Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:31:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 57115 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Apple 15
Citat
osim što olako iznosiš zaključke o nečemu o čemu očito nemaš pojma, ni skromnost, čini mi se, nije ti vrlina. ali to je nešto što ste očito pokupili od hrvata u zajedničkoj državi, pa se sad više ne zna tko je bahatiji i ponosniji, čak i kad bi se trebao sramiti

Znas sta... kao Triger i ostali provokatori, donosite o Srbiji zakljucke samo na osnovu jedne posete Beograda, kafanskog trabunjanja, propagande B92 i HTV...
I drago mi je sto je napokon neki Hrvat rekao da ste bahati... ovi Srbijanci to nikako da ukapiraju... Wink

Citat
bravo, na sjecištu ste kultura, istoka i zapada, samo što zapada nema ni otkud  Smile šalim se. inače to je floskula kojom se ne kitite samo vi, nego i turci, grci, bugari, hrvati, austrijanci, slovenci itd. i svi pomalo govore istinu.

Ako vidimo sta je Zapad, a sta Istok doneo svetu... uvek cu se pre prikrojiti istocnjackoj, nego zapadnjackoj (ne)kulturi...

Citat
p.s ne podcjenjuj mi curu, ona je svakako netipična predstavnica vaše države, s obzirom da ima putovnicu i prošla je pola europe. čini mi se da sam već napisao da samo 18% ljudi u srbiji ima putovnicu, prema tome ne podcjenjuj.

Super... devojka ti je po svemu sudeci ili Hrvatica ili izbeglica.
Ako je ovo drugo, kako njena porodica gleda na vasu vezu?
Cisto sumnjam da su odusevljeni...  Smile
I to sto je proputovala pola Evrope ne mora da znaci da je bila u kulutrnim centrima, vec u letovalistima.. Smiley

Mali hint za tebe... ja sam rodjena u Hrvatskoj, ali nemam putovnicu... i nesto preterano ne patim zbog toga... a i proputovala sam gotovo citavu Hrvatsku.. tako da znam kakvi ste i gde zivite.. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ tiger

Nije sve tako bajno. RH ima zastoj u pregovorima sa EU, ima problema na ekonomskim pitanjima.

Prvo, poljoprivredna proizvodnja je preskupa u RH, pa je apsolutno nekonkurentna na tržištu EU. Nije slučajno poljoprivredna Slavonija najnerazvijeniji deo RH. Tu ima dosta problema u pregovaranju sa EU, jer EU ima svoje standarde u poljoprivredi koje Sanader ne sme ni da pomene slavonskim seljacima, jer bi došlo do nove "seljačke bune" u RH. Smile

Drugo, sam znaš da je visoki hrvatski standard isforsiran i da privreda RH jednostavno nije u mogućnosti da realno pokrije tako visok standard. Ti živiš u Nemačkoj, znaš koliki je tamo standard, ali znaš i kolika je pokrivenost uvoza izvozom. Nemačka je u plusu u spoljnoj trgovini, a Hrvatska (i Srbija) su u debelom minusu.

Nemački standard je zasnovan na realnim parametrima uspešnosti nemačke privrede, a hrvatski standard je zasnovan na kreditima. Koliki je procenat zaduženosti Nemačke u odnosu na BDP? U Hrvatskoj je 87% sa tendencijom porasta, u Srbiji je oko 60%, a u Nemačkoj.......

Treće, konstanti budžetski deficit u RH je veliki problem, EU dozvoljava deficit od 3% max. u eurozoni. Grčka i dan danas ima problem sa EK zbog visokog budžetskog deficita, koji je negde oko 5%, u RH je taj deficit preko 12%.

Citat
Proračun je ratne 1994. iznosio 22,5 milijardi kuna, čemu treba pridodati još 30 posto sredstava izvanproračunskih fondova. Proračun države za 2007. iznosi 108 milijardi kuna, plus 8-9 posto sredstava izvanproračunskih fondova.

HDZ je proračun s 86,2 milijarde povećao za 22 milijarde kuna. Državni proračun je od 1994. povećan na 108 milijardi kuna (za ukupno 86 milijardi), dok je BDP porastao s 99 milijardi (1994.) na 250 milijardi kuna, odnosno za 151 milijardu kuna. Dakle, proračun je u 13 godina povećan za 4,65 puta, a BDP za svega 2,7 puta. Pametnome dosta. To znači da je problem Hrvatske što troši gotovo svaku drugu kunu, a opet nitko nije zadovoljan. Rješenje je jednostavno: pustiti ljude da rade jer na ovim prostorima je još jedna država promijenjena, ali je politika ostala ista – »što manje radiš to više imaš«, odnosno u Hrvatskoj se sve isplati, samo ne raditi – rekao je Kajin.
Iznio je još nekoliko brojki, među ostalim one koje govore da državni proračun za 2007. raste za 8,8 posto u odnosu na 2006. ili dvostruko više od rasta BDP-a. To, po njemu, govori da je Vladi primarno kupovanje socijalnog mira.

Populizam u ekonomiji i nerealan budžet neće proći u EU. To može samo na Balkanu, slično je i kod nas, gde Vlada kupuje socijalni mir rastom plata u državnoj službi i javnim preduzećima, u EU važi drugo pravilo. Živiš onako koliko zarađuješ. Teško da Hrvati realno mogu da zarade 680€ mesečno (u proseku). Prosek u Sloveniji je 780€, a svako zna koliko je slovenačka privreda razvijenija i konkurentnija od hrvatske.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2007, 22:52:58 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Видите ли како је Београд леп?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson G 502
Citat
Teško da Hrvati realno mogu da zarade 680€ mesečno (u proseku).

Kako gdje...Evo ovdje kod nas na Primorju ljudi koji drže ugostiteljske objekte imaju probleme zaposliti kuhare ili konobara za duplo veću plaću...
O građevinskim radovima neću niti da pričam,da nema Bosanaca... Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Dec 2007, 22:56:20 od čmelka »
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat

Kako gdje...Evo ovdje kod nas na Primorju ljudi koji drže ugostiteljske objekte imaju probleme zaposliti kuhare ili konobara za duplo veću plaću...

Slovenija godišnje izvozi robu za 20 milijardi dolara i ima prosek 780€. Hrvatska izvozi za 7 milijardi, uvoz 15 milijardi. Minus 8 milijardi i ima prosek 680€.  Smile

Nerealno, moj čmelka. Populizam na delu. Uzimaj kredite, deli narodu nerealne "plaće", a narod ko narod, uvek nezadovoljan. Daš mu 680€, narod traži 1000€ mesečno.

Inače, u Srbiji je prosečna plata 370€, svaki polupismeni moler može da zaradi 1000€. Loš ti je primer sa građevinarstvom.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
A i za konobare nije neki, u tom poslu važi kletva dabogda radio za platu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
@ tiger

Nije sve tako bajno. RH ima zastoj u pregovorima sa EU, ima problema na ekonomskim pitanjima.

Prvo, poljoprivredna proizvodnja je preskupa u RH, pa je apsolutno nekonkurentna na tržištu EU. Nije slučajno poljoprivredna Slavonija najnerazvijeniji deo RH. Tu ima dosta problema u pregovaranju sa EU, jer EU ima svoje standarde u poljoprivredi koje Sanader ne sme ni da pomene slavonskim seljacima, jer bi došlo do nove "seljačke bune" u RH. Smile

Drugo, sam znaš da je visoki hrvatski standard isforsiran i da privreda RH jednostavno nije u mogućnosti da realno pokrije tako visok standard. Ti živiš u Nemačkoj, znaš koliki je tamo standard, ali znaš i kolika je pokrivenost uvoza izvozom. Nemačka je u plusu u spoljnoj trgovini, a Hrvatska (i Srbija) su u debelom minusu.

Nemački standard je zasnovan na realnim parametrima uspešnosti nemačke privrede, a hrvatski standard je zasnovan na kreditima. Koliki je procenat zaduženosti Nemačke u odnosu na BDP? U Hrvatskoj je 87% sa tendencijom porasta, u Srbiji je oko 60%, a u Nemačkoj.......

Treće, konstanti budžetski deficit u RH je veliki problem, EU dozvoljava deficit od 3% max. u eurozoni. Grčka i dan danas ima problem sa EK zbog visokog budžetskog deficita, koji je negde oko 5%, u RH je taj deficit preko 12%.

Citat
Proračun je ratne 1994. iznosio 22,5 milijardi kuna, čemu treba pridodati još 30 posto sredstava izvanproračunskih fondova. Proračun države za 2007. iznosi 108 milijardi kuna, plus 8-9 posto sredstava izvanproračunskih fondova.

HDZ je proračun s 86,2 milijarde povećao za 22 milijarde kuna. Državni proračun je od 1994. povećan na 108 milijardi kuna (za ukupno 86 milijardi), dok je BDP porastao s 99 milijardi (1994.) na 250 milijardi kuna, odnosno za 151 milijardu kuna. Dakle, proračun je u 13 godina povećan za 4,65 puta, a BDP za svega 2,7 puta. Pametnome dosta. To znači da je problem Hrvatske što troši gotovo svaku drugu kunu, a opet nitko nije zadovoljan. Rješenje je jednostavno: pustiti ljude da rade jer na ovim prostorima je još jedna država promijenjena, ali je politika ostala ista – »što manje radiš to više imaš«, odnosno u Hrvatskoj se sve isplati, samo ne raditi – rekao je Kajin.
Iznio je još nekoliko brojki, među ostalim one koje govore da državni proračun za 2007. raste za 8,8 posto u odnosu na 2006. ili dvostruko više od rasta BDP-a. To, po njemu, govori da je Vladi primarno kupovanje socijalnog mira.

Populizam u ekonomiji i nerealan budžet neće proći u EU. To može samo na Balkanu, slično je i kod nas, gde Vlada kupuje socijalni mir rastom plata u državnoj službi i javnim preduzećima, u EU važi drugo pravilo. Živiš onako koliko zarađuješ. Teško da Hrvati realno mogu da zarade 680€ mesečno (u proseku). Prosek u Sloveniji je 780€, a svako zna koliko je slovenačka privreda razvijenija i konkurentnija od hrvatske.

Slazem se sa svim Zemunac... Hrvatska je daleko od standarta u EU, to i sami analiticari znaju...ali je takodje razvijenija nego Srbija i to se zna...ja negovorim da je Hrvatska Europa...i da je super u Hrvatskoj, za mnoge i jeste kao i u Srbiji za mnoge ali sam samo htio da kazem da je Hrvatska za sada naprednija od Srbije...

Fakt je da je prosjek u Hrvatskoj 680€, u Sloveniji visi a u Srbiji 370€ u Bosni 360€...koliko je to sve realno,nemogu da sudim. Znam samo da BDP rast u Hrvatskoj je preko 6%, u Srbiji 7,5% a u Sloveniji 7,2%. Takodje stopa nezaposljenosti je u Srbiji najveci, kao i inflacija koja zavrsava ove godine sa 10,2% znaci dvocifrena...vidjeti cemo kako ce se razivjati.

Njemacka je svijetski prvak u eksporteru, i sama Njemacka ima export kao skoro sve drzave EU i jos Amerika zajedno.

@Anea Legendo...ja nisam u Beogradu bio jednom nego godisnje po 3 mjeseca ...to mi je dovoljno da nevidim Srbiju samo kao turista koji ide po discoteke i restorane nego idem i u kupovinu i zivim kao svaki drugi covijek ta 3 ili 2 mjeseca...da mi je znati koji Srbin ovdje ide po mjesec i duze u Hrvatsku pa da stvori sebi sliku o Hrvatskoj...

Sto se tice B92 citam, a ovdje u kuci imam samo RTS,HTV1...ali vidim ja tebi je B92 propaganda a RTS je sigurno racionalni program koji postavlja pravo stanje drzave,pa cak i oni govore o 27% nezaposljenosti.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
SonyEricsson G 502
Citat

Slovenija godišnje izvozi robu za 20 milijardi dolara i ima prosek 780€. Hrvatska izvozi za 7 milijardi, uvoz 15 milijardi. Minus 8 milijardi i ima prosek 680€.  Smile

Nerealno, moj čmelka. Populizam na delu. Uzimaj kredite, deli narodu nerealne "plaće", a narod ko narod, uvek nezadovoljan. Daš mu 680€, narod traži 1000€ mesečno.

Inače, u Srbiji je prosečna plata 370€, svaki polupismeni moler može da zaradi 1000€. Loš ti je primer sa građevinarstvom.

Možda je tebi neralno,neznam i u pravu si kad kažeš izvoz 7,a uvoz 15 milijardi...
Samo ima tu kvaka,mi ovdje na moru,tj.dosta nas živi od turizma,a turizam je ove godine donio Hrvatskoj c.c.a 7 milijardii...Eura..Sad vidiš kako taj minus više i nije tako velik.. Smile Smile
Evo ovo ljeto moj je prijatelj na Krku za rad u restoranu tražio kuhara plaća 15 ooo kuna plus smješta i hrana te konobara 10 000 kuna plus smješta i prehrana i nije ih mogao naći ovdje već je išao po njih u Bjelovar...Dobro se ovdje živi od turizma,jako dobro,o Istri neću ni pričati i kad govorim o plaćama ljudi malo mi smiješno porediti cifre...
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
SonyEricsson G 502
hh
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 00:25:44 od čmelka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
O tome i ja znam Cmelka...stric mi ima apartmane na Hvaru u Starom Gradu, on samo od toga zivi i boli ga briga...

A konobari tokom sezone su sve samo nisu dalmatinci...a super zarade.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:31:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.