Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:19:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: WiMax - prvi utisci  (Pročitano 7229 puta)
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Apple iPhone 4
Sreca nasa pa je Srbija bogata zemlja i svi mogu da koriste ADSL...

Videcemo sta ce od svega toga biti... na papiru dosta obecava Smiley
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Kad ga nekad budu pustili u rad valjda ce malo brze da se siri od ADSL-a.
Sve ispod 10 godina do Jagodine mi je prihvatljivo  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nadam se da ce biti povoljnije.
Ja sam udaljen oko 8km od bazne stanice, i to bez opticke vidljivosti (cetinari zaklanjaju u nekoliko slojeva).
Teoretski bi moglo da bude veoma brzo.
Ako su pustili u mom kraju, tako da ja  u mom selu (stvarno selu) mogu da koristim, onda bi pokrivanje vecih naselja bila sala.
Mobilni WiMax primopredajnici - uredjaji koji se kace preko USBa namenjeni za manja rastojanja od bazne stanice su veliceine dubokog tanjira naopacke sa integrisanom antenom a ako je signal malo slabiji "zicicom" zakacis antenu velicine manjeg bumeranga.
Ja trenutno koristim stabilni uredjaj koji se montira na fasadu koji je malo veci od lista A4 i debljine oko 7 cm. Uredjaj i antena su integrisani u jedno kuciste oblih ivica tako da je uredjaj vizuelno neupadljiv, za razliku od moje WiFI opreme.  Napaja se kroz UTP.
Verovatno ce brzo poceti da se pojavljuju i laptop racunari sa integrisanim WiMax (ako vec i nisu).

Nastavicu se.

E da. Ukoliko mi bude dozvoljeno slede i fotke kao i detalji o opremi.

Nastavak sledi...
« Poslednja izmena: 01. Feb 2007, 09:35:16 od zmajz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
mob
HTC Touch Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

ceterum censeo, Carthaginem esse delendam

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 854
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Eh četinari... ja sam na prvom spratu opkoljen betonskim zgradama   Smile   (cetinari zaklanjaju u nekoliko slojeva)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 301
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja ga jedva čekam, uzet ću ga za koji mjesec (trenutno sam na kabelskom).

Ne znam kakva je situacija kod vas ali u nas je od nedavno dostupan, međutim samo od jednog ISP-a. Ostalih nekoliko ISP-a koji su dobili koncesiju (OIV,WimaxTELECOM,H1...) još nisu ponudili uslugu.

Kako izgleda ponuda od Optime možete pogledati na linku: killed by Belgrade

« Poslednja izmena: 20. Feb 2007, 00:13:17 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
dzaba da nam dodje vilo sta, kad je ovo balkan....

a sto se tice tih tehnologija, mislim da je jedino adsl vrijedan pomena
Nisam u toku sa Internet ponudama na prostoru Balkana ali ovde na Zapadu je kablovski internet tehnoloski superioran ADSL:u zato sto nudi iste brzine kao ADSL (a uskoro prema najavama i vece), brzu instalaciju i pouzdanije proklamovane brzine (ne moras ziveti cik uz telefonsku centralu da bi dobio proklamovanu brzinu). Cesce se od ADSL:a moze i kombinovati sa TV ponudom i sa IP telefonijom, sto nekome moze biti prednost...

Inace, najnoviji "hype" ovde na Zapadu svakako pripada 3G Internetu koji ide preko mobilne mreze i koji mozes poneti sa sobom na PC Cardu u laptopu bilo gde u drzavi gde postoji pokrivenost 3G mrezom. 3G Internet je jos uvek skuplji od ADSL:a i kablovskog Interneta a i sporiji (maksimalna brzina je oko 3.6Mbps) ali je tehnoloski superioran jer je potpuno mobilan i ne zavisi ni od kakvih fizickih prikljucaka niti kratkodometnih "wireless" predajnika i kao sto ce fiksna telefonija vremenom biti potpuno zamenjena mobilnom telefonijom, tako ce vremenom i mobilni Internet potpuno zameniti fiksne Internet tehnologije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:19:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.23 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.