Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 10:32:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: World war Z (2013)  (Pročitano 14981 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Topla preporuka, zaobici.

одлично Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Ima Engleski za sada, a bice i Srpski garant za dan-dva.
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia 
Da l' da gledam sta da radim, nisam pametna Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Ja odgledo zbog Nikole Djuricka...kakva uloga jbt  Smile
Um da zaobici...
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Dobio preporuku od jednog stranca za zaobilazenje ovoga jos kada je izasao. Ajd bas cu da pogledam da vidim da li valja nesto.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
A...sad cu da stavim... Smile

Film nisam mogao da odgledam posle 15tog minuta...pokusacu sutra...ponovo.... Smile
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 16:33:42 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Početak mi se sviđa, to bi bilo to, tako ja zamišljam početak zombi apokalipse ili bar deo gde počinje širi.
Đuričko standardan. Ne može čovek da glumi kad priča na Engleskom i to ti je.

Dve stvari koje su mi zasmetale i ne mogu da im oprostim.
Spojleri:
Pad Jerusalima.
Ozbiljno? Podigli su zidove od 30 metara, prihvataju ljude u grad. Situacija gde bi svakog momenta moglo da sve ode u tri lepe i oni su bili potpuno nespremni kad se taj momenat dogodio.

Izbacivanje porodice sa nosača.
Dakle kavu poruku komandant šalje podčinjenima.
Ako niste od koristi, letite napolje i sami se brinete za svoju porodicu.
Ako pomognete i poginete u procesu. Niko neće da se brine za vašu porodicu.

Ostale nelogičnosti kao naprimer, kako je epidemija izbila istovremeno svuda, mogu im oprostiti. Ipak je to film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Filmivoje promo.  Smile

WWZ 2/10

Posle ove recenzije ćete verovatno zamrzeti film koji vam se možda čak i dopao ako ste ga gledali. Kao neko ko je odgledao more horor filmova, dobrih,  manje dobrih, niskobudžetnih i visokobudžetnih vidim Breda Pita u zombi PG-13 (velika većina horor filmova ima rejting R(estricted)sto ih i svrstava u horor žanr) filmu. Budžet 190.000.000USD. Iz svega ovoga sami možete da zaključite da je Marc Forster režirao blokbaster koji će biti pokušaj horor/zombi filma namenjenog širokim narodnim masama kako bi i zarada bila široka... ili visoka, kako god. Do trenutka pisanja ove recenzije WWZ je zaradio više od 200.000.000USD. Misija ispunjena.

Sam plot se može opisati u dve rečenice koje verovatno možete naći i na IMDB-u. Bred Pit je bivši radnik Ujedinjenih Nacija kojeg Vlada SAD (ili bar ono što je od nje ostalo) unajmljuje da sa doktorom i timom Mornaričkih Foka  krene na put oko sveta kako bi otkrio uzrok i našao način da zaustavi globalnu zarazu besnila koja je već uništila 95% čovečanstva. Jedna rečenica. Ako odlučite da pogledate ovo remek-delo Holivuda i pokušate nekome da objasnite o čemu se  ovde radi, mislim da nećete ići dalje od ove ili slične rečenice jer je ovo zapravo sve. Bez uvoda, bez zaključka, tako da će ostatak teksta biti moje viđenje filma sa kojim se većina, a sudeći po oceni na IMDB-u, neće složiti.

Glumačka ekipa: Bred Pit. Svi ostali se smenjuju, s vremena na vreme pojavljuju, neko manje, neko više. Da ne shvatite pogrešno, čovek je ono što je trebao da odigra odigrao korektno. Trcao je odlicno i oborio par zombija. Pitam se zašto mu je trebalo da se pojavi u loše režiranom filmu bez scenarija? Pitam se i zašto je izabran on. Mislim da mu uloga u akcionom filmu sa puno jurnjave ne pristaje. Ostali likovi... ako vam kažem da nisam zapamtio kako se ko zove, mislim da to samo za sebe govori o nekoj dubljoj karakterizaciji. Od pola filma sam navijao za zombije (Kozllić!Kozlić!). Jednostavno vam je svejedno da li će neko od njih poginuti. Ko god da pogine, pojaviće se neki drugi. Dobre stvari, komada tri. Prva od tri stvari kojima sam zadovoljan su specijalni efekti koji su zaista fenomenalni i bez njih bi WWZ bio u rangu tajlandskog zombi filma Zombie 108 (ne gledajte). Pohvalio bih scene snimane iz vazduha u kojima horde zombija izgledaju kao mravi koji jure do mrve hleba koju ste zaboravili da sklonite posle večere za tastaturom. Druga stvar je totalna apokalipsa koja je predstavljena prilično dobro. Ako uporedite recimo seriju The Walking Dead u kojoj takođe vlada globalna zaraza i ovaj film videćete veliku razliku. Broj zombija. Ceo svet je zaražen, od sto ljudi 95 su zombiji. Dok u pomenutoj seriji vidimo s vremena na vreme čak i ponekog hodajućeg mrtvaka (ostali su verovatno isparili), WWZ donosi bar 20 njih na jednog zdravog čoveka. Sve vrvi od podivljalih mesoždera koji će glavom lupati u vetrobransko staklo samo da dođu do plena. Treća stvar je Nikola Djuričko. Beloruski kopilot koji nabada engleski tako da se Big Muzzy krsti i levom i desnom nije uspeo da prizemlji avion sa rupom veličine garažnih vrata nastale bacanjem ručne bombe (?!). Ali potrudio se i zato kapa dole.

Dole ima spojlera.

Ako i dalje mislite da treba da pogledate film, ne čitajte dalje. Uvod ne postoji. "Film" počinje odmah. Jedino što smo shvatili pre najezde zombija je da Pit ima suprugu i dvoje dece i da je nekada radio nešto po Africi. Kasnije shvatimo da je radio pri UN. Šta, to je manje bitno. Knjigovođa, lekar ili vojnik, kao da je bitno. UN je UN. Ili je ipak bio vozač što se da pretpostaviti po sceni u kojoj dve ćerkice vozi 150 na sat iza kamiona koji ruši sve pred sobom i samo je pitanje koji deo čega će da se zakuca u njegov automobil i da ih pobije na mestu. Ali dobro su prosli. Potegao ih je kamion u punoj brzini sa strane. Nema veze bili su vezani, a er beg radi. Posle "upoznavanja" sa ovom porodicom, upoznajemo se i sa zombijima. Specijalni efekti i šminka odradili ponovo dobar posao ali... zombi film bez krvi? Ju ar duin it rong. I sam izgled ovih stvorenja u krupnom kadru ne čini da se uplašite, zgadite ili slično a kamo li ako ih vidite u sto metara širokom kadru. Posle zombija upoznajemo se i sa visokim oficirom UN. Tamnoputi gospodin koji će Pitovu porodicu smestini na brod a za uzvrat od njega tražiti da ode na put oko sveta kako bi pronašao lek ili bar otkrio način kako da zaustavi apokalipsu. Znači da se razumemo: pored obučenih profesionalnih vojnika, specijalnih jedinica, marinaca, UN na drugi kraj sveta šalje operativca, polu-izlapelog doktora koji trabunja o majki prirodi, i tim od 4 vojnika "Foka"? Da zaustave apokalipsu? Kako? Pa za početak će otići tamo gde je sve počelo, pokušaće da nađu "nultog pacijenta". Kad doktor uspe da upuca sam sebe (?!), UN operativac mora da nađe lek za besnilo. Jedino ako se prodaje na pijaci u Jerusalimu iz kog ih Nidža Djuričko Er Belorusijom vozi u Vels. Tamo postoji naučno-istražovački zdravstveni centar u kome će probati da nađu lek. Gad bles d kuin. Tamo je tek šou. Operativac uključuje mozak i shvata sledeće: zombiji ne vole da jedu bolesne ljude. Dobro ste pročitali. Doktori, džabe ste učili škole. Zombi kome mozak ne radi, jednim pogledom prolazeći pored vas u punom trku, zna da li ste bolesni ili zdravi. U mozgu koji ne radi će pomisliti "sine, pa ti imaš reumu, idi izleči se pa se vrati da te pojedem". To je UN operativac shvatio u Izraelu pošto je video stampedo divljaka koji protrčava pored mršavog dečaka kao da on ne stoji tu. Hurej! Eto leka. Lek je bolest. Hajde da se zarazimo. Ko je lud da u sebe ušprica punu bočicu koncentrisanog tifusa? UN operativac. 

Nelogičnosti je mnogo, scena koje ćete prokomentarisati "aha, jeste" je previše. Svih ne mogu ni da se setim. U jedoj od njih Rik Grajms će ostati fasciniran načinom i brzinom odsecanja ugrižene ruke kako se virus ne bi proširio na mozak. Telefonu se isprazni baterija, pa se posle pola sata sama napuni i telefon radi. I da ja vas pitam, šta traži bejzbol palica u naučnom institutu? Velšani pikaju bejzbol na pauzi za ručak? Osim prve scene u kojoj se upoznajemo sa zombijima i vidimo kako grizu, ja ne videh da oni ugrizoše još nekog do kraja filma. Trče, skaču, ljudi padaju pod stampedom ali ne videsmo to famozno ujedenje. Dobro, možda je bilo par slučajeva. Jerusalim je posebna priča. Zidovi oko grada okruženog zombijima su podignuti a vojske na zidovima nema. Trebali su i merdevine da im ostave. Jel ste nekada pokušali da naslonite gomilu kofera na zavesu!? Jel da da zvuči nebulozno. Da vidite kako tek izgleda. Kako doći do virusa u udaljenoj prostoriji zdravstvene ustanove? Malo levo pa desno, pa kroz hodnik i tu si. Kako da otvoriš sigurnosna vrata? To smo zaboravili da ti kažemo. Koje bočice da uzmeš? Kao da je bitno da li ćeš da ušpricaš u sebe sidu ili streptokoke. Zaboravili da mu napomenu. Dešava se, greši čovek.

Ova recenzija verovatno ne liči ni na šta jer se svodi na nabrajanje loših stvari bez ikakvog reda. U svakom slučaju, film će brzo proći jer ima dosta akcije ali uz toliku akciju sam očekivao i malo više napetosti ili bolje rečeno makar malo napetosti. Gledam i čekam kraj. 

A na kraju rečenica: Ovo nije kraj, rat tek počinje. Nemojte dalje ljubim vas.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2013, 21:21:10 od Farfalla Vendetta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Primedba na gore napisano.
Spojleri:
Telefonu se isprazni baterija, pa se posle pola sata sama napuni i telefon radi. I da ja vas pitam, šta traži bejzbol palica u naučnom institutu?

Da pun je, verovatno zato što u intitutu ima struje i prošlo je TRI dana, što je po meni sasvim dovoljno vremena da se telefon napuni.

Pa šta sad? Trebali su da prikažu život naučnika i dodaju još 20 minuta filmu, samo da bi tebi objasnili odakle palica u institutu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 10:32:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.