Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 135
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vremenske kapsule :)  (Pročitano 160707 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Dugo me neko nije nazvao džavolčičem... nikad, ustvari Smile

Pa i tematika je takva, rekao bih Smile
« Poslednja izmena: 16. Mar 2014, 18:05:31 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Using the Moog Synthesizer. A large Moog system circa 1970, from Moog sales literature.

Gershon Kingsley with his Moog Synthesizer, 1969.

George Harrison & His Moog Modular, 1969

Preteča sintisajzera kakve danas znamo, Moog (čita se Moug, po njegovom tvorcu Robertu Mougu) sintisajzeri su se pojavili sredinom '60-ih da bi popularnost doživeli krajem te i početkom sledeće decenije. Prevashodno studijski instrument, nije mogao jednostavno da se transportuje i koristi u živim nastupima, pa uglavnom može da se čuje na pločama iz tog vremena (pioniri kakvi su uvek bili, Bitlsi su nabavili jedan za svoj studio u Abbey Road-u i ekstenzivno ga koristili na istoimenom albumu - ako želite da čujete kako je u to vreme zvučao sintisajzer poslušajte npr. Here Comes the Sun, Harisonov solo album Electronic Sound ili legendarni Popcorn gorepomenutog Geršona Kingslija). Ništa manje nije bila komplikovana ni njihova upotreba, pa je u studio često morao da dolazi specijalno obučeni tehničar ili inženjer koji bi sve povezao, podesio, modulirao (neko ga je uporedio sa telefonskim operaterom), i eventualno "svirao" na instrumentu (ovde recimo imate uputstvo za njegovu upotrebu, pogledajte samo koliko tu ima oscilatora, filtera, pojačivača, generatora i drugih tehnikalija). Početkom sledeće decenije kompanija će početi proizvodnju manjih, kompaktnijih, portabilnih sintisajzera koji će moći da se koriste na koncertima i proslaviti muzičare poput Rika Vejkmena iz grupe Yes ili Kita Emersona iz Emerson, Lejk i Palmer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Photograph session at Paul's home on 8/28/68.

Paul McCartney and Martha strike a pose.  The third animal is Ringo.

Paul and Martha

Marta je bila ovčar Pola Makartnija, njegov ljubimac od 1966. pa do uginuća 1981. godine. Inspirisala je Polovu pesmu Martha My Dear sa "Belog albuma", za koju se dugo mislilo da je romantična pesma posvećena njegovoj tadašnjoj verenici Džejn Ašer. O ljubavi prema svom psu Makartni je rekao:

“She was a dear pet of mine. I remember John (Lennon) being amazed to see me being so loving to an animal.”  He said, ‘I’ve never seen you like that before.’ I’ve since thought, you know, he wouldn’t have.  It’s only when you’re cuddling around with a dog that you’re in that mode, and she was a very cuddly dog.”

Jedan od njenih potomaka, Arrow, nalazi se na omotu Makartnijevog albuma iz 1993. godine, Paul Is Live.

« Poslednja izmena: 26. Mar 2014, 21:21:54 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Dzoni daj info o tom predavanju - mora da je mnogo dobro kada je ostavilo takav utisak  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Primetila si Smile Obično stavim predavanje koje trenutno pratim u ovo dugmence 'Sajt' u potpisu, sad sam ga sklonio kad se završilo, tu su Skandinavci - ali ovo je link do glavne stranice kursa:

https://www.coursera.org/course/beatles

Trenutno nema otvorenih sesija, ali ako dobro pratim, verovatno će je biti za jedno mesec dva. Možeš da dodaš na 'vočlistu' ili ću da te obavestim kad bude otvoreno ponovo. Smile

A kurs sam po sebi - predivan je, profesor stvarno ume da približi temu, da zavoliš svakog pojedinačnog Bitlsa, i ima neku neobičnu toplinu, kad predaje osećaj je recimo kao kad ja i ti razgovaramo, nema usiljenosti. Smile Već sam kod njega slušao sa užitkom Istoriju roka, ovo sad je možda previše fokusirano na muzičku teoriju za moj ukus, ali i dalje ima puno biografije, istorije i anegdota, tako da ga vredi pogledati. Smile

I da se pohvalim - položio sam sa savšenim rezultatom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
професор  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
I da se pohvalim - položio sam sa savšenim rezultatom.

Mislim, a ko u to sumnja  Smile  Smile

Citat
Obično stavim predavanje koje trenutno pratim u ovo dugmence 'Sajt' u potpisu

Ja te potpise clanova, ukoliko nisu slicice i ne gledam  Smile

Dobro, da znam u buduce

Sajt je bukmarkovan - trenutno nemam bas vremena ali prvom prilikom cu da proucim - hvala na infu Dzoni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
 Smile Smile

Imam i sličice Smile Smile

Nema na čemu Smile Ima puno zanimljivih kurseva tamo - za nekih mesec dana se sprema jedan o filmovima sa temom braka - pa neki put možemo da pohađamo kurs istovremeno, volim društvo Smile
« Poslednja izmena: 30. Mar 2014, 11:20:53 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Moze Dzoni, samo da se sklopimo sa vremenom i tematikom - taj film o braku gledam, dosta od mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Prva Bilbordova top-lista zasnovana na prodaji singlova, 27 jul 1940.

On January 4, 1936, Billboard magazine published its first music hit parade. The first Music Popularity Chart was calculated in July 1940. A variety of song charts followed, which were eventually consolidated into the Hot 100 by mid-1958.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 135
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.