želi imati veze.

"Nakon deset godina karijere o kakvoj ni sanjati nisam mogao sam se zapitao - što da radim s uspjehom kojeg sam postigao? Snimam film po film, brinući se za potpuno nebitne detalje, umjesto da se pozabavim važnijim stvarima", izjavio je glumac.

"Ono što me zaista zanima jest rad s ljudima, moć spajanja ljudi je neponovljivo iskustvo i time se želim baviti", zaključuje Spacey, koji će u sljedećoj kazališnoj sezoni igrati glavnu ulogu u predstavi "Speed the Plow" Davida Mammeta, a u svom će kazalištu ugostiti i slavnog redatelja Sama Mendesa.

Izvor: Index
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Drama je kao ledeni breg
Predstavom „Razred” želim da predstavim istinu o današnjem vremenu i društvu, kaže slovenački autor Matjaž Župančič, pred večerašnju premijeru u BDP-u

Matjaž Zušančič

INTERVJU
Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta večeras u 20.30 časova biće izvedena premijera crnohumorne komedije „Razred” slovenačkog dramskog pisca i reditelja Matjaža Zupančiča. Komad je režirala Milica Kralj. Na istoj sceni pomenuta rediteljka postavila je i Zupančičevo delo „Igra parova”. Za komad „Razred” Zupančič je dobio, već četvrtu, Grumovu nagradu. Visoko slovenačko priznanje osvojio je i za drame „Vladimir” (1998), „Goli pijanista” (2000) i „Hodnik” (2003), dok je za knjigu drama „Isterivači đavola” 1993. dobio nagradu Društva slovenačkih pisaca i sajma knjiga. Njegov roman „Senke u očima” 2000. nominovan je za nagradu Kresnik.

Matjaž Zupančič radi kao profesor režije na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju u Ljubljani. Posle školovanja u Ljubljani i Londonu, neko vreme je vodio Eksperimentalno pozorište „Glej” i bavio se alternativnim oblicima teatra. Umetnički opus Matjaža Zupančiča broji oko četrdeset režija, sa svojim tekstovima gostovao je na čuvenim evropskim festivalima u Avinjonu i u Bonu.

U iščekivanju smo premijere Vašeg komada „Razred” u BDP-u, kojoj će te, kako je najavljeno, prisustvovati. Da li se radujete susretu sa beogradskom publikom?

Radujem se tom susretu. Ne prisustvujem često evropskim premijerama svojih drama, ali u Beograd redovno dolazim, i to sa posebnom radošću i zadovoljstvom. 

Vaše poslednje drame na izvestan način bavile su se krizom intime. Šta Vas je podstaklo da napišete komad „Razred”?

Komadom „Razred” želeo sam da predstavim neku istinu o današnjem vremenu i društvu. To je smešna igra o ozbiljnim stvarima. Pokušao sam da povežem političku dimenziju drame sa formom koja je bliska teatru apsurda. Tu vezu osećam kao nešto autentično, nešto vrlo lično. „Naučni diskurs” učesnika seminara, u okviru kojeg teče radnja komada, komičan je, apsurdan, ali i zastrašujući. Njihova pozicija je cinična, ali i tragična. Svesni su da su svi izbori koje nudi sistem, kome i sami služe, u suštini lažni. Šta se krije iza vrata „Razreda”? Napolju ih čeka nezaposlenost. Nasilje. Očaj. Lične tragedije. Problem je svet koji je ostao pred vratima učionice. Nije slučajno što na temu nezaposlenosti često nailazimo u novim ostvarenjima angažovanog pozorišta. Nezaposlenost je nevidljivi Berlinski zid između onih koji su dobili ulaznicu, koji su „unutra”, i onih koji su ostali „napolju”. To je ključni problem savremene Evrope.

Predstava „Razred” već je izvedena u Sloveniji. Kako je primljena kod tamošnje publike?

Kada su u sali studenti, atmosfera je kao na fudbalskoj utakmici. Nekad u sali vlada muk, ali koji takođe nešto govori. U svakom slučaju, ova predstava nailazi na snažan odjek.

Beogradsku postavku „Razreda” radi gotovo ista ekipa koje je postavila i Vaš komad „Igra parova”. U čemu je ključ uspešne saradnje?

Jednostavno: verujem toj ekipi, a oni moje tekstove ozbiljno shvataju. Moje drame nisu jednostavne. Komad „Igra parova” realizovala je veoma inteligentna glumačka ekipa, a čini mi se i da je mlada rediteljka Milica Kralj veliki potencijal.

Svoje komade uglavnom i režirate. Ipak, mišljenja ste da je zabluda da kao dramatičar imate odgovor na sva rediteljska pitanja?

Pozorište je autonomna umetnost, kad režiraš svoj komad stojiš pred istim problemima kao kad režiraš bilo koji drugi tekst. Ali je istina da sam zahvaljujući režiji razvio i poseban pogled na pisanje dramskog teksta. Dramski pisac dolazi iz širokog referentnog prostora, drama je kao ledeni breg. Ali ono što na kraju viri iz vode mora da bude vrlo promišljeno i prečišćeno. Literatura priča priče, opisuje, objašnjava... Drama sve to objedinjuje na sceni. Drama je događaj. Situacija. Dijalog. A pre svega drama mora da ima kontekst. Reči u pozorišnoj igri nisu zaključak, već početak, one su put do onoga šta se iza njih krije.

Posle poglavlja političke drame došlo je do velike krize dramskog teksta u Sloveniji. Da li ima nekog pomaka u tom domenu?

Kako se stanje duha odražava u teatru, jasno je da danas najbolje cvetaju komercijalne predstave i provereni pozorišni sadržaji. Politička drama je izgubila svoju oštrinu jer je postala samo jedan od proizvoda u globalnom umetničkom supermarketu. U takvoj situaciji neophodno je iznova preispitati neka ishodišta. Pozorište koje želi da bude predvodnik savremenih društvenih i filozofskih problema zbog toga je ponekad potisnuto na marginu. To je, sa stanovišta inovativnosti, ponekad više nego neophodno. Kako su moje drame stigle najpre u slovenačka, a potom i evropska pozorišta, uticale su i na slovenačku pozorišnu scenu. U poslednje vreme piše sve više novih mladih autora i autorki. U svakom slučaju, slovenačko dramsko stvaralaštvo je u usponu.

Svrstavaju Vas u najproduktivnije autore. Kako uspevate da održite kontinuitet?

Da budem iskren, posle komada „Razred” nisam napisao ništa novo. Čini mi se da sam sa tim komadom stigao do kraja nekog svog dramskog i pozorišnog istraživanja, a kuda dalje još ne znam. Nije šala, već istina da trenutno režiram savremenu plesnu predstavu.

Da li će se u skorijoj budućnosti desiti da neki svoj komad i režirate u Beogradu?
Postoji mogućnost. Nebojša Bradić, moj prijatelj i upravnik BDP, već mi je nudio i takvu saradnju ali, na žalost, za sada nismo uspeli da uskladimo termine.
Borka Trebješanin

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
SVETI SERĐO

Sergej Trifunović: Nisam kriv zbog gubitka uloge u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu", želeo sam da tumačim lik Gavrila

Velika prašina podigla se oko navodnog sukoba između glumca Sergeja Trifunovića i ekipe filma "Sveti Georgije ubiva aždahu", na čijem su čelu Srđan Dragojević i Dušan Kovačević. Iako je u ovom istorijskom spektaklu trebalo da tumači jednu od najvažnijih uloga - lik Gavrila, Trifunović je u poslednjem momentu "izvisio", a spekulacije su išle dotle da se kao jedan od razloga pominjala Sergejeva navodna preterana gojaznost.

U jednom intervjuu Dragojević je objasnio da je između njega i Trifunovića došlo do kreativnog razmimoilaženja:

U slavu jogurta!

Kompanija "Imlek" organizovala je juče " Moja kravica doručak" za javne ličnosti u kafiću "Crveni petao". Pored Sergeja, koji je kao domaćin duhovitim komentarima zabavljao zvanice, bilo je prisutno dosta poznatih ličnosti koje su se takmičile u pravljenju što zanimljivijeg sendviča. Svoju kreativnost pokazali su glumac Aleksandar Srećković Kubura, voditeljka Branka Nevistić i fotograf Nenad Marjanović, šminkerka Jelena Maćić, glumci Iva Štrljić i Srđan Timarov. Promociji nove ambalaže čuvenog "roze jogurta" prisustvovali su i Moka Slavnić, pevačice Bebi Dol i Arijana, voditelji Snežana Dakić i Miloš Milovanović...

- Sergej je bio na kastingu za ulogu Gavrila do izvesnog trenutka, ali je došlo do razmimoilaženja u viđenju kako bi njegova uloga trebalo da bude predstavljena, tako da smo zajedno zaključili da bi samo mučili jedan drugog sarađujući, a da obojica ne bismo bili zadovoljni. To su bolne stvari koje se ponekad događaju, ali ako se već dogode, bolje da to bude u fazi kada ne ugrožavaju film.

U izjavi za Press Trifunović nije želeo da bavi komentarisanjem tvrdnje svog velikog prijatelja, ali je napomenuo da će sa snimanja "Aždahe", koje počinje 11. jula, odsustvovati "tuđom krivicom":

- Ništa od tih spekulacija nije tačno - rekao je Trifunović, i dodao: - Razišli smo se bez nekih preteranih varnica, ali hoću da napomenem da ja nisam nimalo kriv zbog toga što neću glumiti u tom filmu. Došlo je do izvesnih kreativnih mimoilaženja, za koja ne želim da kažem ko ih je izazvao, ali je izvesno da ja nisam. Želeo sam ulogu Gavrila, ali od toga sada nema ništa.

Trifunović kaže da će pokušati da obnovi ugovore za nekoliko važnih uloga koje je odbio zbog "Svetog Georgija":

- Postoji šansa da se vratim nekim od ranije dogovorenih uloga. U svakom slučaju, sada idem na more i najmanje do septembra neću da razmišljam o poslu - rekao je Trifunović za Press.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Šerbedžija u seriji o Kosovu
Autor: A.N. | 15.06.2007 - 09:44

Rade Šerbedžija i Lolita Davidović će glumiti u kanadskoj seriji „Zona razdvajanja“ („Zone of separation“) koja se bavi odnosima između Srba i Albanaca u izmišljenom gradu negde na Balkanu, oslanjajući se na aktuelnu situaciju na Kosovu.

Snimanje serije koja će imati osam epizoda počinje uskoro, režiser je Mario Azopardi, a osim Radeta Šerbedžije i Lolite Davidović, glumice srpskog porekla koja je igrala u filmovima „JFK“, „Raising Cain“, „Intersection“ i mnogobrojnim američkim serijama, u „Zoni razdvajanja“ glume i Nik Mankuzo, Jasmin Geljo, Nina Sabljić i mnogi drugi.
Inače, serija se, kako se navodi, bavi apsurdnom realnošću života u nasilnoj zoni razdvajanja u fiktivnom balkanskom gradu podeljenom između Srba i Albanaca. Između dve suprotstavljene strane nalaze se vojnici UN koji na sve moguće načine pokušavaju da održe krhko primirje.
Serija će se snimati u Torontu i Tuzli, a sledeće godine će biti prikazana na kanadskim televizijama TMN i „Movie Central“.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Legendarni glumac snimio film „Živi slobodno ili umri muški“
Brus ponovo umire muški
Autor: A.N. | 16.06.2007 - 09:42

Nakon dvanaest godina Brus Vilis ponovo glumi policajca Džona Meklejna u filmu „Živi slobodno ili umri muški“ („Live Free or Die Hard“), četvrtom nastavku popularnog akcionog serijala koji će u Srbiji premijerno biti prikazan 26. juna. Posredstvom producentske kuće „Tak“ dobili smo intervju sa Vilisom u kojem on objašnjava kako se snašao u ulozi ostarelog Meklejna i zašto je, kako on kaže, ovaj film bolji čak i od prvog dela.

Mnogi smatraju da je, posle Džona Vejna, Džon Meklejn jedini pravi američki heroj. Zbog čega?
- Pa, kada sam se pre dvadesetak godina spremao za ulogu Džona Meklejna, u biografiji sam imao samo nekoliko snimljenih filmova i na lik Meklejna su uticali moji koreni iz Južnog Džersija, poreklo iz radničke klase i veoma zdravo nepoštovanje autoriteta i prilično mračan smisao za humor.
Šta imate zajedničko sa Džonom Meklejnom?
- Deo nečega što sada zovemo mitologija „Umri muški“ je sledeće: Meklejn na prvom mestu voli svoju porodicu, na drugom istinu. On nema ni trunčicu tolerancije prema onome koji pokušava da povredi nevine ljude i, ako treba, žrtvovaće i svoj život da bi to sprečio.
Šta vas je na početku nateralo da prihvatite ulogu u „Umri muški“?
- Kada sam pogledao tri prethodna nastavka, shvatio sam da želim da snimim još jedan film koji će biti toliko dobar, ako ne i bolji od prvog dela, koji je, po mom mišljenju, jedini koji je stvarno sjajan.
Rekli ste da je ovaj film podjednako dobar kao i prvi nastavak. Zbog čega?
- Reditelj Len Vajsman i ja slično razmišljamo i hteli smo da napravimo film sa minimumom specijalnih efekata. Želeli smo da film bude što žešći, sa unikatnim kaskaderskim scenama i spektakularnim ubistvima. Po prvi put jedan od glavnih negativaca je žena, Megi Kju?
- Bilo je to čudno iskustvo. Džon Meklejn nikada nije udario ženu, a ni ja u stvarnom životu nikada nisam udario ženu. Na sreću, u filmu nemam pravi kontakt sa njom, mada je ona mene nekoliko puta dobro istukla! Zbog toga je Meklejn rekao da, iako nikada nije podigao ruku na ženu, u ovom slučaju će morati da napravi izuzetak.
Priča se da ste na snimanju poludeli kada vas je Megina dublerka udarila u glavu...
- Gledaćete prave batine. Prvog dana snimanja njena dublerka je pogrešno procenila udaljenost i udarila me je u glavu cipelama sa visokim štiklama. Nisam poludeo, otišao sam kod doktora koji mi je zašio ranu.
Kakav je osećaj glumiti stariju verziju Džona Meklejna?
- Prvobitno smo nameravali da snimimo film „Džon Meklejn: Rane godine“, čija bi radnja bila smeštena u period pre prvog nastavka. Međutim, mislim da smo taj voz propustili, jedino ako u međuvremenu neko ne smisli tehnologiju koja će moći da izbriše bore na mom licu.
Da li će se lik Holi Meklejn ikada vratiti?
- Znate, voleo bih da vidim povratak Holi Meklejn. Mislim da će gledaoci, u izvesnoj meri, u ovom filmu videti unapređenu verziju Holi u liku Lusi Meklejn, koju je izvanredno odigrala Meri Elizabet Vinsted.
Sa kojim glumcima najviše volite da sarađujete?
- Pre mesec dana sam snimao sa Polom Njumenom, a sarađivao sam i sa Robertom de Nirom, jednim od mojih heroja. Snimao sam sa mnogo dobrih glumaca.
Kojem glumcu ste se divili dok ste odrastali?
- Stivu Mekvinu.
Da li imate savet za glumce koji tek počinju svoju karijeru?
- Recimo to ovako, ako postoji bilo koji drugi način da izrazite sebe kao umetnika, slikanje, vajanje, pisanje... uradite to. Jer gluma je veoma naporna i bavite se njom samo ako baš ne možete da živite bez ovog posla. U tom slučaju, prvo pronađite dobrog učitelja glume.
Da li nameravate da se oprobate i kao reditelj?
- Da. Nedavno sam sa mlađim bratom i nekoliko prijatelja osnovao producentsku kompaniju „Vilis broders films“. Imamo nekoliko odličnih scenarija i mislim da ću u narednih nekoliko godina stati i iza kamere.
Kada ste snimali prvi deo da li ste mogli da pretpostavite kakav će uticaj film imati?
- Ne, ni približno. Iskreno, svako ko voli film i ja, dugujemo zahvalnost Sibil Šepard, jer da ona nije zatrudnela usred snimanja serije „Slučajni partneri“, nikada ne bih mogao da prihvatim ulogu u filmu „Umri muški“.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Jana Milić u filmu „Serbian scars“
Igram Albanku koja voli Srbina
Autor: D. Dostanić | 16.06.2007 - 09:44

Mlada i seksepilna glumica Jana Milić odigrala je zapažene uloge u televizijskim serijama "M(j)ešoviti brak" i "Ljubav, navika, panika", a pre nekoliko dana dobila je glavnu ulogu u holivudskom filmu "Serbain scars" ("Srpski ožiljci"), čije snimanje uskoro počinje u Srbiji.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ekipe i što ću imati priliku da radim nešto drugačije nego do sada. "Srpski ožiljci" su s jedne strane triler sa puno akcije, a s druge priča o ljubavi, porodici, prijateljstvu, pravim vrednostima, ali i o tome da se uvek moramo boriti u životu za ljude koje volimo. Tumačim Suzen, Albanku koja voli Srbina. Oni zajedno pomeraju granice ljubavi, vere, politike i rata. Bore se jedno za drugo i istrajni su u tome. Aleksu igra Vladimir Rajčić, koji je sjajan kolega i spona između srpskih i američkih glumaca u ovom filmu - priča Jana, koja će u filmu zaigrati pored nekolicine poznatih glumaca.
- Pored Vladimira Rajčića, imam zadovoljstvo da radim sa om (negativac koji nas juri), Makom Dakaskosom, Klaudiom Kristijanom... Od naših glumaca su tu Sergej Trifunović, Nikola Kojo... Reditelj Brent Haf sjajno radi sa glumcima - priča Jana i dodaje da snimanje počinje za nekoliko dana. Snimaće se u Beogradu do kraja jula. Premijera je planirana na jesen, i kod nas i u Americi.
Jana je domaćoj publici postala poznata ulogom negativca u seriji "M(j)ešoviti brak".
- Snimajući "M(j)ešoviti brak", naučila sam da radim sa uhodanom ekipom. Nije lako upasti, kao nov lik, u nešto što je ostaloj ekipi svakidašnjica. Na sreću, mene su dobro prihvatili i puno su mi pomogli, ne samo ekipa već i publika - kaže Jana koja se izgleda specijalizovala za role negativaca.
- U filmu Dimitrija Vojnova "Doba nevinosti", koji će se uskoro snimati, takođe igram negativca, jednu od devojaka koje pokušavaju da skrenu glavnog junaka sa puta vrline. Film se trenutno nalazi u fazi priprema, glavno snimanje će biti ovog leta, a premijera, nadam se, na jesen. Pored mene igraju i Mirka Vasiljević, Danijela Štajnfeld, Lena Bogdanović, Tihomir Stanić...

Izgled pomaže
Koliko vam izgled pomaže pri dobijanju neke role?
- Dovoljno, mada nemam pravi odnos prema tim stvarima. Trudim se da budem što kvalitetnija glumica. Ako je nekom za neku ulogu bio presudan moj izgled - super, jer ću ja dokazati ostalo. Izgled je plus, a svaka glumica koja tvrdi da ju je to omelo u karijeri, a ima ih, folira se. I dalje tvrdim da je presudan talenat, jer sve ostalo dođe i prođe - kaže Jana.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8234
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N86
"Pirati sa Kariba" cenzurisani u Kini

Film "Pirati sa Kariba: Na kraju sveta" cenzurisan je u Kini zbog scena uvredljivih za kineski narod, prenela je u petak agencija Sinhua.

Cenzori su iz filma isekli scene u kojima je piratski kapetan, kog tumači honkongška zvezda Čou Hong Kong, uplašen, ćelav, njegovo lice je puno ožiljaka, ima bradu i duge nokte.

Radi se o slikama tipičnim za "poznati holivudski stil demonizacije Kineza", navodi vodeća kineska agencija.

Verzija filma koja se prikazuje u svetu 10 minuta je duža od one koje imaju prilike da vide gledaoci u Kini.

Sinhua citira Zanga Pimina, zamenika nadležne državne službe za radio, film i televiziju, koji kaže da je odluka da se iseku pojedine scene iz filma doneta "u skladu sa važećim propisima o filmskoj cenzuri" i "aktuelnom situacijom u Kini".

On je odbio da precizira detalje zbog kojih je film cenzurisan, ali Sinhua navodi da je u magazinu "Popularna kinematografija" objašnjeno da su rezovi napravljeni zbog negativnih scena koje su u filmu prikazane, a odnose se na Kineze.

Glumac Čou prvi put se pojavljuje u trećem nastavku "Pirata sa Kariba", a tumači ulogu kapetana Sao Fenga, piratskog vodje u južno-kineskom moru.

Film je postigao rekord u Kini pošto je za premijeru prodato ulaznica u vrednosti od 1,3 miliona dolara, navode distributeri iz kompanije Volt Dizni.

U Dizniju kažu da su pojedine scene isečene zbog kulturoloških razlika.

"Nisu baš bili oduševljeni načinom na koji je u filmu prikazan kineski pirat", izjavio je jedna od šefova kompanije Entoni Markoli ranije ove nedelje.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 368
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.