Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 22:39:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 56755 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Pa statistiku o nezaposlenosti sigurno mozes da bacis u vodu . Pokazao sam ti i zasto . Slicno sam ti pokazao i za ostalo . Sva merila po kojima se statistika radi mogu se stelovati zavisno od potreba onog koji je radi ili narucuje . Recimo , statistike o prosecnoj plati u Zagrebu mogu lako da se naduvaju tako sto ce se iz racuna izbaciti samo jedno zanimanje cija je plata najniza . A nemoj mi reci da vasi politicari ne naduvavaju statistike pred izbore . A stranci kada rade statistike rade ih sa zvanicnim podacima drzave o kojoj je rade . Ili je rade na osnovuistrazivanja odredjenih agencija , koje opet lako mogu da steluju podatke ili da prosto naprave gresku . Zato se mani statistike , drzi se analize . Da si analizirao prilike u Srbiji znao bi da je stvarna nezaposlenost skoro za 30% niza , ako ne i vise , od one koja je prikazana .

Murinho , mani se , drug mi zivi i radi u Sloveniji vise godina , daleko je po plati Ljubljana od Zagreba . Znam koliko je primao on kao nekvalifikovani radnik u obezbedjenju , znam koliko prima sada kao kvalifikovani , znam koliko mu prima otac , znam koliko mu prima majka . Daleko su oni i od vas i od nas , mozemo samo da im pljunemo pod prozor .

Cuj to...ti meni Miodraze nigdje nisi pokazao da statistike su pogresne...ja neznam gdje si mi ti to pokazao. Onda ti trebas jedno lijepo pismo da slozis i da posaljes Narodnoj Banki Srbije jer oni upravo govore o nezaposljenosti i prosjecnoj zaradi u Srbiji... statistika je u svakoj drzavi mjerilo za stanje u drzavi....da nije tako, Kostunica bi rekao ma sta me briga statistika kada ona laze nije ona mjerilo za moju uspijesnu vladu u tome...ludilo!

Ja neznam po cemu ti analiziras pravo stanje u Srbiji i po cemu dolazis da je nezaposljenost barem 30% manja od one sto se prikaziva a ona je 27,5% momentalno, to znaci da vi imate cak minus u nezaposljenosti, zemlja cudo!

Aha znaci ti poznajes jednog covijeka u Ljubljani i njegovu rodbinu i sa time stvaras sliku kakvo je stanje u Ljubljani...pa i po statistikama su oni daleko od nas sviju pa tako da je tu veoma dobra statistika kojima i nekima odgovara...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Murinho , smej se koliko hoces , ja mogu da budem lokal patriota koliko mi je volja , ali ono sto je cinjenica da nas slovenci gaze za klasu , i mi i vi smo za njih u drugoj , ako ne i trecoj ligi . Moj drug je kao jos nekvalifikovani radnik u obezbedjenju vise medicinske skole gde mu se posao svodio na portirski primao platu vecu od vase prosecne . Kada je prosao kurseve firme koja ga je zaposlila , plata mu je povecana i sada se ne moze meriti sa prosekom u Hrvatskoj . A on je obican radnik obezbedjenja , i to mu se posao svodi na portirski . On ne prenosi novac , niti vrsi obezbedjenje transporta drugih vrednosti , pa da kazes da platu ima zbog povecanog rizika . Znam isto da on smatra da je njegova plata mala za Sloveniju i da bi na drugim poslovima sa srednjom skolom mogao da zaradi vise , i trudi se da nadje bolji posao .

Tiger , pokazao sam ti po cemu , po tome da su veliki broj tih nezaposlenih studenti koji su presli 25 godina , ne mogu da regulisu zdravstveno osiguranje vise preko oca ili majke , pa su se prijavili na biro rada zbog toga . A to nije mali broj , jer je mnogo ljudi zbog ratova i borbe za zivot zakasalo na fakultetima , jer nisu mogli da rade po dvanaest sati dnevno da bi preziveli i da studiraju redovno . Uz to , mnogo ljudi i dalje radi na crno , pogotovu u gradjevinarstvu , ugostiteljstvu , a pomalo i u trgovini . Zato Narodna banka stalno navodi da su to zvanicne statistike koje ne odgovaraju stalnom stanju znajuci za sve te podatke . Ranije su te brojke kompenzovali fiktivno zaposleni , odnosno ljudi koji su radili u firmama u stecaju , odnosno koji su bili zvanicno zaposleni , ali niti su isli na posao , niti primali platu . Sad je , posto je privatizacija usla u zavrsnicu , takvih ljudi vrlo malo . Pogotovu sto drzava preko socijalnih programa tezi da ocisti ta preduzeca od viska zaposlenih kako bi ih lakse prodala . I nisam rekao 30% manje na ukupan broj ljudi , vec 30% od zvanicnog broja nezaposlenih manje . Znaci , ako imas 300 nezaposlenih zvanicno , 30% od toga broja manje je pravi broj , znaci 210 ljudi .
« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 01:20:32 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
slovenija još uvijek nije duplo više razvijenija od hrvatske, kao što je slučaj s hrvatskom i srbijom Smile

vidi se da u hrvatskoj nikad nisi bio. da jesi, žmirečki bi skužio kad ulaziš u hrvatsku...onda kad auto prestane vozit "na felgama" po autocesti  Smile

eto kad sam autoceste spomenuo, tu nam slovenci mogu samo zavidjeti  Smile
« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 01:14:37 od murinhoo »
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Pa cekaj onda Miodraze zar nema onda i u Hrvatskoj istih problema da ljudi rade na crno u kaficima,da i preko svojih godina studiraju...sve to ima svugdje u zemlji...samo po situaciji ekonomskoj onda mozda vise u Srbiji nego u Hrvatskoj i to je takodje sustina razgovora naseg jer opet dolazi na isto...a to je da nema izgovora zbog ekonomske situacije u kojoj je jedna zemlja nego je to stvarna situacija te zemlje...tako i u Bosni mogu ljudi da kazu pa cekaj ovdje svi rade na crno, svaki drugi je nezaposljen ali u stvarnosti smo mi puni kao brod! Nije Srbija sama koja je ratovala i imala velike izbjeglicke valove...i zbog toga sto mnogo ljudi rade na crno,sto ima svugdje, i u Njemackoj,Hrvatskoj,Sloveniji i eto i u Srbiji situacija stanja je takva kakva jeste...pa onda dolazimo da sve zemlje se bore sa istim problemima, pogotovo Hrvatska i Srbija gdje je nezaposljenost,korupcija,reforme,zdravstvo glavni problemi samo kod nekoga veci a kod drugog manji...to nista opet ne kaze o statistikama jer se sve zemlje sa istim stvarima bore...i u Hrvatskoj mozda ima onda jos manje nezaposljenih od 15%, a i u Srbiji onda od onih 27,5% pa onda dolazimo na istu stvar da je opet bolja sitacija u jednoj nego u drugoj zemlji.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11

još jedna sitnica. krenite iz njemačke, austrije, italije, francuske, ili koje god zemlje za beograd, istanbul, sarajevo, skoplje, atenu, odnosno za JI europu i probajte zaobići zagreb  Smile nećete ga zaobići jer je smješten na najbržoj ruti koja spaja srednju i JI europu  Smile

pa ako hoces iz Njemacke da krenes u Bosnu i Ploce gdje nema nista naravno da ne mozes zaobici Zagreb:)
e sad kako je ta zemlja na kojoj je Bosna jos od pradavnina bila nebitna i nevazna kao sto mozes da vidis po rasirenosi gradova kroz istoriju zato ni Zagren nije bio toliko vazan Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Poenta moje price je da statistika uvek vara , da bi znao pravo stanje moras da poznajes situaciju u zemlji , na terenu . To gde sam ti ja pokazao da statistika nema veze sa pravim stanjem , to je samo jedan primer . Moras da analiziras situaciju u zemlji , a ne samo da nabacujes statisticke podatke . Reko sam ti , u jednom danu ovde kod nas na istu temu cujem tri razlicita statisticka rezultata , kod kojih razlika daleko prelazi opseg greske .

A Zagreb ces lako zaobici kroz Madjarsku i preci priblizno isto rastojanje . Sa Srbijom , nije tako . Moras da zaobilazis muski . A ako hoces da transportujes bilo sta rekom , odnosno Dunavom kroz Evropu , ne mozes je zaobici i da hoces . Jednostavno , u Beogradu je glavna raskrsnica svih kopnenih , vazdusnih , recnih puteva za ovaj deo Evrope . Sam polozaj mu daje dovoljan znacaj u regionu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Poenta moje price je da statistika uvek vara , da bi znao pravo stanje moras da poznajes situaciju u zemlji , na terenu . To gde sam ti ja pokazao da statistika nema veze sa pravim stanjem , to je samo jedan primer . Moras da analiziras situaciju u zemlji , a ne samo da nabacujes statisticke podatke . Reko sam ti , u jednom danu ovde kod nas na istu temu cujem tri razlicita statisticka rezultata , kod kojih razlika daleko prelazi opseg greske .

A Zagreb ces lako zaobici kroz Madjarsku i preci priblizno isto rastojanje . Sa Srbijom , nije tako . Moras da zaobilazis muski . A ako hoces da transportujes bilo sta rekom , odnosno Dunavom kroz Evropu , ne mozes je zaobici i da hoces . Jednostavno , u Beogradu je glavna raskrsnica svih kopnenih , vazdusnih , recnih puteva za ovaj deo Evrope . Sam polozaj mu daje dovoljan znacaj u regionu .

Poenta Miodraze je da je statistika u svakom drustvu prisutna, kao i firmi koja zeli da sazna vise o svojim daljenjem toku firme..i nekakve analize...mi na faxu smo naprimjer ucili kako se za velike projekte analizira stanje firme,radnika i svega sto je za jedan projekat bitno..u to se ubacuju takodje i statistike od starih projekata...to je samo primjer jedan..u Njemackoj se rade statistike oko svega moguceg da se izracuna,tako i u Austriji, ma u svakoj zemlji...a o nezaposljenosti i placama sam ja barem vidio uvijek jednu te istu statistiku koja je pokazivala za Srbiju Narodna Banka Srbije... Statistika naravno uvijek vara jer nije totalno precizna, to je nemoguce, ali pokazuje stanje priblizno onome u stvarnome zivotu..nemoze statistika da kaze da je nezaposljenost naprimjer 30% a ono u drzavi da je 5%, to je blesavo tako uopce razmisljati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ tiger

statistika je kao bikini. Pokazuje nevažne stvari, a sakriva suštinu.  Smile

Naravno da je statistika varljiva stvar, ali jedino mjerilo za drzave/firme/Institucije ma sve na svijetu da se procjene neki podatci... ako statistika kaze da je u Zg naprimjer placa oko 800€ a u Bg oko 400€ onda moze malo da ide od tih brojeva, ali nemoze nikako biti obrnuto...

Tiger, plata nije nikakav parametar. Zagrebačka prosečna plata (800 €) je veća nego u Budimpešti (600 €), ali ZG u odnosu na Budimpeštu je obična palanka, u svakom pogledu.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
@ tiger

Naravno da je statistika varljiva stvar, ali jedino mjerilo za drzave/firme/Institucije ma sve na svijetu da se procjene neki podatci... ako statistika kaze da je u Zg naprimjer placa oko 800€ a u Bg oko 400€ onda moze malo da ide od tih brojeva, ali nemoze nikako biti obrnuto...

Tiger, plata nije nikakav parametar. Zagrebačka prosečna plata (800 €) je veća nego u Budimpešti (600 €), ali ZG u odnosu na Budimpeštu je obična palanka, u svakom pogledu.

Pa nije placa samo ono u cemu se razlikuje, i nezaposljenosti,i stanje opcenito u tim gradovima...Zagreb je odmakao Beogradu jednostavno, kao sto je Ljubljana odmakla i Zagrebu i Beogradu, pa i dalje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ tiger

Pa nije placa samo ono u cemu se razlikuje, i nezaposljenosti,i stanje opcenito u tim gradovima...Zagreb je odmakao Beogradu jednostavno, kao sto je Ljubljana odmakla i Zagrebu i Beogradu, pa i dalje!

Jeste, odmakao je u ekonomskim parametrima, ali kad se govori o lideru regiona, tu se pre svega misli o političkoj moći i uticaju na okolinu, pa tek onda u ostalim parametrima.

Ti živiš u Frankfurtu, to je finansijski centar Nemačke, ali politički lider je Berlin, zar ne?

Znači, politički uticaj Beograda na okolne zemlje je veći nego uticaj Zagreba. BG još uvek može da presudno utiče na političku situaciju u Bosni, na Kosovu, a i u CG nije mali broj onih koji se ravnaju prema Beogradu. Čak i na situaciju u Makedoniji indirektno može da utiče politika iz Beograda. Realno, ZG nema takav uticaj (pozitivan ili negativan) u regionu, osim uticaja na BiH, preko tamošnjih Hrvata.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 22:39:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.