Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 19:10:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: windows 7 na windows xp  (Pročitano 3189 puta)
20. Jul 2011, 11:42:26
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia C2-01
E ovako resio sam da po prvi put reinstaliram windows xp i da instaliram novi windows 7.Prvo sam naravno skinuo windows 7 upgrade da vidim da li mi je sistem kompatibilan i kaze da jeste samo pise da neki od postojecih programa nece moci da rade kao npr power dvd 5 subtitle workshop i sl. I pise ovo:

You'll need to perform a custom installation of 32-bit Windows 7 and then reinstall your programs. Make sure to back up your files before you begin.

U osnovi znam da prevedem ali sta to stvarno znaci i kako to da uradim i da li to mogu da uradim kada se windows instalira ili prije instalacije samog windowsa i moze li bez cuvanja ikakvih podataka??????
« Poslednja izmena: 20. Jul 2011, 11:50:47 od Mr:Cool »
IP sačuvana
social share

Only the best !                                      WINDOWS

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 12, S21
E ovako resio sam da po prvi put reinstaliram windows xp i da instaliram novi windows 7.Prvo sam naravno skinuo windows 7 upgrade da vidim da li mi je sistem kompatibilan i kaze da jeste samo pise da neki od postojecih programa nece moci da rade kao npr power dvd 5 subtitle workshop i sl. I pise ovo:

You'll need to perform a custom installation of 32-bit Windows 7 and then reinstall your programs. Make sure to back up your files before you begin.

U osnovi znam da prevedem ali sta to stvarno znaci i kako to da uradim i da li to mogu da uradim kada se windows instalira ili prije instalacije samog windowsa i moze li bez cuvanja ikakvih podataka??????

Kaze ti da ces morati da instaliras sedmicu i da naknadno instaliras programe koje ces koristiti.
Takodje ti kaze da sve bitne podatke koje imas na c particiji i desktopu sklonis na drugu particiji pre instalacije.

Kada to uradis potrebno je da u BIOS-u namestis da ti first boot device bude cd/dvd i da zapocnes instalaciju sistema.

Moja topla preporuka je da radis clean instalaciju i pritom da obrises i formatiras staru particiju gde je bio XP/

Imas dosta video tutoriala na youtube pa odgledaj koji pre same instalacije...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia C2-01
znam odgledao sam ih dosta onda necu nista cuvati jer i onako imam sve programe u rezervi na /D: samo da li ce mi prilikom instalacije formatirati /D: ili ce ostati netaknut ako ce ga formatirati onda da prebacam sve

i druga stvar Sta mi treba od drivera? I mozs li mi pomoci da ih sve nadjem?
« Poslednja izmena: 20. Jul 2011, 12:36:12 od Mr:Cool »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 12, S21
znam odgledao sam ih dosta onda necu nista cuvati jer i onako imam sve programe u rezervi na /D: samo da li ce mi prilikom instalacije formatirati /D: ili ce ostati netaknut ako ce ga formatirati onda da prebacam sve

i druga stvar Sta mi treba od drivera? I mozs li mi pomoci da ih sve nadjem?

U samom procesu instalacije ce ti nuditi na koju particiju da instaliras.
U slucaju da ne zelis druge particije koje imas na racunaru da diras i brises, ostavi ih kako su.

Sto se tice drajvera: drajveri za plocu (chipset, audio, lan), za grafiku.
Kada ovo instaliras dalje ces sve moci u hodu.

Koja je ploca u pitanju?
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Siemens C55
windows 7 u sustini vecinu tih drajvera sadrzi u sebi ali je ipak bolje da ih updateujes sa sajta prozivodjaca pa ostaje pitanje koja je ploca u pitanju? a sto se tice formatiranja moj savet je da c particiju prilikom same instalacije obrises pa je ponovo napravis iz razloga sto onda windows automatski sebi napravi 100mb system reserved particiju... a d particiju naravno ne diras Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia C2-01
Ploca je: Gigabyte GA EP31 DS3L
nasao sam ovo samo mi potvrdite da li je to to

gigabyte

a za graficku sam nasao GeForce 9500GT

nvidia

I  jos jedno pitanje kod podesavanja biosa first boot device stavim cd rom ali imam i drugi i treci sta na njih da stavim
« Poslednja izmena: 20. Jul 2011, 14:55:31 od Mr:Cool »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Siemens C55
to je to
prilikom instalacije sistema first boot cd-rom second boot hard disk ostale mozes da stavis disable a ja ovako inace kad podignem sistem drzim first boot hard disk a ostale iskljucim... bitno ti je da ti je prva opcija prilikom sistema da bootuje sa cd-a
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia C2-01
i jos jedno pitanje kada sam skinuo windows upgrade pokazivalo mi je da imam manjka memorije pise ovako...

16 GB free hard disk space required...

You need at least 16 GB of free space on your hard disk to install 32-bit Windows 7. Either make room by removing unwanted files from your hard disk, or contact your PC manufacturer or retailer to see if a hard disk with more capacity is available for your PC.

Extra 15 GB of free space

For best performance, make sure your PC has 15 GB of free space before installing Windows XP Mode.

na c particiji imam svega 32 gb znam da je malo ali na d imam vise e sad je pitanje moguli na c instalirati windows 7 i da tu vise nista ne instaliram od programa nego u d

i da li da oslobodim 16 gb na /C: prije nego sto pocnem instalaciju??????
« Poslednja izmena: 20. Jul 2011, 15:43:01 od Mr:Cool »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Apple iPhone 12, S21
32 gb je dovoljno mesta za sedmicu, ukoliko ne preterujes sa programima.
Sedmica ultimate sa Adobe cs5 (fotosop+dreamweaver) Corel x5+ MS Office +Open Office+ Sony Vegas i plus jos more malih programa i programcica zauzima tu negde oko 35-38 giga.

Ukoliko mislis da ti to nije dovoljno otkini od d particije pa prilikom instalacije sve to spoji u jednu na koju ce ti sistem biti   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia C2-01
e super Smile toga sam se najvise bojao hvala puno ako bude jos nesto sto me zbunjuje necu se ustrucavati da pitam Smile

e i zaboravih posto imam svega 1 gb trenutno slobodno posto gore pise da je potrebno 16 gb da se win 7 instalira da li da oslobodim 16 gb na /C: prije nego sto pocnem instalaciju ili ce ono formatirati u toku instalacije???????
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 19:10:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.