Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:44:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vraća li se "ndh" ????  (Pročitano 17850 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Je li etničko čišćenje izvršeno u bosanskoj posavini od strane Srba.Protjerano je oko 250 000 Hrvata a muslimana još i više.Kako se ta pojava zove?

da da čitava rs je srpska, tamo i hrvata i bosnjaka nema vise od 5%, a pred sami rat bilo ih je duplo više neg srba... Smile
« Poslednja izmena: 23. Avg 2008, 12:32:59 od moralles »
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Je li etničko čišćenje izvršeno u bosanskoj posavini od strane Srba.Protjerano je oko 250 000 Hrvata a muslimana još i više.Kako se ta pojava zove?

da da čitava rs je srpska, tamo i hrvata i bosnjaka nema vise od 5%, a pred sami rat bilo ih je duplo više neg srba... Smile
Obavezno pronadji podatke o popisu stanovnistva iz 1991, pa pogledaj da je etnicka struktura stanovnistva federalnog dela BiH u mnogome izmenjena!
Samo u danas federalnom Sarajevu fali preko 120 000 Srba, pre rata je bilo oko 160 000 onih koji su se izjasnjavali kao Srbi, 60 000 Sarajlija se izjasnjavalo kao Jugosloveni (poslednji koji su verovali u ideju jugoslovenstva i opstanak drzave), bar 50% njih su srpske nacionalnosti sto znaci da je Srba samo u Sarajevu bilo oko 190 000, a danas ih u Istocnom Sarajevu u RS sa sve onim brdima zivi oko 50 000 i u kantonu Sarajevu po proceni od 25 000 do 30 000, veruj mi da se Bosnjacki politicari vise plase popisa nego Srbi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 545
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Alcatel dobar neki ;)
kakve to veze ima s ndh,ne mogu vjerovati kako ovdje teme idu u off topic a mod team nista ne radi
IP sačuvana
social share
Seka Aleksic fan club !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ova tema ima veze jer prije toga govorite o etničkom čišćenju a kad vam dokažemo da ste vi to uradili u Posavini onda se čudite.Sparto .više je Hrvata živjelo u Posavini nego u Hercegovine.Vratipo ih se oko 5 tisuća.Jeli to bilo etničko čičćenje?Jedno se zlo ne opravdava drugim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
...Jedno se zlo ne opravdava drugim
Fakat ... al stipu me sa tim fazonima, tema je vraća li se NDH, mada je i neka klasika kad se krene sa ovakvim razgovirma da hrvati prebacuju težište na njima manje neprijatne stvari. NDH nije nikad ni nestala, makar kao neki sistem razmišljanja koji je nastao i pre formalnog nastanka NDH 1941. Ako vidimo šta kažu Hrvati na situaciju pre početka raspada SFRJ videćemo klasičan fašistički rečnik i poruke. Neki zli, divlji i neradni Srbi neproporcionalno učestvuju u vlasti SRH i žive na grbači nevinog hrvatskog narod, što je skoro identično nacističkoj priči o nekim zlim bankarima koji piju krv nemačkom narodu. Mada ja Tuđmana ne smatram klasičnim fašistom, jer i nije imao drugi izbor. Trebala mu je neka tačka oko koje bi moblisao i ujedinio ust...pardon hrvate, a pošto je mržnja prema Srbima verovatno i deo nekog genetskog koda, nije nelogično da je baš to izabrao za simbol nacionalnog prepoznavanja, obzirom na vrlo tanku istoriju i kulturološko nasleđe koje skoro i da ne postoji. Koliko je sam bio ustaša, teško je danas reći. Tomsonovi koncerti? ... Pa to je vrlo značajan znak, ili bolje reći ispoljavanje gore navedenog. Čak i danas kada su rešili "srpski problem", njima je potrebna mržnja jer nemaju oko čega drugog da se okupe. Lično mislim i da je to šteta, jer je hrvatski narod talentovan i sa dobrom perspektivom za napredak, kada ne bi imali nacističke ideje utkane u suštinu nacionalne ideje. To nikada na dobro nije izlazilo. Mi probasmo 90ih, pa svi vidimo kakve posledice toga mogu da budu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ova tema ima veze jer prije toga govorite o etničkom čišćenju a kad vam dokažemo da ste vi to uradili u Posavini onda se čudite.Sparto .više je Hrvata živjelo u Posavini nego u Hercegovine.Vratipo ih se oko 5 tisuća.Jeli to bilo etničko čičćenje?Jedno se zlo ne opravdava drugim
Kao prvo onim sto sam napisao u vezi izmene etnicke strukture u Sarajevu nisam replicirao tebi, al' nema veze...drugo prosipati se kako je u bosanskoj Posavini zivelo vise Hrvata nego u citavoj Hercegovini je smesno, mozda ti to iz neznanja ili si pristrasan jer si poreklom iz Posavine, ne znam!
U BiH je ukupno pre rata zivelo oko 750 000 Hrvata, ti kazes iz Posavine proterano 250 000, valjda ti je jasno da je u Brckom, Samcu, Orasju, Odzaku, Bosanskom Brodu, Derventi, Gradiski i Srbcu ukupno zivelo oko 250 000-300 000 stanovnika od kojih veliki broj Srba i muslimana, osim ako u tu cifru nisi uracunao i srednju Bosnu sa Tuzlom, Zenicom, Busovacom... Smile, to vec rascistite na federalnom nivou, ako vas tu fali Srbi vam nisu krivi, mada nikad ni jedno etnicko ciscenje necu opravdati drugim, tim' se sluze neki drugi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia n80
Onda ukratko da obavjestim vas ljude u neznanju...... Smile

Da ne spamujete same sebe.... odgovor je ................... udahnite...........i još malo udahi..................
...............ako ti nije pozlilo.................odgovor.......je......ne Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sparto ,dobro znam što govorim.Prvo to mi je struka a drugo ja sam Hercegovac.U Hercegov je svih bilo oko 450 000 od toga Hrvata oko 250 000 .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
da da čitava rs je srpska, tamo i hrvata i bosnjaka nema vise od 5%, a pred sami rat bilo ih je duplo više neg srba..
Za razliku od federacije gde Srba nema ni pola posto ,pokri se ušima i prvo pocisti u svom dvorištu , a što se tice NDH jedva cekam da probaju da se vrate na granice bivše im NDH , pa kome obojci a kome opanci, uveren sam da bi se desilo obrnuto Karlovac,Karlobag,Virovitica ! Smile
« Poslednja izmena: 23. Avg 2008, 19:15:58 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sparto ,dobro znam što govorim.Prvo to mi je struka a drugo ja sam Hercegovac.U Hercegov je svih bilo oko 450 000 od toga Hrvata oko 250 000 .
Jos mi samo reci da su nam iste struke, posto i ja znam o cemu pricam, popisi stanovnistva, prirodno kretanje i migracije stanovnistva, istorijska demografija, kao i populaciona politika su mi jaca strana!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:44:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.