Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Заљубљивање као изговор  (Pročitano 6184 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
I ja sam pričala o tome kada su svoje već formirane (ma šta to značilo) ličnosti.

Naravno da veza menja ljude, zajedno rastu i razvijaju se; ali je za to potrebna dobra osnova, a to je, kao što već rekoh, ništa drugo do komplementarna patologija.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Боле ме увце ако смарам. По природи сам смарач тако да ћу наставити да пишем Smile Ти ако си се сморила нема проблема, није ово нека супербитна и мегаозбиљна.

....S druge strane, neko moze biti previse ponosan, toliko da onemogucava neku normalnu konverzaciju izmedju dvoje ljudi.
 ja nemam sta da pricam s takvom osobom; i necu ga tjerati da se mjenja vec cu naci nekog s kim mogu da pricam.
Па и ово може да се реши, само је мало зајебато пошто је, јел, отежана комуникација. За то треба имати вољу и стрпљење, и уопште око неких крупних проблема који леже негде дубоко у човеку и који се тешко мењају. Ја сам имао доста разлога због којих сам био стрпљив, пре свега неки други лични квалитети мени јако битни, и ето стигао резултат. Неко други би ваљда баталио и нашао неког другог, и то је ОК, ал ето кажем да је могуће и то решити.

Citat
Ово си написала као да ћеш се ти променити комплетно као личност ако промениш једну ствар
Ne znam jesi li primjetio, ali ljudi cesto nastave da rade nesto kad vide da im je dopusteno. Krene od jedne stvari pa ode u nedogled.
То је већ неки други проблем, самоконтрола и тако то...

Citat
Ваљда је боље исправити неког него га оставити да и даље показује нешто негативно.
Kome je negativno? Tebi?
Mozda je njoj apsolutno pozitivno, sta cemo onda  Smile
Рецимо да је мени негативно. Имам право да јој кажем да ми е не свиђа то шт ради. Имам и право да очекујем да то више не ради, али онда морам да појасним због чега је лоше то што ради. У супротном је то оно што си ти поменула, 'таква сам и нећу да се мењам'. Просто и једноставно, и писао сам већ о томе.

Ja sam reagovala na tvoju opasku da je tvoja djevojka spremna da se mjenja jer ti ne odgovara u svemu. Meni je to pogresno. Mozda je ona zadovoljna sobom, ali ti nisi njom i nefer je da ocekujes da se mjenja kako bi ti bio zadovoljan i kako bi se uklopila u tvoje kriterije.
Лоше си сконтала. Написао сам само да је отворена за разговор и да је спремна да промени нешто ако то не ваља. По мени је то једино поштено, такав сам и ја. Е сад ако ја нешто сматрам за лоше моје је да то појасним, питање је дал ћу успети, а није искључено да сам погрешио. Разговором се све то реши.

Tek sad vidim da si sa djevojkom kojoj si takoreci, ti otvarao oci i koja je prihvatila tvoje principe.
Небитно је то. И она је имала неке своје принципе као што их имаш и ти. Чији су колико стабилни тотално је небитно. Хоћу само да кажем да не видим проблем да ти неко преиспитује принципе. Јесте то дирање у темељ твоје личности, али не контам шта је ту страшно. Е сад нико тебе не тера да ти мораш да се мучиш и мењаш, иди нађи неког ко ти више одговара.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 17:33:01 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Na momente mi ova tema liči na teme o vaspitavanje dece.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Na momente mi ova tema liči na teme o vaspitavanje dece.  Smile
Aha!
Citas teme o vaspitavanju djece, imas li nam nesto reci?  Smile Smile

Citat
Па и ово може да се реши, само је мало зајебато пошто је, јел, отежана комуникација. За то треба имати вољу и стрпљење, и уопште око неких крупних проблема који леже негде дубоко у човеку и који се тешко мењају. Ја сам имао доста разлога због којих сам био стрпљив, пре свега неки други лични квалитети мени јако битни, и ето стигао резултат. Неко други би ваљда баталио и нашао неког другог, и то је ОК, ал ето кажем да је могуће и то решити.
Prvo: preponosnog covjeka tesko da ces promjeniti, a kad kazem tesko mislim nikako  Smile
Drugo: opet pretpostavljas da taj neko hoce da se promjeni. Mozda taj preponosni X hoce da ostane takav i mozda za njega postoji neko ko ce ga prihvatiti takvog, ima nas raznih, u tom slucaju je bolje da se rastanete.
Ali, sta smo zakljucili? Da ti mislis da se sve da promjeniti, ja mislim da ne i da ne treba. Ja sam takva da znam da bih manje postovala osobu koju mogu da preoblikujem, prije ili kasnije, s manje ili vise truda.

Citat
То је већ неки други проблем, самоконтрола и тако то...
Eto vidis, cim pocnes da mjenjas nekog, oma novi problemi osvanu  Smile

Citat
Рецимо да је мени негативно. Имам право да јој кажем да ми е не свиђа то шт ради. Имам и право да очекујем да то више не ради, али онда морам да појасним због чега је лоше то што ради. У супротном је то оно што си ти поменула, 'таква сам и нећу да се мењам'. Просто и једноставно, и писао сам већ о томе.
Tacno, imas pravo sve to, ali ako ona i dalje ne mjenja misljenje-ne da bi tebi napakostila ili jer je tvrdoglava van svih granica, nego jednostavno joj tvoji argumenti nisu dovoljno uvjerljivi-onda ti mozes ili da je prihvatis ili ne. Mislim, jasno je svima da ne postoji savrsena osoba, samim tim, mislim da je mnogo vrednije i mnogo veci izazov da prihvatis nekoga sa svim osobinama jelte. Najlakse je uzimati od nekog samo ono sto je pozitivno, a kad vidimo nesto sto je negativno onda il moramo da mjenjamo il cemo da napustimo sve. Meni je to naivno u najmanju ruku.

Citat
Небитно је то. И она је имала неке своје принципе као што их имаш и ти. Чији су колико стабилни тотално је небитно. Хоћу само да кажем да не видим проблем да ти неко преиспитује принципе. Јесте то дирање у темељ твоје личности, али не контам шта је ту страшно. Е сад нико тебе не тера да ти мораш да се мучиш и мењаш, иди нађи неког ко ти више одговара.
Ne mislim da je nebitno; ako si se ti u toj vezi od starta postavio neko ko 'prevaspitava' nekog, onda to i nije toliko ravnopravan odnos izmedju dvoje ljudi. Ako si ti stvarao osnovu, onda je ona krojena prema tebi, ne u potpunosti, ali velikim dijelom jeste. Ali pretpostavljam da ne bi usao u tu vezu da ti to nije odgovaralo, dakle, slazete se, to je super. Sve u svemu, imam drugaciju viziju musko-zenskog odnosa u vezi od tebe.

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat: cesarica21
Ne mislim da je nebitno; ako si se ti u toj vezi od starta postavio neko ko 'prevaspitava' nekog, onda to i nije toliko ravnopravan odnos izmedju dvoje ljudi.
To je onaj deo o vaspitavanju o kome ja pričam.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 20:53:06 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Vjerovatno im to odgovara inace ne bi bili toliko zajedno.  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Pa i ja to kontam. Ono, neka ljudi rade šta god volU, nemam ništa protiv.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
E jesmo tolerantne.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Prvo: preponosnog covjeka tesko da ces promjeniti, a kad kazem tesko mislim nikako  Smile
Drugo: opet pretpostavljas da taj neko hoce da se promjeni. Mozda taj preponosni X hoce da ostane takav i mozda za njega postoji neko ko ce ga prihvatiti takvog, ima nas raznih, u tom slucaju je bolje da se rastanete.
Ма некад претпостављам пошто причам о конкретним примерима, некад причам уопштено...не знам ни ја шта причам.. Smile
У сваком случају рекао сам више пута да је лакше баталити и тражити неког другог.

Ali, sta smo zakljucili? Da ti mislis da se sve da promjeniti, ja mislim da ne i da ne treba. Ja sam takva da znam da bih manje postovala osobu koju mogu da preoblikujem, prije ili kasnije, s manje ili vise truda.
Citat
Ето видиш ја више поштујем људи који имају снаге да промене себе, и не само на нечију сугестију већ и на своју сопствену иницијативу.

Citat
Tacno, imas pravo sve to, ali ako ona i dalje ne mjenja misljenje-ne da bi tebi napakostila ili jer je tvrdoglava van svih granica, nego jednostavno joj tvoji argumenti nisu dovoljno uvjerljivi-onda ti mozes ili da je prihvatis ili ne.
Па или ћемо се сложити да сам ја у праву (па ће онда морати да мења) или да је она у праву (па ћу ја или баталити своју замерку или ћу можда и ја нешто променити) или да може да је ОК и моја и њена верзија што опет резултује томе да ја баталим своју замерку.
Значи овако сам ја развио своју везу која траје 5 ипо година и која је стабилна. Нема никаквих недоумица, нема неког скривеног презира (оне форе 'јој мрзим га кад то ти то ради') већ се све реши да се у будућности не би понављало и да не би претстављало проблем. Можда звучи као неки механизам, али је делотворно бар у мом случају.

ako si se ti u toj vezi od starta postavio neko ko 'prevaspitava' nekog, onda to i nije toliko ravnopravan odnos izmedju dvoje ljudi.
Па изгледа да сам се тако поставио, али нисам. Нисам ја у позицији да преваспитавам, али јесам у позицији да преиспитујем. Ништа ја њу нисам приморао већ смо другарски разговарали. Све што сам ја њој причао је било у сврху неког преиспитивања ставова, а и нудио сам јој алтернативу када би схватила да је негде погрешила. На њој је било да ли ће то да усвоји или ће да уз пооћ тога формира неки свој став или ће да одбаци у потпуности.
А исту ствар је она урадила и за мене. Ја сам у средњој био жешће недруштвен. Презирао сам све своје вршњаке и иако сам се дружио са доста људи ипак сам био изолован у неком свом свету. Она је успела да ме натера да преиспитам неке своје ставове и сад сам далеко пријатнији и мање одбојан према људима. Човек учи и мења се док је жив.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
У сваком случају рекао сам више пута да је лакше баталити и тражити неког другог.
Jeste lakse, ali nekad je i pametnije po mom misljenju.

Citat
Ето видиш ја више поштујем људи који имају снаге да промене себе, и не само на нечију сугестију већ и на своју сопствену иницијативу.
Pa jeste, i to je snaga na neki nacin, samo eto .. ja sam dosad imala iskustva s tipovima kojima sam mogla manipulisati i to mi se nije dopalo, jednostavno sam ih u nekom trenutku prestala cjeniti. Ne zbog toga sto su se mjenjali, vise zato sto sam vidjela da su to osobe koje su na neki nacin ovisile o meni, samim tim su bili spremni na ustupke. Tako da .. to je definitivno no-no.
Ok je da ja kazem svom momku da je ljencuga i da ga smaram da se promjeni i naranvo da cu biti zadovoljna ako na kraju stekne neke navike, ali ako vidim da bih mogla i za mnoge druge stvari da ga tako 'preokrenem' onda bi to vec bilo nesto drugo.

Citat
Па или ћемо се сложити да сам ја у праву (па ће онда морати да мења) или да је она у праву (па ћу ја или баталити своју замерку или ћу можда и ја нешто променити) или да може да је ОК и моја и њена верзија што опет резултује томе да ја баталим своју замерку.
Eto, znaci mozes da je prihvatis bez reparacija, to je pozitivno  Smile

Citat
Па изгледа да сам се тако поставио, али нисам. Нисам ја у позицији да преваспитавам, али јесам у позицији да преиспитујем. Ништа ја њу нисам приморао већ смо другарски разговарали. Све што сам ја њој причао је било у сврху неког преиспитивања ставова, а и нудио сам јој алтернативу када би схватила да је негде погрешила. На њој је било да ли ће то да усвоји или ће да уз пооћ тога формира неки свој став или ће да одбаци у потпуности.
Pa ti si izabrao djevojku koja je ocito imala neke pogresne stavove, losu osnovu kako ti kazes i ti si s njom pricao i ona je uvidjela da grijesi i prihvatila neke tvoje principe. Ocu da kazem, to je sve bila tvoja volja; da izaberes takvu djevojku i da radis s njom i na njoj, zar ne? Meni je sama ideja da pricam s momkom i preispitujem njegove principe hint ka tome da s njim nesto nije ok, cim moram da ga preispitujem. Dakle, ima tu taj element prevaspitavanja, samo sto ti to vjerovatno ne gledas iz te perspektive  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.