Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 12:37:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 604194 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG G5
E ljudi,aj pomagajte!!!  Smile
Imam wireless net,i sve mi radilo ok,osim Googla ,svaku stranicu normalno ucita,ali kada udjem na google on nikako da je ucita!
Pise mi  da se konektuje, ja ga tako ostavim 3 sata da se konektuje i nista!!!
U cemu je problem,jel zna neko? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ne znam kako da postavim pitanje da ne budem preopsiran a da budem jasan.
Pitanje bi mozda trebalo da glasi: Kako da podesim wireless ruter da kroz njega mogu da vidim wireless ap kojim se konektujem na udaljeni AP provajdera?
. . .  Evo o cenu se zapravo radi:
Na krovu imam Senao AP koji gadja baznu stanicu ISP, na mom Ap-u je IP 192. 168. 1. 1 koji nisam menajo, on ok vidi baznu stanicu i konektuje se na nju, dakle nema nikakvih problema. . .  kada kabal zakacim direktno na mreznu kartu (u kompu)  gde sam podesio staticku IP 192. 168. 1. 5 mogu da pristupim mom AP-u (senao) na adresi 192. 168. 1. 1 i to je Ok.  Internet radi i sve je ok (PPPoE konekcija na racunaru WinXp SP2).
E sada u celu tu pricu ulazi wireless ruter (Linksys WRT54G2) a tu se stvari malo komlikuju. . .
Na ruteru sam stavio IP 192. 168. 1. 2 (subnet mask mi je isti svuda 255. 255. 255. 0) i ukljucio sam DHCP server tako da mojoj wireless kartici u kompu automatski dodelju IP adresu iz opsega 192. 168. 1. 100 do 192. 168. 1. 150
Ruteru pristupam bez problema na nejgovoj IP adresi (192. 168. 1. 2). . .  ali problem nastaje kada kabal iz AP (senao) ukljucim u ruter. . .  naravno u WAN ulaz. . .  jer tada vise ne mogu da pristupim AP-u (senao). . .  jednostavno nema 192. 168. 1. 1 adrese kao da ruter ne vidi.
Isto tako ruter ne moze da napravi PPPoE konekciju. . .  ali sam za to nasao resenje i postavio VPN konekciju PPTP u kojoj se direktno naglasava IP ISP i bez problema sam se konektovao na Internet.  Zanci internet radi preko AP-a kroz ruter.  Mogu da pristupim samom ruteru ali ne i Ap-u.  Na ruteru sam za internet IP stavio "Optain IP automatic" i obzirom da koristi PPtp tip konekcije uneo sam sve parametre koje sam dobio od provajdera. . .  Sa internet konekcijom nema nikakvih problema.  Ruter se konektuje preko AP koji je u bridge modu na baznu stanicu i na kompu imam Internet konekciju. . .  to je sve ok. . .  ali ne mogu da pristupim AP-u na 192. 168. 1. 1 sto je adresa uredjaja ?!? Zasto?!?
Ovde sam nasao jedno moguce resenje a to je da UTP iz AP umesto u WAN stavim u jedan LAN ulaz a drugim UTP kablom da povezem sledeci LAN i WAN. . .  ali ovakvo resenje mi deluje nezgrapno i ne prakticno.
Postoji li neki drugi nacin da ruter vidi IP adresu AP-a ili sam mozda ja negde napravio gresku sa IP adresama?
Kako da podesim wireless ruter da kroz njega mogu da pristupim wireless AP-u koji je na krovu a koji se konektuje na udaljeni ap?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ne znam kako da postavim pitanje da ne budem preopsiran a da budem jasan.
Pitanje bi mozda trebalo da glasi: Kako da podesim wireless ruter da kroz njega mogu da vidim wireless ap kojim se konektujem na udaljeni AP provajdera?
. . .  Evo o cenu se zapravo radi:
Na krovu imam Senao AP koji gadja baznu stanicu ISP, na mom Ap-u je IP 192. 168. 1. 1 koji nisam menajo, on ok vidi baznu stanicu i konektuje se na nju, dakle nema nikakvih problema. . .  kada kabal zakacim direktno na mreznu kartu (u kompu)  gde sam podesio staticku IP 192. 168. 1. 5 mogu da pristupim mom AP-u (senao) na adresi 192. 168. 1. 1 i to je Ok.  Internet radi i sve je ok (PPPoE konekcija na racunaru WinXp SP2).
E sada u celu tu pricu ulazi wireless ruter (Linksys WRT54G2) a tu se stvari malo komlikuju. . .
Na ruteru sam stavio IP 192. 168. 1. 2 (subnet mask mi je isti svuda 255. 255. 255. 0) i ukljucio sam DHCP server tako da mojoj wireless kartici u kompu automatski dodelju IP adresu iz opsega 192. 168. 1. 100 do 192. 168. 1. 150
Ruteru pristupam bez problema na nejgovoj IP adresi (192. 168. 1. 2). . .  ali problem nastaje kada kabal iz AP (senao) ukljucim u ruter. . .  naravno u WAN ulaz. . .  jer tada vise ne mogu da pristupim AP-u (senao). . .  jednostavno nema 192. 168. 1. 1 adrese kao da ruter ne vidi.
Isto tako ruter ne moze da napravi PPPoE konekciju. . .  ali sam za to nasao resenje i postavio VPN konekciju PPTP u kojoj se direktno naglasava IP ISP i bez problema sam se konektovao na Internet.  Zanci internet radi preko AP-a kroz ruter.  Mogu da pristupim samom ruteru ali ne i Ap-u.  Na ruteru sam za internet IP stavio "Optain IP automatic" i obzirom da koristi PPtp tip konekcije uneo sam sve parametre koje sam dobio od provajdera. . .  Sa internet konekcijom nema nikakvih problema.  Ruter se konektuje preko AP koji je u bridge modu na baznu stanicu i na kompu imam Internet konekciju. . .  to je sve ok. . .  ali ne mogu da pristupim AP-u na 192. 168. 1. 1 sto je adresa uredjaja ?!? Zasto?!?
Ovde sam nasao jedno moguce resenje a to je da UTP iz AP umesto u WAN stavim u jedan LAN ulaz a drugim UTP kablom da povezem sledeci LAN i WAN. . .  ali ovakvo resenje mi deluje nezgrapno i ne prakticno.
Postoji li neki drugi nacin da ruter vidi IP adresu AP-a ili sam mozda ja negde napravio gresku sa IP adresama?
Kako da podesim wireless ruter da kroz njega mogu da pristupim wireless AP-u koji je na krovu a koji se konektuje na udaljeni ap?
Da zaobidjemo to "zasto" .

Neces moci preko wan porta rutera pristupiti nekom mreznom uredjaju iza njega.

A, da bi ti mreza radila ok potrebno ja da na ruteru promenis difolt IP za lan u 192.168.2.1
Kada mu promenis taj default IP, moci ces ruter povezati sa provajderom preko PPPoE.

Takodje ostavi da linksys ( enable dhcp ) dodeljuje ip adrese svojim klientima.
« Poslednja izmena: 23. Nov 2009, 23:48:50 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Bojim se da nije tako prosto. . .   Smile Upravo sam pokusao ali sa promenom IP adrese rutera ne dobijam nista, i dalje ne mogu da ostvarim PPPoE konekciju, ali PPTP radi ok.  Inace default adresa ja 192. 168. 1. 1 kod mene je na AP-u ostala ta adresa a na ruteru sam promenio u 192. 168. 1. 2 (sada sam pokusao i sa 192. 168. 2. 1 ali nista se ne menja).  DHCP je ukljucen na ruteru ali nije na AP-u (jer da jeste onda bi po nekoj logici ruteru bila dodeljena neka adresa od strane AP. . .  ili mozda opet gresim?)  Smile
Mozda treba da promenim nesto na AP-u? Ne znam. . .
I jos jedno pitanje ne vezano za ove adrese ali vezano za ovu temu, da li ruter moze da smeta AP-u ako se nalaze blizu i ako su postavljeni na isti kanal (npr.  11)? Oba uredjaja su 2. 4GHz i da li ce se nesto promeniti ako se ruter postavi na drugi kanal (npr. 1)?  Smile
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 00:42:28 od djvlada_N70 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Bojim se da nije tako prosto. . .   Smile Upravo sam pokusao ali sa promenom IP adrese rutera ne dobijam nista, i dalje ne mogu da ostvarim PPPoE konekciju, ali PPTP radi ok.  Inace default adresa ja 192. 168. 1. 1 kod mene je na AP-u ostala ta adresa a na ruteru sam promenio u 192. 168. 1. 2 (sada sam pokusao i sa 192. 168. 2. 1 ali nista se ne menja).  DHCP je ukljucen na ruteru ali nije na AP-u (jer da jeste onda bi po nekoj logici ruteru bila dodeljena neka adresa od strane AP. . .  ili mozda opet gresim?)  Smile
Mozda treba da promenim nesto na AP-u? Ne znam. . .
I jos jedno pitanje ne vezano za ove adrese ali vezano za ovu temu, da li ruter moze da smeta AP-u ako se nalaze blizu i ako su postavljeni na isti kanal (npr.  11)? Oba uredjaja su 2. 4GHz i da li ce se nesto promeniti ako se ruter postavi na drugi kanal (npr. 1)?  Smile
Tako kako sam vec napisao mora da radi, jednostavno racunarske mreze tako funkcionisu.
Pokusaj ponovo sve to ali kada sve setujes sacekaj 3 minuta pa sve uredjaje iskljuci iz struje pa ponovo prikljuci, i vidi da li je uspostavljena PPPoE konekcija nakon 2 minuta. Ako nije, pokusalj manuelno da je uspostavis.
Za svaki slucaj da napomenem, AP povezujes na WAN port wireless rutera !

Nisi naveo da li provajder filtrira PPPoE konekciju po mac adresama. Ako je odgovor potvrdan, onda prijavi mac adresu wireless rutera svom provajderu.

Pitanje vezano za kanele ne igra ulogu, jer AP radi u klient modu a wireless ruter u AP modu.
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 08:44:09 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Pokusaj ponovo sve to ali kada sve setujes sacekaj 3 minuta pa sve uredjaje iskljuci iz struje pa ponovo prikljuci, i vidi da li je uspostavljena PPPoE konekcija nakon 2 minuta. Ako nije, pokusalj manuelno da je uspostavis.

Pokusao sam vise puta ali nista...   Smile Can not retrive IP thru PPPoE
Ostavio sam IP na ruteru 192.168.2.1
Treba li nesto da podesim na AP-u?!? Tamo je fiksna adresa 192.168.1.1 Gateaway 10.151.122.2 (to je inace IP koji koristim za PPTP konekciju). Pitao sam tehnicku podrsku i rekli su da je to sve ok.

Citat
Za svaki slucaj da napomenem, AP povezujes na WAN port wireless rutera !

Naravno... to nisam ni jednog trenutka doveo u pitanjei...

Citat
Nisi naveo da li provajder filtrira PPPoE konekciju po mac adresama. Ako je odgovor potvrdan, onda prijavi mac adresu wireless rutera svom provajderu.

Ne... Pitao sam vise puta i rekli su mi da im netreba moja MAC adresa... Inace u pitanju je KBCNet provajder.
PPPoE konekciju mogu da uspostavim iz XP-a na klasican nacin ako na ruteru stavim "Automatic Configuration -DHCP"...
Isto tako ruter ok radi i bez problema uspostavlja vezu sa provajderom preko PPTP tipa konekcije... Jedino ne moze da uspostavi vezu preko PPPoE  Smile
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 22:03:39 od djvlada_N70 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ok...

Citat
Ne... Pitao sam vise puta i rekli su mi ne... PPPoE konekciju mogu da uspostavim iz XP-a na klasican nacin ako na ruteru stavim "Automatic Configuration -DHCP"...

To nije tacno.
Cemu onda ruter ako ces svaki racunar posebno konektovati na provajdera ?

Jedino jos sta bi ja probao mada ne znam kakav lan kabal zahtevaju tvoji mrezni uredjaji.
Neki mrezni uredjaji zahtevaju samo crossover lan kabal, a neki zahtevaju samo striet lan kabal.
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 22:08:43 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kupio sam D-Link ruter DKT 110 Bundle koji sadrzi Sadrži wireless router DIR-301 i wireless USB mrežni adapter DWA-111.
Eksterno napajanje.  
Standard 802. 11 b/g do 54Mbps.  
Ulazi 1xWAN, 4xLAN na ruteru.
Zanima me kako da podesim 2va racunara da koriste internet i da sto mi je najveci problem namestim da se vide racunari (bezicno) i da mogu da razmenjujem fajlove izmedju 2va racunara! Ja iskreno da kazem nemam pojma oko umrezavanja i mreza uopsteno tako da sam potpuni laik oko toga a oko setovanja Rutera i da nepricam! Probao sam sve i jedino sto sam uspeo da dobijem internet na oba, ostalo mi neuspeva i kako da zastitim internet posto sam primetio da se neko kanda kaci sastrane! Ukratko, ako neko moze da mi pomogne od pocetka do kraja, znaci podesavanje rutera i mreze i ostalih bitnih stvari oko mreze i interneta sto nisam spomenuo! Unapred zahvalan Denisns iz Novog Sada! Moj imail ako hoce neko da mi i tamo posalje objasnjenje je denisns@nspoint. net ili pedeviso@msn. com
Da zaboravio sam da kazem da koristim SBB kablovski internet!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ok... Pitanje kako na Linksys ruteru WRT54G2 da postavim da ne zahteva DHCP sa drugog uredjaja na WAN portu nego fiksnu adresu za taj uredjaj? Konkretno za moj AP... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ok... Pitanje kako na Linksys ruteru WRT54G2 da postavim da ne zahteva DHCP sa drugog uredjaja na WAN portu nego fiksnu adresu za taj uredjaj? Konkretno za moj AP... Smile
To se namesta u opciji pod WAN, izaberi static ip pa ukucaj koju zelis.
Ako sam te dobeo razumeo.

Mislim, ako disejblujes dhcp sa WAN-a onda moras ukucati staticnu ip adresu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 12:37:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.