Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 22:39:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 56755 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Kriptonit hoce da kaze da je zivot u Sofiji bez obzira na nezaposlenost od 1% gori nego u Beogradu . Svi vi se hvatate statistika , a vec sam ti objasnio na drugoj temi da je to varljiva stvar . Recimo , kada proracunavas potrosacku korpu u Beogradu i Zagrebu upotrebis razlicite parametre . Dajes statistiku za oba grada , a u startu gresis jer nisu uzimana ista merila pri izradi statistike . Trazis od mene da po internetu trazim statisticke podatke i da se sa njima sa tobom macujem , a pre neki dan sam na tri razlicite TV cuo tri razlicite ekonomske analize i statisticke podatke na istu temu , jer ljudi i marketinske agencije i ekonomisti koji su te statistike radili nisu uzimali ista merila pri izradi . Cime onda da se mi macujemo ?

Evo ti primer : Vlada usvaja u strane investicije prodaju drzavnih i drustvenih firmi pored grinfild investicija , neki ekonomisti u to racunaju samo grinfild investicije , neki ekonomisti racunaju to plus investicije stranaca u firmama koje su kupile ( nova oprema , dokapitalizacija , itd ) . Svi govore o istom , a svi sa razlicitim parametrima , pa imas tri razlicite statistike . Pa ti vidi koja ti je relevantna ?

Ono sto je sigurno da u Beogradu ima posla , i da gore ne moze da radi samo onaj ko nece . Problem je sto bi neki ljudi da sa srednjom skolom ili bez skole budu direktori . Ili , mojim kolegama koji su zavrsili elektroniku je problem da rade van struke , a mogu da se zaposle i da rade za dobre plate . Kazu : za sta smo mi gulili najtezi fakultet tolike godine ? Gospodi je ponizenje da rade van struke za dobru platu , ali im nije ponizenje da ih u 30 godina izdrzavaju roditelji . I , sta ce mo sada sa tvojom statistikom i nezaposlenoscu ? Da ne pricamo o studentima koji su na birou jer su presli 25 godina i samo tako mogu da regulisu zdravstveno osiguranje ? Da ne pricamo takodje o gomili ljudi koja radi privatne poslove na crno , ili im se trenutno vise isplati da rade na crno na gradjevini , nego da rade regularno u firmama za srednju ili malu platu uz uplaceno zdravstveno i penziono . Ode tvoja statistika u Tunguziju .

Znaci Miodraze to sto si mi ti objasnijo da za tebe statistike ne vaze to za tebe znaci da se trebaju svugdje u svijetu da ukinu pa tako i u ovim slucajem zbog poredjenja...

Ja kada odem na stranicu Njemacke,Hrvatske,Srbije i EU svugdje vidim sprovodjenje statistike...naprimjer kada odem na stranice Njemacke koje se bave o polozajima drugih zemalja vidim statistike, koje se sprovode sve podjednako...to sto ti ne vjerujes u statistike to je tvoja stvar i nista ako si na mene mislio nisi mi pokazao da su statistike neke suludne igre sa kojim se bave drzave.

Statistike o nezaposljenost,placi, rastu gospodarstva i investicija,inflaciji,stanju obrazovanja su brojke koje se mogu veoma lagano pre ispitati..a jedino su statistike mjerilo za jednu drzavu da vide na kojem su mjestu i poziciji. Tako Europska Unija pravi statistike jednake za sve, po kriterijima sto oni postavljaju za sve drzave jednako...
« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 23:38:10 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
evo napokon link da valja...

ovu sam temu otkrio prije koja 2 mjeseca i nevjerojatno je informativno dobra. stvarno ekstra.

Singidunum - Agram

http://www.forum.hr/showthread.php?t=215856
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ tiger

statistika je kao bikini. Pokazuje nevažne stvari, a sakriva suštinu.  Smile
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
@ tiger

slažem se. kaže da zagreb ima 800€ prosječnu neto plaću, a ne kaže da čovjek s visokom stručnom spremom nema ispod 1.200-1.300 €  Smile

Naprimjer, Roland Berger Strategy Consultants imaju klijenta koji je morao preferirati kamionski prijevoz nad željezničkim jer je bio mnogo jeftiniji unatoč tome što je željeznička pruga prolazila uz ceste koje su njemu trebale. I hrvatski vodeni putovi predstavljaju šansu, a i u cestovnom sustavu postoji potreba za daljnjim razvojem. Po našem mišljenju, veza Zagreb - Rijeka ključni je razvojni korak za intermodalne veze. Rijeka je jedina luka s dubokim gazom u jugoistočnoj Europi, a ta veza je sama po sebi usko grlo, ne gledajući čak ni na kapacitete riječke luke", kaže konzultant tvrtke Roland Berger. Ingo Schröter smatra da su što se tiče zračnog prijevoza u jugoistočnoj Europi dvije relevantne zračne luke koje su u igri oko budućeg cargo biznisa - Zagreb i Beograd. "Za Zagreb je ključ da proširi kapacitete s drugom pistom što je prije moguće jer će jedino to omogućiti veći udio u poslu s teretima. Obje zemlje imaju neke prednosti - to je ono što pokreće cijelu Europu: konkurencija!" objašnjava Schröter.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 00:14:21 od murinhoo »
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
@ tiger

Naravno da je statistika varljiva stvar, ali jedino mjerilo za drzave/firme/Institucije ma sve na svijetu da se procjene neki podatci... ako statistika kaze da je u Zg naprimjer placa oko 800€ a u Bg oko 400€ onda moze malo da ide od tih brojeva, ali nemoze nikako biti obrnuto...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ma jebala vas plaća, jer moram da ponavljam npr u Ljubljani je veća plaća nego u ZG-znači li to da je LjU neki racku u regionu! Manite se sitnica !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Ma jebala vas plaća, jer moram da ponavljam npr u Ljubljani je veća plaća nego u ZG-znači li to da je LjU neki racku u regionu! Manite se sitnica !

Naravno da jeste, Ljubljana je centar za ekonomiju, mada se ona po uspijesnosti vise i ne broji kao jedna drzava ex Yu drzava....otisla je predaleko!

Nije samo placa u pitanju,pricaj ti borbene ali i nezaposljenost,rast BDPa, uredenje...ima svega toga po malo!

Daj mi kriptonite objasni po cemu je Bg lider!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560

ljubljana nije puno ispred zagreba što se plaće tiče, po dosta stvari i zaostaje.

za gradonačelnika ljubljane zorana jankovića (srbin inače) zagreb je grad uzor.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Zoran_Jankovi%C4%87
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Pa statistiku o nezaposlenosti sigurno mozes da bacis u vodu . Pokazao sam ti i zasto . Slicno sam ti pokazao i za ostalo . Sva merila po kojima se statistika radi mogu se stelovati zavisno od potreba onog koji je radi ili narucuje . Recimo , statistike o prosecnoj plati u Zagrebu mogu lako da se naduvaju tako sto ce se iz racuna izbaciti samo jedno zanimanje cija je plata najniza . A nemoj mi reci da vasi politicari ne naduvavaju statistike pred izbore . A stranci kada rade statistike rade ih sa zvanicnim podacima drzave o kojoj je rade . Ili je rade na osnovu istrazivanja odredjenih agencija , koje opet lako mogu da steluju podatke ili da prosto naprave gresku . Zato se mani statistike , drzi se analize . Da si analizirao prilike u Srbiji znao bi da je stvarna nezaposlenost skoro za 30% niza , ako ne i vise , od one koja je prikazana .

Murinho , mani se , drug mi zivi i radi u Sloveniji vise godina , daleko je po plati Ljubljana od Zagreba . Znam koliko je primao on kao nekvalifikovani radnik u obezbedjenju , znam koliko prima sada kao kvalifikovani , znam koliko mu prima otac , znam koliko mu prima majka . Daleko su oni i od vas i od nas , mozemo samo da im pljunemo pod prozor .
« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 00:45:56 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Pa statistiku o nezaposlenosti sigurno mozes da bacis u vodu . Pokazao sam ti i zasto . Slicno sam ti pokazao i za ostalo . Sva merila po kojima se statistika radi mogu se stelovati zavisno od potreba onog koji je radi ili narucuje . Recimo , statistike o prosecnoj plati u Zagrebu mogu lako da se naduvaju tako sto ce se iz racuna izbaciti samo jedno zanimanje cija je plata najniza . A nemoj mi reci da vasi politicari ne naduvavaju statistike pred izbore . A stranci kada rade statistike rade ih sa zvanicnim podacima drzave o kojoj je rade . Ili je rade na osnovuistrazivanja odredjenih agencija , koje opet lako mogu da steluju podatke ili da prosto naprave gresku . Zato se mani statistike , drzi se analize . Da si analizirao prilike u Srbiji znao bi da je stvarna nezaposlenost skoro za 30% niza , ako ne i vise , od one koja je prikazana .

Murinho , mani se , drug mi zivi i radi u Sloveniji vise godina , daleko je po plati Ljubljana od Zagreba . Znam koliko je primao on kao nekvalifikovani radnik u obezbedjenju , znam koliko prima sada kao kvalifikovani , znam koliko mu prima otac , znam koliko mu prima majka . Daleko su oni i od vas i od nas , mozemo samo da im pljunemo pod prozor .

na ovo se mogu samo nasmijati  Smile

zagreb iz zraka

« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 00:48:34 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 22:39:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.