Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:44:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vuk Drašković i miševi  (Pročitano 36950 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
"Želeo sam da živi Jugoslavija"

Beograd -- Nadao sam se da će opstati Jugoslavija, ali ona je počivala na kultu Broza Tita i njegovoj kotroli službi i partije, rekao je lider SPO Vuk Drašković.

"Nadao sam se da će opstati Jugoslavija. Ali znao sam da je ona od 1945. počivala samo na dve noge. U obe su ugrađene mine sa daljinskim paljenjem. Prva noga je Tito sam, njegov apsolutizam i harizma, a druga njegova komunistička vlast, službe bezbednosti i vojska. Kad je on umro, Jugoslavija je ostala bez jedne noge", rekao je Drašković na Prvoj TV.

Vuk Drašković, istoričar Čedomir Antić i psiholog Žarko Trebješanin govore u "Stavu Srbije" na Prvoj TV o vođama u Srbiji.

"U meni je gorela neka nada da će to biti povod za preustrojstvo Jugoslavije i okretanje strateškoj putokaza ka Evropskoj zajedinici, i da će to biti signal Srbiji kao vodećoj državi u okviru Jugoslavije da se okrene prekomunističkoj tradiciji. Dugo se nije verovalo da je Tito umro“, kaže Drašković.

Govoreći o Ugo Čavesu, Drašković navodi da on nije imao dlake na jeziku prema SAD, ali da nije smeo isto da se ponaša prema Kini, Iranu ili Belorusiji.

"Ja sam sedeo u sali Generalne skupštine kada je on održao govor, kada je kadio da istera američku satanu. To je održao u sred SAD", kaže Drašković. On se pita kako bi Čaves prošao sa takvim nastupom u Kini, Iranu, Belorusiji, čiji predstavnici idu tamo na poklonjenje Čavesu. "Kako bi drug Čaves prošao da je to isto što je rekao za predsednika SAD rekao u Iranu, ili u Moskvu za Putina, ili u Kini za njihovog predsednika. On je iza sebe imao naftu, a zaljubljenici u takve lidere i takve ideologije kod nas nemaju naftu“, kaže Drašković.

Istoričar Čedomir Antić kaže da i Venecuela i Srbija imaju isti problem, a to je da nemaju izraćene ustanove već kult ličnosti. On dodaje da nema pravila da li će ti režimi preživeti i posle smrti vođe.

"Uzmimo primer Irana. Njegova moć počiva na religiji koja je starija od Homeinija, tu je i nafta. Ali, te ustanove funkcioništu, manjina je progonjena, ali to opstaje. Ali države poput Jugoslavije, one su ipak nastale ne samo voljom elite jugoslovenskih naroda, borbom u Drugom svetskom ratu, već i nekom odnosom snaga u svetu“, kaće Antić.

On dodaje da je Broz jedini od komunističkih vođa koji je doživeo 80. godinu, ali da nije to samo zbog njegove sposonosti već i velike sreće, koju je imao u političkom radu.

Psiholog Žarko Trebješanin objašnjava da postoji "nostalgija za jakim velikim vođom, levičarskim vođom".

On navodi da je problem kod vođa što postepeno počinje da veruje u sliku koja se gradi o njemu, da je besmrtan i da sve zna i sve može.

"Ima više tipova vođa, ne postoji vođa za sve. Zavisi u kom vremenu, da li je vreme mirno, da li je krizno vreme da li je rat. Situacija određuje koje osobine vođa mora da ima. Najopštije možemo da uzmemo da vođa mora da bude stručan za ono šta upravlja. Mora da ima inteligenciju, mora da ima jednu potrebu za moći za dominacijom. On mora da ume da rukovodi ljudima, da zna da upravlja i konfliktima među njima. Vrlo se razlikuje od jedne grupe čime se ta grupa bavi, koji su joj zadaci. Vođa određuje i ciljeve i zadatke“, kaže Trebješanin.

Trebjesanin

On dodaje da je Aleksandar Vučić kandidat za "velikog vođu", odnosno da je na putu da postane pošto "ima velike manire".

"Ako kaže da je u nekoj aferi pustio tužioce da istražuju do kraja, to znači da ako vi možete da pustite tužioce da rade svoj postao, znači da nekad možete da zabranite", kaže Trebješanin.

Drašković je rekao da je jedini savet za vođe da "ne govore istinu jer će biti uhvaćeni u njoj".

Na pitanje da li može da se od Đinđića napravi kult ličnosti sličan onom koji postoji oko Staljina, Čedomir Antić ocenjuje da takav kult ubijeni premijer ne može da ima, jer nije tip ličnosti i tip vođe kakav je napr. Staljin bio.

"Đinđić ostaje kao simbol reformatora koji je pao kao žrtva, između ostalih i njegovih uverenja", kaže Antić dodajući da je ipak pitanje kako bi prošla i kako bi izgledala Demokratska stranka i njegova vlada posle 2003, za koju ocenjuje da bi bila verovatno u opoziciji od 2004. do 2008.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 6220
Citat
SPO spremna da se odrekne ministarskog mesta.
A premijerskog  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1461
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Sjajan covek ovaj Vuk.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Vuk klasican komunisticki sljam pod maskom nekogcetnistva....steta za Budvu  Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Jadničak nikad nije preboleo što nije dobio deo kolača posle 5. oktobra...  Smile

Sjajan covek ovaj Vuk.

Toliko sjajan da svako koga znam a da je radio ili imao poslovni kontakt sa njim je rekao da je najveće đubre koje je ikada sreo u životu,ili barem u Srbiji.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2013, 17:06:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Sjajan covek ovaj Vuk.

Toliko sjajan da svako koga znam a da je radio ili imao poslovni kontakt sa njim je rekao da je najveće đubre koje je ikada sreo u životu,ili barem u Srbiji.

Upravo mi je to rekao jedan taksista. Strasno razocarenje kaze, dok je Vuk bio neki kurac u opstini Vracar/Cubura...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ma jajara ljigava bre.

Verovatno se vadi na svu onu priču kako je prošao silne atentate,prebijanja i muke,a nije dobio deo kolača.

S tim što je taj deo oko atentata i prebijanja takođe krajnje sumnjiv.Što se može shvatiti i iz videa koji je Krouli ostavila na temi o Skoplju, gde Dimitrijević (na 0:20:40 ) lepo pominje ''pojedince koji se sad deklarišu kao veliki revolucionari i borci protiv Miloševića,a do 96-97 su sedeli tik do njega''.

I,da,oni njegovi projekti ''useljavanja'' po Beogradu,kad je ljudima otimao tavane da bi od njih pravio nazovi-stanove i ispao veliki dobrotvor.

Ukratko,on je jedan od onih ljudi koji,kada ih vidim,me podsete da u Srbiji ne vredi glasati(jer su sve to ista govna).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Izdajnik, jajanja, funjara i mrcina, sta drugo reci o ovom smradu koji je popisao po svemu za sta se navodno borio.  No respect
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Sjajan covek ovaj Vuk.

вук-човек  Smile  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Vuk? On još uvek postoji?  Smile

Pre neki dan pročitah neki naslov, tipa, spo podržava sns. Trebalo mi je par minuta da se setim ko je to a onda sam se slatko nasmejala idiotsko naslovnoj ideji.

« Poslednja izmena: 10. Mar 2013, 21:22:07 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:44:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.