Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 08:04:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 159 160 162 163 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 604171 puta)
Svakodnevni prolaznik

just shut the f..k up and train

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Cao doktori ako neko moze da mi pomogne placam pivo  Smile Smile Smile

Naime imam wireless net-- AcessPoint  -  lan-om u desktop racunar i asus wireless karticu 138G, hteo bih na lap top(ima naravno wireless) da pustim signal za net.
Napravio sam mrezu i uspesno konektovao oba na nju, medjutim kada pustim IFS(internet file sharing) na wireless kartici automatski nemam net na desktopu
(TCP-IP postavljena je na automatski jer imam free net sa trga).
Kada pustim na Lan-u IfS nema neta na lapu???
Mislim da nisam podesio TCP-IP , neka me neko ispravi ako gresim. Mozda postoje jos neki protokoli za podesavanja. Inace pokusao sam ad hok varijantu, ako neko zna bolji metod neka kaze.
Hvala unapred!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
HTC Sensation
Ne znam da li je do mene, ali ja te nista razumeo nisam. Sve mi deluje kontradiktorno. Mozda sam se istripovao, ali hajde da rastavimo ovo na cinioce Smiley
"lan-om u desktop racunar i asus wireless karticu 138G" - da li to znaci da ides od access pointa do desktopa kablom, a zelis da desktop postane wireless access point pomocu tog asusa i da se nakacis laptopom na njega?
U ovom slucaju se postavlja pitanje koji AP imas. Ako kojim slucajem AP ima NAT i/ili DHCP, onda bi trebalo da mozes da se nakacis direktno sa oba uredjaja na AP.
Deluje mi kao da pokusavas ono sta sam prvo pretpostavio jer spominjes "IFS(internet file sharing)". Sta je to? Mislis na internet connection sharing? Da bi connection sharing mogao da radi, on ti automatski stavi fiksnu IP adresu na 192.168.0.1.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2012, 11:30:37 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Cao doktori ako neko moze da mi pomogne placam pivo  Smile Smile Smile

Naime imam wireless net-- AcessPoint  -  lan-om u desktop racunar i asus wireless karticu 138G, hteo bih na lap top(ima naravno wireless) da pustim signal za net.
Napravio sam mrezu i uspesno konektovao oba na nju, medjutim kada pustim IFS(internet file sharing) na wireless kartici automatski nemam net na desktopu
(TCP-IP postavljena je na automatski jer imam free net sa trga).
Kada pustim na Lan-u IfS nema neta na lapu???
Mislim da nisam podesio TCP-IP , neka me neko ispravi ako gresim. Mozda postoje jos neki protokoli za podesavanja. Inace pokusao sam ad hok varijantu, ako neko zna bolji metod neka kaze.
Hvala unapred!!!

http://forum.burek.com/index.php/topic,260118.msg5587605.html#msg5587605
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
@ Okno- znam za ovo isprobao sam i ne radi , pokusao bar 5 puta  Smile    Hvala u svakom slucaju.

@savage - mozda sam ja malo zbrda-zdola objasnio, 5 dana se dovijam kako i sta,  Smile Smile Smile

acess point je na desktopu prikljucen kablom, imam u desktopu asus wireless karticu i hteo bih da nakacim laptop na net. Pravio sam mreze(ad hock) po uputsvima, lap pronadje mrezu konektujem ga sve fino prepozna ali nema net. Da poludim. Sad ce ispasti da sam badava dao novce za wireless karticu  Smile Smile

Acess point je TP Link WA 500G  i ima DHCP sad ja nzm kako da ubacim lap u DHCP listu,video sam da postoji,sta i kako kucati od parametara IP,gatawey,subnet mask???

Default Gateway:             (optional)
Default Domain:             (optional)
Primary DNS:             (optional)
Secondary DNS:             (optional)
ovo sam prekopirao iz DHCP settings , verovatno kucam parametre od laptopa, ali koje gde??? Thanks
« Poslednja izmena: 20. Apr 2012, 23:34:59 od Triolada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
HTC Sensation
Reci mi samo u kome je modu sada? Access point ili client? Ne znam moze li da sljaka u isto vreme wireless i ethernet.
Ja bih pokusao da ga stavim u access point mod i ukljucio bih DHCP. To znaci da bi onda on preuzeo na sebe da dodeljuje IP adrese drugim uredjajima u mrezi (desktopu i laptopu). A na kompovima onda podesis TCP/IP v4 na automatic, i trebalo bi da im budu dodeljene IP adrese. Kazem nisam bas siguran da li to moze. Ja imam wireless ruter i moze, a danas i nema neke velike razlike izmedju access pointa i rutera, bar sto se tice osnovnih funkcija.
Ako uspes tako da namestis, desktop i laptop bi uzimali net od access pointa, a medjusobno bi komunicirali kroz njega.
Ili da probas ovako, ili da cekas da vidis sta kazu Crowz i okno, oni se bolje razumeju. Mada, Crowz od kako je uzeo makinu, nema ga vise da se javi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Uf, pa zez mi je jer sam client,imamo free net u centru grada provajder nas casti Smile,  imam wireless antenu na krovu. Ma lako bi mi bilo da moze da hvata signal od antene i da radi kao ruter  Smile Smile Smile to bi bilo carski.
Trenutno sam client. Po default-u je bio podesen kao AP i nije bilo net signala, kad sam stavio Client,radi pa nisam cackao dalje od toga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
HTC Sensation
Mozda da prodas taj AP i wireless karticu i kupis jedan wireless ruter? Onda bi mogao ovako kako sam predlozio.
U ovim uslovima kakve imas sada valjda jedino mozes laptopom da uzimas net sa desktopa. Ne znam zasto ti nije uspelo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 190
Zastava BGD
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC Incredible S
Pozdrav! Imam TP-Link TL-WR543G i hteo bih da preko njega koristim drugov internet, odnosno da se kacim na njegov wireless i da delim dalje na moj laptop i telefon. Citao sam neke tutorijale ali nisam nista uspeo da uradim. Imam sifru njegovog wireless-a i bio bih zahvalan da mi neko objasni kako to da uradim jer sta god da sam probao nije htelo da radi...Puno hvala!
« Poslednja izmena: 23. Apr 2012, 02:27:30 od markodc »
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
HTC Sensation
Pozdrav! Imam TP-Link TL-WR543G i hteo bih da preko njega koristim drugov internet, odnosno da se kacim na njegov wireless i da delim dalje na moj laptop i telefon. Citao sam neke tutorijale ali nisam nista uspeo da uradim. Imam sifru njegovog wireless-a i bio bih zahvalan da mi neko objasni kako to da uradim jer sta god da sam probao nije htelo da radi...Puno hvala!

Hajde samo objasni kako si to zamislio? Buni me samo to zbog cega se ne kacis direktno na njegov wireless telefonom i laptopom, ako vec mozes da ga hvatas pomocu rutera? Slab signal? Ako je to slucaj, mislim da bi trebalo da nabavis access point i postavis ga u repeater mod.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2012, 09:51:49 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 190
Zastava BGD
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC Incredible S
U mojoj sobi mi je slab signal, dok je u drugoj dobar...a ovaj ruter moze da radi kao AP. Hteo sam ruter da postavim u drugu sobu...
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 159 160 162 163 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 08:04:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.