Kada pricate sa ortacima o Linuksu, koliko njih kaze da bi voleli da ga probaju, poneki da ga aktivnije koriste ali ih "smara" da restartuju komp da bi igrali igrice pod Windows-om...
Treba restartovati komp, podignuti Windows da bi igrali, pa opet restartovati i isprobavati Linux... To u vecini slucajeva zavrsi na "Ma zajebi"...
I umesto da stegnem zube i kazem: "Nije Linux za tebe" ( sto i jes' :mrgreen: ) ja preporucim ova 3 softvera.
E sad, da jos malo zacinim, pogledajte ovaj (ne)realni grafik sa performansama i videcete da emulacija radi bolje nego za sam Win :mrgreen: :mrgreen:
Sva tri resenja se baziraju na Wine-u, compatibility layer-u. Dakle, nije rec o emulatoru vec svojevrsnoj aplikaciji pomocu koje mozete da pokrecete *.exe datoteke. http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_(software)
Prve dve aplikacije (dakle, frontend-ovi za Wine) su komercijalne, a PlayOnLinux je dzabaka.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 01:03:01 od ThePhilosopher »
Ja sam koristio Wine najčešće za igre. Neke su radile, neke ne (od ne velikog broja isprobanih), neki programi su radili kad na windowsu nisu hteli, uglavnom nije loše. Poslednjih godinu i po kao "ponosni" vlasnik integrisane ATI grafičke nisam imao priliku da se mnogo igram na Linuxu, verovatno je situacija još bolja sada. To će uskoro da se promeni nadam se, već se nagomilalo nekoliko igara poslednjih nekoliko godina koje hoću da igram :)
« Poslednja izmena: 31. Dec 2010, 11:55:22 od enaB »
Ako vec imas integrisanu, mogao bi da se podsetis nekih starijih igara koje mozes terati na playonlinux tipa System Shock2 :) Kod mene je nVIDIA i lepo sljaka.
Mada nisam neki gamer, s vremena na vreme volim da odigram nesto :chuckel:
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.