Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: За и против профи армије  (Pročitano 18144 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
Odgovarajuci broj vojnika je veoma skupa egzibicija.A,u slucaju pada zainteresovanosti za "profi-pijuna" morace se nadoknaditi broj potrebnih ljudi putem vojne obaveze.

imas puno ljudi koji bi se prijavili za profi vojsku. tj da im to bude zivotni poziv. ne znam kakva je kalkulacija ali dovoljno je da se plate izjednace kao u policiji.
Sadasnja prosecna plata je oko 200evra.Sto je smesno i pponizavajuce za bilo koga ko se odluci na ovaj ipak opasan i odgovoran poziv.
A,da li bi bilo u startu dovoljno vojnika je diskutabilno s obzirom na to sta ti mislis pod dovoljnim.Ako je to 5 500(kao sto se planira i sto je optimalno interesovanje za Srbiju proporcionalno broju mladjih ljudi i njiohovom obrazovanju,socijalnom statusu,itd.)),onda je nerealno ukinuti obavezu sluzenja.
Drugo,kako mozes biti siguran da ce covek koji se odluci na ovo biti uvek zeljan da se bavi ovim poslom?To je,takodje,nerealno.Primer je Nemacka(ili bilo koja zapadna zemlja).Nemacka bas zbog ovakvih ishoda i ima redovne jedinice sastavljene od vojnih obveznika.To se nece ukinuti ni kod nas.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
ako im ponudis zadovoljavajuce uslove, bice uvek dovoljan broj novih prijavljenih ljudi za profesiju vojnika. sve zavisi od materijalnog stanja. na kraju i treba biti veca fluktuacija tih ljudi, pa necemo da nam jedan vojnik radi u vojsci do svojih 60 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zeljko,

NATO uopšte nije učestvovao u ratu u Iraku. Srbija ne mora u NATO, ali sam razmisli šta je za Srbiju bolje imajući u vidu da su već osam godina prisutni na delu naše teritorije i da će tamo još dugo ostati, kao i da će sve zemlje Balkana biti u tom vojnopolitičkom savezu.

Što se tiče Mađarske, sada vidim da sam imao zastareli podatak. Bilo ih je 30 a sada ih je 12.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Ground_Forces

O Bugarskoj je glupo da uopšte razgovaramo na ovaj način - upoznaj se sa materijom prethodno. Bugarska kaska sa reformama vojske i sada to pokušava da nadoknadi. Treba se učiti na greškama drugih, a ne te greške podvlačiti kao neke svetle primere koje treba da sledimo.
Kako NATO nije ucestvovao u ratu u Iraku? Pa ko je onda Varsavski pakt?! I sta sad ako su svi u NATO-u i mi moramo? To je bezveze ako su nam oni "prijatelji" za kakve ih ti smatras onda nam nije ni potreban ulazak u NATO. Uostalom od koga ce NATO da nas brani? Od Irana mozda ili pak Iraka? Mi nismo potrebni Nato-u zbog nekog prijateljstva ili da bi ojacali vec zbog dobrog polozaja i zato i hoce da se uvuku kod nas. Mada mozda ti i nije los plan, npr. Srbija udje u Nato i onda mora da da svoje vojnike za misije, misija bude Kosovo i na taj nacin se vrati Srpska vojska tamo gde je najpotrebnija. I nije tako lose mozda tako sacuvamo nasu teritoriju.

Pa tenkovi su u sustini zastarela tehnologija tako da me ne cudi da madjari i imaju ih u tako malom broju. Druga stvar madjari nemaju mnogo nacionalnih manjina i pretenzije tih manjina na samostalnost ili ujedinjenje sa svojom maticom kao sto je pojava kod siptara. Zamisli da su njima siptari komsije? Koliko bi im onda bilo naoruzanje? Uostalom mislim da wikipedia ne daje tacne podatke jer zasto bi precizirala potencijal madjarske vojske.

Pa nema veze dal Bugarska kaska ili ne kaska sa reformama? Bitna stvar je da oni imaju toliko vojnika a mislim da nece ni doci do znacajnije promene u njihovom broju, eventualno ako smanje to ce biti za par hiljada. Uostalom Bugarsku cuvan Nato i vec su u njemu a mi nismo, zasto bi onda zurili sa reformama? Kad dodje pravo vreme onda mozda, ovako...

Jaoj jer citate vi "patriotske" postove ili sta? Stvar preventive i samoodbrane, kakvi ratovi? Kakve agresije i napadi? E izgleda zenama lakse uterati nego objasniti. Ovde je stvar o sigurnosti a ne o napadanju, uostalom ratove nije izgubila vojska vec pogresna politika. Da nije bilo licnih interesa politicara, Srbija bi mozda bila do Tokia Smile

A o kakvoj sigurnosti ti pricas, kad i sad imas vojsku, ali ti ne daju da se branis, razmisli malo, mojne samo da lupas gluposti. Da je Srbija kojim slucajem u NATO, da li mislis da bi problem Kosova bio ovoliko izrazen...naravno da ne bi. E, ali o tome je trebalo ranije misliti. Smile

Stami, za moc je potrebna pre svega snazna ekonoimija, ali sa "patriJotama" cemo do toga jako tesko.

Srbija nikad ne moze biti neka vojna sila, i zato ne mlati praznu slamu....
Pa mozda ti trenutno ne daju da se branis, a sta ce biti kasnije...  posle kad nam zatrebaju sposobni ljudi za vojnu obavezu takvih nece biti zbog nasih gluposti. Uostalom mozda se i promeni slika u svetu pa mi dobijemo sanse za povratak "izgubljenog"...
Sve u svemu mislim da nikom ne bi bilo tesko da odvoji od 2-4 sata za vojne vezbe i uopse vojno vaspitanje i informisanost tokom 6 meseci u svom okruznom vojnom odseku. Kao sto rekoh ne trose se pare za hranu, smestaj, prevoz... samo je stvar u odvajanju vremena tokom dana u toku 6 meseca.

Mislim da je ekonomiska situacija Srbije dosta solidna, daleko od odlicne ali popravila se i mislim da ima dosta para za osavremenjivanje vojske i vojne tehnologije, ali mislim da politicari i vlada to namerno rade tj. skrecu paznju sa sebe, kao npr. po Dinkicu mnogo sredstava se izdvaja za vojne potrebe i zato je treba ukinuti a ja bih ga pitao koliko se trosi para na skupstinske sednice, na poslanike, celokupnu administraciju... odes samo u lokalnu zgradu opstine i cekas ceo dan da bi dobio jedan izvod iz maticne knjige, a da ne govorim koliko ti treba za prevodjenje zemljista i dobijanje gradjevinske itd... a u kancelarijama ima ih ko gov...I umesto da se smanje novcana izdvajanja za te stvari, poslanici sebi podizu zarade, dok vojska propada jer nema para... E to je najveci problem Srbije a ne vojska.

Srbija ne moze biti vojna sila u svetu ali na Balkanu i te kako moze. A svi su to govorili i za jugoslaviju a njen vojni potencijal bio 5. u evropi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
ako im ponudis zadovoljavajuce uslove, bice uvek dovoljan broj novih prijavljenih ljudi za profesiju vojnika. sve zavisi od materijalnog stanja. na kraju i treba biti veca fluktuacija tih ljudi, pa necemo da nam jedan vojnik radi u vojsci do svojih 60 godina.
Pa ne moze 5500 biti odgovarajuca cifra.To je smesno.Da li shvatas to?
To nije ozbiljna dovoljno velika oruzana sila koja je sposobna samo svojim postojanjem da odvrati bilo koga iz okruzenja.
Materijalni uslovi nikada nece biti na nivou zadovoljavajuceg.Plate ce uvek varirati od visine prosecne plate u Srbiji do nesto ispod toga.Srbija trenutno nema tih 5500 profesionalnih vojnika.Manji je broj,a vec postoje problemi sa povecanjem plate(trazeno je da se sa 200 poveca na 250 evra).Kako mislis da ce biti kad platni spisak poraste?Daleko ce veci biti izdaci,racunajuci da ce i oprema,ishrana,stambeno pitanje morati da dodju u obzir(i da se dignu na dostojanstven nivo).Jer nije samo plata ono sto je najvaznije.
Ima tu jos stvari.Broj zainteresovanih ce biti povezan i sa politickom situacijom u zemlji.Ko moze da ocekuje visoko interesovanje ako zemlja udje u vojni savez kao sto je NATO ili ratifikuje sporazum o vojnoj saradnji u nekom buducem ratu(koji nije odbrambenog karaktera!)?To povlaci odredjene posledice sa sobom.Donosi nove obaveze vojnicima,podrsku u ratnim misijama gde god je odredjeni vojni savez angazovan.

I na kraju,ko moze da garantuje da ce uvek biti dovoljno zainteresovanih za ovaj posao u bilo kom datom momentu?Sta se moze ocekivati za,recimo,deset godina?Ko moze da kaze da ce tada uopste i biti interesenata,bez obzira na stanje u zemlji?
Nije realno imati potpuno profesionalizovanu vojsku.

IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Zeljko,

NATO uopšte nije učestvovao u ratu u Iraku. Srbija ne mora u NATO, ali sam razmisli šta je za Srbiju bolje imajući u vidu da su već osam godina prisutni na delu naše teritorije i da će tamo još dugo ostati, kao i da će sve zemlje Balkana biti u tom vojnopolitičkom savezu.

Što se tiče Mađarske, sada vidim da sam imao zastareli podatak. Bilo ih je 30 a sada ih je 12.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Ground_Forces

O Bugarskoj je glupo da uopšte razgovaramo na ovaj način - upoznaj se sa materijom prethodno. Bugarska kaska sa reformama vojske i sada to pokušava da nadoknadi. Treba se učiti na greškama drugih, a ne te greške podvlačiti kao neke svetle primere koje treba da sledimo.
Kako NATO nije ucestvovao u ratu u Iraku? Pa ko je onda Varsavski pakt?! I sta sad ako su svi u NATO-u i mi moramo? To je bezveze ako su nam oni "prijatelji" za kakve ih ti smatras onda nam nije ni potreban ulazak u NATO. Uostalom od koga ce NATO da nas brani? Od Irana mozda ili pak Iraka? Mi nismo potrebni Nato-u zbog nekog prijateljstva ili da bi ojacali vec zbog dobrog polozaja i zato i hoce da se uvuku kod nas. Mada mozda ti i nije los plan, npr. Srbija udje u Nato i onda mora da da svoje vojnike za misije, misija bude Kosovo i na taj nacin se vrati Srpska vojska tamo gde je najpotrebnija. I nije tako lose mozda tako sacuvamo nasu teritoriju.

Pa tenkovi su u sustini zastarela tehnologija tako da me ne cudi da madjari i imaju ih u tako malom broju. Druga stvar madjari nemaju mnogo nacionalnih manjina i pretenzije tih manjina na samostalnost ili ujedinjenje sa svojom maticom kao sto je pojava kod siptara. Zamisli da su njima siptari komsije? Koliko bi im onda bilo naoruzanje? Uostalom mislim da wikipedia ne daje tacne podatke jer zasto bi precizirala potencijal madjarske vojske.

Pa nema veze dal Bugarska kaska ili ne kaska sa reformama? Bitna stvar je da oni imaju toliko vojnika a mislim da nece ni doci do znacajnije promene u njihovom broju, eventualno ako smanje to ce biti za par hiljada. Uostalom Bugarsku cuvan Nato i vec su u njemu a mi nismo, zasto bi onda zurili sa reformama? Kad dodje pravo vreme onda mozda, ovako...

Jaoj jer citate vi "patriotske" postove ili sta? Stvar preventive i samoodbrane, kakvi ratovi? Kakve agresije i napadi? E izgleda zenama lakse uterati nego objasniti. Ovde je stvar o sigurnosti a ne o napadanju, uostalom ratove nije izgubila vojska vec pogresna politika. Da nije bilo licnih interesa politicara, Srbija bi mozda bila do Tokia Smile

A o kakvoj sigurnosti ti pricas, kad i sad imas vojsku, ali ti ne daju da se branis, razmisli malo, mojne samo da lupas gluposti. Da je Srbija kojim slucajem u NATO, da li mislis da bi problem Kosova bio ovoliko izrazen...naravno da ne bi. E, ali o tome je trebalo ranije misliti. Smile

Stami, za moc je potrebna pre svega snazna ekonoimija, ali sa "patriJotama" cemo do toga jako tesko.

Srbija nikad ne moze biti neka vojna sila, i zato ne mlati praznu slamu....
Pa mozda ti trenutno ne daju da se branis, a sta ce biti kasnije...  posle kad nam zatrebaju sposobni ljudi za vojnu obavezu takvih nece biti zbog nasih gluposti. Uostalom mozda se i promeni slika u svetu pa mi dobijemo sanse za povratak "izgubljenog"...
Sve u svemu mislim da nikom ne bi bilo tesko da odvoji od 2-4 sata za vojne vezbe i uopse vojno vaspitanje i informisanost tokom 6 meseci u svom okruznom vojnom odseku. Kao sto rekoh ne trose se pare za hranu, smestaj, prevoz... samo je stvar u odvajanju vremena tokom dana u toku 6 meseca.

Mislim da je ekonomiska situacija Srbije dosta solidna, daleko od odlicne ali popravila se i mislim da ima dosta para za osavremenjivanje vojske i vojne tehnologije, ali mislim da politicari i vlada to namerno rade tj. skrecu paznju sa sebe, kao npr. po Dinkicu mnogo sredstava se izdvaja za vojne potrebe i zato je treba ukinuti a ja bih ga pitao koliko se trosi para na skupstinske sednice, na poslanike, celokupnu administraciju... odes samo u lokalnu zgradu opstine i cekas ceo dan da bi dobio jedan izvod iz maticne knjige, a da ne govorim koliko ti treba za prevodjenje zemljista i dobijanje gradjevinske itd... a u kancelarijama ima ih ko gov...I umesto da se smanje novcana izdvajanja za te stvari, poslanici sebi podizu zarade, dok vojska propada jer nema para... E to je najveci problem Srbije a ne vojska.

Srbija ne moze biti vojna sila u svetu ali na Balkanu i te kako moze. A svi su to govorili i za jugoslaviju a njen vojni potencijal bio 5. u evropi...

Mađarska ima jednu veliku sličnost sa Srbijom - a to je da mnogo njenih sunarodnika živi van granica matice. Kao što Mađara ima u Vojvodini, u Rumuniji i Slovačkoj, tako i naših sunarodnika ima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji, Mađarskoj itd.

Mađarska kao članica EU i NATO može mnogo bolje da štiti njihove interese i svoje interese, nego da je van toga.

Ulazak u EU i NATO nije zato da bi nas oni od nekoga branili, nego da bi mi imali svoj glas i svoje prisustvo tamo gde se vode diskusije i donose odluke o budućnosti Evrope i regiona u kome se nalazimo. 

Gupman,

Nije tačno da Nemačka nije ukinula vojnu obavezu zbog smanjenog interesovanja.

Vojna obaveza u Nemačkoj vezana je za proces denacifikacije te zemlje posle Drugog svetskog rata i smišljena kao mehanizam građanske kontrole nad vojskom i uništavanje tradicije vojne oligarhije i vojnog plemstva  kako se više nekada ne bi desilo  zloupotreba vojne sile koja je izazvala najveći rat u istoriji ljudske civilizacije.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2007, 17:24:01 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
U danasnjim izjavama cak i Ponos koga zbog rodbinskih veza ne podnosim - izjavljuje da vojska treba biti spremna za sve scenarije na jugu Srbije i Kosovu. Vojska treba da se intenzivno obucava radi bezbednosti Srbije.
kada je to rekao prvi covek Vojske Srbije -onda se moraju svi zamisliti -kakvo je stvarno stanje na terenu i sta je dole sve kuva.
neki bi ponovo hteli da Srpska vojska ne ucestvuje ni u cemu osim da nasi vojnici ladno i lagano budu glineni golubovi za sipce na jugu Srbije i Kosovu.
Po stohiljaditi put pitam neke- Da li treba NATO -koji nas je bombardovao da nas sada brani od sipaca i njihovog zveckanja oruzjem        ???
A poznato je da CIA obucava vojsku Albanije.
Sta onda da se radi u takvim slucajevima?????
nasa vojska ce preko svojih ledja sve to izgurati-zarda nase dece i sigurnosi Srbije.
@malecka-
kada bi svi sadasnji biznismeni koji su do para dosli muckama samo malo-kao sto je Putin u Rusiji uradio- nakrao si se  a sada daj za zemlju, vojsku, ekonomiju- pomogli osavremenjavanje vojske bilo bi nam mnogo bolje. Inace sigurna zemlja bez trzavica u smuislu bezbednosti je i u interesu svih biznismena i privrednika i stranih ulagaca.

Poslednji put te molim- Nemoj da me nazivas i ostale koji nisu na tvojoj "liniji milsjnenja" posprdno  i pogrdno  "patriJotama".
Za mene je patriotizam i ljubav prema Srbiji svetinja i necu visde tolerissati omalovazavanje mojih patriotskih osecanja.
ti misli kako hoces ali Srbiju i patriotizam, ljubav prema njoj. ponos sto sam Srbin- ne diraj -to me pogadja mnogo vise no sto me pogadjaju tvoja zalaganja za neke inostrane nebuloze.
Poslednji put-molim te prestani da se sprdas za onim="patriJota".
Pravilno se pise- a zna da se da dobro i to znas - P A T R I O T A   i tako ili nikako-sve ostalo smatram vredjanjem da cu ti odgovoriti duplom,trodupolom merom i jos vise.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Stami,

Nema potrebe da mistifikuješ toliko stanje stvari. Vojska na jugu Srbije je angažovana na zadatku koji u sebi ima elemente i mirovne i stabilizacione i protivterorističke operacije. Iz toga se jasno vidi da su spremni za raznovrsne scenarije.

O kakvom zveckanju oružja pričaš? O albanskoj vežbi sa tri tenka i 300 vojnika? To je smešno. Albanija pokušava da napravi malenu funkcionalnu vojsku po NATO standardu isto kao i Makedonija. Nemoj praviti teorije zavere od svega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
@ gupman

Ja nisam ni mislio da je dovoljno tako mali broj profesionalnih vojnika (5500). Sa rastom standarda u ovoj zemlji, povecace se i vojna primanja. Problem je sto je ova drzava uvek dobre uslove nudila samo policiji kao instrumenu vlasti dok je vojsku zapustila samo tako. Ja nisam cuo da je policija imala stambenih problema kao vojska. Pa svi se nadamo da ce taj problem sa stanovima biti polako resavan, uostalom to nije problem vojske nego citave drzave.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Zeljko
To da je SFRJ bila 5. u Evropi, je bila propaganda naseg Druga Tita...steta sto se lozite na to Smile Smile

Samo ti kazem da postoje mnogo ozbiljnije stvari u koje Srbija treba da ulaze. Ako ponovo zarati sa celim svetom (mada mislim da ce ovaj put ipak da prevlada razum sa srpske strane), dzaba i prva vojska u Evropi. Dakle, nece biti tesko Srbima da razvije kakvu takvu vojsku ovde na Balkanu i moci ce da parira svima u okolini, ali trenutno to nije prioritet, dosta je vremena izgubljeno, a vojna sila tu ne moze da pomogne, zato sto politika lose radi...povezano Smile Smile

stami
ti si za mene "patriJota", za takve ljude nemogu da nadjem bolji izraz. Ti (i tebi slicni) nesvesno, ali sa stilom, nanose oooogromnu stetu Srbiji, zbog laznog (pre bih rekla-nesvesnog...zato sto ne znate mnogo) patriotizma. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1826
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple k750i
Dok je Tito bio ziv mi smo nabavljali oruzije i manje vise imali sve sto i jace sile,to je cinjenica,od 80'je sve nizbrdo krenulo,znao je Tito kako se koja zemlja postuje i po cemu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.