Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 01:21:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 152 153 155 156 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 604873 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.5.8
Browser
Safari 533.22.3
mob
Nokia E65,6670
postoji li neki program preko kojeg  bih mogao da nadgledam wireless protok sa svog laptopa?
naime, provajder kod kojeg sam ima ogranicenje za "flet" 5 na 150gb mesecno (nekakva politika fer koriscenja). nas je trojica cimera i svako ima po laptop, pa bih voleo da imam uvid u to ko najvise koristi net i ko pravi najveci protok.
ne bih zeleo da dodjem opet u neprijatnu situaciju da na pola meseca zateknem blokiran net zbog prekoracenja (evo vec par puta) a da se njih dvojica prave englezi i da budu zacudjeni "kako to?!".
znaci zanima me samo kolicina podataka koja se prenese za svaki laptop posebno a ne sajtovi koje posecuju i to. pretpostavljam da to nije nikakvo narusavanje privatnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.5.8
Browser
Safari 533.22.3
mob
Nokia E65,6670
program je odličan, baš ono što sam tražio!!
hvala crowz!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Imam sledeci problem.  Imam ruter D link DI 524 i desktop racunar i laptop.  Hteo sam da ruter iskoristim na sledeci nacin.  Lapotop povezem na net preko wifi, a desktop racunar preko utp kabla.  Inace koristim net koji ima pppoe protokol, tj exe net.  
Preko laptopa sam pristupio ruteru i povezao ga i sve radi ok i preko lana i preko wifi.  
Medjutim, kada povezem preko lana desktop racunar nemam net na desktopu a na laptopu imam wifi.  Takodje, ne mogu da pristupim ruteru preko desktop racunara.  Pokusao sam sve opcije, postavljanje automatske ip adrese, menjao ip adresu i desava se sledece.  Kada je automatska ip adresa, treba da prodje nekih minut -dva dok se on zakaci i pise da je ''limited connection'', a kada stavim npr 192. 168. 0. 3 onda se zakaci bez problema, ali ni u jednom ni u drugom slucaju nema neta.  Podesen je i DHCP. . . Inace, ip rutera je 192. 168. 0. 1.
E, jos jedna bitna stvar. . . Kada ubacim u racunar utp koji sam dobio od provajdera, onda koristim klasicnu konekciju i tada radi net, medjutim imam samo net na jednom racunaru, tj gde ubacim utp kabl.
Jel ima neke pomoci?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Imam sledeci problem.  Imam ruter D link DI 524 i desktop racunar i laptop.  Hteo sam da ruter iskoristim na sledeci nacin.  Lapotop povezem na net preko wifi, a desktop racunar preko utp kabla.  Inace koristim net koji ima pppoe protokol, tj exe net. 
Preko laptopa sam pristupio ruteru i povezao ga i sve radi ok i preko lana i preko wifi. 
Medjutim, kada povezem preko lana desktop racunar nemam net na desktopu a na laptopu imam wifi.  Takodje, ne mogu da pristupim ruteru preko desktop racunara.  Pokusao sam sve opcije, postavljanje automatske ip adrese, menjao ip adresu i desava se sledece.  Kada je automatska ip adresa, treba da prodje nekih minut -dva dok se on zakaci i pise da je ''limited connection'', a kada stavim npr 192. 168. 0. 3 onda se zakaci bez problema, ali ni u jednom ni u drugom slucaju nema neta.  Podesen je i DHCP. . . Inace, ip rutera je 192. 168. 0. 1.
E, jos jedna bitna stvar. . . Kada ubacim u racunar utp koji sam dobio od provajdera, onda koristim klasicnu konekciju i tada radi net, medjutim imam samo net na jednom racunaru, tj gde ubacim utp kabl.
Jel ima neke pomoci?

Ne kontam zasto onda ne koristis utp kabal od provajdera? Ako sam razumeo dobro, sa njihovim kablom radi, a sa tvojim ne. Mozda je onda greska u kablu. Mozda je tvoj kabal cros-over a treba ti straight-through?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Ne koristim, zato sto treba kabli od provajdera da ide u ruter (WAN) a i LAN - porta u desktop racunar, a wifi da koristim na laptopu.  Kada tako sve postavim, imam net na laptopu (wifi) ali nemam na desktopu.  Medjutim, kada ukljucim kabli od provajdera direktno u desktop racunar i koristim dial - up konekciju, onda imam net, a tada nemam wifi na laptopu.  A cilj je da imam na oba racunara net.

Kapiras?

Moj kabli je switch-to-peer, a i pokusao sam sa kablijem koji je ranije koriscen za tu svrhu (switch-to-peer) i nece da radi.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2011, 20:57:36 od milan.pavovic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Kakav ti net uopste koristis? Kako mozes kabal kojim ti stize net do rutera da ubodes u komp? Jel' je to telefonski kabal, spominjes dial-up? Ali onda nemas WAN? Pogubio si me sasvim...
Koliko imas portova na ruteru? Pokusaj da promenis port?
Ili objasni redom koji net koristis i gde su kakvi konektori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Kakav ti net uopste koristis? Kako mozes kabal kojim ti stize net do rutera da ubodes u komp? Jel' je to telefonski kabal, spominjes dial-up? Ali onda nemas WAN? Pogubio si me sasvim...
Koliko imas portova na ruteru? Pokusaj da promenis port?
Ili objasni redom koji net koristis i gde su kakvi konektori.

Hm...Mozda sam i ja malo zabunio stvar Smiley
Ajmo redom...
Koristim exe - net, pppoe protokol, dovukli su mi utp kabli sa rj45. Mogu da ubodem direktno u mreznu karticu. Kreiarana je dial - up konekcija ali je podesena da ide preko pppoe protokola. Ruter ima WAN i 4 LAN porta. Izmenjao sam sve portove (sva cetiri LAN) i nece. Skapirao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Hm...Mozda sam i ja malo zabunio stvar Smiley
Ajmo redom...
Koristim exe - net, pppoe protokol, dovukli su mi utp kabli sa rj45. Mogu da ubodem direktno u mreznu karticu. Kreiarana je dial - up konekcija ali je podesena da ide preko pppoe protokola. Ruter ima WAN i 4 LAN porta. Izmenjao sam sve portove (sva cetiri LAN) i nece. Skapirao?

Znaci kada nakacis laptop preko LAN-a - radi, a kada nakacis desktop na isti nacin - ne radi. Sada govorim o situaciji samo sa jednim racunarom. Znam da ti ta kombinacija nije cilj, nego cisto da se utvrdi u cemu je problem. Ako je situacija takva, onda ti je definitivno u desktopu feler...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Ako sam dobro razumeo, postavljas ovakvu situaciju: Kabli od provajdera u WAN port rutera, kabli iz LAN porta rutera ide u desktop - nema neta, u laptop - ima neta. Ako mislis na ovakvu situaciju, onda je bas tako...

Medjutim, kad ubacim kabli od provajdera u desktop - direktno, onda ima neta...Ne kapiram sta tu moze da vude problem...
« Poslednja izmena: 03. Nov 2011, 21:30:13 od milan.pavovic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 152 153 155 156 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 01:21:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.