Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: WM ROMovi - Tutorijali, pitanja i odgovori  (Pročitano 82269 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2751
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung S7 Edge
Ovog puta nije moj screen,mrzelo me da ga kacim, imam ga instaliranog ali na mom timer nije na nuli ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple iPhone 5
Uputstvo kako flešovati ROM na Samsungu I8000 Omnia 2

Često će vam se desiti da kada skinete određeni rom pack u osnovi dobijete fajl koji ima ekstenziju npr.zip.001,zip.002 ili part.01, part.02... U ovom slučaju koristićemo besplatan program pomoću kojeg otvaramo odnosno ekstraktujemo datoteke koje imaju gore navedenu ekstenziju na određenom mestu tj.mestu koje ste vi odabrali na vašem računaru.

Desnim klikom na prvi skinuti fajl, zatim 7-zip i onda „Extract Here“:

Ako sve ide kako treba sledeći prozor bi trebalo da izgleda ovako:

Ekstraktovana datoteka bi trebala da izgleda ovako:

Ukoliko ste odradili ekstrakciju navedenih datoteka možemo preći na sledeći korak, ali pre nego što pređemo najpre da objasnimo šta uopšte znače delovi koji sačinjavaju jedan jedinstven Rom od kojih neki mogu biti obavezni za promenu rom-a, a neki ne.

Pa da krenemo:

Eboot (.eb0): Neki korisnici ovu datoteku smatraju kao sastavnim delom u PC Bios-u. Dok ga drugi opisuju rečima da je on deo softvera telefona (u ovom slučaju  i8000) kojim temeljito vrši promenu sistemskog dela (flashing process).

Svi poznatiji kuvari Rom-ova (reč “kuvar” koristimo za opis programera koji programira nove ili dorađuje stare Rom-ove) smatraju da jedini rizik pri flešovanju telefona proizilazi iz eBoot-a. Ako pri menjanju starog eBoot-a na novi dođe do prekida između računara I telefona ili do nekih drugih problema koji će uzrokovati prekidu prebacivanja baš tog novog eBoot-a najverovatnije ćete izgubiti Vaš uređaj.
Te stoga nije preporučljivo menjati eBoot često. Ono što nas kuvari savetuju a to je da eBoot menjamo samo pri prelasku sa WM6.1 na WM6.5 tako da nećete više u budućnosti imati potrebu za menjanjem eBoot-a. Postoje slučajevi kad je neophodna promena eBoot-a bez obzira da ste na WM6.5.

Tako se I meni desilo da sam morao novi eBoot da ubacim kada sam pokušao da instaliram LEO2 FUSION BETA 1 / b.091209 tj. Htc edition za i8000 gde sam morao da “nateram” telefon da  radi sa Htc Sense-om (2.5).

PDA (.mst ili .nb0): Pod .mst ili .nb0 smatramo same drajvere, aplikacije… Prilagođene za Windows mobile platformu.

CSC (.csc): Između ostalog predstavljaju pokretanje slike (boot images) ali ne animirane slike koje odgovaraju pri paljenju ili gašenju uređaja (power_on/off gif. Slikama). Predstavlja jednu pre navedenih gif animacija. Takodje predstavlja animaciju pri punjenju uređaja ili animacija pri menjanju eBoot-a kada flešujete telefon kao I animaciju u opcijama kada odradite hard reset ili fleš uređaja. CSC uključuje pozadinu, teme, opcije povezivanja, kao I mnogih drugih aplikacija, opcija etc. Iako u CSC opcijama dobijate mogućnost biranja jezika to neće promeniti opcije telefona tj. određene jezike koji već postoje u telefonu. Sve je spakovano u PDA (.mst ili .nb0).

Phone (.bin): Odnosno radio/gps firmware: Kuvari nas savetuju takođe da ne flešujemo ovaj deo zbog toga što može da bude uzrok problemima kada je u pitanju kompitabilnost u downgradingu Rom-a ili ako je vaš uređaj zaključan na nekoj mreži.
Postoji mimoilaženje između kuvara a to je da neki smatraju da nemaju neki važan uticaj na osveženje uređaja dok drugi smatraju da mogu fixirati određene probleme kao što je GPS fix… Ali je jedno sigurno da do sada nisu pročitali da je ikom od korisnika, koji su flešovali ovaj deo (Phone), napravio problem.

Bezbedno flešovanje:
Čitanjem iznad ćete sami zaključiti šta ustvari znači “Bezbedno flešovanje”. Trebalo bi samo flešovati “pda” i./ili “csc”. U slučaju bilo kakve greške pri flešovanju do te granice da je nemoguće korisiti uređaj, moguće je “povratiti ga u život” narednim flešom Rom-a.
Iz tog razloga (za flešovanje samo pda ili csc datoteke) poznati kuvar Sorg je napravio program koji omogućuje bezbedno flešovanje uredjaja ubacivanjem samo pda ili csc datoteke (miniOctans: http://www.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=43385 ), dok se za ubacivanjem novog eBoot-a i  Phone-a koristi Octans (http://www.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=43384 ).

Softver potreban za flešovanje Rom-a na i8000:
Windows xp2,xp3 uz koji ovaj process i radimo. Takodje je moguće uraditi ove postupke i na Windows sedmici i na Visti ali ćemo o tome drugi put. Videćete, nema velike razlike. Takođe nam je potreban i Samsung cdma Modem 4_1.34.zip (http://www.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=43383 ). Dok sam ostale softvere (Octans i Octans mini naveo gore). To je sve.

Procedura flešovanja:
Postoji dosta načina flešovanja uređaja ali se oni veoma malo razlikuju tako da ću vam izložiti najjednostavniji:
1. Pre svega morate obratiti pažnju na to da li ste instalirali, gore navedeni, drajver koji je neophodan a to je Samsung_CDMA_modem_4_1_.34.zip.
2. Takođe obratite pažnju da vaš uređaj ne bude povezan sa računarom, ako jeste, diskonektujte ga.
3. Ugasite vaš telefon.
4. Pokrenite program Octans i popunite tražena polja:

5. Ako ste sve popunili pritisnite na Detect. Sačekajte par trenutaka pa povežite uređaj sa računarom.
6.  Nakon što ste povezali telefon sa računarom dobićete opciju Start downloading, pritisnite je. Sačekajte nekoliko minuta.

Dok program radi operaciju, nemojte ni slučajno diskonektovati uređaj sa računarom uostalom postoji mogućnost gubljenja podataka pa čak i kvara vašeg uređaja, gde vas čeka teška popravka ili pak “smrt” vašeg telefona.
7. Kada dobijete opciju Reset all tada je flešovanje završeno.
8. Diskontektujte telefon i pokrenite ga.
9. Vaš telefon je spreman za upotrebu.

Samo da napomenem da neki kuvari preporučuju posle flešovanja telefona hard reset.

Hard reset telefona možete učiniti na dva načina:

I.  Ugasite vaš uređaj. Pritisnite taster za jačinu zvuka (onaj taster koji pojačava zvuk tj. +) i taster za zaključavanje. Zajedno  pritisnite taster za javljanje (Zeleni taster) i sa svim ovim pritisnite Crveni taster (Power button). Sačekajte da se pokrene system i dalje držite tih 4. tastera. Na ekranu će vam se pojaviti pitanje da li želite format. Pustite ostale tastere pa ponovo pritisnite zeleni. Format je započeo. Nakon restarta telefona, vaš uređaj će biti spreman za korišćenje.

II. Samo ukucajte u dial *2767*3855# i takodje posle restarta možete koristiti telefon.

Opcije koje će vam pomoći pri odabiru Rom verzije za vaš uređaj:

Na primer i8000NXXIJ6 rom
i8000 - > oznaka modela.
N - > window mobile 6.5
XX - > Oznaka modela odnosno mreže  (XX = open Market).
I - > Godina izdanja (I = 2009).
J - > Mesec izdanja (J = October).
6 - > Broj verzije.

Regionalni kodovi:
BD Cyprus, Greece
CP Finland
DB Vietnam
DC Thailand
DD India
DT Australia
DX Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, Vietnam
DZ Malaysia, Singapore
JA South Africa
JC Algeria, Morocco, Nigeria, South Africa, Tunisia
JP Arabic
JR Arabic
JV Algeria, Egypt, Iran, Iraq, Kuwait, Morocco, Nigeria, Oman, Pakistan,
Saudi Arabia,South Africa, Syria, Tunisia, Turkey
MT Switzerland
XA Austria, France, Germany, Italy, Netherlands, Switzerland, United Kingdom
XB Denmark, Norway, Sweden
XC Portugal, Spain
XD Croatia, Czech, Hungary, Slovakia
XE Bulgaria, Estonia, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Russia, Ukraine
XF Bulgaria, Croatia, Romania
XX Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdom
ZC China, Hong Kong
ZH Hong Kong
ZT Taiwan

- Kodovi operatera:
AE SFR, France
AI Tim, Italy
AM Vodafone
AN E-Plus, Germany
AO O2
AS KPN, Netherland
AU Mobilkom, Austria
BB Tmn, Portugal
BF Optimus, Portugal
BG Telefonica, Spain
BM Swisscom, Switzerland
BN Amena, Spain
BO T-Mobile, Germany
BU Vodafone
BV Orange, Switzerland
BW O2, United Kingdom
CD Proximus, Belgium
CG Telia Mobitel, Sweden
CH SingTel, Singapore
CK Tele2 Comviq, Sweden
CT Tdc, Denmark
CU One, Austria
CV Telenor, Norway
DT Optus, Australia
DV Telstra, Australia
EF Celcom, Malaysia
JB Vodacom, South Africa
MD Telia Sonera, Finland
MJ Vodafone, Italy
MM Tele Ring, Austria
MV NetCom, Norway
NA Nrj, France
NB Tele2 Norway, Norway
NE H3g Nordic, Sweden
NP H3g, Italy
SS Vodafone, Japan

Godine:
D = 2004
E = 2005
F = 2006
G = 2007
H = 2008
I = 2009

Meseci:
A = January
B = February
C = March
D = April
E = May
F = June
G = July
H = August
I = September
J = October
K = November
L = December

Samo još da napišem kako možete saznati koja je verzija vašeg Rom-a. Idite na Settings/System/Version/Device

-----------------------------------
Dakle, vi, profesionalci, ne dirajte nas početnike   Smile  Ovo je površno objašnjenje kako bi svako ko tek ulazi u ove vode mogao da odradi neki fleš ili slično i jednostavno shvati suštino. Ako nešto nije ispravno ili nije dobro objašnjeno neka to uradi iskusniji.

Ako treba da se premesti ovaj post onda ga postavide na odgovarajuće.

« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 12:07:26 od darkNight »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 390
Zastava GB
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple g-2 mini
svaka cast darkNight
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
E pozdrav ljudi juce sam stavio neki skuvani rom 6,5,na mojoj i900 i zanima me da li zna neko sto nije promenio oznaku kod mene i dalje stoji DHXX1..Mislio sam da ce je promeniti ali nije..I dalje me zeza kamera,naime kada kliknem suter za slilkanje,slika ostane lepo pozicirna,i posle kada udjem u galeriju pobrljavi skroz,neke liniije na slici.Da li je mozda ovo zbog tog DXHH1,mozda on pravi sra..a na kameri ili je u pitanju kvar,posto mi zvucnik pomalo prducka na nekih 5,6 sec?Oprostitepromenio je posle resetovanja pda:i900dxif1/dxif1
phone i900 dxhh1..Znaci verovatno zvucnik pravi gluposti i kameri posto su integrisani na ploci zajedno.Fu..k
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC Bravo
Valjalo bi da ipak proveris da li je hardverski problem u pitanju i to ubacivanjem farbrickog ROMa. Ako i tada imas problema sa kamerom i zvucnikom - pravac servis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ja neznam koji da stavim ,neznam ni sta smem,znam samo da je mob iz Svajcarske,dekodiran kod nas,stavio sam mu neki skuvani rom,ali crtice i dalje na slici,sad mi pise PDA:i900DXIF1/dxif1,phone:i900dxhh1..Tako da ako neko zna kojom oficijalnom verzijom smem da ga flesujem,bilo bi mi od pomoci ,valjda ovo XX znaci open market?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia N900
Jel mogu da flesujem rom na xperia x1 sa WinMo 6.5 na 6.1.
Zbog novijeg OS-a smanje na mi je osetljivos ekrana.Jel se to nekom desava.Pokusao sam da ga kalibriram ali izbacije mi neku gresku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Z2
Jel mogu da flesujem rom na xperia x1 sa WinMo 6.5 na 6.1.
Zbog novijeg OS-a smanje na mi je osetljivos ekrana.Jel se to nekom desava.Pokusao sam da ga kalibriram ali izbacije mi neku gresku...

-možeš da ubacuješ ROM-ove po želji....
      ...sa 6.1 na 6.5 pa obrnuto,sve dok ne nabodeš neki dobar ,koji ne baguje i koji odgovara tvojim prohtevima.
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Osetljivost ekrana je moguce promeniti (menja se vrednost parametra) u programu Advanced Config. Ne moras da menjas celi ROM ako je samo problem u osetljivosti ekrana. sve se da fiksnuti Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia N900
Hvala puno na odgovorima Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.354 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.