Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 06:14:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 603993 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC trophy
Okno, glupost je prirodna pojava, pa mi je lakse da te pitam ...  Smile
Znaci imam 256/64 i hteo bih da malo ubrzam wireless, a usporim lan.. Skinuo sam program (pro varjantu), al gde da to setujem, strah me je da nesto opet ne zas...m. Ako mozes da mi das mali savet.

Ok.. radim pa sam samo preleto pogledom i nisam video poruku... mislio sam da se i odnosi sve i na mene al jeb..ga

Ploca je MSI K8N... Athlon64 3500+ ... itd

Izvini

[Edit by filip93: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 13:17:55 od filip93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Znaci imam 256/64 i hteo bih da malo ubrzam wireless, a usporim lan.
Na racunaru na kom hoces da usporis download upload, instaliraj ovaj program.

U programu vidis sve konekcije. Ukoliko hoces kompletan protok da usporis ka tom racunaru( a ne posebno programima na racunaru ),
jednostavno na odeljak COMPUTER upisi odredjenu dozvoljenu brzinu. Tvoja maximalna brzina za download sa tim paketom je 34 kb/ps, a upload ja 8 kb/ps.

Edit :
Citat
Ploca je MSI K8N... Athlon64 3500+ ... itd
Trebalo bi da opusteno prihvata d-link kao novi hardver.
Da li si driver update iz device managera ili instal sa cd-a.

Ako si ovo drugo ? Ondah uninstaliraj driver, pa odradi update iz device managera .
Onda ce biti samo windows driver bez softwera.
Ako i dalje nece bez softwera, pokusaj da nadjes na internetu samo driver.

Medjutim, ako je kartica 54 mb a ne 11 mb nece moci  bez tog softwera....
A rekao bih da taj softwer pravi problema.
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 13:44:20 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC trophy
instalirao sam sa instalacionog diska... tad nije radilo, skinuo sam drajver sa sajta (takodje sa softwar-eom) i instalirao ga ... radi.
Kartica je 54mb -tna tako da nemoze bez softwera.... Inace saznao sam da na oba tel. prikljucka treba da stavim spliter i nestace problem sa blokadom interneta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Inace saznao sam da na oba tel. prikljucka treba da stavim spliter i nestace problem sa blokadom interneta.
  O adsl-u je ovde. Pa prolistaj, mozda bude od pomoci...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC trophy
hvala ti na trudu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Pozz ljudi.
Relativno sam nov na ovom forumu a ovo mi je prvi post.  Sinoc sam se zadrzao kod ljudi muceci se da im osposobim wireless mrezu (izmedju ostalog).  U pitanj je ako ne gresim SBB kablovska a tp-link router (nisam zapisao oznaku modela!!).  SSID je okno pa sam slucajno na forumu ugledao ime moderatora i u svom opisu vidim da je profesionalac po tom pitanju.  Mozda je cak i on to instalirao (ipak cudna slucajnost ako nije).  LM, ima wireless router tplink i dva notebook racunara Asus-va, koji izlaze s vremena na vreme na net i sve radi ok.   Ali onda se izgubi konekcija i ne mozze se pronaci u stvari ne idi se router.  Prodje neko vreme i mreza se vrati.  Neki put je potrebno i iskljuciti ili karticu (enable - disable) ili resetovati masine i kao proradi.  Ne uvek.  Imaju jos jednu desktop masinu.  I tu ima nekih nepravilnosti.  Ona je kablom povezana i uvek joj net radi ali primetio sam da se wireless ponekad gubi i javlja prilikom paljenja masine ili skidanja kabla.  Nisam mogao da (a i bio sam umoran) da odredim neku kako bih rekao proceduru kad nestaje a kad se javlja mreza.  Posto je tu u opsegu i jos jedna wireless mreza nju vidi skoro uvek (nisam se probao nakaciti na njih).  Vadio sam kablove i gasio router ali ga nisam resetovao i nisam ulazio u njegov meni (nisam uspeo da potrefim lozinku i pass).  i ispostovao da prvo ubacim kabl od kablovskog modema pa kad on uspostavi komunikaciju s routerom i dobije adrese tek onda kabl od racunara.  I kao radi i kao ne radi.  Sta raditi? Ako mozze neki savet pa makar onaj da kupe linksys i to prihvatam.  A ako sam potrefio da je Okno podesavao router i jos radi za provajdera (preko njih su kupili router) velika je verovatnoca da ce ga zvato. 

Izvinjavam se na obimnosti posta ali moram da bih probao da sve docaram.

Hval unapred kakav god da je odgovor.  Sivobrat Smile

nisam uspeo da potrefim lozinku i pass

Mislio sam username i password.

[Edit by okno: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 11:38:09 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
SSID je okno pa sam slucajno na forumu ugledao ime moderatora i u svom opisu vidim da je profesionalac po tom pitanju.  Mozda je cak i on to instalirao (ipak cudna slucajnost ako nije).
Predpostavljam da je osoba setovala ruter po uputstvima sa bureka.

Citat
nisam uspeo da potrefim lozinku i pass

Mislio sam username i password.

Resetuj ruter na fabricka podesavanja.
Zatim, samo namesti wireless konekciju. Konekcija izmedju modema i rutera je po difoltu ok, ako je sbb internet.

Reset : Ikljuci ruter iz struje, pritisni dugme za reset na zadnjoj strani rutera i drzi, ukljuci ruter u struju i nakon 5 sekundi pesti dugme za reset. Nakon jednog minuta mozes poceti sa setovanjem.
Uloguj se na ruter sa 192.168.1.1 user i pas su po difoltu admin .

Edit :  Svaki tp-link ruter se tako resetuje i ima ta podesenja po difoltu.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 20:48:06 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
HTC HD2, Nokia E72
Pozdrav svima

Imam laptop, a na internet se spajam preko Ap - (Airlive WL-5460 ap v2) sa bezicnim provajderom..
Do skora mi je radio WISP+Universal repeater mode, znaci mrezno sam isao u kuci na internet, a kad sam van kuce onda bezicno i sve je radilo, mada uz ceste ispade (jendostavno prestane raditi internet). Medjutim u zadnje vrijeme mi taj mod od ap-a nece nikako, pa sam se prebacio na wisp mod, koji mi se automatski spaja preko ppoe konekcije na net, i on radi super.
Al kad pokusam ponovo WISP+Universal repeater mode, i sve podesim kako prije stalno mi pise ppoe disconnected, iako sam unio tacno korisnicko ime i sifru!
Skoro sam fleshovao ap i dobio sam novi mod getaway (ap+router) al ne znam jel mi to moze pomoci da koristim internet i preko mreznog kabla a i bezicno?

Evo i slika glavnog menija:

Za podesavanja wisp+universal repeater moda sam koristio ovo upustvo:-odabrati wisp+universal repeater mod (i sacekati da se uredjaj restartuje-ako je bio u nekom drugom modu)
-kliknuti na setup
-upisati vas ssid
-upisati zeljeni naziv za ssid of extended interface (naziv vjerovatno treba da bude drugacijiod onog provajderovog)
-kliknuti na wan port setup
wan access type podesiti na pppoe, upisati vase korisnicko ime i lozinku, authentication type podesiti na pap/chap, connection type podesiti na continuous. provjeriti da li je ukljucena opcija attain dns automatically
kliknite na save i zatvorite taj prozor. klikniti na appy changes i provjerite da su postavke na tcp/ip settings sljedece
-ip address: 192.168.100.252
-subnet mask: 255.255.255.0
-default gateway: 0.0.0.0
dhcp: server
dhcp client range: 192.168.100.100- 192.168.100.200
dns server: prazno
clone mac address: 000000000000
posle toga rebootovati uredjaj i to je to.

Jel mozda ima neko ideju zasto nece sad da radi i kako mogu da podesim getaway mod?
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Do skora mi je radio WISP+Universal repeater mode, znaci mrezno sam isao u kuci na internet, a kad sam van kuce onda bezicno i sve je radilo, mada uz ceste ispade (jendostavno prestane raditi internet).
Kada si u kuci kablom sa nakacis na Ap airlive, a kada si vani onda se bezicno nakacis na  Ap airlive?
Citat
Skoro sam fleshovao ap i dobio sam novi mod getaway (ap+router) al ne znam jel mi to moze pomoci da koristim internet i preko mreznog kabla a i bezicno?
Vrati isti onaj firmwere koji je bio kada je radilo !
Citat
-upisati vas ssid
-upisati zeljeni naziv za ssid of extended interface (naziv vjerovatno treba da bude drugacijiod onog provajderovog)
U jednom trebas upisati SSID na koj se tvoj AP airlive kaci ( ssid provajdera ), a u drugom upisujes kako ce se zvati bezicna konekcija kada je AP airlive ponovi (repeater).
Citat
kliknuti na wan port setup
wan access type podesiti na pppoe, upisati vase korisnicko ime i lozinku, authentication type podesiti na pap/chap, connection type podesiti na continuous. provjeriti da li je ukljucena opcija attain dns automatically
kliknite na save i zatvorite taj prozor. klikniti na appy changes i provjerite da su postavke na tcp/ip settings sljedece
Ovo je ok ! Ali ocigledno je da Ap airlive nema krajnji cilj gde ce i poslati PPPoE. Ovo znaci da AP airlive nije nakacen na provajdera.
Citat
-ip address: 192.168.100.252
-subnet mask: 255.255.255.0
-default gateway: 0.0.0.0
dhcp: server
dhcp client range: 192.168.100.100- 192.168.100.200
dns server: prazno
clone mac address: 000000000000
posle toga rebootovati uredjaj i to je to.
Sto se ovoga tice to je tvoja lan mreza, ona nema veze sa provajderom, niti je on vidi.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 20:27:27 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
HTC HD2, Nokia E72
U kuci ide preko etherneta, a kad sam vani hvatam signal bezicno od svog ap-a pa se na njega i kacim.
A fleshovao sam ga tek nakon sto nije htio vise da radi sa starim postavkama, a pokusao sam bezbroj puta! (jel moguce da je provajder nesto promijenio?)

Problem je u tome sto se u tom modu ap ne moze da nakaci na provajdera, jer mi pise ppoe disconnected, dok na laptopu (vista) imam konekciju sa ap-om, al lokalnu do ap-a, barem tako pise (local only).
U wisp modu, gore kod wap port setup-a su iste postavke kao i kod wisp+universal repeater moda i radi super, znaci sto se toga tice ok je!

Ne znam sta da radim, a stvarno mi treba i bezicna konekcija  Smile

Sta dodje getaway mode (ap+router), ako moze neko da objasni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 06:14:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.