Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 08:33:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: xp boot loader  (Pročitano 3121 puta)
20. Avg 2011, 02:02:42
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
HTC wildfire
pozdrav svima,

na racunaru posedujem 2 operativna sistema xp i sedmincu, i 3 particije, na C win 7, na d xp i e je za skladistenje raznolikih podataka, posto sam imao problema sa win 7 tako da sam morao naknadno da instaliram sistem, odnosno i pre toga sam imao instaliran al sam reinstalirao win 7 a xp nisam dirao, nestao je boot loader za xp, medjutim, takve probleme sam do sad resavao preko easyBCD i uvek je uspevalo, ali ovog puta nece.
Dakle, pojavi se pri loadovanju boot-a da imam dual boot instaliran, ali racunar prihvata samo u win 7 da udje u xp odbije...

evo prilozene slike gde se jasno vidi da je advanced za xp zamrtvljen, ne kontam zasto?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled.jpg
(88.36 KB, 587x484)
IP sačuvana
social share
Koliko problema u zivotu imam, nece mi biti ni 5 burek foruma da ih sve rese!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows 98
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ako stvarno hoces da imas dva operativna sistema na racunaru (WinXP, i bilo sta novije od njega) onda ti je na duge staze stvarno najpametnije resenje da sednes, lepo zasuces rukave, i na C particiju instaliras svoj XP, a onda na D particiju instaliras bilo sta sto je novije od XP-a.
Naravno, ovo podrazumeva format doticnih particija tako da je kompletan backup filmova, muzike, slika, i sta vec imas na tim particijama predhodno vise nego pozeljan! Smile

(P.S. - Naravno - ne moras slusati mene, ja sam samo korisnik Win98-ce! Smile Smiley Smile )

« Poslednja izmena: 20. Avg 2011, 17:08:45 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
HTC wildfire
ne kontam zasto je bitno na kojoj je particiji win xp a na kojoj je win 7 ? ovaj fazon furam vec dosta dugo, znaci c sedmica, d xp

da napomenem samo da sam prinudjen da imam oba dva sistema, sedmica mi je primarni, a xp korisitm za neke stvari za koje mi win 7 nikako ne odgovara.
a ne zelim da se bakcem sa virtalnim masinama, jednostavno ne gotivim ih, jos kad cuujem za virtual box.. aaaaaa najezim se, pa jos kad ne moze rezoluciju podesiti nego dekstop moras da skrolujes....  Smile Smile Smile

imao sam sad pre neki dan problema sa sedmicom, i morao sam da je re-instaliram, kako bi ustedeo na vremenu.
Naravno i ocekivao sam da ce boot loader pobrkati pojmove i da cu morati da se pozabavim sa easy BCD, ali nisam ocekivao da cu morati vama da izlozim problem.

hvala.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows 98
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
E pa ako do sada nisi kontao da je bitno na kojoj particiji drzis koji operativni sistem - onda sada znas da to JESTE bitno! Smile
Dakle, moj predlog ti jeste najbolji - gledano na duge staze.
U suprotnom kad god budes nesto dublje "cacnuo" u jednom sistemom - moraces kako znas i umes da "krpis" boot loader onog drugog operativnog sistema.
A to se nece desavati ako je svaki sistem na "svojoj" particiji...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
HTC wildfire
@BulmaSoft napomenuo sam iz prilozenog da je svaki sistem na "svojoj" particiji! na c je win7 a na d je xp, odnosno, nisu oba sistema na istom sistemu.
Tebe iz tvog priloga sam shvatio da je bitno da bude win xp na c a win 7 na D. Po meni, (ne smatram sebe savrsenim sto ne znaci da sam u pravu), sve jedno je dal je xp na c ili na d i za win 7 obratno, bitno je samo da oba sistema ne budu unutar iste particije.

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows 98
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Druze, itekako je bitno da XP bude na C, a 7 na D Smiley
Upravo zbog Boot loadera to je bitno Smile

Operativne sisteme instaliras onim redosledom po particijama kakav je njihov hronoloski redosled bio u nastanku.
Znaci, na primer, ja hocu da koristim Win98.
Onda ja Win98 moram da instaliram na C a WinXP onda posle ide na D.
U tvom slucaju XP je bio PRE Win7. Onda ti moras staviti XP na C a "7" na D Smiley
Ako to ne uradis tako - dodjes u situaciju da imas problem koji si upravo napisao! Smile
Nadam se da si me razumeo sta ti govorim Smiley

Ili recimo ovako:
Svaki noviji Operativni sistem ima loader koji ce prepoznati stariji operativni sistem pod uslovom da je taj (stariji operativni sistem) na particiji sa slovom "nize" od onog na kojem stoji doticni operativni sistem.
Ako to nije slucaj - imas probleme sa boot loaderima Smile

« Poslednja izmena: 20. Avg 2011, 22:03:57 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
HTC wildfire
da razumeo sam te, evo da isterminologiramo:
sve stariji operativni sistem ima perspektivu u odnosu na rang particije.

E, ali ga necu vise instalirati iz inata, ako uspem nesto da uradim uspeo sam, ako ne uklonicu xp da mi vise ne kida zivce Smile a i nemam vremena da sve opet iz pocetka instaliram svaki program, vremena je sve manje a obaveza sve vise. Smile

hvala druze sto utices na prisirenju mog znanja  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows 98
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ti mozes da pokrenes WInXP instalacioni CD i da izaberes opciju Repair Console, pa onda u njoj da kucas (cini mi se) FixBoot (enter)
ili je
FixBoot C: (Enter)
{Ili u tvom slucaju FixBoot D: (enter)}
i to ce ti osposobiti WinXP, ali ce ti onda automatski tvoj Winn7 postati neupotrebljiv dok onda i njega kasnije ne sredis sa njegovim alatom, ali ce ti tada onda opet postati WinXP neupotrebljiv, i tako sve u krug ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Siemens C55
Ti mozes da pokrenes WInXP instalacioni CD i da izaberes opciju Repair Console, pa onda u njoj da kucas (cini mi se) FixBoot (enter)
ili je
FixBoot C: (Enter)
{Ili u tvom slucaju FixBoot D: (enter)}
i to ce ti osposobiti WinXP, ali ce ti onda automatski tvoj Winn7 postati neupotrebljiv dok onda i njega kasnije ne sredis sa njegovim alatom, ali ce ti tada onda opet postati WinXP neupotrebljiv, i tako sve u krug ...

ala si ga objasnio  Smile
probaj fixboot D: mozda upali pametno resenje ti je dao bulmasoft a procitaj nesto i o fixmbr imas ovde mada nije nesto objasnjeno probaj da izguglas malo http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Sony xperia
Ako mogu pitati, zasto koristis ta dva OS-a ? Zasto i XP instaliras pored 7-ice ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 08:33:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.