Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vol Strit u najvećoj krizi od Velike depresije  (Pročitano 75285 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E90
@gslavic
To je i bila sustina moje pisanije!
Oni ce pre izazvati rat, nego da odrese kesu i zive skromnije kao ostali svet. (1)
Gledaj samo jos malo dalje. Za regenerativnu energiju imaju sve tehnologije, ali su resursi drugde. Litijum je 75% u Juznoj Americi.(baterije)
Platina u Africi.(vodonicne celije).I puno toga jos. da li ocekujes da ce podviti rep i dogovarati se sa ljudima i deliti dobit ili ce izmisliti da na silu to dobiju? (2)
Ja mislim ovo drugo.Oni sa 'useless eaters'-ima nece se dogovarati.
Sa druge strane Nemacka daleko fura sa Rusijom ali bez amera. (3)
Moraju neku papzjaniju izmisliti pa da ga j*bes.
I ja to mislim da ce preko brace gde su proroci hodali.(Izrael).
Ili sam ja naivan, pa ce mozda da podviju rep i kazu: izvinite braco za sva sranja, evo nas da delimo da vama dobro i zlo. (4)
Moze i toga da bude. Smile Ne znamo mi da ujka Sem ima dobru dusu. Smile Smile Smile
Kako god okrenes mnooooogo zavisi od Rusa. Iz cistog razloga sto njima nije strano, ako treba da se pobedi da se jede i korenje. (5)
Ameri to ne znaju. ne narocito ove generacije.
ja ne dajem 10 godina do svetskog rata. kako? ne znam. Smile Smile Smile
1. Shto je najgore, hajde da je "ostali svet" u pitanju, oni bre ni pripadnicima sopstvene nacije i drzave ne daju da zive OK.
2. Ja bih voleo da mogu da to ochekujem - ali sam budala ako to tvrdim  Smile Istorijske chinjenice bi me zdrobile u svojoj specifichnoj tezini. A nisu samo "futuristichke tehniologije" ugrozene kod amera. Pogledaj kako se razvijala "institucija" hibridnih kola ili onih na el. pogon. Razvoj je ishao (a i dalje ide) nekoliko desetina puta sporije zato shto niko nece da ga finansira ako nema mogucnost da mu tim za npr. manje od 5 godina razvije vozilo koje je "isto kao benzinski samo hibrid". Da su ozbiljne pare u to ulozene 90-tih pola nas bi se u "hibridima" vozilo.
3. I shto je najzanimljivije nishta braca/ortaci/frendovi/burazeri/velika ljubav. Gole finansije, investicije, razmena dobara, tehnologija its. Mi vama opremu za bolju ekstrakciju - vi nama to shto ste vishe ekstrakovali gasa. Mi vama fabriku (nechega) - vi nama osigurate da ta nasha fabrika ima resuske. A lova, roba i tehnologije samo lete. Moj drugar je to lepo opisao.
Mogu da zamislim kako izgleda sastanak Merkelova- Putin:
- Evo vama 5 milijardi (robe, usluga, investicija, resursa, vrednosti tehnologije).
- Ne, ne, evo vama 5 milijardi.
- Molim vas uzmite 5 milijardi.
- Ne sad je na vas red da vam MI damo 5 milijardi.
- Ma uzmite insistiram !!!
- Chekajte, jer sad mi vama ili vi nama dodjete 5 milijardi (chisto da niko ne bude u deficitu/trgovinskom debalansu)
- Pih, draga moja, (dragi moj) ko josh pazi na 5 milijardi.
 Smile  Smile  Smile
4. JOJ kako bi to bilo lepo !!! Ali nishta od toga zar ne  Smile
5. Plus nije da ce to jedenje korenja da traje ! Kako su se spremili i kako se spremaju ...
6. Ja sam (kao i chesto u odnosu na tebe) persimista. Ja pokushaj povracaja mesta super sile - silom SAD-u predvidjam vec za 2012-2015-tu !!!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6230
@gslavic
Problem je veci nego sto je ova kriza sa amerima. problem je u tome sto je cela svetska privreda zasnovana iskljucivo na fosilima iliti energiju dobijenu fosilnim gorivima.
Fosili nestaju, tako sto je i cena uzasna a nece ih biti. Koliko zavisimo od fosila je primer Srbije. Gde god pljunes nice hrana, a sve cene hrane zavise od cena nafte. Djubrivo, poljoprivrende masine, transport.Hleb je 70% nafta a ostalo seme i nauka.
Dakle to je ono sto ljudi nece da gledaju.Politicari kao javne prostitutke su tu da zamajavaju balvane za glasove a bice izabrani ako bogati odrese kesu.
Bogatima se nove tehnologije ne isplate, jer ulaze u jedan neuhodan nacin poslovanja.
I tako se vrtimo u krug. A fosila sve manje a borba za energiju ce dovesti nemomovno do rata.
Bukvalno zbog toga sto bogati imaju samo jednu jedinu zastitu a to su militaristi.
A vojna industrija treba para.Po meni mi ulazimo u zadnju krizu koju ima covecanstvo a to je svetska energetska kriza. Sta posle nje?
Okotice se 10 milijardi na trulom zemljistu.Moze biti mira? Nikako.
Gde ce poceti? Ne zna se.Opet ja gledam tamo gde su proroci zivi hodali i upozoravali. najpogodnije u ovim prilikama.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Maloruski sindrom urodjene tupavosti.
Rusija gubi vise od Amera.
Jedino ako neces da ides u Sibiru i jedes malo nafte za dorucak, pa se vratis za malo gasa za rucak i sve tako.
Nafta i gas se vade i preradjuju tehnologijama koje imaju najrazvijenije zemlje, (1)
a bazno placanje je u dolarima. (2)
jedino ako malorusima, Putin ne izmisli vadjenje ruskim mazgama i preradu ruskim magarcima.
Onda bi i mi Srbi mogli da imamo shareholding tamo.

Vidis da i sam Putin pizdi i vadi dolare iz ruske centralne banke da pokrije gubitke. (3)
Mi jesmo zasticeni jer smo gologuzi. Koliko utice ova kriza na Nigerijskog bushmana toliko utice i na Srbina. Smile Smile Smile (4)
1. Ovakvom krizom Rusija dobija jako mnogo. Izmedju 10-15% populacije RF-a ima neke i nekakve akcije na berzi. Oni su ovom krizom jedini i pogodjeni. Da si malo pratio svetske vesti video bi da je jedna od glavnih bojazni firmi u SAD-u da ce pad akcija na berzi izazvati kupovinu i preuzimanje zapadnih firmi chija je tehnologija potrebna RF. To najbolje vidimo po odlasku Merkelove u RF i ugovorima koje je potpisala. Vecina se tichu transfera tehnologije Gaspromu - dok bi za uzvrat Nemachka dobila "zivu lovu" iz stabilizacionog fonda RF.
2. Josh koliko dugo ce placanje biti u dolarima ? Mesec, dva ? Hajde da venecuela odustaje od dolara (Chavez je ludak pa ludak) ali prati malo vesti. Od dolara odustaju Argentina, Chile, Brazil, Libija, Egipat, Sirija (lista je svakog dana sve duza), Francuska se premishlja, Nemachka vec sve radi u eurima, Kina je objavila da ce "diversifikovati svoje devizne rezerve do 2012-te", a Polsen URLA i klechi pred chlanovima kongresa objashnjavajuci da najnoviju emisiju obveznica trezora nema kome da proda poshto se SVI verni kupci (Kina, Indija, Rusija i EU) OPASNO dvoume da li da ih uopshte kupuju !!!
3. Gruba greshka sa tvoje strane. Putin ne vadi novac iz centralne banke nego iz Stabilizaconog fonda RF. Zbog istog su ga pljuvali od Vladivostoka do Azura SVI "vrsni" i "liberalno progresivni" znalci. "Zashto samo 5 % godishnje", "Socijala u rusiji je katastrofalna - dajte pare odatle", "Kada bi emisije bile 10-15% Rusija bi se brze razvijala", "Nelogichno je da ruski narod nema beneficije od visoke cene enrgenata, specijalno kad pare postoje i u fondu su". Sve su to bila penjenja po Komersant-ima i ostalim slobodnim ekonomskim medijima. Medjutim umesto da nekoga moli za 700 milijardi $ (a minus u ekonomiji je 1300-1500 MILIJARDI ) ministar finansija RF je samo "stisnuo dugme" i u RF ekonomiju je ushlo 150 milijardi (kolika je bila i "bula"). Kada je skochila za josh 25 milijardi. "Recesivni tok" je preventivno je zatuchen sa 50 milijardi. Samim time niko tu neshto narochito ne "pizdi". Svako radi svoj posao, i svako pokazuje svoje rezultate. A RF i drzave koje se na nju ekonomski naslanjaju najbolje prolaze (ekaltantan primer Nemachka i njena berza).
Osim toga pogledaj ovu vest:
Nema potrebe za tolikom cifrom
Citat
Russian government to not need 250 billion rubles to support securities market

The Russian government, probably, will not need the total of 250 billion rubles allocated from the state budget to support the country’s securities market. The forecast was made on Wednesday by Finance Minister Alexei Kudrin at a conference in Moscow. As it was decided, 75 billion of that sum will go to insure operations of Russia’s three major banks, Sberbank, VTB and Gazprombank, on securities market. The measure is meant to protect national economy from negative influence of the world financial crisis. Its result was a fall on the market of shares and liquidity deficit in Russia in the past month.
Shta ovo znachi ? Aleksej Kudrin (ministar finansija) VEC drzi veoma veliku "sachmaru" na potiljku recesije i smatra da nece morati da koristi "sve metke" da bi je upucao.

4. BOLNO istinito. Nazalost koliko je to po nas dobro, toliko je i porazavajuce koliko nismo deo nikakve vece celine nego "ekonomski entitet problematichnog kvaliteta".

To je kada se javi covek koji barata argumentima a ne čovek koji gleda holivudska sranja....Rambo, Top Gun...i sl......filmska industrija u službi američke propagande....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6230
Sva ta holivudska sranja su sracunata da predstave neku drugaciju ameriku.
Mnogi se trude da doznaju imenom i prezimenom mrskih magnata, koji tako surovo odlucuju o sudbini sveta? Nema tog imena i prezimena.
To je jdan prirodan trend u kojem ekonomija pociva na zhdranju resursa a ne na regeneraciji.
Ponavljam: uzmi cenu hleba kod nas i vidi koliko na cenu utice nafta(transport i obrada zemlje), gas(djubrivo), ugalj (struja), rekao bih 90%, a 10% ostaje seljaku, pekaru i naucnim istrazivanjima, kao i semenu.
To je skroz neprirodna stvar, cak i za tako duboko regenerativnu zemlju kao nasa.
Enegetski resursi su krvotok organizma, koji je ekonomski sitem planete. kad poremetis dotok na vise strana, dolazi do ovoga.
Gruzija (presek kaspijskog plana) Iran nedotucen, Irak jos problematican i jos i picopevac iz Venecuele pa ti vidi.
Glava ne dobija potreban dotok i treba da se ugusi. I sada lek kosta jedno 1000 milijardi da se sve sanira.
ja ne vidim da tako jaki ljudi kao sto je Putin i Medvedev ne bi mogli da naprave od Rusije novi centar moci. Pri tom ne mislim na tenkove vec na ekonomiju. Oni i Kanada bi to lako mogli da budu.Da malo ameri odmore od silne demokratije.
Uzmu malo Tomu Naprednog za savetnika i evo njima leba za tri dinara i izvoz jabuka za Rusiju. Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
....svaka čast....lepo rečeno....Iskren da budem....više volim svet sa više umerenih sila...nego dominaciju jedne super sile.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Prošao plan za spas tržišta finansija SAD

Američki Predstavnički dom usvojio je plan za izlazak iz finansijske krize, vredan 700 milijardi dolara, a predsednik Džordž Buš urgentno potpisao taj paket mera koji je njegova adiministracija pripremila za oporavak finansijskog tržišta.

Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je zakon sa 263 glasa za i 171 glasom protiv.

Buš je pozdravio usvajanje plana u Predstavničkom domu, ali i naglasio da će biti potrebno vreme da se efekti plana osete, javio je Glas Amerike. Buš, koji se obratio novinarima ispred Bele kuće odmah po usvajanju mera, rekao je da veruje u sistem slobodnog tržišta i da vlada treba da interveniše "samo kada je neophodno". Buš je rekao da je ovom merom Vašington delovao odlučno da bi ublažio rastuću kreditnu krizu koja je zahvatila SAD.

Usvojeni zakon predstavlja najveće mešanje američke vlade u poslovanje finansijskih tržišta u poslednjih nekoliko decenija. Mnogi poslanici Kongresa zamerali su nacrtu zakona da predviđa samo pomoć velikim bankama, a veoma malo vlasnicima nekretnina koji su zapali u finansijske teškoće, i da daje prevelika ovlašćenja ministru finansija.

Neki poslanici predstavničkog doma koji su u ponedeljak glasali protiv ovog zakona danas su glasali za njega. Jedan od njih je i Zek Vem, republikanac iz Tenesija. Svoje današnje glasanje je objasnio time da više nije bilo izbora i da su bili priterani uz zid. Oni koji su glasali za njega ukazuju da je zakon potreban da bi se sprečilo da problemi Vol strita ne izazovu propast američke privrede.

Američka agencija Asošiejted pres nazvala je ovu odluku istorijskom za spasavanje posrnule finansijske industrije.

Plan vredan 700 milijardi dolara odbačen je u Predstavničkom domu u ponedeljak, nakon čega je zabeležen drastičan pad indeksa na berzi u Njujorku i rasprodaja akcija. Posle toga je plan izmenjen odredbama o poreskim olakšicama za srednju klasu i preduzeća, a povećana je i garantovana štednja pojedinaca sa 100.000 dolara na 250.000 dolara. Senat je plan usvojio u sredu.

Pet sedmica pre predsedničkih izbora u SAD, ministar finansija Henri Polson dobio je do sada nezapamćena sredstva i manevarski prostor da bi pomogao bankarskom sektoru.

Plan je vredan kao imovina 12 bogataša poput Bila Gejtsa ili bruto domaći proizvod Holandije.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Ја ћу ускоро своју малу, али мени значајну уштеђевину у еврима да пребацим у рубље, већ сам довољно изгубио овим лажним јачањем динара.
Пола у рубљама , пола у динарима, више у рубљама него у динарима. Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Lepo pise na $ da u Boga veruju i da on ce im pomoci Smile
Preziveli su svi prvi talas krize al' to je strasno kao kad duva i posle duva jos jace Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
Danas slusam na radiju upumpali 700 Milijardi dolara a da se izvuku iz bule treba im 9000 milijardi dolara, bice ono pozdravi je pozdravi Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.