Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Za život porodice u septembru potrebno 110.000 dinara  (Pročitano 9377 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.0
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Apple 15
Onda ti preporucujem da se nadas skorom ratu. Leci svaku neodlucnost Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Apple 5

110.000 dinara koliko je to u evrima ?
Nemam pojma al mogu da popijem za prepodne sa drustvom sirim  Smile
A inace Nikolina da sam ja neko mudo u DS-u ni ja ne bih bio advokat  Smile
Ups  Smile
« Poslednja izmena: 20. Avg 2012, 18:39:56 od vasabi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
familija moje majke je iz Belog Manastira tako da sam i ja malo upoznat sa tom tematikom
a nadam se da ovde vise nikada nece biti rata
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Apple 15
familija moje majke je iz Belog Manastira tako da sam i ja malo upoznat sa tom tematikom

E, ja sam iz Krajine i dajem nam jos 10 godina... uvrh glave

110.000 dinara koliko je to u evrima ?
Nemam pojma al mogu da popijem za prepodne sa drustvom sirim  Smile
A inace Nikolina da sam ja neko mudo u DS-u ni ja ne bih bio advokat  Smile
Ups  Smile

Da sam bila pametna i pre 12 godina otisla na zurku omladine DS i postala neko mudo tamo... i ja bih se slozila sa tobom... ovako samo mogu da nagadjam..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
E, ja sam iz Krajine i dajem nam jos 10 godina... uvrh glave
ne znam,samo zelim da nas svi ostave na miru
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Ma, ja ne radim kao advokat... niti cu se ikad baviti pravom... zbog samih pravnika...

A da se fino zaradjuje... zaradjuje se... posto odrobijas 3-5 godina kod nekog advokata radeci za 50-100e... Ali kada pokupis znanje i klijentelu, polozis pravosudni ispit... mozes dalje...

Inace, 110.000 je oko 1000e ... i ovo za med i mleko je bio sarkazam...

To je zaista malo, bez obzira sto nas na sve strane ubedjuju da zivimo u zemlji blagostanja... u kojoj samo sto se ne desi bolje vreme... ma, evo... sutra ce... ili prekosutra... samo sto nije... i tako dalje...

Ja sam odavno odustala od toga da cu bilo sta steci u ovoj zemlji...

Ma svuda je isto sranje ,i ovde u Engleskoj ljudi jedva krpe kraj sa krajem ,
Povisica plate nema a sve poskupljuje vise i vise.

Plate su vece ali i troskovi su veci ,a kvalitet zivota je sasvim blizak ,
sa razlikom da se ovde vise radi i ima manje odmora i ne mozes da izbegnes ili odugovlacis placanje racuna .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Apple 15
Veruj mi na rec... ovo zadnje mi je poznato...
Citat
sa razlikom da se ovde vise radi i ima manje odmora i ne mozes da izbegnes ili odugovlacis placanje racuna .

Moj zivot na bilo kojoj tacki planete... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Apple 5
Izvini nisam citao zadnje postove  Smile Jos uvek nisam  Smile
Elem treba love za preziveti ,ja sam pomago kolko sam mogo svima al kad je meni zapelo nigde nikog prema tome savrseno me boli qrac kolka je korpa i kolko kome treba,meni ne treba nista  Smile
Ko nemoze da prezivi nek se ubije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Veruj mi na rec... ovo zadnje mi je poznato...
Citat

Moj zivot na bilo kojoj tacki planete... Smiley

I Ja gledam kako da prekinem taj lanac civilizovanog zivota,i nadjem neku drugu nekomercijalizovanu tacku na ovoj planeti koja nema adresu i gde ne stizu racuni.
Nasao sam vrlo jeftino neku  zemlju u Cileu na vrh planinskog lanca ,sedam dana jahanja do najblizeg sela za namernice samo idijanci i ja.
Jedno desetak koza i Lama i koliba ,svez vazduh ,sveza voda .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Куповина на одложено: Храна на 210 дана

20. 08. 2012 22:55 | Д. Маринковић / Новости

Београд – За исте паре све мање намирница можемо да приуштимо, па и не чуди што сада и храну купујемо на почек и то – од чак седам месеци! Беспарица, односно све мањи пазари, приморали су трговце да и храну нуде на почек од чак 210 дана. Тако,рачун из самопослуге, за корпу напуњену свакодневним потрепштинама, стиже тек на пролеће.

У поређењу са доскорашњим уобичајеним почеком од 90 дана, односно три месеца, ово је “царски предах” за исцеђени кућни буџет. Али, економски аналитичари указују да се тако само одлаже сиромаштво, јер цех ипак ваља платити и то нагомилан, а зараде сигурно неће значајније расти.

Има, међутим, и оних који то тумаче другачије. Економиста Александар Стевановић каже да “дужи почек на храну не мора да значи и веће сиромаштво”. Једноставно грађани користе друге начине да подигну своју задуженост колико могу. Јер, додаје Стевановић, задужења грађана су са 50 одсто укупних примања, колика су била пре коју годину, смањена на 33 одсто укупних примања.

Економски стручњаци, такође, указују да је све дужи период за плаћање један од начина да се оживи промет у трговинама, али и подстакну грађани са испражњеним новчаницима да троше мимо својих могућности.

А када је о промету реч, трговци га подижу и акцијским снижењима – дневним, недељним и викендом. Када су намирнице у питању, снижења углавном иду и до 25 одсто. Истраживање Уније послодаваца Србије показује да се сваки други производ у Србији купује на акцијама и распродајама.

Поскупљења нас прате читаве године. Тако је само од овог јануара храна, према статистичарима, поскупела чак за 8,4 одсто. По расту цена у овој години предњаче воће, скупље чак за 41,2 одсто и поврће за 28,1 одсто. Следе: месо са 10,7 одсто, риба 4,5 одсто…

Иначе, за намирнице сада у просеку, плаћамо готово за трећину више него прошлог лета, јер нема производа који у међувремену није променио цену. Код неких производа, као што су уље, шећер, млеко, месо та поскупљења су и већа. Колико су наша примања утањила у односу на папрене намирнице најбоље сведочи тежина цегера, где сада за исте паре купимо практично упола мање намирница.

Недељна куповина десетак артикала у супермаркету пре годину дана вредела је 2.940, а данас корпа са истим артиклима стаје нешто мање од 4.000 динара, показују истраживања. Док смо пре годину дана килограм пилећег меса плаћали просечних 225, сада је та сума до 300 динара. Килограм свињског бута је са 450 динара догурао сада до 550, док литар уља плаћамо скупље 20-ак динара, односно садашњих 145 динара.

Слична ситуација је и код шећера, коме је, у међувремену, упркос интервенцији државе у више наврата ипак повећана цена, која достиже до 98 динара. За десетак динара по литру скупљи је јогурт и млеко, а шунка 60 до чак 90 динара по килограму. Паковање кафе од 200 грама сада је догурало до 200, а посног кекса од килограм је са 120 поскупело у неколико наврата на чак 190 динара…

У делу кућне и личне хемије је, такође, дошло до значајних померања цена. За 15 одсто скупљи су детерџенти, класична врећица најјефтинијег прашка од три килограма сада је око 380, а лани је била око 300 динара.

Тањир

Грађани за храну и пиће издвајају према званичним подацима, око 42 одсто својих примања. Истовремено становници Европе на те потребе троше око 20 до 25 одсто зараде. А код нас ни то није реалан податак, будући да важи једино за оне који имају просечну плату. А како највећи број грађана Србије зарађује једва нешто више од 25.000 динара, па се може рећи да све што се зарадимо потрошимо за храну.

Европљани и ми

И док нам је храна све скупља, статистика показује да многе производе плаћамо колико и Европљани, иако зарађујемо знатно мање од њих. Тако се у најновијем извештају Евростата, европског статистичког завода, наводи да су цене обуће, одеће и електронике у Србији близу просека Европске уније и више него у већини земаља региона. Цене обуће су на 92, а одеће на чак 95 одсто просека Европске уније.

Izvor-Vtv
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.