Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zalivali drveće naftom da bi se osušilo  (Pročitano 2305 puta)
04. Jul 2015, 10:48:36
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Zalivali drveće naftom da bi se osušilo
U kragujevačkom naselju Erdoglija drveće je uništeno tako što je zalivano naftom.

IZVOR: B92 PETAK, 3.07.2015. | 20:40

Foto: B92
Nepoznati počinioci su hteli da se stabla što pre osuše i uklone zarad više svetla u tom delu naselja, rekli su iz gradskog "Zelenila".

Ovo je nalik ubistvu s predumišljajem, rekli su stanovnici ovog kraja.

Stablima je skinut deo kore, izbušena su i u tako napravljene rupe ubrizgavana je nafta kako bi stabla počela da se suše.

Oštećeni su jasen i domaća vrsta četinara, stari više od dvadeset godina. Pričinjena šteta iznosi 100.000 dinara.

"Ali veća šteta je u tome što je to drvo koje je tu raslo godinama orezivano, prehranjivano, zalivano, da bi građani u ovom gustom naseljenom delu grada imali kiseonik. To je ta šteta koja ostaje za budućnost", kaže Goran Simić, tehnički direktor JKP "Zelenilo".

Nadležna služba drveće tretira veštačkom smolom. Ovim džinovima mora da se pruži šansa da se izbore za opstanak.

"Moraće da se prati da neko ne bi skinuo zastitu. Ljudi kojima smeta drveće su svesni da mi nećemo da posećemo zdravo drvo", kaže Goran Bugarčić, inženjer šumarstva.

Kragujevačko Zelenilo će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. lica i ukoliko krivac bude pronađen, ova ustanova će traziti novčanu nadoknadu za nove sadnice.

Ukoliko stabla počnu da se suše nadležna služba će morati da ih iseče.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=03&nav_category=12&nav_id=1011568

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
e to ja nikako ne mogu da shvatim... Smile imas ispred zgrade 5-6 stabala...i 20 m2 travice oko zgrade...
i seljacine jbn..dodju i ubiju  stablo... jer im kao sunce ne sunca njihov jbn prozor.... Smile

ili naspu nekakve kamencice..one zute... po travi i naprave neke staze .. na travnjacima Smile
ma nemam pojma...sta je ono.. Smile
znaci  kad kisa padne to je haos...izgacaju stepeniste..lift..sve sve...s tim zutim necim..od tog kamenja ... Smile
seljacima je naravno tesko da idu kao sav normalan svijet...asfaltom...i normalnim prilazom do haustora...
nego moraju preko blata i trave..pa su zato nasuli to zuto kamenje... Smile
ionako su svaki metar..slobodnog prostora uzurpirali i igradili jbn zgrade....
pola djecijih igralista i parkica je unisteno.....jos trebaju da posjeku i tih par stabala...jebem li im mamu u picku nenormalnu-... Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2015, 11:06:24 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Svaka priča ima dve strane. Ja znam neke primere kada bi ljudi urgirali kod svoje gradske uprave i zelenila da se grane nekih drveća potkrešu, a ovi bi se pravili blesavi ili bi odlagali to godinama. I ljudima pukne film pa uzmu stvari u svoje ruke.

Uostalom, pre tri nedelje su bili u vestima i stanari neke zgrade u Bulevaru JNA koja je pod stalnim rizikom da se obruši veliko stablo na njih. I to traje već 5 godina. Oni drvo ne diraju, nego po propisu mole Grad i Zelenilo u čijoj je nadležnosti i zaštiti drvo, da to srede, jer se u zadnjih godinu dana situacija drastično pogoršala i može da padne svakog časa. Naravno, ove pajsere boli dupe da to reše. Ali da sutra ti stanari sami uzmu stvar u svoje ruke, odma bi se svi okomili na njih.
« Poslednja izmena: 04. Jul 2015, 11:24:36 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ima i toga..ali to je jako rijedak slucaj...barem kod nas...
svi mi znamo kako te institucije funkcionisu..i da ti treba bilo sta...
ako nemas nekoga da tvoj slucaj pogura ...to moze da traje ihaj vremena...
samo treba biti uporan...i svakodnevno dosadjivati...i pritiskati neradnike...

jer ako cobani uzmu stvar u svoje ruke... oni ce sve da sjebu... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Seamonkey 2.33.1
eto kad se sve osuši može da nikne neki poslovno stambeni objekat.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Seamonkey 2.33.1
ma da, Srbi iz obesti uništavali drveće, trošili pare na naftu i naftne derivate.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Неверованто. Уместо да садимо дрвећа како би имали што квалитетнији ваздух ми им радимо ово.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Svaka priča ima dve strane. Ja znam neke primere kada bi ljudi urgirali kod svoje gradske uprave i zelenila da se grane nekih drveća potkrešu, a ovi bi se pravili blesavi ili bi odlagali to godinama. I ljudima pukne film pa uzmu stvari u svoje ruke.

Uostalom, pre tri nedelje su bili u vestima i stanari neke zgrade u Bulevaru JNA koja je pod stalnim rizikom da se obruši veliko stablo na njih. I to traje već 5 godina. Oni drvo ne diraju, nego po propisu mole Grad i Zelenilo u čijoj je nadležnosti i zaštiti drvo, da to srede, jer se u zadnjih godinu dana situacija drastično pogoršala i može da padne svakog časa. Naravno, ove pajsere boli dupe da to reše. Ali da sutra ti stanari sami uzmu stvar u svoje ruke, odma bi se svi okomili na njih.

Ovo je realna prica u BG. A ako sam iseces granu kazna stize istog trenutka
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
nije ovo nafta nego staro motorno ulje jebem onoga iz b92 koji je ovo napisao
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.