Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 19:01:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wing Chun Kung fu  (Pročitano 70718 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pitanje za pilota,posto si trenirao sa prosenicom,da li mozes da nam kazes malo vise o njemu pre svega kao o borcu i wing chun majstoru,ja sam procitao dosta toga dobrog, neznam mozda i preuvelicanog o njemu kao o borcu,pa bi bilo odlicno cuti nesto od tebe
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Dai Fa Min Kam

Dai Fa Min Kam (Dahuamian Jin , Kam Obojenog Lica), po nekim izvorima Lok Kam ili San Kam (Novi Kam ) , je bio clan opera crvenih camaca u vremenskom periodu , u zavisnosti od izvora , od 1750 do 1850 , mada ce druga cifra (1850) biti verovatnija . Igrao je likove obojenih lica I klovnova . Veruje se da je posle napustanja opere nastavio svoj rad u “Uniji Osam Harmonija”
Dai Fa Min Kam je zavrsio trening klasicnog metoda opere crvenih camaca , koji se sastojao iz glume , akrobatike , borilackih vestina crvene opera , itd. Prema Yuan Kai Shan-u , Kam je jedini od cetvorice ucenika Leung Bok Chao-a koji se poznavao kompletan sistem wing chun-a . U zavisnosti od izvora Kam je poznavao ili dva sistema iste vestine ili jedan od ta dva sistema . Prvi je Weng Chun Kuen koji je navodno potice od Chi Sim-a ( Jee Shin Shim See) – ili Muski sistem wing chun –a (Spoljni I/ ili wing chun dugog mosta) . Drugi je Wing Chun Kuen koji je Kam naucio od Leung Bok Chao-a i smatra se Zenskim sistemom wing chuna ( unutrasnji i/ili wing chun kratkog mosta) . Razliciti izvori tvrde da je Dai Fa Min Kam ucio od Chi Sim-a ili Leung Bok Chao-a ili Wong Wah Bo-a ili Leung Lan Kwai-a .
Dai Fa Min Kam je imao najmanje jednog ucenika –Fung Siu Ching-a . Prema Yuan Kai Shan-u Kam je pomogao u obuci Fok Bo Chun-a , koji je ucio kod Wong Wah Bo-a u isto vreme kad i Leung Jan .
Prema Lai Hip Chi-u ucitelju Pan Nam-a Kam je takodje bio poznat I kao Lok Kam . Lok Lan –Goon je pozvao Kam-a da starost provede u Jinju selu , gde ce biti zbrinut u zamenu za poduku u Wing Chun sistemu .
Najpoznatiji sitilovi Wing Chuna koji tvrde da svoje poreklo vode od Dai Fa Min Kam-a su Pan Nam-ov system , Yan Kai Shan –ov sistem i Chi Sim Weng Chun Wai Yan-a

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Trebalo bi spomenuti jos jedan stil Wing Chuna koji se trenira na nasim prostorima.
To je stil Wang Kiu-a (direktan ucenik Yip Mana, preselio se u Holandiju 60-tih godina).
Karakterise ga izuzetna racionalnost pokreta (kratki pokreti), raspored tezine na nogama je 50:50.
Koliko znam, postoji samo jedan majstor (ucenik Peter-a Prezmecky-og) u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
 Gde se radi Wang Kiu stil u Srbiji ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U Goloboku (kod Smederevske Palanke), kod si-fua Pavlovic Dobrice (postao je majstor u Svajcarskoj - vise od 20 godina se bavi wing chunom).
Kod njega sam video i drvenu lutku za chi-sao.
Ako postoji interesovanje ostavicu i broj mobilnog telefona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Voleo bih da stupim u kontakt sa njim , mozda bi mail adresa bila bolja , naravno ako je ima , a moze i broj telefona ,
Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Broj telefona si-fua Pavlovic Dobrice je 063/73-22-369.
Uvek je raspolozen za pricu o wing-chunu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Joseph Wang Kiu is one of the core students of grandmaster Yip Man of Wing Chun. He was born in 1923 in Hong Kong and was raised in a wealthy family. Many of his family and so did Joseph Wang Kiu, were practising the Tong Long Kung Fu. Later in the 50's he had his first contacts on Wing Chun because of his friend, also a famous wing chun practisioner, Wong Shun Leung. After his introduction into wing chun he started to have private lessons with grandmaster Yip Man.

In the 50's Wang Kiu arranged many fights together with Wong Shun Leung. Many of those so called rooftop fights were illegal these days but even then some newspapers gave attention about it. Because of those rooftop fights the Wing Chun became very popular those days and even now the Wing Chun is considered as one of the most effective martial arts ever.

In the 70's Wang Kiu came to the Netherlands and he never left the country. Nowadays, there are many Wing Chun schools from many students of Yip Man in the Netherlands. Some of the first students of Wang Kiu were: Chan Chiu, Dr. G.K. Khoe, Herbert Maier, Henk Roelofsen, Henny van den Berg, Rob Vogel, James ter Beek, Willem Bont and Vicky Abbink. Later students are: Ruud Perreijn, Dennis Wetter, Martijn van Wagtendonk, Johnny Ryckewaert.

Wang Kiu always had a low profile in Wing Chun. According to himself because of his job. He had a high ranking job and was not allowed to be seen with a martial art from the lower class. It's because of this he had many private lessons from Yip Man and probably why his knowledge goes beyond many other students. Wang Kiu never calls himself a grandmaster. His goal is to protect the real traditional wing chun from grandmaster Yip Man.

Wang Kiu has been saying many times: "Most other students changed the wing chun, I never wanted to change any detail of what Yip Man taught me, because otherwise the art will die and also because I never saw any reason to change".

Izvod - Wikipedia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung i5700 + D880
Ja se ne razumem nikako u ovaj wing chun ali ovde u Mitrovici ima jedan decko,Predrag Koviljac(inace vlasnik "Protektor SM"-a,agencije za obezbedjenje) koji je neki zesci majstor (valjda si-fu,ne znam). I njegov mladji brat Nenad je dobar ali nije ni blizu kao ovaj. Bio je svetski vicesampion,dobar je sa tim Vilijamom Cheungom. Evo i jedan youtube video kao ilustracija (jes' da ga mlati Cheung ali nema veze Smile )

Ovo je moj poznanik Srdjan Popadic,udara neku drvenu lutku Smile I on je neki si-fu valjda,uci kod Koviljca...

IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pozdrav, pilotu.
Ja sam prosao istoriju wing Chuna u Ex Yu, kao i ti. Verovatno se poznajemo. Mora da smo se sreli kod Trunte, Prosenice, Dejvida, Segve, Boze ili Williama, a mozda i kod Tinga. Vidim da smo isli istim putem. Interesuje me da li imas kontakt sa Staribratom, ja sam izgubio a interesuje me snimak Dejvidovog seminara u Beogradu, treba mi za uspomenu i kolekciju. Niko osim njega nije snimao. Postojao je i snimak Srbe Popovica, suorganizatora seminara-profesora difa, ali ni njega nisam uspeo da kontaktira. Ako imas nekakve informacije molim te da mi javis. Hvala i pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 19:01:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.