Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 11:57:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 605869 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
A da pokusas da obrises tu konekciju koju si manuelno napravio na desktop racunaru? Moze da bude da ti je ona nesto poremetila podesavanja.
Ja bih to obrisao, podesio automatic ip, ukucao u prompt "netsh int ip reset c:\resetlog.txt" i resetovao komp u nadi da ce da proradi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Sta dobijam time sto ukucam u promt?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Resetovao sam ruter i dalje ne mogu da pristupim sa desktop racunara, a sa laptopa mogu...

Jesi nakon tog reseta rutera morao da kucas sva podesavanja koja su u ruteru bila?
Da li radi ping ka ruteru sa desktop masine? (ping 192.168.0.1)

Idi u device manager pa desnim klikom na network adapter, tu oznaci svoju mreznu i klikni uninstall, pa resetuj desktop masinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Resetovao sam ruter i dalje ne mogu da pristupim sa desktop racunara, a sa laptopa mogu...

Jesi nakon tog reseta rutera morao da kucas sva podesavanja koja su u ruteru bila?

Idi u device manager pa desnim klikom na network adapter, tu oznaci svoju mreznu i klikni uninstall, pa resetuj desktop masinu.

Nisam kucao podesavanja namerno, da ne dodje opet do neke greske. Ping radim iz promta?
Ako iz device manager-a uradim uninstall, on nece da vidi posle mreznu karticu, pa moram opet da instaliram drajver? Ispravi me ako gresim...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Vidi ovako, ovo postaje prilicno zamorno. Na svako moje pitanje, dodju tvoja 2.

Ali ajde.

Zasto sam ovo pitao? Da vidim da li su ti ostala stara podesavanja ili nisu. Ako jesu, znaci da ga nisi resetovao kako treba i da bi trenbalo da ponovis proceduru onako kako sam ti napisao. Ako nisu ostala, onda idemo dalje.

Povezi desktop lan kablom(istim kojim si vezivao laptop i ruter) sa ruterom. Podesi manuelno ip (192.168.0.5, podesavanja sam ti vec pisao) Zatim odes na start>kucas dole cmd, pa enter, pa u command promptu kucas ping 192.168.0.1, pa enter. Ako ti ispisuje neke podatke tipa:
Citat
C:\Documents and Settings\Crowz>ping 192.168.106.1

Pinging 192.168.106.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.106.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.106.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.106.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

Onda napisi da ti radi ping. Ako ti izbaci nesto levo, znaci da ne radi ping. U zavisnosti od resenja ti napisi sta se desava.

Citat
Ako iz device manager-a uradim uninstall, on nece da vidi posle mreznu karticu, pa moram opet da instaliram drajver? Ispravi me ako gresim...

Da, tako je. Tim postupkom ces deinstalirati mreznu karticu na svom racunaru i moraces da je ponovo instaliras.

Ovde se tebi nude neka od potencijalnih resenja, druze. Ako ti kaze neki clan uradi to i to, otkucaj ovo, odradi update drivera, mislim da nije potrebno pitati "a zasto to da radim", "sta time dobijam" i sl.  Kao sto napisah vec dve stranice se vrtimo u krug.

Sveli smo problem na LAN karticu. Do sada znamo da:
- Sa laptopa se kacis na ruter iz bilo kog LAN porta, internet radi bez problema;
- Sa desktopa ne mozes da se povezes sa ruterom, niti da udjes na njega, niti radi internet, radi net samo kada se nakacis direktno na kabal (onaj sto dolazi iz zida);
- Posto laptop ima zdravu LAN konekciju, LAN portovi na ruteru su ok;
- Firewall nije problem posto si to regulisao.
« Poslednja izmena: 07. Nov 2011, 03:03:07 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Sta dobijam time sto ukucam u promt?

U slucaju da ti je konekcija nesto zeznula sa mrezom, ono ce ti resetovati TCP/IP protokol, koji se tu koristi.
Mislim da je efekat te komande ukljucen u reinstaliranje mrezne, tako da bih rekao da je dovoljno da poslusas sta kaze Crow i reinstaliras mreznu. Kada je skines iz device managera i uradis refresh, sama ce se pronaci a 99% da ce se sama i uspesno instalirati ponovo.

Nisam kucao podesavanja namerno, da ne dodje opet do neke greske. Ping radim iz promta?
Ako si resetovao ruter uspesno, trebalo bi da nemas net ni na lap-topu dok ne ukucas podesavanja...  Smile
« Poslednja izmena: 07. Nov 2011, 09:31:45 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Znam da je zamorno, ja mucim muku vec mesec dana...
Idemo redom...
U ruteru nema nikakvih podesavanja, dakle ispravno sam ga resetovao.
Ping ne radi tj. pise request timed out.
Iz device manager - a sam uradio uninstall mrezne, restartovao racunar, on je sam pronasao i instalirao. Zatim sam ukucao podesavanja 192.168.0.5 itd i opet ne radi ping.

Znam da su ovo resenja potencijalnog tipa, ali ipak bih hteo da znam cemu sluzi sta, tako da znam sta radim, a ne ono ''uradio sam nesto'', ''sta'', ''nemam pojma''.
Znam ljudi sam sam dosadan i da je nelogicno to sto se desava, ali sta cu, da znam kako da resim problem, ne bih se ovde obratio...  Smile

@savage

Hvala na objasnjenju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ne rece ti nama odakle se javljas Smiley
Odnosno, da li imas net na laptopu uopste?
Da na desktopu nemas net moze da bude uzrokovano raznim podesavanjima. Ali da ne mozes da pingujes nikako ne valja...
Znaci ovako Smiley
Imas li net na laptopu? //Ako imas preskoci naredna pitanja sa zvezdicom
Radi li ti ping rutera sa laptopa? *
Koja ti je IP adresa rutera? * //moze da se desi da mu je factory default nesto slicno, ali opet malo drugacije
Jesi li sasvim siguran da nemas neki firewall na desktopu koji blokira ping?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
Javljam se sa laptopa - direktno kabli uboden u mreznu...  Smile
Kad ubodem kabli od provajdera u ruter, na laptopu imam wireless i imam preko lana.
Na desktopu jedino sto imam to je windowsov firewall koji je off i nod32, nista vise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Jesu li ti gigabitne mrezne na oba kompa? Ako jesu, onda nije bitan tip kabla, pa bih ja pokusao da umrezim laptop i desktop. Podesis im fiksne IP adrese iz istog opsega (npr. 192.168.1.11. i 192.168.1.12.) i pokusas da ih pingujes medjusobno. Zaista mi nije jasno kako je moguce da desktop nece da pinguje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 11:57:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.