Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: За и против профи армије  (Pročitano 18267 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Izdaci za vojsku su ogromni za uslove Srbije i to je veliki problem, dalje, vojni rok bi trebao da se ukine, jer to ne vodi nikud....
U svakoj drzavi na svetu najveci izdaci su vojni i zato ne vidim zasto i Srbija ne bi imala velike izdatke za vojsku, narocito poznavajuci region gde se nalazimo... Realno gledano sa svih strana nas okruzuju neprijateljski orijentisane drzave koje izigravaju neko partnerstvo i to samo zbog evrope. Mislim da Srbija mora modernizovati i uvesti profesionalnu vojsku, dok vojni rok bi najpozeljnije bilo da se svodi na 6 meseci neke osnovne obuke i u slucaju ako bi se desilo nesto da i "obicni" ljudi znaju rukovati oruzjem i biti informisani o svim vojnim tehnologijama, i da svako obavlja svojnu duznost poput civilne tj. odes na vezbu u okruzni vojni odsek na ne znam jedno par sati i posle zavrsenih "casova" vojnih, vratis se kuci. Tako bi se ustedeli izdaci za hranu, smestaj itd... dok bi se dobilo vojno sposobno stanovnistvo u slucaju nedaca, rata, poplava itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
Bravo, takodje mislim isto... samo za vojsku treba uvijek izdvajati vise nego zemlje iz okruzenja... kao npr Hrvatska...
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 23:02:37 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Ma problem je u tome sto su vama svi neprijatelji, samo bi da ratujete, a kad vas napucaju (mislim za vas "patriJote" ) onda "uuuu ala boli"....

Srbija ima nenormalno velik broj vojnih lica u odnosu na broj stanovnika.

Ti bi jos da ratujes? Nije ti dosta? Samo vam je rat u glavi, nikako da kazete "ajde da ulazemo u kulturu, u sport, u marketing ove zemlje" ....pa sa takvim stavom ima da vas jashu u narednih 100 god.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ma problem je u tome sto su vama svi neprijatelji, samo bi da ratujete, a kad vas napucaju (mislim za vas "patriJote" ) onda "uuuu ala boli"....

Srbija ima nenormalno velik broj vojnih lica u odnosu na broj stanovnika.

Ti bi jos da ratujes? Nije ti dosta? Samo vam je rat u glavi, nikako da kazete "ajde da ulazemo u kulturu, u sport, u marketing ove zemlje" ....pa sa takvim stavom ima da vas jashu u narednih 100 god.
Od kada 43 zene razumeju u vojsku??
Ko Marica u kriv ra*ku se ti razumes u ovu materiju.
I na kraju zamolio bih te da nas ne podjebavas-na cisto Srpskom ti se obracam - sa onim "patriJote".
Samo debil moze poigrdno misliti o nekome ko voli svoju zemlju i za seb kaze da je patriota a ti se prepoznaj u koju grupu spadas.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Izdaci za vojsku su ogromni za uslove Srbije i to je veliki problem, dalje, vojni rok bi trebao da se ukine, jer to ne vodi nikud....
U svakoj drzavi na svetu najveci izdaci su vojni i zato ne vidim zasto i Srbija ne bi imala velike izdatke za vojsku, narocito poznavajuci region gde se nalazimo... Realno gledano sa svih strana nas okruzuju neprijateljski orijentisane drzave koje izigravaju neko partnerstvo i to samo zbog evrope. Mislim da Srbija mora modernizovati i uvesti profesionalnu vojsku, dok vojni rok bi najpozeljnije bilo da se svodi na 6 meseci neke osnovne obuke i u slucaju ako bi se desilo nesto da i "obicni" ljudi znaju rukovati oruzjem i biti informisani o svim vojnim tehnologijama, i da svako obavlja svojnu duznost poput civilne tj. odes na vezbu u okruzni vojni odsek na ne znam jedno par sati i posle zavrsenih "casova" vojnih, vratis se kuci. Tako bi se ustedeli izdaci za hranu, smestaj itd... dok bi se dobilo vojno sposobno stanovnistvo u slucaju nedaca, rata, poplava itd...

O kojim bre ti neprijateljskim zemljama pricas.

Bravo, takodje mislim isto... samo za vojsku treba uvijek izdvajati vise nego zemlje iz okruzenja... kao npr Hrvatska...

A sto narod crkava, nema veze vazno je da mi imamo vojsku koja je jaca od npr. Hrvatske... wow bas sam srecan
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2244
Zastava Sky
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
šiptari su ostvarili svoje snove, i to naravno diplomatijom, dok smo ih mi 20 god kinjili i maltretirali oni su samo ćutali, zarađivali novac, radili pošteno bez prevara, i naravno tim parama plaćali lobi, sad su mnogo jači od nas, jer imaju jaka leđa, i mnogo manje naoružanja od nas  Smile, i naravno, ono glavno nemaju braću
Siptari radili posteno... hah mozda kao i vi u Hrvatskoj...

kažem da su radili pošteno u trgovini, da nisu varali kao mi

a što se rata tiče nije ni podmićivanje milionskim sumama legalno,naravno da su radili prljavo, ali pametno, i oni su ipak tako uspeli mnogo više nego mi s' oružjem, vojskom i policijom

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ako si ti patriota, onda sam ja Kineskinja
On jeste patriota a ti si kerov...
Inace ja jesam za profi vojsku pa ko voli nek izvoli,naravno svi ostali u pripravnosti zlu ne trebalo!"ponašajmo se i radimo kao da nikada nece biti rata a budimo spremni za njega kao da ce biti sutra" ili tako nekako...
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 23:23:04 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
Ne pogresno... jahacemo mi sa vojskom, a sa kulturnom, sportom da ne govorim vec jasemo region...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Sa svih strana nas okružuju neprijateljske države? To je Enver Hodža pričao svojim Albancima kada su bili najzaostaliha i najizolovanija zemlja u Evropi...Možda je najbolje da podignemo betonske bunkere sa šiljicima ko za vreme Envera Hodže, pa ako neprijateljski padobranci nagrnu jao si ga njima  Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 02:23:52 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Definitivno sam za profi armiju, mada u dosta vecem brojnom sastavu nego sto je to projektovano reorganizacijom koja je u toku. Sluzenje po licnoj zelji kako bi oni koji ne zele da potpisu ugovor mogli da se osposobe i vide da li su za to, pa ako im se svidi, mogu i da predju u profesionalce. Moderni ratovi se vise ne vode masovnim udarima i oni koji tako nesto pokusaju su osudjeni na propast u startu. Od takve taktike ratovanja odustaju i zemlje sa mnogo veci potencijalom u ljudstvu nego sto je to nasa. Vecina zemalja u okruzenju profesionalizuje vojsku i smanjuje brojno stanje. primeri su hrvatska, madjarska, bugarska i rumunija. Projektovano brojno stanje tih vojski ne prelazi 50.000 profesionalnih vojnika, hrvatska na primer ce imati oko 15-17.000 profesionalnih vojnika.
Projektovana cifra od 21.000 vojnika je po meni mala, ali pretpostavljam da je uslovljena ekonomijom koja mora da odrzava vojsku i da je opremi modernim sistemima. Veca vojska bi se sigurno sporije opremala modernima sredstvima i samim tim bi bila slabija, iako na papiru ne bi tako izgledalo. Verujem da ce se vremenom steci ekonomski uslovi za povecanje broja profesionalnih vojnika, samo je pitanje da li ce se to i ostvariti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.