Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zabrana prodaje alkohola u beogradskim prodavnicama od 22 sata do 6 ujutru  (Pročitano 48140 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
znaci ce vadis zmiju iz dzepa
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
змиуга Сез ... не змија него змиуга  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Koкота ... морам признати да си ме изненадио својим оштрим ставом по овом питању ... ценио сам да си ти од оних који би и апсили за поседовање алкохола после 22 ...  Smile

Ово ми некако скроз одудара од твојих ... ставова, мора да си неки тешки алкос Smile

Kako ovo odudara od mojih stavova? Smiley

Mislim, ja sam protiv svakog ogranicavanja bilo koga osim ako je u cilju direktne zastite. Ovde to nije slucaj, tako da.. Jednostavno, ne mislim da iko ima pravo da bilo kome odredjuje koncepciju dobrog zivota.

A mozda sam samo tezak alkos.  Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
ako racunamo od tvog posta hde obecavas pivo za svaki post to 2012 bez svrsavanja posla imas 97 flajki ako idemo od ankete pa do danas tu nesto bolje prolazis tj 53
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC One
Sta mene boli uvo sto neko ne moze(nece) da se kontrolise kad popije! Ja volim da popijem u drustvu i ima da nastavim uveli oni ovaj zakon ili ne. I uvek ce biti trafika/prodavnica u kojima ce moci da se kupi alkohol! Ne mogu ja svako vece da izlazim u klubive/kafane, pa odakle mi pare za to...

Evo sad jedan savet za sve blejace!

1. Sprijateljish se sa radnikom(radnicom Smile ) na trafici!
2. Kupis mnogo piva pre 22h!
3. Zamolis radnika(radnicu) da pricuva jedan deo piva u frizideru!
4. Odes na bleju sa pivom!
5. Kad nestane piva odes ponovo do trafike da doneses ostalo placeno pivo, usput flertujesh malo sa radnicom(mozes i sa radnikom, tvoja stvar  Smile).
6. Ako u kraju imas nekog od ovih sto podrzavaju ovaj zakon, odes im pod prozor i tako se lepo izderesh dok ne pozovu pandure. Kad dodju prasinari samo lepo sa njima, obecas da ces da se pomerish odatle. Cim odu panduri ti se vratish i jos malo se izderesh onako za svaki slucaj, ako je nadrndani komshija zaspao!
7. Odes kuci da se naspavash, pa da mozes isto tako i sutra da se provedesh! Smile

Malo si pobrkao loncice.  Smile

Kada stupi zakon na snagu, niko nece da se bakce sa prijavljivanjem posledice vec uzrokom. To znaci da ce se prijavljivati onaj odakle se kupuje alkohol.

E u vezi sa tim - mnogo je smesna prica "kupicu pivo pre 22h ali cu da ga drzim u frizideru"  Smile Smile Smile  Da li iskreno verujes da ce to, cak i da je tako (a to svejedno krsi ovaj zakon), iko uopste ispitivati zasto i kako si ti izneo pivo iz radnje posle 22h?  Smile Boli njih uvo, treba napuniti buzdet, dzaba te price, nije to kasnjenje na prvi cas pa da baba umire 10 put u 2 godine.  Smile

A sto se tice cirkanja kao takvog, uskoro ces moci i sa tim da se pozdravis. U pripremi je zakon kojim se odredjuje na kojim mestima nije dozvoljeno konzumiranje alkohola.  Smile

Zabrana smanjuje zaradu

B. CARANOVIĆ - M. MITROVIĆ | 24. decembar 2010. 21:45    | Komentara: 4
Odluku da se alkohol ne prodaje posle 22 časa u trgovinama u gradu, podržali svi osim trgovaca i mladih. Prodavci strahuju da će im pazari biti višestruko manji. Korak ka smanjenju potrošnje

Zabrana važi za samoposluge, diskonte, robne kuće...

PREDLOG da se u Beogradu zabrani prodaja alkohola posle 22 časa, odobravaju roditelji, nastavnici, lekari, dok mladi i nisu baš oduševljeni. Međutim, kada na sledećoj sednici Skupštine grada bude usvojena Odluka, biće veoma strogo kažnjiva prodaja alkohola u sitne sate. Stručnjaci kažu da je to prvi korak u smanjenju broja mladih koji piju alkohol. Sa druge strane, trgovci strahuju da će im pazari biti znatno skromniji.

Alkoholna pića uskoro neće moći da se kupe ni u jednoj prodavnici posle 22 časa, pa sve do 6 ujutru. Zabrana važi za prodavnice prehrambenih proizvoda, samoposluge, diskonte, robne kuće, kioske i benzinske pumpe. Komunalna inspekcija će kontrolisati, a kazne za one koji prekrše odluku ići će od 50.000 dinara do čak milion dinara.

Doktor Petar Borović iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", podržava novu Odluku skupštine grada.

- To je prvi korak, potpuno u skladu sa tendencijama u svetu, koji se pokazao kao dobar tamo gde je primenjen - kaže dr Borović. - Smatram da će uvesti red i smanjiti potrošnju alkohola, u početku blago, a kasnije će uslediti i druge mere. Mladi će se malo buniti, a zatim će se naviknuti. Sledeći korak bi mogao da bude ograničavanje prostora gde može da se konzumira alkohol.

Da je u pitanju odličan način da mladi manje piju, smatra i direktorka Sedme beogradske gimnazije Ivanka Kovačević.

- U suštini, zabranjeno je prodavanje alkohola maloletnicima, ali je problem što se taj zakon ne poštuje - kaže Kovačević. - Nadam se da će ova odluka da se poštuje, odnosno da će biti jaka kontrola, a onda nema doleme da će se smanjiti broj mališana koji konzumoraju alkohol.

Vlasnici trafika zabrinuti su zbog odluke o prodaji alkohola. Plaše se da će im pazari biti manji, jer im ujutru mušterije najčešće dolaze po cigare i "čokančiće".

- Ne znam koja je svrha zabrane, kada će uživaoci alkohola imati mogućnost da ostatak dana pazare piće koje mogu da konzumiraju kad žele - kaže nam Mirjana iz jedne gradske prodavnice. - Plašim se da ćemo se naplaćati kazni.

U velikim marketima smatraju da zabrana nije veliki problem i da prodaja neće opasti. Oni kažu da će se ljudi snaći u pazariće alkohol kada to bude dozvoljeno.

- Podržavam ovu odluku jer smatram da će doći do smanjenja broja mladih koji konzumiraju alkohol i mogu reći i to da će naša kompanija i ubuduće to vrlo rado prihvatati i podržati - kaže Dejan Rešetar, generalni direktor "Familija" marketa. - Svakako da će ova odluka uticati na promet, ali nije nam cilj samo ostvarivanje profita, nego i moralna odgovornost ka svojim potrošačima.

Svi predstavnici velikih marketa u Beogradu, kako nam je rekao Željko Ožegović, član Gradskog veća, podržali su odluku gradske skupštine da građani ne mogu pazariti piće od 22 časa do 6 ujutru.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442

Inace nisam ja za to da se dere nebitnim ljudima pod prozor, samo onima sto donose i podrzavaju ove nebulozne zakone! 

A da te ubijemo jer navijas za mahalu?
« Poslednja izmena: 25. Dec 2010, 19:09:07 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Samsung SGH-E590
Citat
E u vezi sa tim - mnogo je smesna prica "kupicu pivo pre 22h ali cu da ga drzim u frizideru"      Da li iskreno verujes da ce to, cak i da je tako (a to svejedno krsi ovaj zakon), iko uopste ispitivati zasto i kako si ti izneo pivo iz radnje posle 22h?
Racun i mogu da mi se sagnu!  Smile
A onaj ko radi trecu smenu na trafici ne da ce da ti ucini, nego ce posle nekog vremena i da se privaljuje na bleju. Veruj mi imam dugogodishnje iskustvo.  Smile

A to da ce da zabrane da se na nekim mestima pije je cista glupost! Pa zabranjeno je mnogo toga u ovom gradu, a nesto ne vidim da se te zabrane sprovode u delo.  Smile
« Poslednja izmena: 25. Dec 2010, 21:34:54 od Roki_09 »
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC One
Iskreno - imas naivno vidjenje o tome kako funkcionise drzava.

Kakav bre racun i cuda  Smile Em ce da mu pisu kaznu jel je njima jedino merodavno da vide osobu koja izlazi iz radnje sa alkoholom a drugo, ima da mu prilepe i kaznu zato sto ti je nesto prodao a nije izdao fiskalni racun.

Mislis da ce oni da se bakcu sa tim da li si ti vec popio tih npr. 5 piva sa racuna od pre sat vremena? Uozbilji se.  Smile

Za mesta - ako odluce, zabranice. Mozda ce njih boleti dupe nakon donosenja zakona, ali kada dokoni penzosi budu prijavljivali svako vece (a jedva to cekaju, vec sam cuo dosta samozadovoljnih komentara u kraju) smucice se i ovima da dolaze svaku noc pa ce stvar resiti sasvim lako.
« Poslednja izmena: 25. Dec 2010, 21:40:52 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
ovde bi nam dobro dosao @vanyo...  Smile

da cujemo njegovo misljenje.

ali,jbg,nema ga vec duze vreme na forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Samsung SGH-E590
Pa sta ti mislis da ce panduri da prave sacekusu na trafici. Cuci pandur iza zbuna i ceka da neko dodje po pivo Smile
I ako slucajno naidje patrola nije tesko baciti pricu da ti ortak radi na trafici i da ti je sacuvao pivo. Ja njemu necu ponovo da dajem pare, nego samo da izvadim iz frizidera moje! A ako mu bude pisao prijavu samo se pojavim na sud, pokazem racun i cao. Prodavac ne moze da proda nesto sto nije otkucao, to se zove rupa u zakonu!  Smile

Ti imas naivno vidjenje kako funkcionishe ulica. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.