Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wikileaks objavio poverljiva dokumenta tajnih službi SAD  (Pročitano 70104 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
kad treba da se sere o ljudskim pravima u Rusiji,Srbiji

Pa zato jer se u Srbiji zivi od ljudskih prava. Danas kukaju oni sto im murija nije polomola pendreke o glavu kad lupaju izloge i guraju trolejbuse...

u poredjenju cak i sa Evropom,200 godina je nista,a kamoli tek u poredjenju sa nekim drugim nacijama.

Pa rekao sam da im je drzava sluzbeno stara samo 200 godina ali da je tradicija, jezik i ostalo sto su poneli iz Evrope dosta stariji. Nisu tamo neke poglavice sele i zapalile lulu mira pa ajde da osnujemo drzavu nego su to upravo Evropljani napravili.

a sto se tice njihovih blagodeti koje su "doneli" tamo-da,vidim ih... jezik ko muk krave,tradicija robovlasnistva,i tehnologija prljave igre.

Dobro, ajde, jezik ko muk krave a imas potpis na Engleskom  Smile Smile

no,to ih ne sprecava da se ponasaju kao da su svi starci Foce sa stotinu ljeta i da unistavaju upravo te nacije koje su i 50 puta starije od njih.

Sada, ko je "stariji" nema tu bas nikakve veze, Rim su unistili varvari, medju kojima su bili i juzni Sloveni i sta, nikom nista. Inace, ako mislis na Irak, njegova starost se ogledavala po arheoloskim nalazistima po pesku. Ne odobravam sto su upali u Irak ali ruku na srce, vise se ovi unistavaju sami, gde im je samo ta "stara kultura" nestala, da mi je znati  Smile

kad treba da se sere o ljudskim pravima u Rusiji,Srbiji,ili nekoj drugoj zemlji,ako nema @steve,prvi si u redovima.

Stvar je u tome da recimo kako bi neko u Rusiji prosao da je ucinio nesto slicno, ne bi ni saznali nista o tom liku. A ovde najvise njih hvale "pendrek u ruci" Rusa, Kineza i ostalih a kuka kako ih niko ne slusa nego drzava sve kontrolise kroz Pink, B92 i Farmu i da murija oce i da bije kad lupaju izloge i bacaju kamenje. Eno kako su prosli huligani u Rusiji, policija im zadovoljna, kolko ljudi poapsili i nema nijednog mrtvog a njihov patrijarh osudio huliganstvo al domace patrijote nece da cuju za to.
Oce ljudi Kosovo, al nece niko tamo da zivi, BG je zakon, oce pare al Srbija nema nafte, oce posao al nece da rade ko u Kini, pljuju zapad i voze se u doniranim autobusima i vise na FB-u, koji k* oce, ne znam.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa rekao sam da im je drzava sluzbeno stara samo 200 godina ali da je tradicija, jezik i ostalo sto su poneli iz Evrope dosta stariji. Nisu tamo neke poglavice sele i zapalile lulu mira pa ajde da osnujemo drzavu nego su to upravo Evropljani napravili.
taako je!  Smile
Indijanci su u stvari bili obicni divljaci,zivotinje,bez mozga i razuma,koje su zivele u pecinama.
Evropljani,sve sama gospoda i dobrotvori,su shvatili da oni kao takvi jednostavno nece moci da prezive,te su im ucinili uslugu-poubijali ih da se ne muce,i napravili najbolju drzavu sveta ikada.  Smile
Citat
Dobro, ajde, jezik ko muk krave a imas potpis na Engleskom  Smile  Smile
da sam ga napisao na srpskom,srali bi sto nije na engleskom.
sad kad je na engleskom,sere se sto nije na srpskom.
ko sto sam i pretpostavljao,niko nece shvatiti sta taj citat znaci,ali ce se svi odma dati u filozofiranje sto je na stranom jeziku... Smiley
Sada, ko je "stariji" nema tu bas nikakve veze, Rim su unistili varvari, medju kojima su bili i juzni Sloveni i sta, nikom nista. Inace, ako mislis na Irak, njegova starost se ogledavala po arheoloskim nalazistima po pesku. Ne odobravam sto su upali u Irak ali ruku na srce, vise se ovi unistavaju sami, gde im je samo ta "stara kultura" nestala, da mi je znati   Smile
aha,to ono kao-oni se sami unistavaju,pa aj im mi malo pomognemo.

e,vala,jesu im pomogli.  Smile jos malo i istrebili su ih.  Smile
oce posao al nece da rade ko u Kini

ma,budale...

oce da budu ljudi,a ne termiti koji zive kao psi...kreteni,bre,slazem se.

(sacuvaj me Boze...    )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

taako je!  Smile
Indijanci su u stvari bili obicni divljaci,zivotinje,bez mozga i razuma,koje su zivele u pecinama.

Naravno, bili su cak u kamenom dobu, nisu poznavali metal. A ti si ranije rekao, da nije bilo Rusa ovi na Kavkazu ne bi znali sta je civilizacija  Smile

da sam ga napisao na srpskom,srali bi sto nije na engleskom.
sad kad je na engleskom,sere se sto nije na srpskom.
ko sto sam i pretpostavljao,niko nece shvatiti sta taj citat znaci,ali ce se svi odma dati u filozofiranje sto je na stranom jeziku... Smiley

Ma briga mene, da stavis na Korejskom isto. Ali recimo kazes da im je jezik ko mukanje krava a stavljas potpis na tom jeziku. Mislim, da nisi tako opisao taj jezik, ne bi mi palo na pamet da spominjem potpis  Smile

oce posao al nece da rade ko u Kini

ma,budale...

oce da budu ljudi,a ne termiti koji zive kao psi...kreteni,bre,slazem se.

(sacuvaj me Boze... 

Pa ti isti na sav glas hvale Kinu kako je super sila, al nece da cuju kolko ovi gule na dan.

aha,to ono kao-oni se sami unistavaju,pa aj im mi malo pomognemo.

e,vala,jesu im pomogli.  Smile jos malo i istrebili su ih.  Smile

Pa usli su Ameri i u Nemacku pa osim par akcija koje mozes bukvalno na prste nabrojati, mir i red. A nisu bas nesto mnogo stara civilizacija. A ovi se bas nisu odmakli mnogo od te prve civilizacije. OPet kazem, nisu morali Ameri po meni tamo da ulaze, ali kad su vec tamo, mogli bi ovi da prestanu da jedni drugima rokaju dzamije.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Naravno, bili su cak u kamenom dobu, nisu poznavali metal.
i opet oni njihovi rodjaci na jugu napravise onaj Macu Pikcu i onaj drugi veliki grad,na jezeru(zaboravih mu ime).

mamicu im drsku...  Smile
A ti si ranije rekao, da nije bilo Rusa ovi na Kavkazu ne bi znali sta je civilizacija  Smile
kako ne bi?pa,bradate dileje bi imali najnovije americke laptopove,i valjali bi najbolju gudru.
dobar plan,steta sto se ostatku Cecena i Rusa nije svideo...  Smile
Ma briga mene, da stavis na Korejskom isto. Ali recimo kazes da im je jezik ko mukanje krava a stavljas potpis na tom jeziku. Mislim, da nisi tako opisao taj jezik, ne bi mi palo na pamet da spominjem potpis  Smile
mislio sam na izgovor.na to "mukanje" koji zovu "americkim naglaskom".
a to je inace rekao crnac,ne beli amerikanac.
jesi sad zadovoljan?
ma,sta pitam,znam da nisi...
Citat
Pa ti isti na sav glas hvale Kinu kako je super sila, al nece da cuju kolko ovi gule na dan.
1.ko je hvali ovde i naziva super silom?
2.nije ona sad dobra samo zato sto "gule" ceo dan,nego zato sto su ih drugi,gramzivi idioti,napunili fabrikama i tehnologijama.
Citat
Pa usli su Ameri i u Nemacku pa osim par akcija koje mozes bukvalno na prste nabrojati, mir i red.
Jasno.doneli im klopicu i vodicu,posto su im prethodno opeljesili sve naucnike,tehnologije,fabrike i Nacisticke stekove.
ti lebci i sunke mora da su bili mnoooogo dobri i ukusni kad su kostali jedno umetnicko delo komad.
Citat
A ovi se bas nisu odmakli mnogo od te prve civilizacije.
zato su Ameri odmakli samo tako...

"Gde se nalazi Berlinski zid? - u Jerusalimu!  Smile"
Koje su vere budisticki monasi? - Muslimanske!  Smile"
Citat
OPet kazem, nisu morali Ameri po meni tamo da ulaze, ali kad su vec tamo, mogli bi ovi da prestanu da jedni drugima rokaju dzamije.
pa,da,a otkako su Ameri,civilizovani samaricani usli tamo,to je sve prestalo i zivot u Iraku je postao raj.
« Poslednja izmena: 21. Dec 2010, 02:19:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
A ti si ranije rekao, da nije bilo Rusa ovi na Kavkazu ne bi znali sta je civilizacija  Smile
kako ne bi?pa,bradate dileje bi imali najnovije americke laptopove,i valjali bi najbolju gudru.

Pa ni danas im nije lose, voze najnovija americka auta i opet valjaju najbolju gudru, snabdevaju celu Moskvu  Smile

mislio sam na izgovor.na to "mukanje" koji zovu "americkim naglaskom".
a to je inace rekao crnac,ne beli amerikanac.
jesi sad zadovoljan?
ma,sta pitam,znam da nisi...

Hebi ga, sto onda nisi rekao da mislis na akcenat, you badass nigga  Smile

1.ko je hvali ovde i naziva super silom?
2.nije ona sad dobra samo zato sto "gule" ceo dan,nego zato sto su ih drugi,gramzivi idioti,napunili fabrikama i tehnologijama.

Dobro, za tebe znam da si veliki prijatelj kineskog naroda al sam mislio na druge  Smile

Jasno.doneli im klopicu i vodicu,posto su im prethodno opeljesili sve naucnike,tehnologije,fabrike i Nacisticke stekove.

Dobro, i Rusi su demontirali citave fabrike ali nisam mislio na to vec na "kutluru" da se jedni rokaju vec par godina a Svabe se prihvatile izgradnje zemlje.

pa,da,a otkako su Ameri,civilizovani samaricani usli tamo,to je sve prestalo i zivot u Iraku je postao raj.

Pa ako ih Ameri peljese za naftu, ne moraju jos jedno drugima da zagorcavaju zivot ali eto imaju staru kulturu pa valjda zato. Eno starog Rima, na cega to lici danas, da umres od smeha. Nema "stare" civilizacije, ima ranijih civilizacija koje su iz nekog razloga izgubile primat pa su danas to sto jesu. Eno Perzije, a sta su danas, svrsavaju na Muhameda i kamenovanje.

zato su Ameri odmakli samo tako...

"Gde se nalazi Berlinski zid? - u Jerusalimu!  Smile"
Koje su vere budisticki monasi? - Muslimanske!  Smile"

Takvo stanje ti je manje vise svugde, pogledaj Pink, Farmu, Face Book i slicno. Postoje tako tu i tamo neki Amnesty International, neki antiglobalisti, neki NVO-i i kad oni seru po Americi, super su al kad nesto kazu o Rusiji, onda su do sve placenici, spijuni, izdajice, dousnici, sorosevci, judeo-liberali i slicno.  Smile

i opet oni njihovi rodjaci na jugu napravise onaj Macu Pikcu i onaj drugi veliki grad,na jezeru(zaboravih mu ime).

mamicu im drsku...  Smile

E, te na jugu su krknuli, ovaj, pokrstili i doneli im Hristovu ljubav Spanci, dotle Ameri, tj. njihovi predhodnici nisu stigli
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 3510
Викилкс: Војна компанија подводила дечаке и жене у Авганистану и БиХ

Светски медији су као једну од најскандалознијих депеша коју открива "Викиликс" оценили информацију о подвођењу и злостављању авганистанских дечака, које су дрогирали и сексуално злостављали углавном старији мушкарци, уз подсећање на сличне случајеве у Босни и Херцеговини.

Дрогирали и подводили авганистанске дечаке

У депеши је наведено да је подвођење и злостављање дечака било дело запослених у приватној компанији "Дан корп", задужене за обуку авганистанских полицајаца, али је, како депеше показују, била умешана и у "ангажовање" младих Авганистанаца за приватне забаве.

"Викиликс" открива да је авганистански министар унутрашњих послова Ханиф Атмар у разговору са помоћником америчког амбасадора у јуну прошле године истакао да би инцидент требало заташкати.

Светски медији подсећају да ово није први скандал компаније "Дан корп", јер је сличан откривен пре десет година у БиХ. Наиме, "Дан корп" је био овлашћен за регрутовање 300 полицајаца који су служили при ИПТФ-у у БиХ. Једна од оних који су служили у БиХ била је и Катрин Болковац, која је и открила скандал, на основу чега је написала и књигу.

Једна од њених дужности било је испитивање жена жртава сексуалног искоришћавања, које су сведочиле да су припадници мировних снага, радници УН-а и међународни полицајци, посећивали борделе у којима су биле присиљене да раде.

Сваки пут кад би Катрин Болковац поднела извештај, он би једноставно нестао, па је 9. октобра 2000. занемарила командни ланац и послала "експлозиван" мејл на адресе 50 особа на високим положајима - укључујући Жака Клајна, специјалног изасланика главног секретара УН за БиХ.

Како њени наводи не би били одбачени као "генерализација", навела је конкретне случајеве. Један од њих је да је амерички полицајац купио једну од експлоатисаних жена за 1.000 долара, држао је закључану у свом стану и сексуално злостављао кад му се прохтело.

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
И после мишљења МСП Србија ће наставити да опструира Косово - Мисли о подели још су у њиховим главама

(Превод енглеског оригинала)

Reference ID: 10BELGRADE3

Сажетак

-------------

1. (Ц) Очекујемо да ће Србија наставити да опструира и оспорава суверенитет Косова у очекивању и након саветодавног мишљења Међународног суда правде (МСП), за које већина верује да ће бити двосмислено. Неовисно о ставу који МСП заузме, независност и суверенитет Косова су непобитни. Влада Србије је уједињена у одбијању да прихвати ту чињеницу, али постоје унутрашње поделе по питању на који начин наставити са полагањем права на Косово након што МСП изнесе свој став на пролеће 2010. Чини се да су председник Борис Тадић и његов кабинет вољни да следе наш савет и савет ЕУ да мирно прихвате било какав исход док се Србија приближава ЕУ интеграцијама, али им недостаје координисан план да то и учине. Насупрот томе, Министар спољних послова Вук Јеремић, вођен својим личним интересима за самопромоцијом као и погрешном перцепцијом домаћег политичког окружења, планира нову дипломатску офанзиву на Косово на темељу мишљења МСП-а. У одсуству алтернативног приступа Тадића, очекујемо да ће победити Јеремићев конфронтирајући став. Да бисмо умирили стратегију Србије после изношења мишљења МСП-а, као и да бисмо ограничили њено трајање и утицај, мораћемо се добро координисати са нашим ЕУ савезницима и охрабрити их да мудро користе значајне преостале „шаргарепе и штапове“ са Србијом да би извукли кооперативно решење проблема, а да при том територијални интегритет Косова буде осигуран. Такође, морамо бити спремни да се боримо са Србијом на Генералној скупштини УН-а уколико буде неопходно. Крај сажетка.

Припрема за саветодавно мишљење

-----------------------------------------------------

2. (Ц) Током саветовања МСП-а у наредних неколико месеци очекујемо да ће министар спољних послова Јеремић одржавати офанзиван став и наставити са својим путовањима широм света, објављујући предстојећу одлуку МСП-а на свакој станици. Током овог периода покушаће да спречи нова признања Косова  као и да добије подршку савезника Србије, посебно Русије, држава ЕУ које нису признале Косово (Кипар, Грчка, Румунија, Словачка и Шпанија) и чланица Покрета несврстаних. Приказујући његове намере српски медији су 25. децембра известили да је Јеремић послао писмо министрима иностраних послова земаља које нису признале Косово изражавајући захвалност на подржавању повеље УН и наду да ће наставити да поштују суверенитет Србије и њен територијални интегритет. У наставку Јеремић је написао да мишљење МСП-а „не сме бити опструирано ни на који начин“, сугеришући да би политичко мешање могло да утиче на мишљење суда. У недостатку директне интервенције председника Тадића, очекујемо да ће Јеремић енергично наставити своју нереалистичну глобалну кампању.

Мишљење МСП-а ће вероватно бити двосмислено

-----------------------------------------------------------------------

3. (Ц) Влада Србије очекује да ће МСП предати своје мишљење Генералној Скупштини УН-а до пролећа 2010. Медији и аналитичари су спекулисали да је највероватнији сценарио да ће МСП издати више мишљења од којих ће нека подржавати Косово, а остала Србију. Министар за Косово Горан Богдановић је 25. децембра изјавио локалним медијима да очекује значајне политичке притиске како би одлука МСП-а била „више неутрална“. Стога се Србија припрема за исход који остаје двосмислен, са обе стране које проглашавају победу. Док очекивана двосмисленост пресуде може Србији да пружи могућност да оконча своју кампању против Косова, Министар спољних послова је већ изјавио да Србија неће предузети акције које импликују признање Косова од стране Србије (reftel).

4. (Ц) Српски политичари, укључујући утицајног министра за рад и социјална питања Расима Љајића, рекли су нам да Србија не може тек тако да заборави Косово из страха да ће гласна и бројна опозиција оптужити Тадића за издају. Љајић је истакао да је недавна победа Напредњака (СНС) у београдској општини Вождовац јасан знак да опозиција има потенцијал да представља стварну претњу владајућој коалицији. Као резултат, српски званичници сада размишљају колико звучна и опструктивна Влада Србије треба да буде после било какве званичне пресуде МСП-а у циљу очувања своје политичке већине.

Тадићев нејасан пут

_________

5. (Ц) Током последњег месеца неколико европских саговорника је председнику Тадићу истакло потребу да превазиђе проблем Косова и да се фокусира на европске интеграције Србије. Верујемо да је ова порука почела да се упија (у оригиналу: beginning to sink in) код Тадића, али да он још увек нема координисану стратегију за њену имплементацију. Мики Ракић, Тадићев саветник за националну безбедност, рекао је 10. децембра отправници (послова Џенифер, прим. прев.) Браш (Brush) да влада још увек нема план за политику након (доношења мишљења, прим. прев) МСП и да тек почиње да разматра алтернативе. На одвојеним састанцима 28. и 29. децембра, министар одбране Шутановац и неформални саветник председника Срђан Шапер су изгледали збуњено када их је отправница Браш питала за Тадићеву стратегију по (доношењу мишљења, прим. прев) МСП с тим да нити један чак није био вољан ни да спекулише о томе шта би председник (о томе, прим. прев.) могао да мисли.

¶6. (C) Извори ЕУ из Београда потврђују да је током састанка са Тадићем од 15. децембра генерални директор за спољне послове Роберт Купер охрабрио Србију да пажљиво размисли како ће водити политику у питањима у вези са Косовом (у пригиналу: how it would handle Kosovo issues) након мишљења МСП. Према нашим изворима из ЕУ Тадић и његов саветник за спољну политику Јован Ратковић су рекли Куперу да Србија тренутно анализира четири могућа сценарија за време након доношења мишљења МСП, али да тек треба да „извуче било какве чврсте закључке“. Управо је Тадић поменуо разматрање модела Кине и Тајвана и сценарија „две Немчке“, препознајући да било какав исход треба да буде скројен према „специјалној ситуацији“ Косова. Како је извештено, Тадић је рекао Куперу да ће Београд након саветодавног мишљења МСП бити више него вољан да преговара са Приштином – чак и директно – докле год преговори не буду схваћени или приказани као да Србија директно или индиректно признаје Косово.

Мисли о подели још увек су у њиховим главама

-------------------------------------------------------------------

Према извештају, Тадић је Куперу рекао да би требало да постоји одређени степен јасноће и коначности у било којем исходу, увиђајући да би ЕУ била невољна да прихвати још једну „Кипру налик“ државу као члана. Ратковић је отвореније рекао Куперу да док ће Београд морати да прихвати да неће поново владати Косовом, Косово ће морати да дође до схватања да оно дефитивно неће бити у стању да своју власт прошири северно од реке Ибар. Тадић је Куперу поновио да је, у крајњој линији, стратегија Србије за време по (доношењу мишљења, прим. прев.) МСП била развијана (са циљем, прим. прев.) да се избегне да Србија буде проблем својим међународним партнерима, али у којој се „о њеним обзирима побринуло“. 

¶8. (C) Београдска Квинта (САД, УК, Немачка, Француска, Италија) је учестано дискутовала озбиљност планова Србије. Иако би, слушајући министра спољних послова Јеремића, некога то навело на помисао да министар у ствари има план за нове статусне преговоре, ни он ни други званичници Владе Србије нису никада ни на трен јавно осветлили српске циљеве, а још мање детаље за било какве од таквих преговора. У разговору од 6. јануара са отправником (послова Џенифер, прим. прев.) Браш, Ратковић би рекао само то да „Србија није послала питање Косова на МСП да би јој се вратило и све дигло у ваздух; пресуду ћемо искористити да повећамо регионалну стабилност“

Пут којим би Јеремић радије ишао

------------------------------------------------

¶9. (C) Упркос тврдњама политичког директора МСП Борка Стефановића отправнику (послова Џенифер, прим. прев.) Браш 21-ог децембра да министарство спољних послова тражи „излаз из своје косовске стратегије након (мишљења, прим. прев.) МСП“ верујемо да Јеремић намерава да удара у косовски бубањ током 2010. године. Према извештајима Јеремић заступа алтернативни сценарио према коме би Влада Србије тражила „да легализује било које мишљење МСП“, како је државни секретар Стефановић рекао Куперу 14-ог децембра. Циљ Србије би могао да буде да још једном употреби УН да ојача политички легитимитет својег становишта против независности Косова. Ми очекујемо да Министарство спољних послова предвиђа вишемесечни процес током којег би Србија покушала да убеди Генералну скупштину УН да усвоји резолуцију која поздравља пресуду МСП (или можда делове повољне за српску позицију) и као резултат (тога, прим. прев.) позива на нове преговоре. Уколико би покушај у УН био неуспешан, Влада Србије би могла да мотивише (у оригиналу: energize) Покрет несврстаних да изда саопшење којим се позива на нове преговоре.

¶10. (C) Према Јеремићевом сценарију ми очекујемо да ће Србија за циљ имати да поново отвори преговоре о статусу Косова. Министарство иностраних послова вероватно неће да тражи директне преговоре са властима у Приштини већ ће радије инсиситирати на новом „непристрасном“ међународном преговарачу из земље која није признала (Косово, прим. прев.) Иако би циљ Србије био да поново отвори преговоре, она не би била ни у каквој журби да их закључи, већ би уместо тога било какве преговоре годинама отезала. Владајућа Демократска странка (ДС) би вероватно желела да одложи било који исход до (времена, прим. прев.) након парламентарних избора који треба да буду одржани најкасније у мају 2012. године.

Штапови и шаргарепе ЕУ

------------------------------------

¶11. (C) Иако нити једна земља ЕУ не очекује од Србије да призна Косово, Србијин пут ка ЕУ ће остати нејасан без препознатљивих и прихваћених граница између Србије и Косова. ЕУ мора да предводи у задатку да то Србији објасни. ЕУ мора да буде вољна да Србији понуди шаргарепе и штапове све док не буде јасно прихваћеног разумевања где Србија завршава а Република Косово почиње, притом задржавајући садашњи територијални интегритет Косова.  Предности на располагању ЕУ укључују одређивање када да се одблокира Споразум о асоцијијацији и придруживању Србије, трошење новца из приступних фондова и брзина којом ће ЕУ да размотри недавно поднету апликацију Србије за чланство у ЕУ. Такођер морамо да будемо опрезни да земље ЕУ Србији не понуде погрешне шаргарепе. Амбасадор Уједињеног Краљевства у Београду је недавно сугерисао да ми не би више требало да потичемо додатне државе да признају Косово у намери да одвратимо Јеремића од његових властитих напора широм света (у оригиналу: globe-trotting efforts) да одговори (државе, прим. прев.) од признања (Косова, прим. прев.).

Амерички приступ

-------------------------

¶12. (C) Долазак новог америчког амбасадора, упарен са две долазеће посете делегата Конгреса (CODELS) Војновића и Помероја, могли би влади САД да омогуће изврсне прилике да помогне председнику Тадићу да своју реторику оријентише ка европској интеграцији и користима од ње. Током својег сусрета са (Државним, прим. прев.) Секретаром Клинтон, Јеремић је позвао да 2010. посети Србију. Посета пре одлуке МСП (прва од Пауелове посете у 2003. поводом сахране Ђинђића) би истакла подршку америчке владе Тадићевом европском путу и помогла да се окрене (у оригиналу: steer him away from) од сваког притиска да размотри нове статусне преговоре.

Коментар

----------------

¶13. (C) Ако Београд буде ишао путем који се председнику Тадићу изгледа допада, Србија ће бити у могућности да напредује у европској интеграцији и даље не признајући Косово. Ако ипак, када мишљење МСП буде објављено, Јеремић буде једини са планом, Влада Србије ће вероватно пратити погрешну идеју да се борба настави у Генералној скупштини УН. Тај курс ће у најмањем одложити а у најгорем угрозити аспирације Србије ка ЕУ. У оба случаја ми морамо да спречимо (у оригиналу: snuff out) било какав даљи индиректан говор (у оригиналу: roundabout talk) о подели и председника Тадића и министра спољних послова Јеремића.

¶14. (C) Ми морамо да употребимо следећих неколико месеци до објаве мишљења МСП да притиснемо Тадића да битку за Косово остави иза себе једном и заувек те да сву енергију своје владе усмери на приступ ЕУ. Почетни корак је да охрабримо наше чланове ЕУ Квинте да Јеремићу и Тадићу јасно кажу да Србија ризикује да искомпликује свој пут ка ЕУ ако буде наставила да се залаже за нове статусне прговоре након мишљења МСП. Чланови ЕУ Квинете у Београду су нам рекли да намеравају да се ускоро састану са Јеремићем да нагласе ту спефифичну тачку у складу са инструкцијама из њихових престоница. Та ће порука, међутим, морати да буде појачана директно из престоница ЕУ и Брисела. Да би наша стратегија била ефективна ми треба да охрабримо Брисел да заузме јасну и координисану политику у погледу везе између европског пута Србије и решења практичних питања са Косовом. Ако Србија пропусти да се понаша (у пригиналу: fails to heed) у складу с том поруком ми и наши слично мислећи европски партнери ћемо морати да се припремимо да спречимо било коју нову резолуцију Генералне скупштине о Косову следеће јесени. То ће захтевати агресивну стратегију да би се супротставило српском лобирању.

¶15. (C) Било која стратегија мора да укључује координисану изјаву из Вашингтона и европских престоница са највиших нивоа да подела Косова није опција те да ће продужена de facto подела кроз српско мешање такође ставити српско чланство у ЕУ на чекање. То ће захтевати координисан напор са Европском унијом, која мора бити наведена да своја преимућства користи на видљив начин. Посета (државног, прим. прев.) секретара или помоћника секретара Београду пре пресуде МСП помогла би да се та порука учврсти и у Београду и у европским престоницама. Крај коментара. ПЕДEРСОН.

Извор: НСПМ
« Poslednja izmena: 21. Dec 2010, 12:58:35 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 5
Pevačica Viki podržala Asanža i promenila ime u Wiki

BEOGRAD, 18. decembar 2010,– Poznata folk pevačica Viki Miljković do te mere je oduševljena Džulijanom Asanžom, osnivačem sajta Vikiliks, da je odlučila da u znak podrške izvrši manju korekciju na svom umetničkom imenu, koje će se ubuduće pisati Wiki.

- Džulijan je sjajan, bori se za mir u svetu, prkosi svima, prava muškračina! Uz sve to, veoma je zgodan, baš pravi dasa – istakla je Wiki u telefonskoj izjavi za Njuz. Pevačica je rekla da nije još uvek pročitala nijedan dokument koji je Vikiliks objavio, ali da joj je menadžer Sale rekao da je u većini spisa Amerika ispala „baš loša“, tako da je odlučila da izvši korekciju i u svom najvećem hitu.

- Iz refrena pesme „Koka kola, Marlboro, Suzuki“, izbaciću Koka kolu i Marlboro, jer su oni simbol Amerike. Umesto toga pevaću „Kokta, Sinalko, Galoas, Suzuki“. Moji fanovi nemaju razloga da brinu, ritam će i dalje ostati isti, jedino će tekst biti pravičniji – rekla je Wiki.

Da je njeno obožavanje Asanža više od „pokušaja da se spase karijera“, kako je to okarakterisala Dara Bubamara, govori i pesma o osnivaču Vikiliksa za koju je tekst Wiki lično napisala. Prema njenim rečima, prvobitni plan bio je da angažuje Marinu Tucaković, ali je od njega odustala kada je čuvena pesnikinja tražila dvostruko veći honorar jer je bilo teško pronaći reči koje će se rimovati sa Asanž, zbog čega je Wiki sela i sama napisala stihove. Nakon upornog inistiranja reportera Njuza da čuje kako će zvučati pesma, Wiki je pristala da preko telefona otpeva refren budućeg hita.

Džulijane sad si na slobodi,
Nek te srce ka meni vodi
Ti držiš Vikiliks
Dođi do mene na ljubavni miks!

Wiki Liki sam ja, Vikiliks si ti
Uživajmo zajedno u ljubavi.

- Jako mi se sviđa moje novo ime. Mislim da će postati hit među tinejdžerkama na Fejsbuku i u SMS porukama na Farmi – razdragano je zaključila Wiki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa ako ih Ameri peljese za naftu, ne moraju jos jedno drugima da zagorcavaju zivot ali eto imaju staru kulturu pa valjda zato.
imaju razlicite kulture.u stvari,ne bas kulture,nego religijske stavove.
sad,da je preterano rokati jedni druge zbog par recenica iz kurana-jeste.ali jbg,njima je to ocigledno bitno.
i mada ja to nikada ne bih radio,niti podrzavao,mogu da kazem da donekle razumem to,jer,evo i mi i katolici smo dve grane iste religije,pa smo dva razlicita sveta.
Citat
Nema "stare" civilizacije, ima ranijih civilizacija koje su iz nekog razloga izgubile primat pa su danas to sto jesu.
slazem se da su mnoge nacije izgubile primat,ali se ne slazem da "nema starih nacija".
a sta je onda Kina?sta je Iran?sta je Japan?sta je Mongolija?

jeste,neki od njih,na primer iz ove grupe,Iran,ili Mongolija,nemaju vise primat,i da,svakako da to nisu oni isti Mongoli/Iranci koji su nekada ziveli,ALI su u osnovi ipak isti narod.

slazem se da se nacije i pogotovu drzave,ne mogu posmatrati u svemu kao i ljudi.bar ne u smislu mudrosti i godina,ono-slusaj starije,pametniji su.
ali opet tu ima nekih faktora koji doprinose.opet tu ima sta da se nauci.
na kraju krajeva,ako nista drugo,radi se bar o nekom osnovnom vaspitanju-ako je ta i ta gradjevina stajala tu i tu jos dok je tvoj cukun-cukun-cukun pradeda bio u necijem stomaku,i opet i dan danas stoji,pa jebem mu mater,to ipak zasluzuje neko postovanje.ili ako vec neces da ga postujes,onda ga makar ostavi na miru,aman.
ne moras da prodjes tenkom kroz njega/preko njega zato sto te mrzi da ides oko bloka.  Smile Smile

no,nekima se to ne moze objasniti,neki misle da su najveci i najbolji narod sveta,i da su svi ostali inferiorni u odnosu na njih,a ne shvataju da s druge strane,oni ne bi ni postojali danas da nije bilo bas tih drugih.

cisto da ti kazem-prvi znaci brojanja(verovatno najvaznijeg ljudskog otkrica,i u proslosti,i u sadasnjosti,i u buducnosti(jer bez njega nema nikakve nauke)) su otkriveni upravo na prostorima i u okolini Irana.
naravno,nisu to napravili i otkrili bas ovi sadasnji Iranci i Iracani,pa da im se sad ceo svet zahvaljuje.
ali,ako nista drugo,moze barem da ih ostavi na miru.ako oce da se rokaju,nek se rokaju.ako oce da se drze obicaja,nek se drze.ali,ako to rade kuci,pusti ih jebote.sta ima koj moj da se mesas i nameces nekome svoju volju?
stalno se prica na primer kako pedere treba pustiti da rade sta oce,ali izmedju cetiri zida.ali,ne,danas vise ni to nije dovoljno,nego oni ima da izadju na ulice,da se jebu,lizu i majmunisu,a narod da im aplaudira.
e,kako da ne.  Smile ain't gonna happen.  Smile
e,tako i ameri sa ovima.nije im dovoljno ako ovi sede tamo u pustinji i rade svoje,nego ce ovi da odu tamo,najebu im se majke,i jos ih teraju da im tapsu i instaliraju demokratiju.
gledaj bre svoja posla,jebote.ceo jedan Balkan ti tamo nema zdravstveno osiguranje,a ti ovde seres o demokratiji.cuti bre i bolje resavaj svoje probleme umesto sto svet ucis demokratiji.  Smile (mislim na ameriku)
Citat
Takvo stanje ti je manje vise svugde, pogledaj Pink, Farmu, Face Book i slicno.
a,dobra stara prica "tako je i ovde".
da,samo sto se cesto zaboravljaju neke cinjenice,koje malo menjaju tu stvari i odnose...
1.Farma,Grand seljoberi i slicni kretenizmi nisu isto sto i politicka propaganda ili Teleshop,koji je u Americi postao prava nauka-kako se sto vise nalagati,a za sto krace vreme,i prodati sto gore smece od stvari?
2.mada ima jako puno seljobera u ovoj zemlji,ipak ne gledaju svi Srbi te kretenizme.dok u Americi cak i najinteligentiji ljudi sasvim normalno prihvataju kao normalan program ono blesavo "americko "rvanje"",reality show-ove,iditske komedije tipa Vil i grejs koje promovisu pederluk i debilizam ,i slicne stvari...)
3.to je tamo pocelo mnogo,mnogo ranije nego sto je narod ovde ili cak i u Evropi,uopste i znao za to.
Postoje tako tu i tamo neki Amnesty International, neki antiglobalisti, neki NVO-i i kad oni seru po Americi, super su al kad nesto kazu o Rusiji, onda su do sve placenici, spijuni, izdajice, dousnici, sorosevci, judeo-liberali i slicno.  Smile
prvo ja se ne secam kad je zadnji put Amnesty international srao protiv amerike,a kamoli kad su zadnji put zapadnjacki mediji pricali o necemu anti-americkom.
drugo,pa,da,logicno je da je svetu,tacnije-velikom delu sveta(naivcina uvek ima) vise preko kurca sviranja o Rusiji,Kini,Indiji,Srbiji,Iraku,Kubi,Venecueli i svim ostalim,kada su a) te zemlje uvek na tapetu ne zato sto je nekome tamo preko bare zaista stalo do njih i ljudi u njima(boli ih patka samo tako) vec zato sto ne ljube americku guzicu i b) kada se za to isto vreme ljudi siluju i biju po americkim zatvorima,indijanci drze u rezervatima velicine Tasmajdana,ljudi oporavljaju od trovanja raznoraznim projektima poput MK Ultra dok se kljukaju drugim otrovima i otpadom koje ovi trpaju u hranu,30 miliona ljudi zivi na ulici i ceka da umre na ulici jer nema para za bolnicu,itd,itd...

kao sto rekoh-sredi ti makar neki problem kod kuce,pa se onda okreni drzanju lekcija svetu o demokratiji i pravdi.
a i kada se okrenes tome,jebem mu mater,ne moras uvek da pocinjes od onih koje najvise mrzis.i medju prijateljima(cepuljama koje ti lizu dupe) takodje ima dosta onih kojima treba lekcija iz demokratije i ljudskih prava.  Smile
E, te na jugu su krknuli, ovaj, pokrstili i doneli im Hristovu ljubav Spanci, dotle Ameri, tj. njihovi predhodnici nisu stigli
isti si @goa.
stalno udri po Hristu i Crkvi i poistovecuj ta dva,pa makar odvalio i najvecu glupost.
i,naravno,uvek samo po Hristu.nikada po drugim verama/likovima.

kakav bre Hrist,o cemu pricas? Indijance su trebili po Amerikama ne zbog religije,vec zbog para i zemlje.
to sto su ovi sto su se bili opredelili za Juznu Ameriku,opravdavali svoje akcije borbom za crkvu i Hrista,to ne znaci da je to zaista tako i bilo.vec je bila obicna pljacka,a njima je trebao izgovor.

znas,i one spodobe u zatvorima pricaju o Hristu i drze krstove(i ovde i u Americi,i svugde),pa to opet ne znaci da su automatski zato dobri ljudi,da ih Bog voli,a da ih mi ostali Hriscani volimo.

dosta bre vise tog lupetanja i opsednutosti crkvom i Hristom.

ko pokvarene ploce ste.zapeli da se nalupetate i napljujete sto je vise moguce za svoj zivot,pa makar se isti sveo samo na to.

i @mrgi je isto ateista,pa ne ide okolo i sere ljudima s time,i izmislja price i lazi o Bogu,i poistovecuje sve Hriscane,a druge religije ne dira.

a vi,vi nazovi-ateisti,u stvarnosti obicni dokoni licemeri,vi upravo to radite.selektivno serete i terate mak na konac.
da mi je znati samo kako vas vise ne smori to sviranje i lupetanje,odakle vam volja za sve to.

za to uvek imate volje,a pogotovu posle slava,na koje rado idete bez dvoumljenja,jer,jbg,stav i teranje maka na konac jesu bitni,ali klopa je bitnija.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2010, 20:23:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

ali,ako nista drugo,moze barem da ih ostavi na miru.ako oce da se rokaju,nek se rokaju.ako oce da se drze obicaja,nek se drze.ali,ako to rade kuci,pusti ih jebote.

Dobro, Iran ne bi bio to sto je danas da nisu cackali pa im nabacili Shaha, pa su posle dosle bradonje niti bi se rokao Iran i Irak da ih opet nisu nahuskali jedne na druge... A sa druge strane, Sadam je igrao igru Amera dok im je bio po volji, a on sav sretan, hebo te, veliki vodja. Kasnije im vise nije trebao pa su resili da ga skinu i da udju u zemlju. Ajde neka su neke civilizacije, dobro, sada nisu, ali sto su morali da sade tikve sa onim sa kojim se ne sade.

gledaj bre svoja posla,jebote.ceo jedan Balkan ti tamo nema zdravstveno osiguranje,a ti ovde seres o demokratiji.cuti bre i bolje resavaj svoje probleme umesto sto svet ucis demokratiji.  Smile (mislim na ameriku)

Pa u tome je problem, nikome ne pada na pamet da resava te probleme dok tece nafta, vojska zaposljava, sekjuriti isto, Kinzei jeftino radi, sa americkim ulaganjima i to je to. Imaju jeftinu naftu, jeftinu robu, ratove izvoze i sta ces vise.

slazem se da su mnoge nacije izgubile primat,ali se ne slazem da "nema starih nacija".
a sta je onda Kina?sta je Iran?sta je Japan?sta je Mongolija?

KIna je odavno izgubila ono sto su mogli da nazivaju svojom "civilizacijom". Ovo sada sta je je isto kopija ko i ostale stvari sto kopiraju, isto tako jeftino. Zadnje unistavanje svega staroga je bilo u kulturnoj revoluciji a ostatke arhitekture su unistili u Sangaju i ostalim gradovima imitacijom americke arhitekture. Mislim, stari su ko Indijanci koji sede u rezervatu i piju od jutra do mraka i poziraju turistima. Slicno sa Japanom, pogledaj ih samo na cega lice a pre bili samuraji i kamikaze. Ni Mongoli vise odavno ne jasu i osvajaju vec sede u stanbenim blokovima, mada bas opet neka razvijena kultura i nisu bili. Jos nekako Tibet, svi su neki vernici, zive izolovano, ne mesaju se sa nikim i svaki treci budisticki monah... Mada i njima naturavaju "zapadne" vrednosti u vidu mp3 plejera, DVD-a, kompova i slicno i to paradoksalno - Kinezi  Smile

imaju razlicite kulture.u stvari,ne bas kulture,nego religijske stavove.
sad,da je preterano rokati jedni druge zbog par recenica iz kurana-jeste.ali jbg,njima je to ocigledno bitno.
i mada ja to nikada ne bih radio,niti podrzavao,mogu da kazem da donekle razumem to,jer,evo i mi i katolici smo dve grane iste religije,pa smo dva razlicita sveta.

Dobro, ja bi ih vise uporedio sa katolicima i protestantima izmedju kojih je itekako bilo krvavih ratova i proganjanja ali eto danas zive u miru iako je u Nemackoj jos pre nekih 50-60 godina rec "Luteran" na jugu zemlje bila pogrdna rec.

1.Farma,Grand seljoberi i slicni kretenizmi nisu isto sto i politicka propaganda ili Teleshop,koji je u Americi postao prava nauka-kako se sto vise nalagati,a za sto krace vreme,i prodati sto gore smece od stvari?

Dobro, ovde se jos uce, daj im jos malo vremena  Smile

2.mada ima jako puno seljobera u ovoj zemlji,ipak ne gledaju svi Srbi te kretenizme.dok u Americi cak i najinteligentiji ljudi sasvim normalno prihvataju kao normalan program ono blesavo "americko "rvanje"",reality show-ove,iditske komedije tipa Vil i grejs koje promovisu pederluk i debilizam ,i slicne stvari...)
3.to je tamo pocelo mnogo,mnogo ranije nego sto je narod ovde ili cak i u Evropi,uopste i znao za

Dobro, ja kolko njih znam, ne gledaju to, ali valjda zato sto izgleda nisam upoznao prosecnog Amera. Al dobro, inace skoro svaka stvar u savremenoj kulturi je dosla iz Amerike, pocevsi od dzeza, svinga, rokenrola, hipi pokreta i na kraju hip hopa i ko zna cega jos. Donro ajde, pank je nastao na ostrvu  Smile
Al inace, do devedesetih je TV bio manji ali kvalitetniji, u celoj Evropi al ove privatne televizije su napravile potpun haos. Inace se secam pred rat negde, valjda devedesete kada su na trecem kanalu TV BG pustali nocu stalno CNN, ako to nije bilo pranje mozga, ne znam sta je.

prvo ja se ne secam kad je zadnji put Amnesty international srao protiv amerike,a kamoli kad su zadnji put zapadnjacki mediji pricali o necemu anti-americkom.

Ma non stop, te Gvantanamo i jos dan danas je Mumia Abu Dzamal aktuelan, uz jos milion stvarcica vezane za crnce, i ostale u Americi, isto sa Palestinom, Saudijskom Arabijom pa cak i Francuskom i Nemackom. To su ti NVO-i, a sada, naravno, americki mediji citiraju AI samo kada ovi pricaju nesto sto njima godi. Mislim RT navodi isto AI kada voda krene na njihov mlin. Navodi ih cak i Nedzad kad pricaju protiv Izraela
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.