Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Заљубљивање као изговор  (Pročitano 6185 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Sad se postavlja pitanje, koliko je fer i prema sebi i prema drugome da se mjenjas i u kolikoj mjeri?
А што не би било фер радити на себи? Ако мени девојка каже да то и то не ваља и образложи ми зашто моје је да или побијем то објашњење или да урадим нешто ако се сконтам да је то што је рекла тачно.
Баналан пример, ако ми каже да не треба да слушам народњаке, и ако ми објасни зашто је то лоше и на који начин лоше утиче на мене што ја не бих престао да слушам народњаке? Упоредиш ставове па онај који није у праву на крају мора да попусти. Ваљда то тако треба да буде.
Ја сам спреман да променим неке своје лоше ствари, пре свега због себе, а после и због партнера.

Наравно то се односи на неке битне ствари, а не на ситнице, а критеријум за то је другачији од особе до особе. Треба наћи особу која теби одговара.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
Citat
Ukoliko ima dece, moj lichni stav je da se treba boriti do kraja.

Boriti se do odredjene granice ne do kraja jer to nikome ne moze da donese dobro ... Deca se uce losem obrascu ponasanja... Isto ovo je moj licni stav Smile

Kad sam rekao do kraja, mislio sam da njih treba staviti na prvo mesto. Daleko od toga da sam mislio na neke ekstremne situacije.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
Pa imam ja mnogo osobina koje iz mene izbiju samo u trenutcima kada sam besan

Tuces zene, a?  Smile

Ako, opravdano  Smile

Sad se postavlja pitanje, koliko je fer i prema sebi i prema drugome da se mjenjas i u kolikoj mjeri?
А што не би било фер радити на себи? Ако мени девојка каже да то и то не ваља и образложи ми зашто моје је да или побијем то објашњење или да урадим нешто ако се сконтам да је то што је рекла тачно.
Баналан пример, ако ми каже да не треба да слушам народњаке, и ако ми објасни зашто је то лоше и на који начин лоше утиче на мене што ја не бих престао да слушам народњаке? Упоредиш ставове па онај који није у праву на крају мора да попусти. Ваљда то тако треба да буде.
Ја сам спреман да променим неке своје лоше ствари, пре свега због себе, а после и због партнера.

Наравно то се односи на неке битне ствари, а не на ситнице, а критеријум за то је другачији од особе до особе. Треба наћи особу која теби одговара.

Ti to sve mnogo mehanicki gledas: argumenti za i protiv, uporedi, statistika vamo namo .. U stvarnosti i nije bas tako crno na bijelo. Recimo, ja ti mogu reci da su narodnjaci losi i navesti pet objetkivnih razloga, a da se tebi to ipak dopada, cisto sa emotivne strane, pronalazis se u toj vrsti muzike.

S druge strane raditi na sebi je ok, ali raditi na sebi da bi se uklopio u tudji kalup savrsene osobe je pogresno, zato i pitam koliko je fer mjenjati se da bi udovoljio drugoj osobi. Ti kazes da bi se mjenjao prvenstveno zbog sebe, pa onda zbog nje, ali ja mislim da osoba u vezi ipak treba zadrzati svoje karakterne osobine koje ukljucuju i lose strane. Meni kad bi momak rekao 'ti si jako tvrdoglava, ajd popusti malo, to je za tvoje dobro', to bih shvatila kao licni napad, a ne pokusaj da me poboljsa.

I ja recimo mislim da se samo sitnice mogu mjenjati, bitne stvari nikako, ili vrlo tesko. Po toj logici, mogla bih izabrati prvog ljepotana s ulice i kalupiti ga kako mi odgovara.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Meni kad bi momak rekao 'ti si jako tvrdoglava, ajd popusti malo, to je za tvoje dobro', to bih shvatila kao licni napad, a ne pokusaj da me poboljsa.
Smile Smile Smile Smile немој да се увредишш молим те али ово као девојчурак у осмом разреду Smile

Види, контам шта причаш, али то није оно што сам ја хтео да кажем. Ваљда сам се лоше изразио, мада и овако давати конкретне примере није захвално јер може да се схвати на више начина.

Ево да се држимо тих народњака. Ако то тебе емотивно испуњава ти ниси особа за мене. Е сад ја теби могу да објасним да то не ваља слушати. Значи не само да се јсрање музика, већ да лоше утиче на човека. Ако ја то теби обасним како треба и ако ти схватиш то нећеш се ти променити због мене, већ ћеш рећи себи 'јеботе па ово не ваља' и променићеш се због себе и за твоје добро.

Никад ја моју девојку нисам стављао у мој калуп. Постоји неки општи калуп који је пре свега везан за морал и етику. На то после свако надограђује нешто своје и ето твог мог или Целзијусовог калупа.
Ја немам ништа против ако неко преиспитује моје ставове и понашање. Ја имам неке принципе који су утемељени пре свега на моралним вредностима и гледам да све што радим буде усклађено са њима. Кад ти као моја девојка, односно неко до кога ми је стало радиш нешто што ја мислим да не ваља ја ћу ти то и рећи. Ако си ти отворена особа онда се нећеш правити важна већ ћеш сести и разговарати. Разговором можемо доћи до договора, или рецимо можемо доћи до тога да нам се принципи разликују у старту. Ако нам се разликују принципи може бити да је разлика превелика и непремостива па ћемо се разићи. А то зависи само од тога колико је особа спремна да преиспита своје принципе, да их упореди и евентуално промени ако схвати да нешто можда и не штима. Људе који се држе својих принципа ко пијан плота слабо готивим.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 15:29:17 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
немој да се увредишш молим те али ово као девојчурак у осмом разреду

nemam se sta uvrijediti; jednostavno osoba koja pokusava da mjenja moje karakterne osobine nije zadovoljna sa mnom kao osobom, samim tim to jeste, aj da ne kazem napad, nego nepostovanje tebe takvog kakav jesi.

i moja tvrdoglavost nema nikakve veze s moralnim ili bilo kakvim principima, nego sam to prosto ja. i sad ti dodjes i kazes mi da to nije dobro za mene Smiley
isto kao kad bih ti rekla, aj stavi plava sociva, vise volim plave oci.

Citat
Ево да се држимо тих народњака. Ако то тебе емотивно испуњава ти ниси особа за мене. Е сад ја теби могу да објасним да то не ваља слушати. Значи не само да се јсрање музика, већ да лоше утиче на човека. Ако ја то теби обасним како треба и ако ти схватиш то нећеш се ти променити због мене, већ ћеш рећи себи 'јеботе па ово не ваља' и променићеш се због себе и за твоје добро

Eto, i to je sva poenta (ovo sto sam boldovala). Mislim, mozes ti meni reci da je ta muzika smece, ali isto tako mogu i ja tebi reci svoje razloge; mozda sam odrasla u takvoj porodici i okolini, mozda na mene utice bas dobro jer me oraspolozi, mozda se krecem u takvom drustvu .. itd itd. I sto su moji razlozi inferiorniji od tvojih?
Kapiras, ti u startu polazis od stanovista da je ta muzika losa i da si ti u pravu u svakom slucaju. To je ok, ali nije ok da smatras da su svi kontraargumenti losi. Tebi je jednostavno karakterno da ne mozes da budes s ljudima koji vole narodnjake isto kao sto je dio nje to sto ih voli. I niko tu nije u krivu, ali ocito niste jedno za drugo.

Citat
Разговором можемо доћи до договора, или рецимо можемо доћи до тога да нам се принципи разликују у старту. Ако нам се принципи може бити да је разлика превелика и непремостива па ћемо се разићи. Ако нам се принципи може бити да је разлика превелика и непремостива па ћемо се разићи
To je sve super, ali vidi sta onda kazes:

Citat
. А то зависи само од тога колико је особа спремна да преиспита своје принципе, да их упореди и евентуално промени ако схвати да нешто можда и не штима. Људе који се држе својих принципа ко пијан плота слабо готивим.

To ne zavisi samo od toga, vec zavisi i od tebe i koliko si ti spreman da preispitas svoja uvjerenja na osnovu tudjih argumenata. Nije poenta drzati se svojih principa po svaku cijenu, ali to je bas ono sto ti sve vrijeme govoris. "Ona ako je otvorena, shvatice da sam u pravu". A koliko si ti otvoren za njene sugestije?

Osim toga, ne moze niko da me uvjeri da taj sindrom mjenjanja u vezi ne ostavlja posljedice za osobu koja se mijenja pod uticajem onog drugog. Ako mene neko konstantno preispituje i uvjerava me da cini dobro za mene time sto me tjera da se promjenim, ja cu vremenom izgubiti i postovanje prema sebi i prema toj osobi. Kao, neko ko me voli, oce da me mjenja .. ne ide.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Jedna je stvar menjati sebe kao ličnost, a druga stvar menjati svoje ponašanje. Wink

Ako nekoga ne možemo prihvatiti kao ličnost, tu nema 'leba. I ličnost je nešto što se menja i treba da se menja, ali se uvek menja u odnosu na osnove te ličnosti. Ako se osnove dijametralno razlikuju kod dve osobe, zaludno je pokušavati naći kompromis, jer će on uvek biti na nečiju štetu.

Ako želimo promeniti nečije ponašanje, to je već druga stvar. Da bi to kod nekoga postigli, on mora biti svestan uzroka i posledica (po nas) tog ponašanja. I mora želeti da ih promeni. I to je dug i naporan proces, ne dešava se preko noći, ali ako se izvede uspešno, predstavlja jednu barijeru manje u uspostavljanju zaiste lepog i kvalitetnog odnosa.

Ovo se može odnositi na bilo koje dve osobe u odnosu koji podrazumeva emocije, ne samo na partnere u vezama.

« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 15:56:04 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
U cemu je razlika?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Editovala sam post. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
i moja tvrdoglavost nema nikakve veze s moralnim ili bilo kakvim principima, nego sam to prosto ja.
A ima toliko ljudi koji kazu 'jes, takav sam, ali necu da se mjenjam'.
Smile

Иначе за све што ми реплицираш већ има одговор у томе што сам писао и што си цитирала.

Citat
Ево да се држимо тих народњака. Ако то тебе емотивно испуњава ти ниси особа за мене. Е сад ја теби могу да објасним да то не ваља слушати. Значи не само да се јсрање музика, већ да лоше утиче на човека. Ако ја то теби обасним како треба и ако ти схватиш то нећеш се ти променити због мене, већ ћеш рећи себи 'јеботе па ово не ваља' и променићеш се због себе и за твоје добро
Eto, i to je sva poenta (ovo sto sam boldovala). Mislim, mozes ti meni reci da je ta muzika smece, ali isto tako mogu i ja tebi reci svoje razloge; mozda sam odrasla u takvoj porodici i okolini, mozda na mene utice bas dobro jer me oraspolozi, mozda se krecem u takvom drustvu .. itd itd. I sto su moji razlozi inferiorniji od tvojih?
Kapiras, ti u startu polazis od stanovista da je ta muzika losa i da si ti u pravu u svakom slucaju. To je ok, ali nije ok da smatras da su svi kontraargumenti losi. Tebi je jednostavno karakterno da ne mozes da budes s ljudima koji vole narodnjake isto kao sto je dio nje to sto ih voli. I niko tu nije u krivu, ali ocito niste jedno za drugo.
Дакле навео сам само пример. Стави рецимо да је мени то све девојка рекла, не мења ствар. Разумеш? Причам универзално а себе сам ставио у главну улогу. Дакле ти не можеш да будеш са Целзијусом јер њега народњаци емотивно испуњавају... иста ствар.

И пази ние то убеђивање којим ја покушавам тебе да одвратим од народњака. То је полемика, где може да се деси и да ја нисам у праву, па и да се установи да ја на то гледам погрешно потпуно. Значи може да се деси не само да ти наставиш да слушаш народњаке, већ и да се ја озбиљно замислим око неких ствар. Двосмерна улица, написах већ да је то упоређивање принципа и полемика о томе. Није моје све тачно па да те ја укалушљујем у то, већ разговарамо да заједнички нађемо шта је тачно.

Ако не нађемо заједнички језик онда вероватно нисмо једно за друго.

Osim toga, ne moze niko da me uvjeri da taj sindrom mjenjanja u vezi ne ostavlja posljedice za osobu koja se mijenja pod uticajem onog drugog. Ako mene neko konstantno preispituje i uvjerava me da cini dobro za mene time sto me tjera da se promjenim, ja cu vremenom izgubiti i postovanje prema sebi i prema toj osobi. Kao, neko ko me voli, oce da me mjenja .. ne ide.
Ово си написала као да ћеш се ти променити комплетно као личност ако промениш једну ствар. Не знам зашто толика фрка око мењања. Него шта него је фер. Ваљда је боље исправити неког него га оставити да и даље показује нешто негативно. Исто важи и за пријатељство. Боље ми реци да се понашам ко псето него да ћутиш док ме околина оговара и пљује (сасвим оправдано).

И да се разумемо за једну ствар око мењања, нисам за то да се мењају ствари ради козметике, 'еј може то и тако, ал ја више волим овако' фазон. Ако ти нешто смета онда то треба и да објасиш да се зна зашто ти смета, па ако има смисла онда ОК, а ако не онда немаш право да некоме приговараш ако ради нешто што је 'по пропису'.

Ako želimo promeniti nečije ponašanje, to je već druga stvar. Da bi to kod nekoga postigli, on mora biti svestan uzroka i posledica (po nas) tog ponašanja. I mora želeti da ih promeni. I to je dug i naporan proces, ne dešava se preko noći, ali ako se izvede uspešno, predstavlja jednu barijeru manje u uspostavljanju zaiste lepog i kvalitetnog odnosa.
Видиш рецимо ја сам то урадио другачије. Основе нису постојале, а и од оних које су постојале било је лоших (последица лошег васпитања у којем дете није научило да размишља својом главом) па сам фактички неке моје принципе предочио и оставио на разматрање. Пре тога није знала где како и зашто пуца, а сад се већ сналази и повезује ствари. Ја више ништа не дирам, ништа не закерам, ништа не кукумачем, само се дивим формирању зреле особе. Наравно и даље има брдо разлика и свађа, али кад гледам овако са дистанце то није никакав проблем јер се све реши. И драго ми је што смо и она и ја изашли бољи из свега тога и после ових 5 ипо година смо обоје задовољни пре свега самим собом а и својом везом.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 16:11:50 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
Smile

Smile nisi me razumio:

Citat
Problem nastaje kad neces da mjenjas osobine za koje znas da ti skode.
I ja imam prgavih osobina, ali mislim da sam se uvijek trudila da ih, ako nista, ublazim. I zbog sebe i zbog drugih.

A ima toliko ljudi koji kazu 'jes, takav sam, ali necu da se mjenjam'. Malo je glupo, bar meni ..

Dakle:
osobine koje ti skode vs. karakterne lose osobine
Ja tu pravim razliku, npr. ako je neko lijen, vrlo je vjerovatno da je tu lijenost pokupio usput, a ne da se rodio s njom, dakle to je nesto sto svaki covjek valjda treba da mjenja. S druge strane, neko moze biti previse ponosan, toliko da onemogucava neku normalnu konverzaciju izmedju dvoje ljudi.
U prvom slucaju, ja mogu nekom skrenuti paznju na to i smarati ga da se promjeni jer znam da je to lose za njega (a i za mene, ako cemo iskreno), i zato sto znam tj pretpostavljam da je nesto sto se da promjeniti.
U drugom slucaju, ja nemam sta da pricam s takvom osobom; i necu ga tjerati da se mjenja vec cu naci nekog s kim mogu da pricam.

Nadam se da je sad jasnije.

Elem, ne razumijemo se, nismo jedno za drugo  Smile
Malo smo i odlutali od pocetne teze, posto sam ja reagovala na tvoju opasku da si svjestan da ti djevojka ne odgovara po svim kriterijima, ali da je ona spremna da se mjenja. A sad smo naglo dosli do toga da se ipak oko svega vodi polemika i da je to dvosmjerna ulica  Smile

Citat
Ово си написала као да ћеш се ти променити комплетно као личност ако промениш једну ствар
Ne znam jesi li primjetio, ali ljudi cesto nastave da rade nesto kad vide da im je dopusteno. Krene od jedne stvari pa ode u nedogled.

Citat
Ваљда је боље исправити неког него га оставити да и даље показује нешто негативно.
Kome je negativno? Tebi?
Mozda je njoj apsolutno pozitivno, sta cemo onda  Smile

Citat
Боље ми реци да се понашам ко псето него да ћутиш док ме околина оговара и пљује (сасвим оправдано).
A ovo je nesto sasvim drugo i nema veze s ovim sto pricamo. Jedno je ponasati se ko pseto, drugo je slusati narodnjake (pritom, narodnjaci su simbol svih onih manje bitnih osobina koje mogu nekome smetati, a ne narodnjaci kao takvi).

Dakle, da rezimiram sa svoje strane posto imam osjecaj da smo smorili ionako smorenu naciju:

Ja sam reagovala na tvoju opasku da je tvoja djevojka spremna da se mjenja jer ti ne odgovara u svemu. Meni je to pogresno. Mozda je ona zadovoljna sobom, ali ti nisi njom i nefer je da ocekujes da se mjenja kako bi ti bio zadovoljan i kako bi se uklopila u tvoje kriterije.
Mozda si se ti pogresno izrazio, mozda si mislio nesto trece kad si to napisao, ali sad nije ni bitno jer smo, kao sto rekoh, smorili poprilicno.

EDIT: Tek sad vidim da si sa djevojkom kojoj si takoreci, ti otvarao oci i koja je prihvatila tvoje principe. Stvarno nemam iskustva s takvim osobama, tako da je vas odnos vjerovatno malo drugaciji nego kod dvoje ljudi koji su vec formirane licnosti. Vjerovatno se zato i ne razumijemo.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 16:36:25 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.