Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 18:19:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vraća li se "ndh" ????  (Pročitano 17821 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Citat
da da čitava rs je srpska, tamo i hrvata i bosnjaka nema vise od 5%, a pred sami rat bilo ih je duplo više neg srba..
Za razliku od federacije gde Srba nema ni pola posto ,pokri se ušima i prvo pocisti u svom dvorištu , a što se tice NDH jedva cekam da probaju da se vrate na granice bivše im NDH , pa kome obojci a kome opanci, uveren sam da bi se desilo obrnuto Karlovac,Karlobag,Virovitica ! Smile

Nemamo mi kapacitet da mobiliziramo mase za bolesne besmislene ciljeve  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Mesić i Jezerinac: Fabriciranje zla      
25.08.2008. 00:37

Prvo vojni biskup Jezerinac komunizam obilježi kao zločin veći od fašizma i nacizma. To izazove uzbunu među ljevičarima, a Stipe Mesić jednom listu izjavi: "To što ovaj radi prelazi granice bezobrazluka. Vrlo skoro ću tražiti od Vatikana da ga se povuče s mjesta vojnog ordinarija".

Zatim jedan drugi list napiše da Mesić ipak neće tražiti da Jezerinac bude smijenjen nego samo ušutkan kao i neki biskupi koji su "rovarili" protiv Europske unije. Kad biste anketirali građane, katolike i nekatolike, vjernike i nevjernike, otkrili biste vrlo mršavu, zanemarivu radoznalost za tu temu.

Sudeći prema medijima, cijelu je zemlju uzbudila najava da će predsjednik SDP-a Zoran Milanović, u društvu sa Slavkom i Ivom Goldsteinom, posjetiti Bleiburg. Opet se javio Mesić, reče da je Milanovićeva odluka preuranjena, a jedan tjednik tvrdi da je u Bleiburg htio i on, ali je po savjetima suradnika odustao. Kad biste građane pitali koliko ih zanima Milanovićev odlazak u Bleiburg i Mesićevo mišljenje o tom činu, opet bi radoznalost bila mršava i zanemariva.

Ali političke, crkvene i druge hrvatske elite imaju svoju logiku neovisnu o interesu javnosti. One su ovisne o duhovima prošlosti točno u onoj mjeri u kojoj ih ne zanima stanje u sadašnjosti. Kad komunizam uspoređuje s fašizmom i nacizmom, biskup Jezerinac zna da novinari jedva čekaju da objave njegove stavove, te da će mu ljevičari sigurno uzvratiti.

Kad mu pak, s Mesićem na čelu, ljevičari uzvraćaju, oni to čine zato što se osjećaju pozvanima uplesti se u velike historijske teme. Kad je Milanović odlučio objaviti kako će posjetiti Bleiburg, znao je da će to njegovo koketiranje s velikom povijesnom temom, s duhom prošlosti, odjeknuti i izazvati različite reakcije slijeva i zdesna te da će tako na sebe svratiti dragocjenu pozornost u medijima.

Zašto to čine i Jezerinac, i Milanović, i Mesić, i Goldsteini, i mnogi drugi? U Hrvatskoj ne postoji nikakav sukob "ustaša" i "partizana", jer nema ni jednih ni drugih. Po svemu smo normalna građanska država u kojoj ni desne ni lijeve ekstremne stranke ne mogu ni izdaleka računati na onoliko birača koliko ih dobivaju u nekim europskim zemljama s neusporedivo dužom državnom samostalnošću i demokratskom tradicijom.

Ali tko bi bio Mesić da mu nije Jezerinca i tko bio bio Jezerinac da mu nije Mesića!? Kad biste Mesiću u ovih osam godina koliko je predsjednik izbrisali istupe u javnosti kakve je imao u povodu Jezerinca, iz njegovih mandata ne bi ostalo uglavnom ništa. Slično se može ustvrditi i o Jezerincu. Milanović također zna da u hrvatskim medijima mnogo jače odjekuju duhovi prošlosti nego socijaldemokratske obmane, a Slavko i Ivo Goldstein bili bi minorni autori s ne osobito časnim karijerama da se sami, uz pomoć medija, nisu proglasili jedinim autoritetima za hrvatsku povijest, pogotovo noviju, te za osjetljive političke teme.

I Jezerincu, i Mesiću, i Milanoviću, i Goldsteinima i svim drugim demonizatorima ili iskupiteljima prošlosti - komunizam i fašizam, Jasenovac i Bleiburg, partizani i ustaše potrebni su radi profesionalnog razdraživanja naroda. Oni fabriciraju zlo da bi u njega upirali prstom. Hrvatski narod smije imati samo jedno vrijeme - prošlost. Njegovom sadašnjošću i budućnošću (to jest njegovim novcem i zemljom!), uz pomoć sluganskih hrvatskih elita, upravlja i upravljat će netko drugi, stranac, a to bi bilo mnogo teže bez jarma povijesti.

Dok organizirana politička desnica u Hrvatskoj ne postoji, takav narod je idealan za ljevicu i Crkvu: kao po dogovoru, ljevica, to jest SDP, HDZ i HNS, držat će ga na uzdi kao i komunisti, a Crkva mu nudi utjehu. No takvog je naroda sve manje: ili izumire, ili je prema politici i Crkvi sve ravnodušniji.

Piše: Milan Ivkošić (Večernji)
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je ovo uglavnom točno,moja napomena komunizam je ubija više ljudi nego fašizam i nacizam skupa.Strani povijesničari tvrde da je komunizam ubija ( i dalje ubija) oko 100 milijuna ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Za koga da se vraca kada Srba u Lepoj nihovoj vise nema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E
Sve je ovo uglavnom točno,moja napomena komunizam je ubija više ljudi nego fašizam i nacizam skupa.Strani povijesničari tvrde da je komunizam ubija ( i dalje ubija) oko 100 milijuna ljudi.
zavisi sa koje strane gledas, ako gleda sa Srbskog aspekta mi smo najebali u drugom svetskom ratu od fasista a posle rata od komunista tako da nama ne odgovara ni jedan od ta dva rezima, za razliku od vas naravno Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Možda ne znaš da je više Srba bilo u SKJ od Hrvata.Imali smo jaču političku emigraciju koja je i oružano pokušavala srušiti Jugoslaviju.50% svih političkih zatvorenika bili su Hrvati.Udba je ubila 66 politička emigranta Hrvata.Kad se raspadala nas te optuživali da je rušimo.Komu je bilo žao Jugoslavije,ko je iz nje izlazija a kom se ostajalo.Ime ste još neko vrijeme zadržali.Bilo vam je bolje nego nami.Mi smo je i zvali Srboslavija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Možda ne znaš da je više Srba bilo u SKJ od Hrvata.Imali smo jaču političku emigraciju koja je i oružano pokušavala srušiti Jugoslaviju.50% svih političkih zatvorenika bili su Hrvati.Udba je ubila 66 politička emigranta Hrvata.Kad se raspadala nas te optuživali da je rušimo.Komu je bilo žao Jugoslavije,ko je iz nje izlazija a kom se ostajalo.Ime ste još neko vrijeme zadržali.Bilo vam je bolje nego nami.Mi smo je i zvali Srboslavija
Politickih zatvorenika Hrvata je bilo... ali mahom su to bile ustase sto ne treba da cudi, ali Srbi su bili najcesci stanovnici Golog otoka sto zbog Staljinizma sto zbog ne slaganja sa politikom KPJ, mada ja priznajem da su Srbi bili veci Jugosloveni od vas!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Могли сте је звати и Штрумпфославија...
Колико је међу Југословенима било Срба, а колико Хрвата? Која је била хрватска, а која српска химна у СФРЈ? Од које народне основе се одвајају Црногорци, Македонци и Мусли-Бошњаци? Која република једина има две покрајине, које, приде, имају статус републике? Ах та несрећна Хрватска, толико је претрпела у Југославији... Тито, Кардељ и Доланц нису били Срби. Крцун је страдао под необичним околностима, а Ранковић је зглајзнут.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E
Pa ja sam vec pisao o ustaskim teroristickim napadimana po SFRJ koji su bili zataskavani mada su pojedini rvati odavde to negrali drago mi je  da ti to ne negiras!
Ubijeni hrvati su bili ustase ili oni koji su ih finansirali, cekaj malo jel ti mislis da su te likvidacije lose? znaci ti osudjujes ustastvo a sad se ponosis njime Smile jel vidite vi 'rvati kakvi ste ejjjj i nije te sramota da se posle svega ovoga javis i da mi drobis tu neke gluposti samo se pokri usima u cuti, bolje ti je Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia n80

Pa ja sam vec pisao o ustaskim teroristickim napadimana po SFRJ koji su bili zataskavani mada su pojedini rvati odavde to negrali drago mi je  da ti to ne negiras!
Ubijeni hrvati su bili ustase ili oni koji su ih finansirali, cekaj malo jel ti mislis da su te likvidacije lose? znaci ti osudjujes ustastvo a sad se ponosis njime Smile jel vidite vi 'rvati kakvi ste ejjjj i nije te sramota da se posle svega ovoga javis i da mi drobis tu neke gluposti samo se pokri usima u cuti, bolje ti je Smile

Ajd ne laprdajte o komunističkim zločinima u Hrvatskoj jer kako mi se čini neznate ni kako je bilo kod vas...da bi znali kako je ovdje...........zato Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 18:19:56
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.