Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Banjaluka: Nema boljeg diplomca od Filipa  (Pročitano 462 puta)
29. Jul 2014, 23:14:20
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
Browser
Safari 9537.53
mob
LG Google Nexus 5
Banjaluka: Nema boljeg diplomca od Filipa

Obrad NIKIČEVIĆ | 29. jul 2014. 15:39 | Komentara: 2

Skromni mladić iz Srpca Filip Savić je najbolji student u istoriji banjalučkog ETF. Niko za 52 godine nije imao maksimalne ocene iz svih predmeta

FILIP Savić, simpatični i skromni mladić iz Srpca ovih dana je i zvanično proglašen za najboljeg studenta kojeg je Elektrotehnički fakultet u Banjaluci ikada imao. Na sve ispite izlazio je samo po jednom. Polagao ih iz prve i to sa čistim desetkama. I tako se upisao u 52 godine dugu istoriju banjalučkog ETF.

Filip je pre nekoliko dana odbranio diplomski rad i postao diplomirani inženjer elektrotehnike. Do sada je kroz amfiteatre ovog fakulteta prošlo i zvanje inženjera steklo najmanje 2.500 studenata, ali niko tako lako kao Savić.

A, dalo se davno naslutiti da će u svetu nauke od Filipa biti nešto. Kada je 1995. godine sa roditeljima Simom i Milenom, kao izbeglica iz Jajca stigao u Srbac i krenuo na nastavu u gradsku osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, nastavnici su ga odmah zapazili kao vanserijskog učenika koji je iz svih predmeta imao samo petice i na brojnim takmičenjima osvajao samo prva mesta. Najdraža mu je bila diploma vukovca.

Drugu diplomu vukovca i učenika generacije stekao je u srbačkoj gimnaziji. Tu je posebno blistao na časovima matematike, pa je pozvan u olimpijsku reprezentaciju matematičara BiH. To je doprinelo da 2009. godine bude nagrađen najvišim opštinskim priznanjem i na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Srbac dobije takav aplauz koji će, kaže, pamtiti čitavog života.

Srbački profesori, njegovi drugovi i roditelji nisu ni trenutka sumnjali da će mlađani Filip biti među najboljim studentima.

Citat
GENI
Osim talenta i truda Filipu su svakako pomogli i - geni. Njegov otac je profesor matematike, a majka hemije, oboje predaju u srbačkom Srednjoškolskom centru. To objašnjava od koga je ovaj mladić nasledio ljubav prema prirodnim naukama.

Koliko je Filip ostao u lepom sećanju svima koji su ga podučavali svedoči i izjava profesora Zdravka Đukića koji je, kada je odlazio u penziju, rekao da nikada nije imao tako dobrog učenika.

- U 40 godina dugoj karijeri izdvojio bih desetak đaka koji su pokazali vanserijske rezultate, ali je ubedljivo najveći matematički talenat bio Savić - rekao je Đukić.

I profesor na ETF i Filipov mentor Željko Jungić kaže da u 52 godine dugoj istoriji ove visokoškolske ustanove nije bilo tako dobrog studenta i „prorekao“ mu izvanredne rezultate u istraživačkom radu.

Po rečima Savića, postdiplomski master studij u avgustu će nastaviti u norveškom univerzitetu u Trondhajmu, a troškove školovanja snosiće Evropska unija, jer je glatko prošao na konkursu koji je raspisala evropska komisija.

- Više volim da studije nastavim u Evropi nego u Americi, jer sam tako bliži roditeljima kojima će sigurno biti teško, jer sam im ja jedino dete i prvi put ću se odvojiti od roditeljske kuće - kaže Filip koji kad ima vremena da vozi bicikl, igra odbojku i košarku. - Mnogo vremena sam proteklih godina provodio učeći, ali se našlo vremena i za izlaske. Kad se vreme pravilno raspodeli, sve se stigne i ja sam jako zadovoljan svojim društvenim životom, jer imam porodicu i drage prijatelje koji me u svemu podržavaju.

USPEŠAN NA TAKMIČENjIMA

- Na prijemnom 2010. godine osvojio sam prvo mesto, što me je ohrabrilo da ću biti uspešan student. To se i desilo, pa sam tokom četiri godine iz svih predmeta dobijao desetke, a istom ocenom odbranio sam i diplomski - priča nam Filip. - Tokom studiranja učestvovao sam na Elektrijadi i postigao odlične rezultate. Ove godine u Mađarskoj osvojio sam prvo mesto u rešavanju zadataka iz elektrotehnike. U jakoj konkurenciji moja ekipa sa fakulteta osvojila je tri prva i jedno drugo mesto i tako smo zauzeli četvrto mesto među 15 fakulteta.
« Poslednja izmena: 29. Jul 2014, 23:15:07 od mirjanammm »
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Banjaluka: Nema boljeg diplomca od Filipa

Po rečima Savića, postdiplomski master studij u avgustu će nastaviti u norveškom univerzitetu u Trondhajmu, a troškove školovanja snosiće Evropska unija, jer je glatko prošao na konkursu koji je raspisala evropska komisija.

Znaci vec smo ga izgubili.  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.