Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 20:44:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 58150 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
evidentni, ne zelim.
ne znam da li primecujes, ali nikada ne ucestvujem u temama o srbo hrvatskoj istoriji.
drugacijim izvorima se podupiremo u pricama i svako ima neku svoju nazalos subjektivnu perspektivu.

kod tebe mi smeta sto si subejktivniji od svih hrvata na forumu..dosta, tako da tek sa tobom necu na tu temu pricati.
a postoji mogucnost da nesto ne znam(kao sto sam rekao) ili da jednostavno ni ja nisam objektivan.
zato ecu na tu temu pricati.
rekao sam ti ono sto je vazno, da se ja izricito protivim cepanju HR u kroist srbije.
to treba da ti je dovoljno

Citat
kako jedan mali grad onda kao Zagreb koji je eto malo veci od novog Beograda moze da ima veci Budzet od jedne metropole gdje ima toliko ljudi!
Do cega je to? Kako moze to da bude...
i mene to zanima...

verovatno ima veze sa time sto u HR se placa porez, vece su plate pa se i na to placa porez i sl..
verovatno je i HR centralizovana dosta, a njihov ukupni bruto proizvod je duplo veci od naseg a duplo manje stanovnika...

mada, mozda lupam...samo nagadjam
« Poslednja izmena: 08. Nov 2007, 16:08:36 od Cherchil »
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
ja volim one pljeskavice tamo pokraj Moskve hotela kada se ide nizbrdo...

Добре...

А тек Шиш...

A "Opanak" kod Duff-a, u 44 Bloku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
kod tebe mi smeta sto si subejktivniji od svih hrvata na forumu..dosta, tako da tek sa tobom necu na tu temu pricati.

kako subjektivan??
ja baš uopće ne iznosim svoje mišljenje samo isključivo pobijam neke predrasude i krive informacije podacima na koje naiđem
svoje mišljenje rijetko iznosim osim u zaključcima
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Upravo suprotno... i pored svih tih razaranja, Beograd je grad buducnosti... i ima zvanicno duplo vise stanovnika, nezvanicno tri puta vise... Smiley
Npr. sta ti je razvoj... 45. godine, Novi Beograd je bio mocvrara... 30 godina kasnije spavaonica... danas je naselje velicine Zagreba, a u poslednjih 5-6 godina postao je i biznis  i soping centar Beograda Smiley

Da svaka cast gradu na tome...samo eto ja nerazumijem Anea kako jedan mali grad onda kao Zagreb koji je eto malo veci od novog Beograda moze da ima veci Budzet od jedne metropole gdje ima toliko ljudi!
Do cega je to? Kako moze to da bude...

Pa ako su pravljene poslje oslobodjenja od turaka zasto se u centru grada i okolini jos uvijek toliko dijelova grada nazivaju po turskim rijecima..?

Zar nije zanimljivije kako se grad sa manjim budzetom brze razvija nego onaj sa vecim...
Visina budzeta je posledica niza zakona koji moraju da se menjaju... Smiley

Sto se tice delova grada, ostali su toponimi (znas, cca. 400godina Turci, Madjari i Austrijanci su se smenjivali u Beograd8), ali to ne znaci da su i zgrade ostale... Smiley
« Poslednja izmena: 08. Nov 2007, 16:15:42 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
На срећу, већина рушевина је сада обновљена.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Hajde da kažem nešto i ja. Privreda Hrvatske je pretežno bazirana na turističkim prihodima, transportu i poljoprivredi. U skladu sa tim logično je da gradovi koji imaju najveće prihode nisu Zagreb, Osijek ili Karlovac nego Split, Dubrovnoik, Rijeka. Zagreb ima prihode od poljoprivrede iz Slavonije i transporta ali obzirom na situaciju ti prihodi nemaju mnogo izgleda da se uvećaju. Može da ima i neke prihode od investicija u IT samo pošto su tu Kinezi počeli da razbijaju Kanadu nije za očekivanje neki uspon. Univerziteti su postali decentralizovane strukture i ostaje jedino KBC kao institucija koja ne može imati pandana u Hrvatskoj. Dakle Zagreb po mom mišljenju ima manje šanse u budućnosti u Hrvatskoj da se širi i ekonomski jača nego Split i Rijeka. On će ostati administrativni centar i to je to. Neće biti loše ali ne vidim u ovom času ikakvu šansu za buran prosperitet.

Privreda Srbije je zasnovana na poljoprivredi, energetici, transportu, građevinarstvu, bankarstvu, metalurgiji, a ima i potencijale u turizmu koji mogu da se multipliciraju. Brograd se nalazi na saobraćajnom čvorištu kroz koji vode međunarodni drumski, železnički, rečni i aviosaobraćaj. Elektroenergetika je skoncentrisana oko Beograda, od Obrenovca do Đerdapa. Naftna industrija je 50% u Pančevu koje je periferija Beograda iako je vojvođanski grad. Poljoprivreda u okolini Beograda je vrlo razvijena i najveći proizvođači i prerađivači hrane, šećera, mleka, gravitiraju ka Beogradu i kao administrativnom i kao tržišnom i kao izvoznom centru. Beograd je u zdravstvu i obrazovanju i dalje regonalni centar sa perspektivom da se takvo stanje zadrži u bidićnosti jer je prevalio kritični broj stanovnika i postao velegrad. Uz to Beograd je administrativni centar duplo veće države i centar regionalnih integracija kome streme RS i CG. Ono što usporava investicije u Beograd je nerešeno pitanja Kosova i onog trenutka kad se to pitanje reši Beograd će postati vrlo zanimljiv za velika ulaganja.

Tiger ne računa se budžet na isti način  u Srbiji i u Hrvatskoj. Postoje razlike u budžetskim propisima i to je u ovom času priličan administrativni problem jer neke nadležnosti još uvek podpadaju pod republičku a ne gradsku administraciju. U Hrvatskoj su ti propisi već promenjeni u Srbiji tek se menjaju.
« Poslednja izmena: 08. Nov 2007, 16:33:28 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
На срећу, већина рушевина је сада обновљена.

To, da... ali preko puta se i dalje nalazi Generalstab, a objektivno... najveci udar na srpsku kulturu se desio jedno 60 godina ranije kada je izgorela Narodna biblioteka...  Smile

Sve u svemu... i pored burne i nesrecne istorije, Beograd se i dalje razvija, napreduje i zauzima mesto koje mu ne samo geografski pripada... jos od rimskih vremena...

Elem... sto se tice turizma, nasi su napokon ukapirali da mi imamo ono sto je danas retkost - koliko toliko nezagadjenu prirodu... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@Simijon
Samo bih te dopunio da privreda Srbije, a samim tim i Beograd, ima velike potencijale u IT-u. Za to je dokaz IT park koji treba da se sagradi kod Indjije. Jedna velika mana Beograda je sto svi zele u njega i zbog toga trpi unutrasnjost Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Hm... pa Vesa je vec zauzeo parce teritorije NBG... izgradio je svoj kompleks preko puta Buvljaka... 500 metara dalje nalazi se Delta city... sve to na samo 10-15 min busem od centra (10-15 kada se Gazela ne rekonstruise)...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson k800i i D820
Simojin po tvome...Hrvatska i sa tim Zagreb nemaju izgleda da se jos nesto veliko tu radi...
Srbija ima uzasne velike potencijale kao sto si sve zivo navela kada je u pitanju Srbija,dok si kod Hrvatske turizam navela,koji cini svega manje od jedne cetvrtine Hrvatskog prihoda.Tuzno!
Zaboravila si u Hrvatskoj da navedes luku Rijeka koja je najveca na Jadranu i brodogradnju u njoj,onda energetika kazem samo INA,onda  velike kompanije poput Plive...ajojjjjj mnogo mnogo toga zaboravljas, turizam je samo veliki plus koji donosi mnogo novca Hrvatskoj!

Mozda ce i ovo biti interesantno za bolju buducnost!

ENERGIJA HEP i Dalekovod grade vjetroelektranu
Hrvatska je europski hit za vjetroparkove

http://www.vecernji.hr/home/manager/2948014/index.do

Evo ti slika gdje idu koridori i kako... pa ti sada draga susjeda odluci sama kroz koje gradove ide koja ruta!

http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Paneuropetransport.png
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 20:44:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.