Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Za pristojan život potrebno 1.000 evra  (Pročitano 17631 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Samsung Galaxy IIs
I šta se dešava iako to sve znamo i vidimo? Nista. Možemo samo kukamo i plačemo....
U zemljama na zapadu izlaze na ulice ako im nešto poskupi 10 centi a mi ovde uvek dobijemo neko opravdanje za rast cena pa makar to bio rat od pre 20 godina, svetska ekonomska kriza koja svuda prolazi samo se kod nas razvlači, kraj joj se ne vidi i slične budalaštine. Smile

Pa mozes ici na ulicu, mozes i sto puta promenuti vladu, para nema, ima samo gomila besposlenih, gomila penzionera, golemi birokratski aparat koji ne sme niko da dirne jer bi jos bilo vise nezaposlenih a firme jedva rade, izvora nafte nema, turizma isto tako, znaci, ogromni izdaci, prihodi srednje zalosno...

Pa na tome i pada vecina  velikih planova ne samo ovih na vlasti vec i ostalih. Srbija je prvo mala, ima malo (uglavnom ostarelog) stanivnistva. Turizma/nafte/ruda nema.

Neki su ovo shvatili jos tamo pocetkom 90-tih, neki nisu pa i dalje misle da ce im novac i standard pasti sa neba po verskom ili nacionalnom kljucu. Sada imamo odgovor zasto je bila potrebna ona stara velika drzava, koju smo lepo rasturili zbog eto nekih imaginarnih gluposti kao sto su "vera" ili "naciJa".
« Poslednja izmena: 22. Feb 2012, 13:21:47 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 19.0.1041.0
mob
Nokia C5-00
Кажем опет, не вреди, пристојан је просто релативан појам...
Пристојно је потрошити оно што је данас просечна плата, онако безвезе, непотребно... То звучи претерано, али један викенд-излет месечно са преко 100 евра трошка, пар излазака озбиљнијих, понеко позориште, или ресторан, можда неки одевни предмет, и ето ти "просечна" плата, под наводнике зато што мислим да је мања, али ја говорим о овој већој, званичној...

О храни да не говорим, колико је скупа, колико трошимо на њу, и колико је то опет "штедљиво", јер може то много боље...
Рачуни, имам стан од 50ак квадрата, кад покупим све и однесем у пошту да платим имам преко 20к динара, увек... (ту рачунам и нет, кабловску и тако то)

И да, зашто да се не остави пар стотина евра сваког месеца у штек...

То је пристојно, а луксуз је далеко, далеко од тога...

Сад што су нама сви ти стандарди померени деценијама "лагодног" живота, па нам је пристојно исто као и сада, само, ето, има 10-20% више новца, па нема оног "Није ми јасно одакле сам успео да поплаћам рачуне" момента, то је већ нешто друго...
« Poslednja izmena: 22. Feb 2012, 13:24:17 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson k810i
placa stan, obaveze, hranu, povremeni izlazak, ponesto od garderobe, a i sto ne bi imala nesto u steku...
I sve to kosta 1000e po jednoj osobi?? I da to nije potrosacka korpa.
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Da.

Cuj, ja ne sporim da troje ili cetvero ljudi moze zivi od 30.000... ali za mene to nije humano...

Mislim da je neki cilj da se poboljsaju uslovi za zivot, tako da ljudi ne moraju da se zlopate...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
placa stan, obaveze, hranu, povremeni izlazak, ponesto od garderobe, a i sto ne bi imala nesto u steku...

potpisujem !

cek pa ajd recimo da polovina na bureku zivi sama .. znaci tebi sada za stan treba MINIMUM 300-350e da placas .. znaci to vec kosta svaki mesec.. da jedes dobro ,popijes malo,kupis garderobu (imas i neki dinar za nedaj boze ako se razbolis treba oko 500e) to je vec 850-900e znaci plata od 1000e je da kazem pristojna za zivot .. sada na ovu skupocu ..
a lako je onima koji zive kod mame i tate na grbaci (tata i mama rade i muce se) placaju sve zivo,malo hrane i te stvari .. to kosta njih 350-400e mesecno ... ti zaradjujes recimo suve pare (200-250e) mesecno .. pa ajd bato reci mi da li tebi nije ok .. jeste.. mozes da platis ribici veceru,izadjes u grad,kupis garderobu,cigare,pivo itd.. malo teretana i tako to .. a da te vidim da sam zivis.. pa crko bi od gladi ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson k810i

potpisujem !

cek pa ajd recimo da polovina na bureku zivi sama .. znaci tebi sada za stan treba MINIMUM 300-350e da placas .. znaci to vec kosta svaki mesec.. da jedes dobro ,popijes malo,kupis garderobu (imas i neki dinar za nedaj boze ako se razbolis treba oko 500e) to je vec 850-900e znaci plata od 1000e je da kazem pristojna za zivot .. sada na ovu skupocu ..
a lako je onima koji zive kod mame i tate na grbaci (tata i mama rade i muce se) placaju sve zivo,malo hrane i te stvari .. to kosta njih 350-400e mesecno ... ti zaradjujes recimo suve pare (200-250e) mesecno .. pa ajd bato reci mi da li tebi nije ok .. jeste.. mozes da platis ribici veceru,izadjes u grad,kupis garderobu,cigare,pivo itd.. malo teretana i tako to .. a da te vidim da sam zivis.. pa crko bi od gladi ..
Ali vi ovde idete u off. Ja ne govorim nista ja samo kazem da 1000e nije potrosacka korpa. To sto ste vi naveli nema veze sa tim. I da ja kada zivim sam meni ne treba ni 100e mesecno koliko za gorivo.
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
LG Nexus 5
Ali vi ovde idete u off. Ja ne govorim nista ja samo kazem da 1000e nije potrosacka korpa. To sto ste vi naveli nema veze sa tim.

Ali ti ovde ne znas sta pricas. Prosle godine je potrosacka korpa u avgustu ili septembru bila 52 000 dinara za troclano domacinstvo, u prevodu, oko 500 evra, dakle pola od tih imaginarnih 1000 evra se potrosi svaki mesec, ostane jos 500 eura za troclanu porodicu.

U potrosacku korpu ne spada benzin, odeca, obuca, izlazak u grad, vikend perverzija i slicne stvarcice.

Citat
I da ja kada zivim sam meni ne treba ni 100e mesecno koliko za gorivo.

Ovo nisam uspeo da desifrujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
ma nego u sta spada garderoba,izlasci ? u luksuz.. znaci ja koji kupim JEDNOM u godinu dana duksericu znaci ja se luksuziram .. sto odem na zurku DVA PUTA u GODINU DANA ... znaci luksuz.. ok crowz obecavam necu vise ni da jebem,kupujem garderobu i idem na zurke... msm treba smanjiti potrosnju ..  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

inace neki pojedinci na forumu seru kao foke.. a znam da zive sa tatom i mamom ...al seru ljudi .. ja zivim sa kevom ali jedva se krpim .. ne pitajte kako i od cega ali krpim dupe i secem usi da bi preziveo ... ali jbg.. takva nam drzava..
mi smo krivi sto smo dopustili da nas kradu... oni su krivi sto su krali ....krivicu snose obe strane .. prva strana zato sto nije preduzela odredjene mere da bi sprecila kradju,a druga zato sto je videla da ovu prvo stranu boli ku*ac za to sto oni kradu..zato su i toliko krali (MNOGO)....
« Poslednja izmena: 22. Feb 2012, 16:32:33 od misewic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Crowze a sta spada u potrosacku korpu? Hleb i mleko?  Smile

@hey_my_bike, oni to gledaju iz druge perspektive nego sto gledas ti... Njima je stan 300 evra tebi je 50, njima je rakija 100 dinara tebi je 30, njima je apartman na zlatiboru 50 evra za vece a tebi je dzabe kod ortaka na gajbi. Oni ce svinjetinu da kupuju u mesari ti ces da kupis svinju i da je zakoljes Smile
Jednostavno, kada imas malo naucis da zivis kako tako sa tim malo sto imas.... Meni je 1000 evra za cetvoroclanu porodicu u kojoj niko ne pusi i nije alkoholicar(narkoman) sasvim dobra cifra. Sa tom cifrom se moze ustedeti i za neko more i nositi se sasvim pristojna garderoba kod ljudi koji posteno rade preko.  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 19.0.1041.0
mob
Nokia C5-00
Ali vi ovde idete u off. Ja ne govorim nista ja samo kazem da 1000e nije potrosacka korpa. To sto ste vi naveli nema veze sa tim. I da ja kada zivim sam meni ne treba ni 100e mesecno koliko za gorivo.

Za pristojan život potrebno 1.000 evra

Пристојан живот има подоста трошкова ван корпе...
Баш се ево нешто питам ко иде у оф...
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.