Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 10:43:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 609446 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1506
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Probao, vadio sam sve sto se izvaditi moze i testirao i opet nista. Jedino mi ostaje da VIA Chipset na MB nije kompatibilan sa  ovim adapterom. HDD prestane da radi kada pokusa da ostvari konekciju preko wireless-a. Smile Smile Ne znam da li je problem u samom adapteru, da probam neki drugi ili ko zna sta vec se tu desava Smile
IP sačuvana
social share
Never walk alone - danger is everywhere
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007.1)
Nabavi wireless adapter istog proizvodjaca tvoje maticne ploce..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1506
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Jedino mi to ostaje, a i to ce morati da saceka ponedeljak. Hvala u svakom slucaju na pruzenoj podrsci. Javicu sta sam uradio kad konacno resim
IP sačuvana
social share
Never walk alone - danger is everywhere
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Apple Iphone 4s
Drage,buregdzije trebala bi mala pomoc.Imam notebook samsung r60 i na njemu vec implementiranu mreznu karticu Atheros ar5007eg wirless network adapter sa Marvell Yukon Chipset based Ethernet Controller.Inace zivim na poslednjem spratu petospratne zgrade,i koliko mogu da primetim dok sam u stanu,od mreza hvatam samo jednu mrezu od nekog predpalcenog korisnika,koja je naravno zasticena nekim preshared key-om.Na 20-30 metara od zgrade nalazi se parking na kome sam provalio da ima par unprotected mreza na koje se mogu konektovati-ali problem je naravno u tome sto iz stana ova kartica ne hvata.Da li postoji neki externi uredjaj koji bi mogao dokupiti,kako bi imao veci izbor mreza,da li je moguce to uopste,posto se stvarno u mreze i u ovu tehnologiju ne razumem?  Smile
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Na mestu gde bi stavio taj externi uredjaj, svakako moras hvatati signal na svom laptopu.
Na primer : mozes na krovu zgrade ili na terasi staviti taj externi uredjaj sa antenom. A od njega dovuci utp kabal u stan....
Znaci, odes na krov i izskeniras laptopom etar, i vidis da li ima kakvog signala..  link
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Apple Iphone 4s
Mislim da me nisi ukapirao.Cini mi se da je ova integrisana mrezna karta jako slaba,tj hvata mreze na nekoj odredjenoj udaljenosti,nesto smesno,isto kao sto sa mobilnim telefonom hvatam.Zeleo bih da dosegnem ako je moguce sa nekom externom mreznom kartom neku vecu udaljenost,barem do pomenutog parkinga-tj jedno 20,30 metara od stana ali ne znam kako taj signal funkcionise,tj smeta li mu zid mozda il sta vec-ako da mogao bih nekako na prozor ili kako vec(jer terasu nemam)...mozda fantaziram jer ovo o cemu je pricam je masta,jer sam ne strucan
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Na mestu gde bi stavio taj externi uredjaj, svakako moras hvatati signal na svom laptopu.
Na primer : mozes na krovu zgrade ili na terasi staviti taj externi uredjaj sa antenom. A od njega dovuci utp kabal u stan....
Znaci, odes na krov i izskeniras laptopom etar, i vidis da li ima kakvog signala..  link
Samo ovako.

Edit :

Citat
prozor ili kako vec(jer terasu nemam)

Prozor ili terasa, u cemu je razlika ?

Antenu kacis na fasadu zgrade. Iz koje ide kablic u access point koji se nalazi u sobi, a iz access pointa kablic u racunar ili u neki wireless ruter.

Ali svakako tu gde ce biti antena, moras hvatati signal i na laptopu.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2008, 22:26:01 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Da li neko može da mi kaže koje su prednosti kartice pci mci u odnosu na wireless preko usb?
Dvoumim se između te dve stvari odnos cena je 2400 din za karticu za pci mci, a za USB 1700 din (Pakom), trebao bi malo bolji domet od integrisanih wireless u laptopovima.
Hvala na pomoći Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Da li neko može da mi kaže koje su prednosti kartice pci mci u odnosu na wireless preko usb?
Dvoumim se između te dve stvari odnos cena je 2400 din za karticu za pci mci, a za USB 1700 din (Pakom), trebao bi malo bolji domet od integrisanih wireless u laptopovima.
Hvala na pomoći Smile

Integrisana wireless kartica na laptopu je svakako bolje resenje od druga dva koja si naveo.
Odnosno, integrisana kartica ima vecu antenu i samim tim i jaci prijem.

Medjutim, postoje usb ili pcmcia wireless adapteri na koje mozes zakaciti externu antenu.

Samo u ovom slucaju mozes dobiti na jacini signala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Hvala na informaciji evo još jedno pitanje, da li možeš da mi daš nazive gore navedenih sprava ili da mi kažeš gde bi mogao da ih nadjem, ja sam inače iz NS
Hvala još jednom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 10:43:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.