Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:24:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 'Windows 8' izlazi na jesen 2012. godine  (Pročitano 108435 puta)
Krajnje beznadezan

Out of Space and Time

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10499
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.872.0
Da li ste svesni koliko unazadjujete konstruktivnu raspravu ponavljanjem jedne te iste stvari?  Smile

Sta vam nije jasno? Trziste trazi sisteme koji ce da izdrze napad hardvera, a opet trazi sto jednostavnije sisteme (kao sto je sedmica i kao sto ce biti Smile, koji  ce da izdrze napad sve veceg broja lenjih ljudi, koji 'oce sve odmah, sada odmah. Nije kriv MS, krivi su ljudi sto postaju sve veci degenerici. Prosto. Nastavite da koristite Win Xp i 98, koristite Acces 2000, Visual Studio 2005, al samo gubite vreme, a u vremenu je sustina, skrati vreme i povacj produktivnost, e sad sto to ima svoje posledice to je druga stvar, vi to ne mozete promeniti.  Smile
IP sačuvana
social share
I like to pretend I'm alone. Completely alone. Maybe post-apocalypse or plague... Whatever. No-one left to act normal for. No need to hide who I really am. It would be... freeing.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Da, sad "Star Wars" svako kuci (na svom racunaru) moze da uradi, to je zaista tacno.
Samo pitanje - cemu sve to, kad 99.9% od vlasnika takvog sadasnjeg hardvera - jednostavno nema IDEJU (da ne kazem i zelju!) da uradi ista slicno!
Za sta se koristi ova najnovija Hi-Teck tehnologija?
Za Fejsbucenje! Smile(
I da ti na sidebaru stoji informacija o vremenu jer je korisnik postao suvise lenj da pogleda kroz prokleti prozor! Smile(

« Poslednja izmena: 11. Sep 2011, 23:56:45 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Nikad nismo sretni sa onim sto imamo, kad dobijemo - vise "nije to to" - odmah projektujemo svoje zelje na nesto jos novije

Dobro zapazanje.Doduse,sad bi neko rekao da je to normalno za coveka.I jeste.Ali umereno.Jer,da covek nema i osecaj za umerenost,i zdrav razum,odavno bi bio mrtav.
Sad,jbg,pojedinci na svetu,misle da je bolje da se rese ta dva,i zato i imamo to sto imamo - ujeban svet konzumerizma i pohlepe,sa proizvodima koji traju tek tolko da im prodje garancija,nakon cega se kvare tako da ti bude jeftinije da kupis novo,nego da popravljas.Ama sve isto ko u pomenutom romanu.

I da ti na sidebaru stoji informacija o vremenu jer je korisnik postao suvise lenj da pogleda kroz prokleti prozor! Smile(

Smile Smile Smile Smile  Smile Smile  Smile
« Poslednja izmena: 11. Sep 2011, 23:54:46 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Recomp:
Setite se da li je 1998-me godine, u vreme izbacivanja Win98-ce bilo ovoliko otpora i protivljenja od strane korisnika DOS-a?
NIJE! Cak naprotiv - bili smo odusevljeni i sretni sa tim novim OS-em.

A sta se desava sada - pred izbacivanjem ko-zna-kojeg-po-redu-operativnog sistema od Micro$ofta?
Na MNOGIM FORUMIMA ima DOSTA protivljenja istom!!!
To nije slucajno!
Mislite o tome!

_________
Edit:

Izbacivanje "nove" verzije operativnog sistema, pogotovo od Micro$ofta je postalo "bajata vest", bar po meni - pogotovo nakon sto su se doskora "prosuli" sa svojom drazesnom Vistom.

Licno - ne vidim da jedan takav dogadjaj uopste zasluzuje mesto na Internet Forumima!?!

Vise je ono kao za jutarnje TV vesti ili teletekst, nesto sto ti, dok svako jutro pijes kafu pre pocetka posla - saopste kao uobicajnu novost: vesti iz zemlje, jutarnja temperatura, meteoroloska prognoza, Micro$oftov novi OS, vlaznost vazduha...
« Poslednja izmena: 12. Sep 2011, 00:04:07 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Bulma, plati, napravicu ti Smiley

Sto nekog briga da li je radjeno drvetom ili digitalnom tehnikom ? Valjda je vazan krajnji rezultat. I za auto te bas briga kako je napravljen, vec kako ce tebe sluziti, perfomanse, dizajn ... itd.

Kao sto rekoh, money i napravim ti.
Ovo je bez tekstura, efekata, cisto da vidim kako izgleda u "akciji".
http://www.megaupload.com/?d=4V6CLD56
I da, u full HD-je, na desktop racunaru uradjeno. Smiley

A i neki screen ako te interesuje imas dole. Pa ako cemo da pravimo posao, izvoli. Smiley Nemoj mi samo nuditi "Iskricu". Ako se u njoj ne moze ovo odraditi, ne zanima me.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Proba.jpg
(144.4 KB, 1920x1080)
Proba 2.jpg
(120.1 KB, 1920x1080)
« Poslednja izmena: 12. Sep 2011, 00:17:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ti si jedan od retkih (kreativan) s tim u vezi Smiley

Na zalost, izgleda da ti (kao i svi mi u nasoj drzavi) otkrivamo novi problem s tim u vezi - a to je ODSUSTVO TRZISTA Smile((
« Poslednja izmena: 12. Sep 2011, 00:18:41 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
Jel mogu da upadnem kao zena i kazem - A sta fali sto proizvodjaci operativnih sistema (ne samo Microsoft) ulazu u razvoj dizajna GUI?

Mislim... ako vam je samo do funkcionalnosti, vozite Ladu, koristite dial-up i oblacite se po sovjetskoj modi iz 1945.

Doduse... ni tada necete biti zadovoljni, jer ce vas placati u kopejkama i rubljama...

E, da... i predlazem zivot u onim japanskim kutijama od 6 kvm sa zajednickim toaletom za citav sprat... To je tako jednostavno i funkcionalno... sluzi svrsi... tako reci....
« Poslednja izmena: 12. Sep 2011, 00:26:38 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22023
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Apple iPhone 12, S21
@hkj probacu za svaku navedenu syavku da ti odgovorim, mozda nesto preskocim, nije namerno:

Citat
Tromost i sporost - dok otvori jedan meni,dok prekopira ili premesti nesto,dok loaduje jedan pisljivi event viewer,dok izbrise nesto... sve sto radi,radi tromo i sporo.Al bitno je da zato ima sve one ukrase i animacije dok to radi.E,to je najbitnije.  Smile Zajebi me ukrasa i animacija,nego uradi ono sto ti kazem,sto pre,i sto bolje.  Smile

Ovo u dobroj meri zavisi od samog hardvera i optimizovanosti operativnog sistema...
Nije realno ocekivati da ti je win brz kao munja na pretrpanoj i zanemarenoj masini.

Citat
Zakucavanje posle standby-ja - gotovo svaki put,kada bih pokusao da ga vratim iz standby-ja,upalio bi se monitor,i prikazao bi se desktop ali bi se onda zamrzo i ne bi reagovao na komande.u 80% slucajeva,to bi tako ostalo i morao sam da restartujem.Skoro sam resio problem tako sto sam video da su neki ljudi ukljucili screensaver,i time resili,i otad radi.Ali,svejedno,ovakav propust je stvarno smesan i sramotan.

Ne koristim previse opciju stand by, kod mene je racunar 24/7/365 upaljen i radi. Racunari su napravljeni da kada jednom udju u svoj radni rezim u njemu budu sto duze. Ne prija mu precesto paljenje/gasenje, stand by i hibernacije. To jednostavno nije njegov native mod, i lako je moguce da ovde postoje odredjeni propusti, ali ih ja nisam sretao.

Citat
Podesavanje i izgled teksta - Mada 7ica ima ugradjen onaj Clear text tuner,ja uopste ne vidim koja je njegova svrha,jer je potpuno beskoristan.  Smile Provede te kroz onaj test gde biras najbolji izgled slova,samo da bi shvatio da na kraju opet nije to kako zelis.Pa dok nadjes kombinaciju koja ti najvise odgovara...Pa ni to nista ne znaci,jer mozda u 80% sljucajeva,tekst ti izgleda ok(mislim-lagodan za citanje),ali onda na primer odes na neki sajt,ili otvoris neki program,i vidis neke muljavine od slova.
XP(bar onaj koji sam ja koristio),nije imao nista od toga,a savrseno je radio.Sve je bilo citljivo i lepo.Ovde... samo cekam da vidim kad cu da ocoravim.  Smile  Smile

Ovde u dobroj meri zavisis od licnog osecaja i kvaliteta monitora... Ovo ne smatram kao realnu zaerku OS-u. Veliki je plus sto imas vise opcija i podesavanja kako bi utvrdio kako je tebi mozda bolje, ali to je definitivno subjektivan pojam i ono sto je meni kristalno cisto i lepo...tebi ne mora biti

Citat
Supalj,neinformisan,ali zato dosadan - Dodali su nekoliko novih stavki u event viewer,i opet nista ne pomaze.Desi se bag,crash ili kratko zakucavanje,odem da vidim da li je ista registrovao,ono nista.Da ne pricam da i pored svih onih ubacenih i po-defaultu ukljucenih service-a i dalje nije nista bolji.
I pored svega toga,sto nista ne primecuje i ne prijavljuje,uvek ce rado da "pokusa"(a nekad i uspe) da te trgne iz igre da ti kaze kako,zbog svoje tromosti i imbecilnosti,je mozda bolje da se ukljuci odvratna widnows classic tema,jer je tolko tezak i trom da trosi previse resursa.

I ovo je opet manjkavost hardvera i opcija da te OS upozori da si softverski iskoristio sav potencijal hardvera je poprilicno lep i koristan potez... OS nikako ne moze biti kriv sto je hardver slab da podrzi ono sto ti radis.

Citat
Greske i cimanja sa select i drag opcijama - kad treba nesto da pokrene,on shvati da hocu da ga drag-ujem,i obrnuto.Jeste banalan primer,ali kad ti se cesto dogadja,dodje ti da podivljas.

Ne znam da li mi se ovo i jednom desilo, da uradim jedno a hteo sam drugo...Mozda i jeste, ali zaista nisam siguran. OS radi ono sto mu kroz input uredjaj kazes da radi. Mozes poboljsati ili probati bar, komande input uredjaja tako sto ces ubrzati/usporiti response za double click misem, mozda to pomogne...
I opet ovo nije po meni mana OS-a

Citat
Zbrkani fajlovi i login - Prvih par sati,posle instaliranja,sam svaki put morao da tragam za folderom gde skida nesto(dok nisam izmenio),koji obicno bude u nekoj picki materini.Tu je takodje i onaj obavezni login,koji mora da se iskljucuje na ovaj i onaj nacin,umesto da moze samo da se ode do control panela,i podesi.Kao i cinjenica da su opet music,pictures,desktop... automatski deo C particije,te da se jako brzo napune,kad covek po navici ostavi nesto na desktopu,ili pomenutim folderima,pa mora da ih premesta u neku vecu.I,da,znam da je bilo to i u XPu,zato i kazem-uopste nema nikakvog napretka po tom pitanju.

Login screen se moze jos kroz instalaciju izbeci, tj postaviti kao opcija da samo klikom na usera ide direktan login, a svakako je neophodan za racunare sa multiple user accountima.
Login screen opciju licno smatram obaveznom, posto je ona prvi korak ka odabiru usera, a na ogromnoj vecini racunara postoji potreba za vise korisnickih naloga i to je po meni jedna od divnijih i bitnijih mogucnosti ovih operativnih sistema.
Sto se tice toga gde su default folderi za ovo ili ono...Oni su uvek na istom mestu i po instalaciji je jedino moguce da budu na C particiji, posto je jedino sigurno da ce sistemska (C particija) postojati odmah posle instalacije.
Ne moze se postaviti da my pictures ili bilo koji drugi folder budu na drugom mestu posto se nicime ne garantuje da ce taj racunar imati neku drugu particiju osim sistemske.
Ovo je po meni, malo glupava primedba...
Sorry, ali tako je  Smile

Citat
Nekompatibilnost sa software-ima - Jos nisam instalirao sve programe koje sam imao nekad na XPu,i koje koristim,ali nekoliko koje jesam je imalo problema u radu,cak i posto bih skinuo njihove verzije napravljene za rad na 7ici.Audicity,na primer,uopste nece da radi,iako sam skinuo dogovarajucu verziju(loaduje se,prikaze svoj prozor,ali onda stane i daje neko debilno objasnjenje da nije nadjen neki fajl).Tunatic ne moze da se konektuje na server(iako sam podesio firewall da ga pusti).Cyberlink director cesto stuca.Isto je i sa nekoliko igara.Ili rade stucavo(a na XPu su picile),ili uopste nece da se pokrenu.Jednostavno,nece,ili im (kao) fali neki fajl,ili ne mogu da prepoznaju OS,cak ni kad stavim "run in Vista ili XP compatibility".

Ni ovo nije manjak OS-a vec developera samog softvera. Oni su ti koji pisu kodove za instalaciju i primenu softvera za ovaj ili onaj OS.
Sav softver koji ide uz sam win je savrseno kompatibilan sa samim OS-om posto je ciljno napisan i nema gresaka u kodu.
Developeri drugih firmi nisy dovoljno dobri da svoej kodove prilagode sedmici, pa dolazi do zaglupljivanja.
Doduse sada su vec polagano retki proizvodjai softvera koji se nisu dovoljno prilagodili sedmici, tako da je ovaj problem realan samo kod nekih manjih softverskih kuca, ali ni ovo nikako ne moze biti zamerka sedmici.

Citat
Iskljucivost - Ako jedno ukljucis,moras drugo da iskljucis.Primera radi,pokusao sam da malo olaksam ovu debelu mrcinu(7icu),tako sto sam uzeo i poiskljucivao pojedine servise i opcije,da bih onda otkrio da,na primer,kada iskljucis windows aero temu,i ukljucis basic,aj sto ne mozes da modifikujes prozore i zgled,nego ne mozes cak ni tupavu boju da im menjas,nego ti ostaje ona budjava svetlo plava.  Smile  Smile Ne mogu da se setim sad sta je jos bilo,ali isti je bio princip-potpuna iskljucivost.ko da je autistican.

Ne garantujem, ali mislim da ovo zavisi od verzije OS-a koju posedujes, posto ja na sedmici ultimate mogu da se igram sa temama kako mi volja, iako nisam imao potrebu da se vracam na classic temu.
Ja sam od onih kojima prija izgled sedmice, i to ne krijem.
Volim lep i cist GUI i to mi oku prija.

Citat
Problemi sa playerima i update-ima - Imam instaliranu najnoviju verziju flash playera,i opet,u msn-u na primer,ne mogu da vidim sliku(avatar) jednog korisnika,ili neke gifove i animacije.Pise da mi treba nova verzija.Ja ga pitam dal je menjao mozda nesto,kaze-jok,to ista ona stara slika koju sam bez problema vidjao dok sam imao XP.Pa onda idiotska potreba da se updateuju i patchuju igre koje su,ili pravljene da (jednog dana) budu kompatibilne sa 7icom,ili cak napravljene posle izlaska 7ice.Ili se ne prepoznaju,ili im DX ne radi dobro,ili im treba patch... sto je bas napredak u odnosu na XP,na kome je sve islo bez problema,i to cak sa 32 bita.  Smile

Opet softverski problemi i manjkavosti u njihovim kodovima i koderima.
Problem sa igrama i patchevima je problem do samih igara i njihovih proizvodjaca...
Opet nije problem do sedmice

Citat
Nikakav benefit 64bitnog procesora i novih tehnologija - Jedini razlog zbog koga sam uopste i prelazio na ovo nesrecno smece je bio taj da iskoristim pun potencijal svoje masine,odnosno 64 bita,DX 10 i 11,nove programe i drivere,i slicno.Nisam dobio nista od toga.Komp radi sporije i tromije,razlika izmedju DX 9,i 10 ili 11 je gotovo nikakva,a igrice koje ih koriste,ili rade traljavo,ili ne rade uopste.Jedan Crysis(kec) koji mi je nekad leteo na istoj ovoj konfiguraciji na XPu,sada non stop zakucava,ili mi glitchuje,ili baguje.Isto je sa jos par igrica,koje em sto stucaju,em sto ne donose ama bas nikakvu razliku,sto u radu i brzini,sto unapredjenja pod DX 10 ili 11.A pritom su letele na starom OSu.Tu je takodje i pomenuti problem da neke od njih moraju da se updateuju ili patchuju,samo da bi mogle da rade na 7ici.

Iskoristenost 64-bitnih procesora i prednosti istih nikako nisu upitni i to sto ti nisi od onih kojima to ne igra ulogu, ne znaci da su mogucnosti takvih arhitektura zanemarljive. Jednostavno tvoje potrebe ne traze takvu arhitekturu i to je to.
Zasto si onda uopste presa on taj OS? da bi iskoristio neki softver, igrao neku igru...

I opet subjektivan pojam, posto prednosti 64-bitnih arhitektura uopste ne dovodim u pitanje, ali za takvo nesto treba biti malo zahtevniji korisnik.
Ako imas racunar da bi igrao igre...64-bita ti nista ne znace...
I opet subjektivni dozivljaj...

Citat
Smaranje i panika oko svega i svacega - Nece ubaciti u event viewer obavestenje,nece uraditi ama bas nista konkretno da resi neki problem,ali ce te zato uvek rado smarati sa bespotrebnim glupostima i obavestenjima.Od toga da li sam siguran da zelim da izadjem iz minesweepera,preko toga da li hocu da samo kopiram,kopiram i obrisem,ili dupliram neki fajl,pa do toga da windows defender oce opet da skenira komp,da treba da uradim backup,do paranoje svaki put kada se prvi put pokrene neka aplikacija,pa sta jos,sad zaboravih...  Smile

OS nije napravljen da sam resava probleme na koje naide... On je u krajnjem slucaju samo jedan input modul koji radi ono sto mu ti kazes. Ne ocekuj od njega da sam resava probleme, to prevazilazi mogucnosti jednog OS-a.
To sto ti trazis iziskuje previse varijabli i mogucnost da OS sam rasudjuje, zakljucuje i raguje na osnovu tih zakljucaka...to jos ni jedan OS ne moze.
Oko toga da li su neka upozorenja potrebna ili nisu...ne ulazim.
Meni znaju biti dosadna, ali zato znam more ljudi koji tek na drugom prozoru citaje sta ih pita, da li ce da brise ovo ili ono, i onda tek skontaju da brisu nesto potrebno, pa odustaju...
Mozda jeste debilna opcija, ali dobar procenat korisnika racunara su debili...realno  Smile

Citat
System restore- nemogucnost da sam napravis checkpoint.Odnosno,moguce je,ali opet moraju da se menjaju podesavanja.A jos je smesnije sto je,kobajagi,iskljucen kako bi stedio sistem,a to sto su zato poubacivali,i jos gore-po defaultu poukljucivali gomilu bespotrebnih servisa i procesa,to nikom nista.

Ovo ti je vec objasnjeno, i ne vidim zasto bi ti system restore u ibilo kojoj varijanti bio manjak nekom OS-u, kada je njegova funcika da te vadi iz govana.
U krajnjoj liniji...lako se izkljucuje.

Citat
Zbunjen - Nikad "ne zna" sta sa cime da otvori.Jedan jpeg ce otvoriti lepo Windows Picture and fax viewer-om,a kod drugog ce,umesto da isto uradi,ili te bar pita,automatski poceti da otvara onaj Windows Media center.Takodje,nikad mi nije bilo jasno,zato Windows P&F viewer ne moze da se "nadje" kao target,odnosno,otvoris njega,pa izaberes "open file",nego do njega mozes "doci" tek preko desnog klika,open with,pa choose programs.

Sa svakom instalacijom programa koji podrzava ovaj ili onaj format dobijas opcije da odaberes koje file type-ove ce da otvara taj program. Posle par programa, mislis da sam OS vise i zna sta je povezano sa cim kada si ti tri programa postavio kao default programe za otvaranje odredjenih fajlova...
Zato imas context menu pa se igraj, biraj i doteruj.

Win P&F Wiever nije aplikacija vec win servis za otvaranje i podrsku odredjenim formatima, nije planiran da se pokrece samostalno, vec automatski...

Citat
Zahtevnost - Ajde sto je sama po sebi teska i zahtevna u tri lepe,ajde sto,kao sto vec rekoh,ne donosi ama bas nikakvu prednost u odnosu na 32bitni XP,DX 9 druge stare stvari,nego sto kobajagi,je pravljena da bude brza i lagana,a pritom gusi masinu,raznraznim bespotrebnim servisima(koji cak budu automatski on),pa bspotrebnim procesima,pa opcijama,pa ukrasima... pa tek kolko zauzima mesta,i kolko resursa trazi... Ja razumem da mora da bude nesto teza i zahtevnija u odnosu na XP,kad ima vise opcija i mogucnosti(kao... ),ali ovo,sto ona trazi...a to sto pruza zauzvrat,to je nista.

Da je "teza" od XP-a...jeste
Da je zahtevnija...jeste/
Ali i opet subjektivan dojam mesas sa realnim manama i nedostatciima.
Samim tim sto je teza i zahtevnija njene mogucnosti su prosirene. To sto tebi neki servisi i procesi ne trebaju, ne znaci da je to univerzalna istina i da nikome ne sluze.
Ti si prosecan kucni korisnik i koristis ono sto tebi treba.
Ono sto ja ili neko od drugi malo zahtevnijih korisnika trazi i koristi zahteva neke od procesa i servisa koji tebi ne trebaju...
I opet nije zamerka OS-u sto ima dosta opcija i mogucnosti...neko to koristi.

Citat
Ubedljivo najtuznije od svega je to sto pre instaliranja ove nesrece,komp mi je radio na 32bitnom XPu,koji pritom nije 2 godine bio odrzavan(sve kao "ma,ionako cu uskoro da reinstaliram sistem",i jos je bio delimicno zbrljan udarom groma pre godinu dana(znam da mnogi nece verovati,ali,zaista,posle tog groma,cak je i OS bio pobrljavio-maticna je reklamacijom zamenjena novom i boljom,ali OS se bas bio zbrljao,ali nastavio s radom).Bio je takav,sav zbrljan i zapusten,na 32 bita,i opet radio ko sat.Sa svime izlazio na kraj,i cak i zahtevne igre picio na high.
A ova nesreca,sva "nova" i "poboljsana",sa sve 64bita i novim driverima i tehnologijama,cak i uz svo odrzavanje i sredjivanje,je dobro ako dostigne polovinu te brzine i efikasnosti s kojom je on(XP) radio.

Nerealno je ocekivati da lagan i kratak OS i poboljsani i tezi OS na jednom te istom hardveru rade istom brzinom.Ovde je veliki faktor hardver koji imas...

Odgovorio sam na sve tacke, ali i dalje ne mogu da se otmem utisku da se ranije povela polemika o manjkavosti Windows operativnih sistema. Ne razlikama izmedju XP-a i sedmice, vec o tome koliko je win ovakav-onakav-los-spor-nikakav...
Ja sam trazio primedbe na windows i da mi se ukaze na one sisteme koji to bolje iskoristavaju, nude bolja resenja, imaju bolje opcije...

Opet se vracamo na onu pricu kako si iz nekog razloga kivan na win, a koristis ga...
Zasto?
Daj mi odgovor zasto ga koristis...

U krajnjoj liniji, ti si samo korisnik tog sistema. Ne developer, ne programer, ne razvojna jedinica...
Korisnik.

Imas opciju da ga koristis ili da ga ne koristis.
Koristis ga na svoju inicijativu.
Ako ti se u pekari gde kupujes ne svidja hleb, da li imas opcju da udjes iza za pekarom zamesis svoju veknu, onako kako ti zelis?
Nemas, imas samo opciju da promenis pekaru...

Uzimate sve to pomalo preozbiljno i ocekujete od Operativnog sistema da se prilagodjava vama...
To nije realno.
Da li je bilo ko u mogucnosti da nazove fabriku mercedesa i da im kaze:

"ej ljudi imam vas mercedes c klase, serija ta i ta, to i to godiste...ajde ga vise nemojte praviti sa motorom od 350 konja, auto je tezak i konji nicemu ne sluze.."

Ocekujete od operativnog sistema da se prilagodi svakome od vas pojedinacno, a zaboravljate da je on napravljen kako bi zadovoljio milione, ako ne i milijarde korisnika...
Kada bi svako svoju zamerku napisao na papir i poslao u microsoft, oni bi se ljudi tamo kolektivno samopoubijali...

Zaboravljate da je to sistem koji je uspeo da zadovolji potrebe velike vecine trzista i na sve to je dovoljno prilagodljiv da ga se moze doterati u red...

Ne tvrdim da je najbolji, ali tvrdim da je daleko najrasprostranjeniji i kao takav je uspeo sve ono sto drugi nisu. jednostavno...trziste je to pokazalo.
Manite se teorija o trzistu, potrosacima...ako vam se to gadi...prodajte svi racunare i ne citajte dalje...
Samo ce vas nervirati dalji razvoj svega.

Potrosacko smo drustvo i pomirite se sa tim.
Svako od nas je pomalo hedonista, to nam je u prirodi, volimo da zadovoljavamo sami sebe i odatle taznja ka tome da zivot ulepsamo i olaksamo sami sebi.
Neko to radi kroz muziku, ugadjanje kroz hranu, puytovanja...neko kroz gadgete...
Prioriteti od coveka do coveka variraju, ali je univerzalna potreba za komunikacijom i zelja za ucenjem...
Ovaj OS je to pruzio svakome od nas i kao takvom ja mu se klanjam.

Ne njemu, vec sve i jednom OS-u koji sam probao.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 1800
Citat
oblacite se po sovjetskoj modi iz 1945

Pf... Ko ce da nosi to na 450C  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
   Tromost i sporost:
Krajni bezobrazluk Micro$ofta kojem nikad nije bio cilj da optimizuje nista od svog kOda, nego je uvek resenje:    "Kupi vise, jace, brze!"

Zakucavanje posle stand by-ja je realnost zbog koje ja istu opciju ladno onesposobljavam. Problem datira jos  od Win98-ce i cista je sramota da ga Micro$oft do dana danasnjeg jos nije resio!!!
   Takodje - sramota je od operativnog sistema da radi pod logikom: "Ej, sad si me upalio, i ako ti samo padne na pamet da me ugasis, ima da cekas osam minuta da se ja ponovo butujem!!!"

Podesavanje i izgled teksta:
No comment!
Ako ne mogu da naprave jasan tekst na monitoru u 2012-toj godini nego stavljaju tonu opcija korisniku u krilo... No comment!

Supalj, neinformisan ali zato dosadan
Covece! Ima da radi i cuti!!!
Za sta su korisnici dali svoj krvavo zaradjan novac?!? (khm - mislim na hardver barem!!!) Smile

Greske i cimanja sa select i drag opcijama:
Bag definitivno postoji: Dodjem da pomerim misem bilo koji prozor, kliknem na njegov vrh NA SREDINI i drzim pritisnuto levo dugme misa za pomeranje prozora. Ako sam to uradio otprilike tacno NA SREDINI reglera prozora - on se nece pomeriti nego maksimizirati!
To je bag i ja sam mu svedok!

Nekompaktibilnost sa ostalim softverom:
Ne znam odakle da pocnem!
Dzaba ti OS ako on nije u stanju da "tera" program koji je pre tog prokletog OS-a postojao DESET GODINA!!!

Smaranje i panika oko svega i svacega!
OS je nabolje napravljen kada NEMA PROBLEMA koje bi prezentovao vlasiku racunara!
Cinjenica da ovaj prijavljuje milijarde stvari - potencijalnih problema - je pravi uvid u azurnost Micro$ofta!

System restore je uradjen za Win98!!!
Program je "tezak" svega jedan KILBAJT, besplatan je i moze se naci pod nazivom LCOPY.EXE !!!
Pokrece se preko BAT fajla sa butabilne Win95 ili Win98 floppy diskete, a sam tekst bat fajla je sledeci (citajte i placite!)
PAUSE
LCOPY "C:\PROGRAM FILES\*" G:\BCP\PROGRAMS /A /S /B
PAUSE
LCOPY C:\WINDOWS\* G:\BCP\WINDOWS /A /S /B

LCOPY D:\BCP\PROGRAMS\* "C:\PROGRAM FILES" /A /S /B
PAUSE
LCOPY D:\BCP\WINDOWS\* C:\WINDOWS /A /S /B

Definitivno je bolje preci na novi proizvod od Micro$ofta!:((

« Poslednja izmena: 12. Sep 2011, 00:55:32 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:24:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.