Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 15:27:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Windows 7 Access denied  (Pročitano 4282 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Искрено не познајем апликације који могу нешто паметно да ураде од оштећених фајлова, осим можда да оставе неки неоштећени део, а остатак одстране...
Имао сам пар слика које се виде само до пола, остатак је сив, пар песама које су сјебане, и то је то..
Не верујем да било шта може да се уради, осим да се фајлови обришу, али сачекај савет некога ко је можда средио неке оштећене фајлове, ја баш и нисам чуо пуно случајева  Smile
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 23:12:32 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 580
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
HTC Sensation
Svi oni imaju odredjen kapacitet memorije, sa te strane mi ne deluju kao osteceni i u istom folderu nekima mogu da pristupim dok drugima ne mogu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N-shurnaest
Properties foldera sa tim fajlovim akoj imaju selektivan pristup... security> advanced > change permissons > od ponudjenis vidi da li naspram tvog Admin naloga u koloni Inherited From stoji disk na kome je folder (primer: C:\ )  i da li u koloni Apply To stoji This folder, subfolders and files.

I vidi da li je stiklirana opcija Include inheritable permissions from this object's parent.
Zatim udji utaj folder, biraj fajl koji ne mozes da otvoris properties> security> advanced> owner > pogledaj da li li tvoj Admin nalog stoji ispod Current owner, ako ne dodaj ga.

NTFS ovlascenja kakva god da su, efektivna su samo dok je sistem aktivan tj. online takoreci. Ti mozes da iscupas taj hard (storidz ) sa svim folderima i ubodes u neki drugi win to ce raditi po sistemu nasledjivanja objektskih ovlascenja sistema na koji je trenutno ustekan. NTFS ovlascenja is predhodnog sistema nad folderima ne postoje.

Dakle posto si ti formatirao tu particiju kako treba (?) ...od predhodnog sistema nema ni traga(?), jedino sto bi te sprecavalo da otvoris nekakve dokumente je enkripcija ili ovi razlozi koje su naveli @chelavi i @gagijk.
Samo kad su kriptovani dokumenti ,bez passworda enkripcije, nece da rade ni u jednom drugom sistemu osim u onom gde je i prvi put kriptovan. Ali te dokumente win odelezava zelenom bojom i ne trazi permisson nego te promtuje za password kad pokusavas da ga otvoris.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 11:25:53 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Citat
li te dokumente win odelezava zelenom bojom

Тако је, имена таквих фајлова/фолдера, исписана су зеленом бојом, и јасно се разликују од остатка на харду, кад је све црно, то зеленило је прилично уочљиво  Smile
То би, Мајкле, верујем и сам приметио  Smile

Ако није зелено, опет се враћамо на једино што ја мислим да ћеш моћи да урадиш, а то је да те фајлове уклониш  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 580
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
HTC Sensation
Podatke sa C: (gde je bio XP) sam kopirao na D: particiju.Zatim sam najnormalnije instalirao Win7 na C: koju sam pre toga  formatirao.

Evo kako izgledaju dozvole za folder u kome ne mogu da pristupim ni jednom dokumentu,selektivno i u kome mogu da pristupim fajlovima najnormalnije.
Sto se tice boja imam jedan problem, daltonista sam.Okacio sam vam fotku fajla koji ne mogu da otvorim.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Capture.JPG
(52.45 KB, 632x478)
Capture1.JPG
(51.06 KB, 626x477)
Capture3.JPG
(50.37 KB, 635x469)
Capture4.JPG
(9.96 KB, 114x118)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N-shurnaest
Hehe to je kriptovano ipak, ili i ja mesam boje.  Ali ovaj logo 2 mi je zelen.  Smile Smile

Daj zovite neku zenku sa foruma da potvrdi ovo.

Caos podaci ako nemas password.

Case closed.
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 580
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
HTC Sensation
Password moram znati jer sam samo ja koristio taj sistem.Samo je pitanje kako doci do trenutka kada treba da se ubaci pass?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N-shurnaest
Gle, kad kriptujes podatke windwows ti kaze da je bolje da sacuvas password bolje receno kljuc na neko sigurno mesto jer dobro dodje u scenarijima kad je potrebna opsolutna zastita podataka.

Taj password je ekriptivni kljuc po kojem windows zna kako da dekriptuje enkriptovani sadrzaj. To nije password tvog korisnickog naloga. Ako nisi bekapovao to na cd ili na neku drugu particiju koja nije formatirana, caos podaci. Ili da skontas nekog super advanced programera koji ce 7 dana da koristi neki super program za razbijanje kriptivnih algoritama. Sanse slabe.
Dakle taj kljuc samo pokrenes dvoklikom i windows zna kako da dekriptuje podatke, ako ga imas. Mada sumnjam posto vidim da se ne secas ni da si ih kriptovao uopste, plus si daltonista. Bas se sve urotilo protiv tebe druskane. 

Ovako to izgleda:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

efs.JPG
(33.64 KB, 459x355)
« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 13:30:23 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N-shurnaest
Mada sad sam se setio da postoji jos jedna solucija.
U Domenskim okruzenjima na win server 2008 racunaru ( ne znam za 2003) tj. Domen Kontroleru moze da se kreira Data Recovery Agent kroz Grupne Polise. To je specijalan nalog koji se pravi u slucajevima kad  Enkriptivni kljuc ode dodjavola iz ovog ili onog razloga.
Omogucava se kroz instaliranje AD Certificate Servis role,  Autoenrolment sertifikata kroz Public Key Infrastructure + kreiranje samog nalog.
E taj nalog ima neprejebive kosmicke moci i moze da dekriptuje boga oca a password za taj nalog uglavnom drze bar 2 lika i to svaki od njih zna samo deo lozinke. Eto koliko je zajeban taj nalog.
E sad kad bi ti znao takvo neko okruzenje odnosno zamolio bar Enterprize Administratora da unese tvoj komp u domen na kratko i da tim nalogom ti ucini dobro zbog foldera diskoteka, kontam da bi bio bas srecan tada.   Smile 
Sorry za spam.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 13:57:40 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 580
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
HTC Sensation
Uspeo sam da preko programa Advanced EFS Data Recovery za sada uspesno izvucem preko 30% fajlova i jos uvek izvlaci  Smile
 Smile Hvala vam puno Smile

Ne znam cemu ironija u vezi foldera diskoteka, u njemu se nalaze samo pripreme u corel-u i photoshop-u.
Nisam neko ko bi se toliko mucio oko slika...
« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 14:14:18 od majklscofild »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 15:27:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.