Znaci ovo je ludnica ! Davao sam hdd drugu tako da mi se racunar zarazio ovim virusom... KIS2009 mi je bio blokirao,pa nisam mogao da ga reinstaliram ... Izbrisao sam ga... Onda sam instalirao NOD32 i on mi non-stop izbacuje upozorenja i brise fajlove ... Do sada mi je izbrisao oko 2GB bitnih programa (instalacija) ... Evo dacu vam 2 SS : Prvi SS pokazuje sta NOD nalazi a drugi SS pokazuje sta mi pokaze kada pokrenem instalaciju nekog programa koji je NOD32 ocistio od ove napasti ...
Jel ima neko resenje za ovu napast...? Skinuo sam i neki Remover tool za ovaj virus koji evo u pozadini radi
Najbitnije mi je da mogu da pokrenem ove instalacije ... Hvala u napred !
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
Skinite program Dr.Web Cure It (~12+ MB). Restartujte kompjuter u Safe Mode. Dvoklikom pokrenite launch.exe, nakon čega će se pojaviti uvodni prozor - kliknite Start Pojaviće se obaveštenje o započinjanju uvodnog skeniranja - kliknite OK Sačekajte 10 do 15 minuta minuta da Dr.Web CureIt izvrši Express Scan; ukoliko malware bude pronađen, klikom na taster Yes to All u prozoru koji se pojavi dozvolite programu da izvrši dezinfekciju Kliknite Options > Change settings; u prozoru koji će se otvoriti, dečekiraj opciju Heuristic Analysis a zatim kliknite OK . U glavnom prozoru obeležiti opciju Complete scan a zatim kliknuti na dugme u obliku simbola play i Dr.Web CureIt će započeti skeniranje Ukoliko malware bude pronađen, klikom na taster Yes to All u prozoru koji se pojavi dozvoliti programu da izvrši dezinfekciju . Kada skeniranje bude završeno, kliknuti Select all taster (ukoliko je dostupan), a zatim kliknite Cure i, u meniju koji se otvori, kliknite Cure ili Move[ukoliko su incurable]:
Ili ako imas neki LiveCD antivirus.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 22:21:49 od ivicaspas »
@ivicaspas Vidim da je zaje*an ... Sve mi zivo obrisa .. Zato sam i trazio pomoc Evo skidam ovaj program ali ja mislim da ne mogu ni da udjem u safe mode .. Ali ako ne mogu iz mog Win-a da udjem u Safe mode onda cu iz drugog komp-a koji nije zarazen da skeniram moj hdd tim programom .. Ako imas jos koju ideju , slusam ...
To ti je on sjebao safe mode, zato ne mozes da udjes, brise ti registry. Drugo ako i uspes sa tvog racunara da skines Dr,Web slaba vajda jel ce biti ostecen,(prazan), ne dozvoljava skidanje. Jedino sa drugog racunara da skines ili Live CD. Mada kad je u pitanju ovaj virus, jedino sigurno resenje je format.
Uh uh...Sve je gore i gore .. Aj ovako jel bi mogao nesto da iskombinujem ...
Imam kod mene 3 kucista ... Jel bih mogao da obrisem ceo hdd na jednom racunaru , instaliram Win i odatle da iz safe moda izbrisem ovu napast sa drugog hdd-a ... Ja mislim da bi to pomoglo ... Samo mi reci da li da to radim ovim programom sto si mi ti rekao , NOD32 ili KIS2009 ... Video sam da i AVG brise ovu napast..
Sve cu da uradim samo ne FORMAT !!!
Ae, ima sigurno neko resenje kako da sacuvam podatke ...
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 22:05:21 od goran988 »
Probaj ovo: HDD prikljuci na drugi racunar prije toga update-uj Kaspersky 2009 ili BitDefender 2009(oba imaju odlicnu zastitu protiv ovog virusa).Skeniraj svoj HDD sa drugog OS-a(ja nisam iz safe moda,pa mi nije obrisao srce virusa,ali je izlijecio sve zarazene fajlove).Ovaj virus pravi vise .exe fajlova(laznih virusa) od sistemskih fajlova i fajlova od raznih aplikacija koji tjeraju antivirus da ih brise i pravi dramu! Vratio sam disk u svoj racunar i primjetio da je virus jos uvijek tu ali da mu kaspersky ne da da mrdne tako da sam bio koliko toliko sigurniji.Instalirao sam BitDefender 2009 i iz safe moda uspjesno obrisao citav virus. AVG ima svoj poseban Removal Tool za ovaj virus,moze se besplatno skinuti,ali je meni bio, blago receno, neupotrebljiv.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 23:30:04 od Vitto »
Hm...Hvala... Ovako : 1. Imam 3 kucista , rekao sam ... Samo jedno mi je bitno (moje) ... Znaci imam 3 HDD-a i samo jedan je zarazen ... 2. Sada sam uzeo drugo kuciste , instalirao Win SP2 , evo skidam KIS 2009 , NOD32 i skinucu i BitDefender2009 posto si mi i njega predlozio ... 3. Skinuo sam i AVG Removal Tool , posto sam dosta proucavao ovaj virus , ali nesto mu bas ne verujem da ga brise .. Jel si ti pokusao sa njim da brises i jel bilo uspesno ???
Sorry,na brzinu sam citao post... Nije nista nasao covjece...nisam mogao da vjerujem! Doduse,ja sam tro radio prije nekih 7 mjeseci,mozda su malo popravili. Mozda bi i kaspersky odradio isto iz safe moda,ali ja sam BitDefenderom po preporuci i uspjelo je.