Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 135
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vremenske kapsule :)  (Pročitano 166761 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
šteta, mogli smo da ga okačimo ovde, to bi bila prava vremenska kapsula Smile

Smile

Smile  Smile

I jos malo nerazumljivih poruka Smile

P.S. Dzoni, nisam ucestvovala, nikad ne ucestvujem, ali sam pratila rad oko "nekog tamo" takmicenja - stvarno moram i ja da kazem da je delovalo sve jako dobro organizovano, pa kad budes sledeci put nesto radio na tu temu, a ti javi da se prikljucim - ne ocekujem pobedu  Smile  Smile  Smile ali bi bilo zabavno ucestvovati u tom slucaju  Smile
« Poslednja izmena: 06. Mar 2014, 18:48:47 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
A da ne bi bio samo off

pocetak XX veka

Na prvi pogled teško prepoznatljivo, današnji Studentski trg, Uzun Mirkova ulica, BGD, zgrada krajnje levo je ondašnje Britansko poslanstvo, na tom mestu je danas zgrada Kolarčevog narodnog univerziteta, fotografija od pre stotinak godina iz zbike "National Geographic Society"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
pratiš moj rad pretpostavljam da ovaj baner u potpisu pomalo bode oči Smile
nisam znao da si zainteresovana, zvao bih te i sad, ali mislio sam da si zauzeta učenjem Smile bilo bi zabavno, šteta Smile ne znam kad će me sledeći put pustiti da organizujem, ali računaj na poziv čim se to desi Smile
ne očekujem je više ni ja Smile Smile

Citat
Na prvi pogled teško prepoznatljivo, današnji Studentski trg, Uzun Mirkova ulica, BGD, zgrada krajnje levo je ondašnje Britansko poslanstvo, na tom mestu je danas zgrada Kolarčevog narodnog univerziteta, fotografija od pre stotinak godina iz zbike "National Geographic Society"

mislim da sam bio ovde, jel tu onaj parkić sa bistama prekoputa šejh-Mustafinog turbeta? Smile

I da ne bude samo off Smile

The 1843 benefit poster advertising a performance in Rochdale by Pablo Fanque's circus. It was this bill that John Lennon discovered in a Kent antique shop and used as inspiration for his song "Being for the Benefit of Mr Kite." (gore je originalni poster, dole restaurirana čitljiva verzija Smile )

i sam Lenon sa posterom

kao što naslov kaže, Džon Lenon je kupio ovaj poster u antikvarnici u Kentu kao 'triviju' jer mu je delovao interesantno i neobično... ali kada mu je trebala inspiracija za pesmu (poznato je da je Lenon često koristio "nađene" stihove u svojim pesmama, tako je recitovao kraj knjige Timotija Lirija "Psychedelic Experience" u pesmi Tomorrow Never Knows, ili reklamu za kornflejks u Good Morning, Good Morning Smile ) za legendarni Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band album, setio se ovog postera i transformisao njegov sadržaj u tekst pesme Being for the Benefit of Mr. Kite koja je zapravo Lenonovo viđenje najave cirkusa koji dolazi u grad Smile tako da, ako slušate pesmu dok gledate u poster, naići ćete na više od nekoliko sličnosti... da proverimo Smile

inače, da bi dočarali zvuk karnevalske atmosfere, Lenon je od producenta Džordža Martina tražio da mu nabavi instrument poznat kao fairground organ (u slobodnom prevodu, vašarske orgulje Smile ), nešto ovako:

ali naravno, takav instrument nisu mogli da nađu nigde u Londonu... zato su naložili inženjeru zvuka Džefu Emeriku da uzme postojeće snimke tog instrumenta koji su se u studiju koristili kao zvučni efekti uglavnom na pločama komičara poput Pitera Selersa i Noela Kauarda, isecka ih u komade, pobaca u vazduh ( Smile ) i zatim nasumično spoji i zalepi (zbog takvih stvari neki povezuju Bitlse sa avangardom), i na kraju 'sempluje' kroz pesmu... i tako je, između ostalog, stvarana istorija rokenrola Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
pratiš moj rad pretpostavljam da ovaj baner u potpisu pomalo bode oči Smile
nisam znao da si zainteresovana, zvao bih te i sad, ali mislio sam da si zauzeta učenjem Smile bilo bi zabavno, šteta Smile ne znam kad će me sledeći put pustiti da organizujem, ali računaj na poziv čim se to desi Smile
ne očekujem je više ni ja Smile Smile

Naravno da pratim, ih, znam da ne sumnjas u mene  Smile  Smile

Pa generalno i nisam, ali mi se cini dobro izvedenim - bez gnjavaze i odugovlacenja, konkretno bilo - tako da kad te puste ponovo (ili kada "pozelis" to sebi da ponovo priredis  Smile  Smile ) ti cimni Smiley

Ono sto je meni cool kod Bitlsa (pri tom mislim i na post-fazu) jeste taj razvoj od "yeah yeah" pesmicica do stvarno dobrih i vanvremenskih pesama

I stvarno su sva trojica (da, znam da ih je bilo cetvorica) bili talentirani, sto bi se reklo

Ne volim Paul-a ali eto i njemu priznajem talenat  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 06. Mar 2014, 22:52:01 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
ja u tebe, taman posla, daleko bilo Smile Smile Smile

to i ja kažem, ali sam izgleda prekršio nekoliko pravila usput, dešava se Smile ta želja će verovatno morati malo da sačeka, da ovo iskustvo iščili Smile bićeš cimnuta, obećavam Smile

baš slušam predavanje na tu temu, i jedna od najvažnijih teza je to što si pomenula Smile mogla bi da budeš profesorka Smile mada su meni i te yea yea pesmice vanvremenske Smile

ko onda nije bio talentiran od njih četvorice? Smile redak slučaj da se geniji susretnu i uče jedni od drugih, uglavnom harison od pola i džona Smile

meni je i on kul, vedar pogled na svet, plus je napisao neke od mojih omiljenih pesama bitlsa Smile mada iz post-faze najviše gotivim lenonov rad, pogotovo prva dva albuma Smile dok mi je džordž omiljen kao lik, stidljiv i ćutljiv kao ja Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Bitlsi u Indiji, prva polovina 1968. godine

Sleva nadesno: Pol Makartni i njegova verenica Džejn Ašer, Džon i Sintija Lenon, Mahariši Maheš Jogi, Džordž Harison i njegova supruga Pati Bojd (kojoj će Klepton par godina kasnije posvetiti Lejlu, ali to je već priča za sebe), Ringo Star i njegova supruga Morin

Uglavnom isti ljudi, dakle Pati Bojd, Džon, Majk Lav iz Bič Bojsa, Mahariši, Džordž, Mia Farou (koja se u Rišikešu odmarala nakon snimanja Rozmerine bebe zajedno sa gorepomenutom sestrom Prudens), škotski folk kantautor Donovan sa gitarom, Pol i Džejn Ašer, i Dženi Bojd (Patina mlađa sestra i u to vreme Donovanova devojka)

Bitlsi su boravili u Rišikešu u Indiji od februara do aprila 1968. godine, učeći transcedentalnu meditaciju od Mahariši Maheš Jogija koga su prethodno upoznali u Londonu, tokom naročito teškog perioda za njih nakon smrti dugogodišnjeg menadžera Brajana Epstina. U Indiji su se takođe rekreativno bavili korišćenjem marihuane i LSD-ja, ali i pisanjem pesama za predstojeći album The Beatles, poznatiji kao White Album. Ringo je najkraće ostao, samo 10 dana, Pol mesec dana, dok su Džon i Džordž nakon 6 nedelja napustili ašram usled svađe sa Maharišijem oko njegovih navodnih avantura sa izvesnim polaznicama kursa (najverovatnije laž fabrikovana od strane saradnika i "prijatelja" Bitlsa Aleksisa Mardasa), ali i poslovne prirode funkcionisanja škole (uključujući i ugovor sa kompanijom ABC o snimanju filma o Bitlsima bez njihovog znanja). Neke od pesama koje su nastale u Indiji su Dear Prudence (o Prudens Farou, koja bi se često zanela u meditaciji do te mere da nije ni napuštala šator, pa bi Džon morao da je zove da izađe da jede), Don't Pass Me By (prva pesma koju je Ringo napisao za Bitlse), Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey i Mother Nature's Son (obe inspirisane citatima iz predavanja), Sexy Sadie (Džonov 'obračun' sa Maharišijem za koga je smatrao da je napravio budale od svih njih), The Continuing Story of Bungalow Bill (o sinu polaznice kursa koji je u pauzama lovio tigrove), Why Don't We Do It in the Road? (Pol je našao inspiraciju u parenju dvoje majmuna nasred puta Smile ). Boravak u Rišikešu je poslednje zajedničko putovanje sve četvorice Bitlsa van Engleske, i na neki način početak njihovog kraja, jer se prve pukotine u bendu javljaju već sledeće godine za vreme snimanja tzv. Get Back projekta, koji će eventualno postati njihov poslednji album (iako snimljen pre Abbey Road), Let It Be.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Scopitone Inc. - A subsidiary of Tel-ASign Inc. (1965)

Scopitone, tip džukboksa koji je umesto ploča puštao kratke 16-mm filmske klipove (preteča muzičkog spota) sa zvukom na snimljenim na magnetnoj traci. Vrhunac popularnosti su doživeli 60-ih, kada neke od velikih muzičkih zvezda tog vremena snimaju promo-video namenski za Scopitone, npr. Procol Harum (Whiter Shade of Pale), Nancy Sinatra (These Boots Are Made for Walkin'), Dionne Warwick (Walk On By). Krajem '60-ih njihova popularnost jenjava, da bi poslednji spot za Scopitone bio napravljen krajem 1978. godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Dzoni, samo jedno Thnks  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Jel ti ne smeta što pišem na tvojoj temi? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
hahaha

Dzoni, dzavolcicu  Smile

Moram priznati da mi drago sto na temi prisutan sve neki fin svet  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 135
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.