Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Војводина - истине и заблуде  (Pročitano 6156 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ма каква Војводина, смрт Војводини и мађарским сецесионистима, као и домаћим издајницима...па није Србија шака кукуруза да је свака врана позоба како јој се свиди, мрш у Хрвтаску па правите аутономије...треба једна Српска "Кошава" за Војводину ако се не буду смирили...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ма каква Војводина, смрт Војводини и мађарским сецесионистима, као и домаћим издајницима...па није Србија шака кукуруза да је свака врана позоба како јој се свиди, мрш у Хрвтаску па правите аутономије...треба једна Српска "Кошава" за Војводину ако се не буду смирили...

Jesu li te to ponovo pustili na vikend????  Smile Smile Smile
Izgleda da ima leba od elektrosokova!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ти очигледно ниси прочитао текст...Војводина је настала као Српска покрајина у Мађарској, не знам само како те није срамота да захтеваш Мађарску покрајину у Србији са 7% мађарске мањине, да би себи могли више да дрпате у џепове...не капирам вас уопште. поготову оне "Србе" који траже и подржавају Мађарску Републику Војводину - Ујдевик или како већ...треба вас лепо у "кафез" па да видите шта је сила...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vojvodina je uvek bila Srpska i uvek ce i biti i zasto o tome se povlace uopste tolike teme.
A njenu nezavisnost ne podrzavaju cak ni madjari vec samo odredjena grupa ljudi na celu sa nekim ljudima koji veze nemaju sa njom i hoce da nas sami drpaju kao sto su onaj hrvat canak i madjar kasa pa i onaj slepac kostres koji je cini mi se ili hrvat ili bunjevac. Srbi u Vojvodini su uvek uz Srbiju sto su cinili kroz celu istoriju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ти очигледно ниси прочитао текст...Војводина је настала као Српска покрајина у Мађарској, не знам само како те није срамота да захтеваш Мађарску покрајину у Србији са 7% мађарске мањине, да би себи могли више да дрпате у џепове...не капирам вас уопште. поготову оне "Србе" који траже и подржавају Мађарску Републику Војводину - Ујдевик или како већ...треба вас лепо у "кафез" па да видите шта је сила...

Postovani @bambyle

Nakon ovog posta shvatam da si ti mrtav ozbiljan. I ne samo to. OK pomocicu ti. Koliko je u mojoj moci. Mada, tebi pomoci nema. Ali ajde...

1.Tekst sam dobro procitao.
2. Jedini koji spominje "Madjarsku republiku Vojvodinu" si ti. (Iskreno, prvi put cujem za ovu kovanicu)
3. Ne kaze se "Srbi", vec Srbi.
4. Madjari u Vojvodini cine mnogo vise od 7% stanovnistva.
5. Sigurno si mislio na "Ujvidek" sto je madjarski naziv za Novi Sad.
6. "Kavez", a ne "kafez"

Koliko sam razumeo tvoj prethodni post ti si veci katolik cak i od pape. Posle njega, cak bi i Toma grobar zanemeo. Toma, koji je upravo juce na TV izjavio.....citiram ... "manja autonomija za Vojvodinu od ove, ogorcila bi gradjane Vojvodine". Dakle, cak ni on (radikali) nemaju nameru da diraju sadasnji nivo autonomije Vojvodine. Sa kojim su neki gradjani Vojvodine zadovoljni, a neki ne. Prema tome, Toma i radikali su crvenkape u odnosu na tebe. Ti bi dobar deo nas koji u Vojvodini i zivimo proterao u Hrvatsku??!!?? Po kom kriterijumu? Zasto bas u Hrvatsku????

Uopste ne razumem tu tvoju ogorcenost prema nama vojvodjanima. Koje ti frustracije imas po tom pitanju? Koji su razlozi za njih?

Hajde, pokusaj da mi opises kako bi ta "Kosava" izgledala. Mislim, sednes ti na tenk, pa preko Dunava, pa dodjes npr. u Pancevo. Sta onda sledi...? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vojvodina je uvek bila Srpska i uvek ce i biti i zasto o tome se povlace uopste tolike teme.
A njenu nezavisnost ne podrzavaju cak ni madjari vec samo odredjena grupa ljudi na celu sa nekim ljudima koji veze nemaju sa njom i hoce da nas sami drpaju kao sto su onaj hrvat canak i madjar kasa pa i onaj slepac kostres koji je cini mi se ili hrvat ili bunjevac. Srbi u Vojvodini su uvek uz Srbiju sto su cinili kroz celu istoriju.

Postovani @zeljko@8

Slazem se sa 90% tvog posta. Radi pojasnjenja, moram dodati da je g. Canak srbin, a i g. Kostres je takodje srbin. Kasa je, naravno, madjar.

Cinjenica je da nezavisnost Vojvodine podrzava toliko zanemarljiv procenat gradjana iste, da bi se moglo govoriti o statistickoj gresci. Isto tako, procenat gradjana Vojvodine koji podrzavaju autonomiju Vojvodine na ovom ili visem nivou je visok. To su cak i radikali shvatili, pa je g. Toma grobar juce na TV izjavio....(pise u mom prethodnom postu).

Vojvodjanski Srbi su, naravno, uvek bili uz Srbiju. To je njihova domovina. U okviru koje postoji autonomna pokrajina Vojvodina. Vojvodjanski Srbi vole i svoju Vojvodinu. Dakle, krug je zatvoren. Prekidanje tog zatvorenog kruga, na cemu radi postovani g. @bambyle bilo bi katastrofa. Cak i ako nas postovani g. @bambyle ne protera u Hrvatsku!

Dodatnog pojasnjenja radi, kazacu i ovo. Po nacionalnosti sam Srbin, korene vucem sa teritorija na kojima se nalazi najbolji genetski materijal koji srpski narod ima. Moja crvena krvna zrnca su besprekornog porekla. Mada to ovde u Vojvodini uopste nije ni vazno u zivotu. Ovde se stvari drugacije vrednuju.

Lep pozdrav iz Vojvodine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Поштовани господине Јел...

Да разјаснимо нешто...

Намерно сам ставио "Срби" јер људи као што сте Ви се изјашњавају као Срби а форсирају дезинтеграцију муком створене Републике Србије у виду лажног аутономашког идеала...дакле наводници представљају ироничан став...

Видим да не пратите моје претходне поруке ... ја сам са децентрализацију како Србије тако и наше нам области Војводине... дакле додељивање регија са великим економским овлашћењима а не законодавним и осталим које дају прерогативе државности ... сада се људи као Ви жале на Београд и централизацију...ок замислимо да Ви добијете широку аутономију...онда ће вам бити крив Нови Сад јер ће се онда нпр. Зрењанин жалити како све паре иду у Нови Сад а не у Зрењанин..и докле тако???Дакле ја сам за регионализацију целе Србије, наравно са главним економским центрима - градовима (Суботица,Нови Сад,Београд,Крагујевац,Ниш) ...надам се да ме сад мало боље разумете...затим треба избећи стварање регија са примарним мањинским становништвом (Мађарским итд...) јер долазмо у ситуацију као данас да се на пример у Кањижи више не може чути а ни видети Српски језик, чак се више српски и не учи у школама...ужас...па ово је ипак Србија...сматрам да је проблем у финансијама дакле друг Чанак није неки локал патриота који жели добро мањинама,напротив он је један лопов који жели све паре за себе, зато ако свим регијама дамо широка економска овлашћења (уз обавезу плаћања процента у државну Српску касу) избегнућемо даљу дезинтеграцију драге нам Србије...немојте  мењати причу о лопваком Београду за лопвски Нови Сад...Кафез је била фора из познатог нам филма "Тесна Кожа" и друга Шојића који је оличење другова "аутономаша" и осталих нам добро познатих српских дрпарошких политичара...

Зра није лепше да се свака регија самостално развија, па ваљда праве проблеме знају људи који живе у тим местима од политичара из Новог Сада и Београда...Хрватска је тај систем лепо разрадила са жупанијама...наравно не сме се заборавити припадност српској држави, свак држава има право да убира порез од својих грађана...У САД постоје државе које имају много велика овлашћења али тамо никоме не пада на памет да прича о самосталности а на првом часу у школама се слуша америчка химна, како би шпанска, муслиманска и све остале мањине знале којој држави припадају...

поздрав из Београда
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Поштовани господине Јел...

Да разјаснимо нешто...

Намерно сам ставио "Срби" јер људи као што сте Ви се изјашњавају као Срби а форсирају дезинтеграцију муком створене Републике Србије у виду лажног аутономашког идеала...дакле наводници представљају ироничан став...

Видим да не пратите моје претходне поруке ... ја сам са децентрализацију како Србије тако и наше нам области Војводине... дакле додељивање регија са великим економским овлашћењима а не законодавним и осталим које дају прерогативе државности ... сада се људи као Ви жале на Београд и централизацију...ок замислимо да Ви добијете широку аутономију...онда ће вам бити крив Нови Сад јер ће се онда нпр. Зрењанин жалити како све паре иду у Нови Сад а не у Зрењанин..и докле тако???Дакле ја сам за регионализацију целе Србије, наравно са главним економским центрима - градовима (Суботица,Нови Сад,Београд,Крагујевац,Ниш) ...надам се да ме сад мало боље разумете...затим треба избећи стварање регија са примарним мањинским становништвом (Мађарским итд...) јер долазмо у ситуацију као данас да се на пример у Кањижи више не може чути а ни видети Српски језик, чак се више српски и не учи у школама...ужас...па ово је ипак Србија...сматрам да је проблем у финансијама дакле друг Чанак није неки локал патриота који жели добро мањинама,напротив он је један лопов који жели све паре за себе, зато ако свим регијама дамо широка економска овлашћења (уз обавезу плаћања процента у државну Српску касу) избегнућемо даљу дезинтеграцију драге нам Србије...немојте мењати причу о лопваком Београду за лопвски Нови Сад...Кафез је била фора из познатог нам филма "Тесна Кожа" и друга Шојића који је оличење другова "аутономаша" и осталих нам добро познатих српских дрпарошких политичара...

Зра није лепше да се свака регија самостално развија, па ваљда праве проблеме знају људи који живе у тим местима од политичара из Новог Сада и Београда...Хрватска је тај систем лепо разрадила са жупанијама...наравно не сме се заборавити припадност српској држави, свак држава има право да убира порез од својих грађана...У САД постоје државе које имају много велика овлашћења али тамо никоме не пада на памет да прича о самосталности а на првом часу у школама се слуша америчка химна, како би шпанска, муслиманска и све остале мањине знале којој држави припадају...

поздрав из Београда

Cenjeni @bambyle

Najzad smiren ton. Drago mi je.  Smile Smile

Nemojte stavljati "Srbi" vec Srbi. Rekao sam vec, vrlo je mali procenat gradjana Vojvodine (pa tako i Srba) koji se zalazu za dalju dezintegraciju Srbije. Ubedjen sam da ih ima vise van Vojvodine.
Sto se tice autonomije Vojvodine, ona datira odavno. Postojala je i dok je Vojvodina bila pod madjarskom vlascu. Ono sto je najvaznije za pitanje Vojvodine, koje evidentno postoji, je nacin teritorijalne organizacije Republike Srbije. Nacin na koji je ona (Srbija)bila organizovana do sad, nije dobar. Slazem se da je decentralizacija (ali prava, a ne na recima) jedan od nacina da se stvari dovedu u normalu. Srbiji sa njenim razlicitim regionima, razlicitim sastavom stanovnistva, ovakva centralizovana drzava apsolutno ne odgovara. Stvara opravdani/ili neopravdani odijum kod stanovnistva. Ne samo u Vojvodini. Ja licno mogao bih da zamislim snazno decentralizovanu Srbiju, sa velikim ovlascenjima teritorija koje ce se zvati regioni, oblasti ili kako vec. Za njih ce biti jako vazno da cine manje ili vise teritorije (opstine) koje imaju zajednicke interese. I JAKO je vazno da stanovnistvo tih regija, oblasti, ili kako vec, oseti boljitak od decentralizacije Srbije. To naravno znaci da dobar deo prihoda koji se ostvaruje na tim teritorijama tu i ostane. Inace, ideja nece uspeti. Price tipa, razvijeni delovi zemlje moraju da pomazu manje razvijene delove, nece drzati vodu. To je koncept koji je praktikovan brat bratu 60 godina a bez uspeha. I naravno nece pomoci stvaranje teritorija tih okruga na vestacki nacin. Nece biti srece ako par opstina iz Backe pripojimo nekoj regiji u Banatu a sve zbog menjanja strukture stanovnistva u njima, tj. povecanja ili smanjenja procenta ovih ili onih. To je odmah osudjeno na propast. (Backu i Banat sam uzeo samo kao primer jer su mi najblizi).
Dakle, nije vazna forma koliko sustina. Ni trepnuti necu ako se sutra ukine autonomija Vojvodine, a izvrsi prava i svrsishodna decentralizacija Srbije, kojom se nece komandovati iz jednog centra.
Dakle, ocigledno je da smo se na kraju slozili po mnogim stvarima. Po nekim nismo i necemo, ali to i nije tako vazno. vazno je da se mnoge stvari mogu uraditi u korist boljitka ove zemlje, a bez proterivanja u Htvatsku Smile Smile
Na kraju, moram reci da i nisam imao nameru komentarisati ovu temu, dok nisam procitao tvoj post. On me je isprovocirao. Mislim da mozemo razgovarati i bez takvih reci.
i jos jedna stvar. Ja licno se ne predstavljam kao Srbin, vec ja jesam Srbin. Ako je to uopste i vazno.

Pozdrav iz Vojvodine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

поздрав из Београда

A dje da potpisem ??? Smile Smile Smile

Pozdrav iz Vojvodine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Ма поента је у децентрализацији и то економској...ја ти понављам да су проблеми смао око пара...схавти једно...каква год организација била увек ће постојати један центар...био тај центар Суботица,Нови Сад или Ниш ,све једно је...ја сам за протеривање главног града из Београда, лично сматрам да је Крагујевац много подобнији, што географкси тако и економски јер је не развијен са много становника...а сви знамо да који год главни град буде био паре ће ићи у њега, е сад што буде била боља децентрализација мање ће пара ићи у главни град али запамти у главни град морају ићи паре...јер је легитимно право сваке државе да убира порез...а администрација је у главном граду ...па и Вашингтон узима кајмак свим државама као и Брисел Европи, ипак су скупе скупштине и посланици а ја самтрам да је непотребно имати 7 парламената и 34 министарстава па то све дупло због војводине да би чанак био "главни баја на игранку" ... један увек мора бити главни а у нашем случају главна  је Србија... и то се мора научити...прво Србија па сви остали регони,регије,области и општине..јер ћемо направити паралелне власти без потребе са администрацијом која је и сад прегломазна а камоли са "војвођанском скупштином" која само музе паре (као и српска) али зашто би постојале две када је довољна и једна...
поздрав из главног града јединствене и целовите Србије
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.