Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:39:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zameniti g-4 i orla sa mig-27?  (Pročitano 13369 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Pa... nije razmatrana jednomotorna verzija modernizacije Orla (kod ovih inzenjera) upravo zbog petljancije i resursa, vec bi se opet ugradila dva motora sa kojima bi Orao dostizao nesto preko 1,5 maha, imao dobru nosivost i uz dobru avioniku i produzenje veka zmaja, mogao bi da kasnije posluzi i kao napredni trener i da jos vise snizi cenu naleta i obuke pilota lovaca (uzimaju se u obzir karakteristike novih motora u odnosu na bilo koji lovac), valjda posle Vipera u trupu idu neke podugacke izduvne cevi koje se mogu lako skloniti ako se uzme duzi motor od njega, ali mislim da su svi kraci (ne znam napamet).

S'obzirom da bi za G-4MD vec bio razvijen kit za modernizaciju skolskog aviona, deo toga bi kasnije mogao da predje i na Orla (ako bi se Orlu ugradili radari ne bi bilo potrebe za svom avionikom, vec samo za jednim delom, kako bi ti uopste bilo isplativo). Inace, da G-4 svi podrzavaju zbog njegove trenazne uloge itd. i tu bez sumnje ima perspektivu, dok se Orlu crno pise, steta bio je dobra ptica, ali dobro... produzenjem resursa VTI ce mu omoguciti da jos koju godinu ostane na nasem nebu.

Za G-4 i danas postoji potraznja (Cesi su se zeznuli sa novim Albatrosom, napravili su odlican ali preskup avion) ali mi nismo u stanju da ga proizvedemo, nemamo para (tu je 1999. ostavila najveci trag). Libijci su jos 2005. pitali da li mozemo da im prodamo 60 G-4M (ne MD verziju vec M), ali nismo mogli, danas se Turci raspituju za G-4MD (zele da ucestvuju u modernizaciji, ali i da kupe znacajan broj aviona). Ukoliko bi se ulozilo u proizvodnju i nabavio dobar motor to bi bila izuzetna prilika da se dovrsi ono sto je zapocelo sa Lastom (koju iz VTI najavljuju i u verziji sa Turboprop motorom i za koju su u toku pregovori za dalju prodaju). Nazalost to zahteva znacajna sredstva kojih nema, a i kratki smo sa inzenjerima u ovom trenutku, za godinu-dve mozda sto se tice inzenjera, ali pare su problem.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 21:43:42 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
bravo na detaljnom objasnjenju.  Smile
Izmedju razvoja novog Orla kako se nazivao jedan od projekata reprojektovanja aviona po novom zahtevima i Novog Aviona prevagu je odneo Novi Avion jer bi Francuzi ulozili najveci deo para i tehnologije razvijane za Rafal, dok bi istovremeno otkupili deo proizvedenih aviona za sebe, SFRJ oko 150 za sebe a zajedno bi ga ponudili na trzistu kao dopunu Rafalu koji je i  onda planiran kao skuplji proizvod.
hmmm....  Smile nisam znao to...  Smile
Citat
Novi Avion, alijas "bebi rafal", nazalost nikada nije poleteo, a koliko je bila dobra ideja vidi  se i po losoj prodaji odlicnog Rafala, koje jos nema upravo zbog visoke cene.
a,dobro,u tom slucaju sa samim Rafalom se verovatno radilo o politici i lobiranju.(ne bi bio ni prvi,ni poslednji put.pogotovu kada je rec o Francuzima i drugim NATO clanicama)
Citat
MIG-29 mora da se menja, inace ovih 5 aviona nisu dovoljna. Ne znam kako Perica zamislja avijaciju, ali trebaju novi avioni, moderni sa novom avionikom (mozda neke nove verzije MIG ili Suhoja)
ja se ne slazem da treba menjati Mig-29ke.
ali da treba nabaviti jos aviona,ili dosta modernizovati neke od ovih drugih u inventaru-to da.i naravno,treba odrzavati 29ke kako treba.
Citat
Sve najave iz vojske i MO govore da ce se u toku godine zavrsiti studija za kupovinu novog aviona, a po zavrsetku krize ce se i raspisati tender. Jedino se jos ne zna broj trazenih aviona, broj je varirao u prici od 12-24, dok u poslednje vreme se ide na vece cifre od 16 navise.
ja sam cuo da se razmatra kupovina Su-30.ako su oni u pitanju,super.no,zvuci mi previse dobro da bi bilo istinito.a i nekako mi se ne uklapa u "standarde i ciljeve" ove sadasnje vlade i vojnog kadra,te me ne bi cudilo da umesto njega razmatraju neke americke krntije...no,bez obizra,da li je jos neko cuo to da se razmatraju i Su-30?i da li neko zna koji se jos avioni razmatraju?
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 22:00:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Rafal ubija cena kod tradicionalne klijentele Francuza, Gadafi recimo je rezervisao 16 komada u najavi ali jos nema para da izdvoji, tek su mu skinuli sankcije i ne zna gde ce pre sta da kupi. Jeste bogat ali nije toliko. Tako je i sa drugim Arapskim drzavama (koje se razmisljaju o modernizaciji Miraza 2000 jer ne zele Americke avione, a i ovaj avion se odlicno pokazao) koje se raspituju ali cekaju pad cene.

Mig 29 ce se menjati, bilo da se kupe drugi ili modernije 29-ke... u pitanju su resursi i krvavo odrzavanje 90-ih, zato su nasi remonti i tako skupi, citavi sklopovi su se menjali, sto zbog odrzavanja, sto zbog zastarelosti,  koliko god da su magije imali nasi mehanicari nisu mogli protiv vremena i sankcija. Pitanje je isplativosti modernizacije ako se kupi drugi avion (logistika). Ako bude bila neka verzija MIG-29, mozda se ovi modernizuju, ako ne vidjacemo ga u muzeju i na mitinzima u sarenim bojama.

Jos je Ponos najavio istocni avion, vojska bi po najavama volela Su-30 (mada je jedino resenje uzeti Su-35, koji ce biti glavni lovac Ruske federacije uz PAK-FA kao udarnom silom, dok ce veliki deo avionike biti isti , svi Su-30 idu u izvoz, tj. ako nam daju Su-35 ili bilo kome).

Katanic stalno navodi vecinu aviona koji su u prodaji kako bi oborio cenu proizvodjacima a i da ne bi nekom proizvodjacu nagovestio kako je pobednik pa da ovaj zacepi cenu. Nismo toliko bogati. Prvo je najavio Su-30, pa se posle ispravio pa u kasnijim intervjuima Odbrani itd, navodio sve i svasta.

Ocigledni izbor su istocna menadzerija, tj. derivati MIG-29 i Su 30, i o njima se vec sve zna tako da cu da objasnim alternative, kao i Gripen sa zapadne, jer jeste sposoban avion (nije Suhoj nazalost), ali jeftiniji od ostalih, moze se opremiti i sa istocnim raketama (kao i francuskim i izraelskim), kako ne bi zavisili od Amerikanaca za amrame itd (Rafal je tata za zapadnjake i realno jedini pravi izbor za nas sa te strane ali nazalost preskup i preskup, o Jurofajteru niko normalan ne razmislja). Takodje iza Gripena stoji snazan ofset, sto nije zanemariti kada se prodaje prica o novim avionima gladnim gradjanima... Juznoafricka republika je dobila investicija u vrednosti 4 x ulozenog novca, zamisli taj broj otvorenih radnih mesta a jos imas i savremeni avion.

Moj licni favorit je ocigledno SU-35, jeftiniji a znacajno mocniji od zapadnjaka, sa velikim doletom i ogromnom nosivoscu a o manevrima necemo da pricamo, zna se. Smile

Gripen je sa druge strane jeftinija varijanta sa zapada (mada mislim da nije uopste jeftiniji od Suhoja), izvanredno se pokazao na vezbama sa NATO, znacajno je nadmasio druge avione, a i izuzetno je otporan na ometanje dok njegovi sistemi koji su razvijeni interno u Svedskoj mu omogucavaju veliku zilavost i prezivljavanje u nepogodnim uslovima.
Moze da polece sa autoputeva ili drugih povrsina, mali je, jeftin za odrzavanje i po casu leta (znaci konacno pravi nalet za nase pilote), duzi vek zmaja (mozda i vise nego duplo nadzivi nase sadasnje MIG-ove), sakrijes ga  i mozes iznednada da napadnes i jos lepse ne zavisis od aerodroma koji su prve mete bombardovanja itd.... Pravi partizanski avion, ili cetnicki, ko sta voli...
Sa druge strane, Suhoj je zver koje bi se svi plasili, sa njime na aerodromima sledecih 10 godina niko ne bi ni razmisljao: "sta ako nekom nesto padne napamet" (narocito uz modernu PVO koja sleduje odmah nakon aviona).
Sta god da se od ovoga kupi nije greska, jedino tako imamo avijaciju koja nesto vredi, ovako sto danas imamo je samo obicno krpljenje.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 22:47:04 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Moj licni favorit je ocigledno SU-35, jeftiniji a znacajno mocniji od zapadnjaka, sa velikim doletom i ogromnom nosivoscu a o manevrima necemo da pricamo, zna se.  Smile
pa,i meni je super,jedan od omiljenih,ali sumnjam da mi imamo para,pa i "zivaca" i mogucnosti za takvu masinu.  Smile
Citat
o Jurofajteru niko normalan ne razmislja
sto? meni se cini ok.al,s obzirom koliko ja mesam Eurofajter i Gripen,bolje mi ako mozes,ti objasni...  Smile (jbg,Rafal znam,ali ova dva uvek brkam i malo znam o njima,osim nekih sitnica...   Smile)
Citat
Gripen je sa druge strane jeftinija varijanta sa zapada (mada mislim da nije uopste jeftiniji od Suhoja), izvanredno se pokazao na vezbama sa NATO, znacajno je nadmasio druge avione, a i izuzetno je otporan na ometanje dok njegovi sistemi koji su razvijeni interno u Svedskoj mu omogucavaju veliku zilavost i prezivljavanje u nepogodnim uslovima.
Moze da polece sa autoputeva ili drugih povrsina, mali je, jeftin za odrzavanje i po casu leta (znaci konacno pravi nalet za nase pilote), duzi vek zmaja (mozda i vise nego duplo nadzivi nase sadasnje MIG-ove), sakrijes ga  i mozes iznednada da napadnes i jos lepse ne zavisis od aerodroma koji su prve mete bombardovanja itd.... Pravi partizanski avion, ili cetnicki, ko sta voli...
bogme,zanimljivo...  Smile Smile al,bolje da se ne rasplinjemo jos i sa Svedskom...  Smile
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 23:06:56 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Suhoj je jeftiniji od zapadnjaka, jedino mozda Su-35 odskoci sa cenom. Nije on nemoguca misija, ako Malezija moze uporedo da tera Su-30 i F-18, mozmo valjda i mi, Su-30 ima i Vijetnam. On je idealan za zemlje sa velikom obalom itd zbog velikog dometa, ali ukoliko ostanemo neutralni (vojno), a sva je prilika da hocemo kad je cak i Sutanovac blago promenio plocu (povecanje broja vojnika za par hiljada, snazan razvoj namenske, povezivanje sa neutralnim zemljama tipa Austrije itd) na svoju veliku zalost - ali i zbog samopromocije - sprema se za neke buduce izbore, mogucnost da protivniku naneses gubitke bilo gde da je, je nezamenljiva (ni Jadran nije van dometa, a ni neke cuvene baze).

Jurofajter (Eurofighter) je zajednicki projekat vise zemalja u EU, prvenstveno Nemacke, Velike Britanije, Spanije itd koji je iznedrio solidan i izuzetno sposoban avion, ali koji nevidjeno kosta (mislim preko 100 miliona evra po komadu). Ta cena je naprosto suluda za zemlje poput nas, a nikako nije izvanredno nadmocan nad SU-35, jedino moze da mu bude ravan, u najboljem slucaju.

Rafal su Francuzi razvili jer su istupili na vreme iz programa Jurofajtera i zaista je steta sto nisu krenuli svi sa njima. Izuzetno sposoban avion, Francuzi radar ne ukljucuju radar u blizini Amerikanaca kako ga ne bi kompromitovali za dalju prodaju itd.... Ima odlike smanjene radarske vidljivosti, ali i ostali su radili na tome. Opet cena je problem, ide od 60 -80 miliona evra po komadu (mislim da je 80), mnogo bre.

Svedska je samostalno razvila citavu gamu izuzetnih aviona tokom proslog veka, a uz pomoc britanskog BAE i Amerikanaca su  napravili solidnu borbenu masinu - Gripen. Razvili su je po koncepciji bliskoj tadasnjoj JNA. I Svedska je kao neutralna zemlja razvila slican sistem partizanske odbrane protiv nadmocnog neprijatelja, slicno  poput nas.
Nije rasplinjavanje pricati o Svedjanima jer su realna mogucnost. Imaju ga i Madjarska i Ceska, a u izgledu su jos neke prodaje. Bofors na primer, PVO top, koji imamo kod nas je izvanredna stvar i Svedjani znaju sta rade u proizvodnji savremene tehnike i opreme. Jedina averzija je zbog ucesca Amerikanaca u citavom projektu (mislim da je motor), ali se niko ne treba iznenaditi ako neutralna zemlja kupi oruzje iz druge neutralne drzave kako bi obezbedila svoju sigurnost.
Jedini razlog zasto svi Skandinavci nisu kupili Gripen nego F-35  je transfer tehnologija kome se nadaju i  za koji su potpisali ugovor. Ali kada su videli koliko ih sve to kosta neki su i zazalili ali natrag nema. Nije sigurno mocniji od Su-35 (mada se prica kako zbog manjeg odraza i snaznijeg radara ima odlicne sanse protiv bilo kog aviona danasnjice), ali drugi njegovi kvaliteti ga cine izuzetno dobrom kupovinom.

Cena je oko 40 miliona po komadu, tu negde. I mogu reci da ga svi u regionu ozbiljno razmatraju sem Rumunije koja se odlucila da kupi oko 50 F-16 (odlicno opremljenih, ali je Gripen ipak bolji od njega) kada prodje kriza, cime ce da postanu najveci baja u komsiluku, srecom uvek su nam bili prijatelji.
Gripen je sa zapada (relativno), ali nije Americki niti Britanski, jesu nase komsije zaludjene sa NATO, ali ne bas toliko da kupuju americke krseve (Bus cak hteo da Hrvatima pokloni gomilu polovnih F-16 iz zaliha  - citaj gomila koriscenih  aviona u pustinji, odusevili se Hrvati prijateljem dok nisu shvatili da ako zele da ih koriste, moraju da ih remontuju i modernizuju, a cena modernizacije... prava sitnica - skoro kao da kupuju nove, naravno da su ga kulturno i uctivo ispratili odakle je dosao Smile).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Jurofajter (Eurofighter) je zajednicki projekat vise zemalja u EU, prvenstveno Nemacke, Velike Britanije, Spanije itd koji je iznedrio solidan i izuzetno sposoban avion, ali koji nevidjeno kosta (mislim preko 100 miliona evra po komadu). Ta cena je naprosto suluda za zemlje poput nas, a nikako nije izvanredno nadmocan nad SU-35, jedino moze da mu bude ravan, u najboljem slucaju.
aha...znaci,cena je glavni problem kod Eurofajtera.  Smile
Citat
Cena je oko 40 miliona po komadu, tu negde.
pa,bogme,nije mnogo... a koliko bi nas kostao Su-35 po komadu?(moze i otprilike)
Citat
I mogu reci da ga svi u regionu ozbiljno razmatraju sem Rumunije koja se odlucila da kupi oko 50 F-16 (odlicno opremljenih, ali je Gripen ipak bolji od njega) kada prodje kriza, cime ce da postanu najveci baja u komsiluku, srecom uvek su nam bili prijatelji.
nije to nista sto dobra stara Neva ili Grizli ne mogu da skenjaju...  Smile
Citat
Bus cak hteo da Hrvatima pokloni gomilu polovnih F-16 iz zaliha  - citaj gomila koriscenih  aviona u pustinji, odusevili se Hrvati prijateljem dok nisu shvatili da ako zele da ih koriste, moraju da ih remontuju i modernizuju, a cena modernizacije... prava sitnica - skoro kao da kupuju nove, naravno da su ga kulturno i uctivo ispratili odakle je dosao  Smile).
znam.idioti.kobajagi da nas zaplase...  Smile
sve same raspale krntije koje su ubijale decu po Bagdadu,i ko zna gde jos...
a pored tih problema i prepreka koje si naveo,treba dodati i potrebu za novim treninzima,novom doktrinom,novom logistikom,itd,itd...
pricao sam ja i nekim clanovima na politici kako je to obicna glupost,jer vise donosi troskova nego dobiti,ali,eto,neki su jednostavno previse zablentavljeni i zadrti za NATOom...
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 00:04:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Ајде, зар је могуће да можемо да набавимо Su-30 (или 35, нисам сигуран о ком причате), мислим, то би било одлично. Smiley
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 00:31:49 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ајде, зар је могуће да можемо да набавимо Su-30 (или 35, нисам сигуран о ком причате), мислим, то би било одлично. Smiley
pa,i o jednom i o drugom.
e,sad,dal je moguce to(ne samo kupovina,vec i odrzavanje,efektivno koriscenje,itd...),to ne znam.@Stegonosa kaze da jeste.  Smile
pitaj njega.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 00:38:39 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Па питам уопштено, па ко зна, нек слободно одговори. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Sve je u zivotu prolazno moj druze...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6233
Drago mi je sto je ova moja tema koju sam postavio razmahala,nove stranice rastu ali mislim da je uz uvazavanje svima krenula na kraju na sasvim drugu temu - novi lovacki(visenamenski) avion za rv.Mozda to i nije losa ideja da se i razgovara o tome.Mislim,kao i neki od vas da bi novi avion trebao,ako ce vec za godinu-dve  po nadleznm da se izbaci dvadest devet(s tim se ne slazem jer modernizovan jos mnogo moze pruziti pogotovo sa modernim laserskim naoruzanjem i projektilima v-v r-77) da to bude su-30.Ako cemo uzimati sa istoka.Siguran sam da ce vecina ovde koji se malo bolje razumeju u borbene avione znati zbog cega.1.Velike nosivosti 2.Vrlo velike autonomije leta,mocnog radara a ako se dobiju motori koji imaju vektorisan potisak...nema tog gripena ni rafala koji ce ga pobediti u dog fightu na malim daljinama.I rusi daju povoljnosti isto kao i svedjani,tako da bi  i tu nasa privreda imala koristi.Ti isti suhoji mogu po narudzbi kupca da budu nato kompatibilni.Uh,npr. 14 su-30 na stajanci...ne bi susedima pale nikada glupe ideje...Mocni su brate i sigurno bi bili veliki faktor odvracanja.Zaneo se i ja sa ovim.Da se vratim na temu.
Dosta je vec receno ovde o g-4 i orlu ali ajd jos malo.Nazalost,ocigledno je da ce orao na vestacke aparate na godinu dve,i da ce ipak limitirani g-4 postati avioncic za sve,mesto da ojacamo ubojitost bombarderske avijacije sa kupovinom polovnih desetak su-25 koji su u nekoliko ratova pokazali koliko vrede za napade na zemaljske ciljeve.Neka...i jos nesto.Modernizovati veci broj g-4?avion koji se vise ne proizvodi,koji nikad vise nece biti u serijskoj produkciji?Raspadne se desno krilo na g-4md gde je novo krilo,da u skladistu.Ne bih rekao.i dalje mislim da je g-4 zbog male nosivosti losija platforma od orla kao platforma za laserski vodjene bombe.Ako neki nas avion treba da se modernizuje i ojaca sa efikasnijim oruzjem vazduh-zemlja to je orao a ne g-4.ideja da nas jos jednom ponavljam ograniceni supergaleb postane f-16 u napadu na povrsinu je ipak mislim losije resenje nego nabavka pravih potentnih bombardera kao sto je su-25.Mozda nije lose resenje da stavimo ovo i na glasanje. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:39:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.