Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vređanje, šamar prilikom svađe, u vezi može li se promeniti?  (Pročitano 39424 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51

ako ti je stalo do njega...i ako smatras..da je vrijedan...
a vrijedan je cim ste zajedno tolike godine...
jer pet godina ne treba  baciti niz vodu tako lako...

probaj da iskuliras svadje...znas sta mu smeta i izbjegavaj to...nemoj da namjerno ides djonom...
a posebno nemoj da zapocinjes odsvadjane svadje...sve zene to vole da rade...svadje iz naftalina vade...
sve pod parolom...nista ja nisam uradila...ti si kriv... Smile

cuj ...verbalno nasilje ti je gotovo ravno fizickom...nasilju...i uzrok svakog fizickog nasilja je verbalno nasilje..
poslije verbalnog nasilja dolazi do fizickog nasilja...
i imaj to na umu...

znam ja dobro..kako zene mogu da ne "govore nista".."ne podjebavaju" i "ne tvrdoglave inate se i ne provociraju"... Smile
mene su neke zene dovodile blizu te granice da dobiju samarcinu...a i malo i vise od toga...ponekad mi bude zao...sto jednu rospiju nisam malo propustio kroz sake..Smile
al' malo je falilo da bude svasta...sve je krenulo od rijeci..na rijec...kontriranja i i nadmudrivanja u svadji...i  doslo do onoga...kad se neko treba povuci...prestati...

ja sam se povukao...srecom osobe s kojima sam imao te probleme... to moje povlacenje nisu shvatile kao svoj trijumf...ili elan za drugu svadju...nego nesto jako blizu kraja...(a  jos blize belaja) Smile
te nase veze..zajednice...ili sta god je to bilo.. Smile

tako da...probaj...da u svadje ne ulazis..narocito nemoj da stvaras nepotrenbe svadje...
oko gluposti....popricaj lijepo sa njim...bez trzavica i podbadanja ..prebacivanja...krivnje..
ako i tako ne ide...jbg..sta da ti kazem..

mlada si... imas 23 godine...neizivljena si...sto bi se reklo.... Smile
citav zivot je ispred tebe...

a i ta duga veza je smaracina...i rijetko koja uspije...
posebno u tom zivotnom dobu...
veza je odavno sazrjela ...ali niste vi....

nemoj da dozvolis da ti godine odu u nista...
da se probudis jedno jutro sama ...rascupana...debela i uplakana.. Smile
.. i da shvatis da si polovnjaca u poodmaklom stadijumu...Smile ...od 28+ godina..i da se pitas..
koji se to kurac desio...s tobom...Smile
ni kuceta ni maceta...oko sebe Smile
da se pitas...gdje si bila tih 28 godina...i kome si podarila sebe tolike godine...
odgovore neces naci...iako ih nadjes...oni nece biti bitni..
jer i zdravlje i sreca i pare i ljubav cak i  lesi se vratit moze Smile
ali godine se vratiti ne mogu... Smile

iz tih veza u kojima ima nasilja...se veoma tesko oporaviti...
jos ako se navuce strah...zna to biti zajebano...
jbg usvojis takvo ponasanje..stvoris naviku..a navika se tesko rijesiti..
posebno onih ruznih.,.znas one... koje nas vesele.. Smile

inace da ti kazem..to nasilje obicno pocinje tako..sa vredjanjem...
covjek koji moze da vredja osobu koju voli...on moze i da je udari....
i obicno je i udari...naravno samo u svadji...
pa onda to bude malo cesce.dok ne dodje na taj nivo da za svaku sitnicu..
dobijes batine...

takav zivot ti ne treba...

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Bobok_bl, kažeš da si došao u situaciju da udariš neku svoju partnerku. Vidi, ja imam roditelje koji se svađaju , a to podrazumeva da svako iznosi svoje argumente. Zašto? Zato što žele da sačuvaju ono što imaju. Moj otac nikad nije opsovao moju majku niti je udario. On čini psovke opštim, pa kad već mora, onda da ne budu lične. I meni dođe da ga zadavim pa to ne uradim.

Naša svađa se zasniva na tome da on ćuti i ne sluša me šta pričam jer ga ne zanima, pri tome ja ne vičem nego sugerišem šta mi smeta i šta smatram da nije u redu. Onda on ironično kaže"I šta mi možeš, jeste, nađi bolje". Obično pitam što mora tako da budu, što neće da se potrudi da nam bude bolje i on me ošamari, "Ti ćeš meni da soliš pamet", a nakon toga me psuje i vređa. Uopšte mu nije stalo. Kada me pozove telefonom da pričamo i pita me šta ima novo, pošto tražim posao i konkurisala sam na dosta mesta. Ja mu pričam, i tek nakon dva,tri minuta kaže ne slušam te gledam kučiće kako se dave. I šta onda da pričam više.

Po tebi, ja treba preko svega toga da pređem jel da? Pitanje je dal će sutra da mi dozvoli da radim ako se ponaša, s obzirom da mi već brani da radim u restoranu ili poslastičari. Pa onda sam džaba išla na fakultet. I šta, taj kome je preča svađa kučića nego moj život koji utiče i na njegov treba sutra da mi pravi decu koju ću sama da čuvam jer ga ništa ne zanima.

Bolje i da ostanem sama nego sa takvom sudbinom. Mi jesmo zajedno pet godina ali sa početkom od prve godine srednje škole. Kada oduzmem periode raskida zbog neslaganja skupi se pet godina, ali u periodima raskida kao da smo bili zajedno tako da mu dođe više nego pet godine, i to je mnogo. Bukvalno sam rasla uz njega, tako i da ne znam da li bih mogla to da prebolim i dozvolim nekom da mi se približi. Jer kakvo je vreme nastalo i šta se sve događa, kako imati poverenje u nekoga.

Izvini, nisam uopšte bila ljuta sada na tebe. Meni deluje tako tekst kada ga čitam ali zaista nisam. Ja sam tražila vaše savete, nema šta da se ljutim, čisto da se zna. Pozdrava, i hvala.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2012, 11:41:15 od kikssi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
ma sve okej..nemam ja sta da mislim da si ti ljuta...
i ne treba da te nesto "pogadja"
ja ti samo rekoh...da se preispitas...da saberes sve lose  stvari  na jedno mjesto...
a dobre na drugo mjesto....jer njih nikad ne treba zajedno mijesati...i vagati na istoj vagi.....
lose je lose..dobro je dobro...

i da odlucis na koju ces stranu...da krenes...jer krenuti negdje moras...

...iako djeluje kao da mu  je sad svejedno...pored tog skorasnjeg gubitka..u porodici..
kad izgubi i tebe..
nece mu sigurno biti svejedno....ali tada ce biti kasno..a da ne bi bilo kasno...
probaj mu pomoci  da to shvati....naravno ako smatras..da ste vrijedni...truda...

argumenti i bezobrazluk zajedno u jednoj  kombinaciji stvaraju uvijek  haos......

argumenti mogu da prodju u normalnoj  prici..i lijepo je kad neko neke stvari dokaze argumentima..
ali ako to predje u svadju...tu ni jedan argument ne prolazi...

paluba na brodu se pere i cisti u pristanistu...ili ako je more mirno...
a nikako po buri i oluji....em je ne mozes oprati jer je more stalno zapljuskuje...
em je opasno ..mozes pasti u more......a tek nekih 30% zivota se spasi...iz mora... po buri i oluji... Smile

kad prica eskalira i predje u svadju...
treba je smirivati...a ne kao vatru podjarivati...
da ne bi ta vatra planula..a  gdje ima vatre.. logicno je da  i dima  ima.....Smile
a dim je produkt sagorjevanja Smile a nesto kad jednom sagori... vise ga nema...
ostaje samo dim..a nadati se necemu iz dima...je gubljenje vremena... Smile

istina je bolna..i ko god kaze da je voli u svadji cuti..taj opasno se** i gadno  laze....najprije sebe...
za bolnu istinu su potrebni posebni uslovi....a ti ocigledno ne znas da napravis te uslove...
ja na sve greske koje moj partner ima..ukazujem...lagano....i oprezno...
stavljajuci sebe u njen polozaj..i pitajuci se kako bi meni bilo...da sam ja u pitanju...
i tako uvijek nadjem nekakav najbolji nacin....za oboje...i to mi u zadnjih par godina  ide jako dobro...

kako god ti ovo zvucalo..ali ...krivac se cesto nalazi u nama...cak i onda kad nam izgleda da  nismo krivi..
krivi smo sto smo sebi dozvolili to...sto nismo reagovali na vrijeme...i sprijecili to...

daj mu do znanja da ces otici...trazi da se promijeni...
uradi sve....da ga promijenis...ako ne uspijes...
uvijek mozes otici....to je barem lako...
jer on tebi fakticki nista ne daje..a uzima ti mnogo...uzima ti vrijeme...

niko nije vrijedan tebe..narocito ne onaj tko te ne postuje....i samara...
ne dozvoli sebi da dodjes u tu situaciju da te neko samara...
reaguj pre toga..a posle toga je uglavnom kasno...

i opusteno...nemas sta da izgubis..jer faktici nemas nista vrijedno da izgubis.........Smiley
mozda tek pokoji lijep trenutak....kojeg se ti ocigledno slabo i maglovito  sjecas...Smiley
ali ako njega  promijenis..i ako ti to podje za rukom..mozda mozes da dobijes mnogo..
a mnogo je samo ono...sto ti zelis...da dobijes...ostalo sve nista ne vrijedi... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Citat
Naša svađa se zasniva na tome da on ćuti i ne sluša me šta pričam jer ga ne zanima, pri tome ja ne vičem nego sugerišem šta mi smeta i šta smatram da nije u redu. Onda on ironično kaže"I šta mi možeš, jeste, nađi bolje". Obično pitam što mora tako da budu, što neće da se potrudi da nam bude bolje i on me ošamari, "Ti ćeš meni da soliš pamet", a nakon toga me psuje i vređa. Uopšte mu nije stalo. Kada me pozove telefonom da pričamo i pita me šta ima novo, pošto tražim posao i konkurisala sam na dosta mesta. Ja mu pričam, i tek nakon dva,tri minuta kaže ne slušam te gledam kučiće kako se dave. I šta onda da pričam više.

Mozda si mu mnogo dosadila s pricama.. Samo ne kapiram, ponasa se tako kao da mu nije lepo s tobom...
Pa zasto te onda ne ostavi? Ili zasto ti njega ne ostavis ako ti nije lepo?
kakve veze ima mala sredina? Neces unistiti sebi zivot zbog male sredine?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S Advance
Naša svađa se zasniva na tome da on ćuti i ne sluša me šta pričam jer ga ne zanima, pri tome ja ne vičem nego sugerišem šta mi smeta i šta smatram da nije u redu. Onda on ironično kaže"I šta mi možeš, jeste, nađi bolje".

Pa nadji... Zashto bi dopustila da se neko nad tobom ponasha kao da si mu rob i da te toliko ponizhava... U pochetku ce on da ponizhava tebe na taj nachin, a kasnije ces i ti sama sebe da ponizhavash trpeci takvo ponashanje...

Vec sam ti rekao da ti je verovatno najveca kochnica ta buduca "nedoumica" da li ces naci neshto bolje od njega za sebe.

Razmisljaj ovako - u ovoj situaciji, nekako mi se chini da je bilo ko drugi bolji od njega jer te dotichni vredja, bije i ne poshtuje. Dakle, ako vec nije u minusu, onda je svakako na nuli neke skale pozeljnosti.

A slozices se sa mnom da je nemoguce da i ostatak mushkog roda bude na toj lestvici...

On misli da nemash herca da ga napustish bash zbog toga shto i on zna bash kao i ti da ste zajedno "odrasli" i otkrili chari ozbiljne veze... Ali ako mu dozvolish da bude ubedjen u tako neshto, onda ce on vechito traziti kontrolu ili ce te chak i ucenjivati time... "ili to ili nadji boljeg"...

Jel ti to lichi na dobrog choveka pored kog ti bolji i ne treba?

Shta bi se desilo da ti njemu kazesh "pa ti onda nadji bolju koja ce da te trpi takvog kakav si i nece da ti pridikuje"? Ako je tvoj odgovor - pa verovatno bi mi lupio shamar - o chemu mu prichamo?

Ravnopravnost i tolerancija u vezi mora da postoje. Jeste logichno da neko nekog u vezi mozda vishe voli, ali oboje morate podjednako da se poshtujete. Bez medjusobnog poshtovanja, osnova veze vam pada u vodu i vi nemate nishta ma koliko godina bili zajedno u takvim uslovima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Nokia zvrr
Bobok_bl, kažeš da si došao u situaciju da udariš neku svoju partnerku. Vidi, ja imam roditelje koji se svađaju , a to podrazumeva da svako iznosi svoje argumente. Zašto? Zato što žele da sačuvaju ono što imaju. Moj otac nikad nije opsovao moju majku niti je udario. On čini psovke opštim, pa kad već mora, onda da ne budu lične. I meni dođe da ga zadavim pa to ne uradim.

Po tebi, ja treba preko svega toga da pređem jel da? Pitanje je dal će sutra da mi dozvoli da radim ako se ponaša, s obzirom da mi već brani da radim u restoranu ili poslastičari. Pa onda sam džaba išla na fakultet. I šta, taj kome je preča svađa kučića nego moj život koji utiče i na njegov treba sutra da mi pravi decu koju ću sama da čuvam jer ga ništa ne zanima.

Bolje i da ostanem sama nego sa takvom sudbinom. Mi jesmo zajedno pet godina ali sa početkom od prve godine srednje škole. Kada oduzmem periode raskida zbog neslaganja skupi se pet godina, ali u periodima raskida kao da smo bili zajedno tako da mu dođe više nego pet godine, i to je mnogo. Bukvalno sam rasla uz njega, tako i da ne znam da li bih mogla to da prebolim i dozvolim nekom da mi se približi. Jer kakvo je vreme nastalo i šta se sve događa, kako imati poverenje u nekoga.

Izvini, nisam uopšte bila ljuta sada na tebe. Meni deluje tako tekst kada ga čitam ali zaista nisam. Ja sam tražila vaše savete, nema šta da se ljutim, čisto da se zna. Pozdrava, i hvala.

Meni se čini da si ga ti već prekrižila, što je i za očekivati nakon svega. Treba samo to da priznaš sebi, ako već nisi, a onda i njemu. Ne daj da te zaplaše eventualna osuđivanja sredine u kojoj si.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28

Picka.. nizi oblik zivota..

pa ipak, i ovakvi nizi oblici zivota nadju devojku.. uspeju da prevare neko posteno naivno celjade.. pa misle da ona ne moze bolje.. pa im govore "ti nadji bolje"  Smile

nemoj vise da se javljas, prosto ko pasulj.. nema vise sta da raspravljas i da ga ispravljas, zahvali se na paznji jednom porukom i napisi kako ne zelis da te vise uznemirava.. i nemoj vise nikad u zivotu da ti je palo na pamet da mu se javis na telefon, udostojis odgovora na poruku ili padnes na neku njegovu jeftinu provokaciju, a bice ih, jer beskicmenjaci moraju da pokusaju da ucine drugu stranu da se oseca krivom i da vredjaju. .

zavrsi sa tim poglavljem svog zivota i pripisi ga mladosti i neiskustvu ili sta god ti je lakse.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung 111111
Svakoj intelektualki je san da se uda za barabu , ti samo jedan dokaz toga XD
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Sta kvalifikuje nekoga da bude - intelektualac? Smiley

Eto, jedan moj profa je bio intelektualac, doktor nauka... pa je imao obicaj da oplavi svoju zenu...
« Poslednja izmena: 29. Jun 2012, 15:44:36 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
svako od nas ti moze reci bilo sta...da uradis...
jer nikome od nas nije tvoje srce u  grudima...
i ljudi nisu svi isti ni izgledom..a kamoli istim sastavom...

neko moze da kaze ajd vozdra kote je**...ne postujes me...dovidjenja...i da nikad vise i ne pomisli na njega..
a neko moze to isto da kaze..a da se kaje ostatak zivota...
dovidjenja se ne govori..tek tako lako...u takvim dugometraznim vezama...
jer na pocetku to izgleda sasvim lako...ali ...vjeruj mi da nije...
i da kad izgubis nekoga koga volis godinama...boli vise nego sve i jedan samar na ovom svetu...
al' ajd...

rekao sam ti..moguce je da odaberes pogresan trenutak za neku tu svoju  pricu...
a s obzirom da je skoro izgubio ono sto je uz tebe jedino na ovom svetu  imao..jednog roditelja...
nije ni zacudo..sto se tako ponasa...

meni je svejdno...kao i bilo kome ovdje...al' tebi nece biti svejedno...

termin baraba nema nikakve veze sa skolskom ili  strucnom ili bilo kakvom  spremom..Smile
..to je vise ljudska karakterna osobina...koju mogu da imaju svi..i intelektualci i oni koji su to pokusali da budu i oni koji nisu....
« Poslednja izmena: 29. Jun 2012, 15:50:38 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.