Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Војводина - истине и заблуде  (Pročitano 6141 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ма поента је у децентрализацији и то економској...ја ти понављам да су проблеми смао око пара...схавти једно...каква год организација била увек ће постојати један центар...био тај центар Суботица,Нови Сад или Ниш ,све једно је...ја сам за протеривање главног града из Београда, лично сматрам да је Крагујевац много подобнији, што географкси тако и економски јер је не развијен са много становника...а сви знамо да који год главни град буде био паре ће ићи у њега, е сад што буде била боља децентрализација мање ће пара ићи у главни град али запамти у главни град морају ићи паре...јер је легитимно право сваке државе да убира порез...а администрација је у главном граду ...па и Вашингтон узима кајмак свим државама као и Брисел Европи, ипак су скупе скупштине и посланици а ја самтрам да је непотребно имати 7 парламената и 34 министарстава па то све дупло због војводине да би чанак био "главни баја на игранку" ... један увек мора бити главни а у нашем случају главна је Србија... и то се мора научити...прво Србија па сви остали регони,регије,области и општине..јер ћемо направити паралелне власти без потребе са администрацијом која је и сад прегломазна а камоли са "војвођанском скупштином" која само музе паре (као и српска) али зашто би постојале две када је довољна и једна...
поздрав из главног града јединствене и целовите Србије
[/b][b]

Naravno da je poenta u ekonomskoj decentralizaciji.....
Logicno je i da mora postojati jedan centar u kome ce se nalaziti drzavna administracija. Ili mozda i dva, pa nek podele nadleznosti, nebitno...ali i svaka od tih novostvorenih oblasti, teritorija, kako vec, mora imati nekakvo upravno telo. Sa kime ce inace drzavna administracija kontaktirati. Pa i opstine imaju rudimentirane organe uprave. Radi kontakta sa drzavom, naravno. Dakle, pitanje je samo kakvi i koliki ce ti upravni organi biti. Sto manji ali efikasniji, ako se ja pitam.
I naravno, potpuna kontrola sredstava koja se slivaju u drzavnu (centralnu) kasu. Oni koji ih daju moraju znati za sta ih daju. E tada ce svako od nas zapeti da rinta, jer ce imati vise koristi, nego u ovoj skupom, neefikasnom, preglomaznom, neadekvatnom sistemu upravljanja u ovoj drzavi.

Pozdrav iz Vojvodine  Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Е о томе ти ја причам...само замени општинске органе за регионалне и то је то...без двоструких и троструких скупштина...парламената, влада,председника итд...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Е о томе ти ја причам...само замени општинске органе за регионалне и то је то...без двоструких и троструких скупштина...парламената, влада,председника итд...

Ok. Jel to onda dzaba pisu Ustav ovih dana?  Smile Smile Smile
Ili da utanacimo i detalje?  Smile Smile Smile

Pozdrav iz Vojvodine  Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Па то нема везе са уставом већ са законом о локалној самоуправи...у уставу мора да пише да је Србија јединствена и унитарна, а како ћемо је подлеити на надлежности решава се посебним законом...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry Perl
Svaki ekstremizam koji se ovde pominje (i jedan i drugi) je veoma los.
Jedan cu nazvati autonomasi, drugi radikali...

Canak je kriv sto Vojvodinom vladaju Radikali... On ih je doveo na vlast. Zbog njega ce NS imati Slobinu ulicu.
Vecina prica koje koriste autonomasi su samo paravan da bi se osvojila vlast. Isto vazi i za Radikale...

Radikali su krivi sto autonomasi mrze sve... Njihove "patriotske" izjave samo nerviraju...

Da li je iko od autonomasa ili radikala procitao i jednu valjanu istoriju koju nisu napisali politicki ostrasceni politicari? Kladim se da nije... Ili ako jeste tumaci onako kako mu se dopada...
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Чекај...

значи ја сам радикал и имам радикалске ставове јер се залажем за децентрализацију целе Србије  Smile хмммммм
читаш ли ти моје коментаре уопште?

занимљиво, нема шта
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry Perl
Nisam samo tebi odgovorio Smiley

Govorio sam o "ekstremistickim" stavovima... Tvoji mozda to nisu.
I dobro si pogodio, nisam tvoje postove ni procitao  Smile
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
 Smile
па видим да ниси прочитао, те бих те замолио да их прочиташ пре него што упутиш и мени неку осуду... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry Perl
Nisam nikoga osudjivao. Osudjivao sam ekstremizam koji se provlaci kroz vecinu postova (koje sam procitao Smiley ).

Pazi, sad sam procitao i tvoje postove. Slazem se sa tobom potpuno vezano za odnos prema glavnom gradu Srbije i, nakon sto sam poslednjih mesec dana obilazio poslom Vojvodinu, moram da kazem da vec postoji i takav odnos prema glavnom gradu Vojvodine iz manjih mesta. I tako ce uvek biti.

Samo je glavni problem sto mnogi to koriste da bi gradili politicku karijeru. E, to je ekstremizam i bezobrazluk.

Meni nije bitno kako ce regionalno biti podeljena Srbija, dokle god je to funkcionalno i dok su svi gradjani Srbije zadovoljni.

Meni je takodje neobicno bilo da se toliko insistira u Vojvodini da je ona to sto jeste. Medjutim, onda sam se setio da i ja volim da naglasavam Sumadiju (Beogradjanin sam vec par generacija) kao svoje poreklo i da se ponosim njenim tradicijama. Medjutim, Vojvodina nije samo to. Ako oni smatraju da se tradicija i kultura razlikuje od ostatka Srbije, to je njihovo pravo, to nece i ne moze da narusi jedinstvenost Srbije i ne treba previse to naglasavati jer se daje materijal za oba pola ekstremizma...
Svako isticanje razlika u Vojvodini radikalska strana gleda kao udar na celovitost Srbije, a svaka vlast koju drzi Beograd autonomaska strana koristi kao razlog vise za odvajanje u krajnjem slucaju.

Uzasno me nervira kada neko kaze Vojvodina Vojvodjanima ili Vojvodina nikad nece biti srpska.
Ali me isto toliko nervira kad neko kaze Vojvodina je "samo" sever Srbije ili smrt Vojvodini!
To je cist bezobrazluk i ostrascenost koju ce ti isti politicari koristiti kako bi sebi mogli da zadrze fotelju (i sve sto ide iz nje)!

Ja sam ponosan sto sam Srbin! Ali sam pre svega ponosan sto sam gradjanin Srbije! Ponosan sam sto je Vojvodina deo Srbije i sto moze da ocuva svoju kulturu, ponosan sam kad cujem da neki Madjar, Slovak, Rusin, Kinez smatra Srbiju svojom domovinom i sto sam imao tri Madjara u svojoj ceti u Leskovcu!
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
све ја то разумем а дал ису ти мађари у твојо чети знали српски, мој брат је доживео да буде у чети са мађаром из Аде који ни реч није знао српског језика а живи у Војводини 24 године, или је знао али није хтео да прича што је још већи безобразлук....

у већини се са тобом слажем али само кажем да данас им је крив Београд а сутра Нови Сад...зато је боље да мањи градови буду локални центри...а аутономију треба укинути због распарчавања Србије јер као што је написано на почетку, Војводина је направљена као Српска покрајина у Аустроуграској која је тежила присаједињењу са Србијом...да није било комуњара не бисмо ми ни данас водили ову полемику јер би војводина била развијена геогрфаска регија (што и јесте) у Србији... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.358 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.