Ortak bio u regularnoj vojsci ali specijalne jedinice. Rod nemam pojma, zaboravio sam ali su njima oficiri pricali da se na ratistu ocekuje 20% efektivno izvrsavanje zadataka, dobar deo regruta zablokira, uplase se, friendly fire kao sto rece je cesto opasnije od neprijatelja.....
tesko ces to naci. slusao sam ga u nekoj emisiji pre 100 godina. nudio je plan da se reorganizuje to obavezno sluzenje i zborio je jako, jako smisleno...bez klasicnih baljezganja o ''stvaranju muskaraca...'', samo suha obuka, dugogodisnja...(tipa intenzivno 5 godina a onda odrzavanje i provera znanja).
« Poslednja izmena: 04. Okt 2016, 12:03:48 od Hunab_Ku »
Ne znam kako da povezem clanstvo u NATO-u sa investicijama u Srbiji, posto ima primera zemalja koje dobro stoje a nisu u NATO-u i zemalja koje su na dnu a pripadaju savezu
Pa nema sta tu da se povezuje. Sve sto vazi za calnstvo u EU vazi i za Nato. Investitor ili vise njih ulaze tamo gde je verovatnoca sukoba ili gubitaka minimalna. U uredjene i sigurne zemlje.
I ja kad bih trebao da ulozim 5 miliona evra u otvaranje necega..sigurno bih mirne duse to uradio u lupam Francuskoj nego u Somaliji
E sad..Za nekog investitora, mi smo Somalija ili bar tako delujemo.
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
tesko ces to naci. slusao sam ga u nekoj emisiji pre 100 godina. nudio je plan da se reorganizuje to obavezno sluzenje i zborio je jako, jako smisleno...bez klasicnih baljezganja o ''stvaranju muskaraca...'', samo suha obuka, dugogodisnja...(tipa intenzivno 5 godina a onda odrzavanje i provera znanja).
ne mogu sad tacno da ti kazem ali ispod 3 sigurno nije. secam se da je princip bio da se sluzi u mestu boravka vikendima. imas odredjen broj koji moras da ispunis godisnje, s tim da X broj vikenda mozes da pomeris jer ti ne odgovara taj neki vikend recimo imas nesto drugo vazno da uradis. time je anulirao one klasicne probleme da se stavljaju cobani sa planine i doktor nauka u isti kos. onda...taj doktor koga smo skolovali 100godina moze da pocne da radi i leci ljude. neki programer da radi i placa porez drzavi..neki mladi otac nije razdvojen od porodice itd itd...a svi sluze vojsku vikendom.
Pre ili posle igranja golfa na sigurnom u Australiji?
pa da pa da...a posto nista nije od rata video u krajini sada mu hrvati sude kao ratnom zlocincu a pre toga su ga jurili 15 godina... ali vi forum ratnici ste najpametniji..
« Poslednja izmena: 04. Okt 2016, 12:19:11 od Hunab_Ku »
Aha. E to već zvuči malo razumnije. I dalje čudno, jer ja ne znam da neko ima takav ili sličan sistem... ali razumnije. Ja sam prvo shvatio da je imao na umu 5 godina u kasarni, pa reko otkud to kad čak ni Rusija, Južna i Severna Koreja ne idu (tj. nisu išli) preko 2 godine.
Ljudi oni na silu pokusavaju da uvedu to sluzenje zato sto je situacija kriticna. Ne zato sto ce biti nekog rata ovog ili onog. Ugovorci su krenuli da se skidaju i ponestaje ljudstva za najnormalniju operativu a ne nesto jace. A tek kakav je geng beng po kasarnama je tek posebna prica.
ne. akcenat mu je bio na ponavljanju. bas da bi se sprecio to upucavanje saborca u ledja, metak u glavi saborca jer je ovaj drugi zaboravio kako se cisti puska, saborac potpuno spaljen mlazom zolje ...vise ne znam sta je sve spominjao ali bio sam se najezio kada sam cuo sta se sve desavalo. bio je vise nego jasan...tih godinu dana u kasarni se lako zaboravi...