Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 214552 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 418
Zastava Brcko DC
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson K-800i
Meni nije jasno. Moj rođak je uveo wireless, nisam bio tu kada ga je uvodio. A ni njega ta infrastruktura nije zanimala.
U njegov laptop je uštekan UTP kabal u mrežnu utičnicu. Zbog čega? Ako već ima ruter ili AP, ja ne znam, a ne zna ni on. Zar nije bilo jednostavnije da se bežično poveže?

Ja ću u svakom slučaju  da se popnem na potkrovlje, ali me zanima i vaše mišljenje, jer nemam pojma o kom se načinu povezivanja radi. Smile
Jeftinija varijanta je ta koju tvoj rodjak ima zato i jeste tako povezan.Da mu je taj neko ko mu je uvodio bezicni net pusti predaju za njegovu kucu,izaslo bih ga jos dodatno vise u ceni sigurno nekih 35-40 E i to ako ima u svom Lapu Wireless adapter,ako ga nema onda jos dodatnih u najmanju ruku 25 E za najjeftiniju varijantu Minitar preko USB!
IP sačuvana
social share
Zivot je jedan i bijedan i zato mu jebi majku.  .  citaj.  . .  .  .
Edit by Ziledin: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
imam problem sa internetom, koristim wireless.
vec par dana mi internet malo malo pa zablokira, radi kako treba a onda stane i neradi neko vreme pa posle nastavi sa radom, a ako se diskonektujem nemogu da se ulogujem posto nece da mi prihvati username i password. Koristim Kaspersky Internet Security 2009, skenirao sam racunar u safe modu i nasao je par crva, skenirao sam komp i sa HiJackThis i Malwarebytes i pokazuju da mi je racunar cist.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem i kako da ga resim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
imam problem sa internetom, koristim wireless.
vec par dana mi internet malo malo pa zablokira, radi kako treba a onda stane i neradi neko vreme pa posle nastavi sa radom, a ako se diskonektujem nemogu da se ulogujem posto nece da mi prihvati username i password. Koristim Kaspersky Internet Security 2009, skenirao sam racunar u safe modu i nasao je par crva, skenirao sam komp i sa HiJackThis i Malwarebytes i pokazuju da mi je racunar cist.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem i kako da ga resim?
To sto si naveo je moze biti problem do loseg signala ili zagisenosti AP-ea na kom se kacis.
Za prvi razlog mozes sam proveriti svoju opremu. Uporedi ssid-ove da li se menja jacina signala, kada radi kako treeba i kada se javljaju prblemi.
A za drugi problem se konsultuj sa provajderom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Nov sam na ovom polju, tako da ne zamerite ako pitam nesto sto je mozda vama dobro poznato.  Da li antena bolje hvata signal od integrisanog wlana na mobilnim telefonima? Koju antenu biste preporucili i koji AP za slabe signale, odn.  koji tip antene? Da li one signale koje hvatam wlan-om na mobu u okolini kuce mogu bolje da hvatam antenom? Sta je bolje, AP ili ruter?  :chuckel:  :weirdface:
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1427
Zastava ~/Belgrade\Serbia\Europe\Earth
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Gecko 2009021910
mob
Apple 
Nov sam na ovom polju, tako da ne zamerite ako pitam nesto sto je mozda vama dobro poznato.  Da li antena bolje hvata signal od integrisanog wlana na mobilnim telefonima? Koju antenu biste preporucili i koji AP za slabe signale, odn.  koji tip antene? Da li one signale koje hvatam wlan-om na mobu u okolini kuce mogu bolje da hvatam antenom? Sta je bolje, AP ili ruter?  :chuckel:  :weirdface:

ja nisam veliki stucnjak, al imam iskustva 2 godine sa WiFi-om...
Antena -24Db i nema greske a sto se tice AP.. bilo bi ti dobro da uzmes neki koji moze da obavlja vise funkcija (i da prima signal i  da salje signal), ja imam Ovis link 5460AP, lako se konfigurise a moze da radi u nekoliko rezima, ne zakucava cesto.. recimo jedanput mesecno.. samo ga resetujem (izvadim i vratim napajanje) i opet proradi. Nema neke mudrosti.

nadam se da su ti saveti bili od koristi, pozz
IP sačuvana
social share
.: nema granica ljudskoj gluposti :.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230i
Nov sam na ovom polju, tako da ne zamerite ako pitam nesto sto je mozda vama dobro poznato.  Da li antena bolje hvata signal od integrisanog wlana na mobilnim telefonima? Koju antenu biste preporucili i koji AP za slabe signale, odn.  koji tip antene? Da li one signale koje hvatam wlan-om na mobu u okolini kuce mogu bolje da hvatam antenom? Sta je bolje, AP ili ruter?  :chuckel:  :weirdface:

Znas kako, zavisi koliko ti je los signal...Ako ti treba bas jaka antena, uzmes HyperLink 24db i ne mislis...Ali original, ne neke kopije ovog grida... Sto se tice AP ili ruter, zavisi...Sta nameravas, kako da koristis, da li ces kaciti samo jedan racunar...Opisi sta ti treba, pa cemo ti dati neki predlog za AP/ruter...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Ne postoji mogucnost uvodjenja ADSL ili kablovskog kod mene (mada zivim u Beogradu),  Smile  inace bih to uradio i ne bih se zzz sa wirelessom, inace jos koristim dial up...
Hocu da namestim wireless na desktop racunaru (samo na jednom). Kada mobilnim skeniram mreze ispred zgrade hvatam ih nekoliko (TP link, HG520s i nekoliko privatnih mreza, kao i HG520s open), mada su signali dosta promenljivi, 3-70%, zato se i pitam sta bih uradio sa antenom?! U stanu hvatam samo jednu privatnu wifi mrezu.
Jesu li ruter i AP jedno te isto? Da li bih mogao antenu u stanu, ili bih morao na prozor, na krov, da vucem kablove? Ima li nekih ogranicenja u duzini kabla?  Hvala na odgovorima.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230i
Ne postoji mogucnost uvodjenja ADSL ili kablovskog kod mene (mada zivim u Beogradu),  Smile  inace bih to uradio i ne bih se zzz sa wirelessom, inace jos koristim dial up...
Hocu da namestim wireless na desktop racunaru (samo na jednom). Kada mobilnim skeniram mreze ispred zgrade hvatam ih nekoliko (TP link, HG520s i nekoliko privatnih mreza, kao i HG520s open), mada su signali dosta promenljivi, 3-70%, zato se i pitam sta bih uradio sa antenom?! U stanu hvatam samo jednu privatnu wifi mrezu.
Jesu li ruter i AP jedno te isto? Da li bih mogao antenu u stanu, ili bih morao na prozor, na krov, da vucem kablove? Ima li nekih ogranicenja u duzini kabla?  Hvala na odgovorima.

Nisam ni ja neki strucnjak, ali onako, koliko sam petljam oko toga(a koristim wireless 4.5 godine), ja bih ti rekao ovako:
Ako ti treba samo za jedan racunar, moj predlog ti je da uzmes AP TP-Link  TL-WA501G koji kosta nesto manje od 42 eura(nemas jeftiniji AP da nadjes), Antenu HyperLink 24db koja kosta oko 70 eura(imas i jeftinijih, ali treba neko da dodje kod tebe da izmeri kakve hvatas signale, sa ovom sigurno hvatas dobar signal, jer ovo je jedna od najboljih antena...), uz to ti treba jos kabal CFD 200(50 Ohm) sa konektorima, on ide max do 8m, ali s'obzirom da imas AP, mozes da uzmes minimalno, do 2m i treba ti jos UTP kabla onoliko koliko imas od AP do racunara...(imas sve to u Netiksu, mislim da su najjeftiniji u Beogradu sto se tice wireless opreme...)
E sada pazi, mozda ce neko reci da si mogao da prodjes mnogo jeftinije, i to stoji, ali ja kad uzimam opremu, gledam da uzmem kvalitetno, ipak ne uzimas ovo svaki dan...Da imas nekog da ti stavi neku opremu za probu, onda bi mogao da uzmes wireless karticu umesto AP ako imas dovoljno jak signal, pa bi onda mogao da uzmes neku Yagi antenu umesto ovog grida, koji je takodje jeftiniji, ali sve je to ALI...
Antena mora da ima opticku vidljivost sa AP koji salje signal (predajnikom, laicki receno Smiley ), znaci ne moze da ti stoji u stanu, mora na prozoru, terasi, ili na krovu...Sto se tice ogranicenja u kablu, rekao sam da mozes da koristis do 8m kabla CFD 200 koji ide od antene do AP, ali je bolje sto krace da bude...Sto se tice UTP kabla, on je ogranicen na 100m, tako da je vise nego dovoljno...
Ne znam koliko sam ti pomogao, ako ti treba nesto preciznije, reci...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Jeftinije mi je da se preselim. A ko meri signal, provajderi? Koga da zovem?
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1427
Zastava ~/Belgrade\Serbia\Europe\Earth
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Gecko 2009021910
mob
Apple 
Jeftinije mi je da se preselim. A ko meri signal, provajderi? Koga da zovem?

ja se preselio al 'fatam istog provajdera i na novoj adresi  Smile

kod izbora provajdera gledaj da izaberes nekog ko ima signal po gradu, da mozes da se kacis sa lapatopom ako imas.. sto ja redovno radim.. gde go zgodan signal nadjem ja se zakacim (sto na provajdera sto na onaj koji pusta)

ja bih ti rekao koji mi je provajder al bas da in ne reklamiram, al nisu losi sa cenom 7500 na godinu dana 512/256 flat.. ako te interesuje bacicu ti link na pm
IP sačuvana
social share
.: nema granica ljudskoj gluposti :.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.