Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:26:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Dali bi ste sluzili Vojsku ?
DA
50%  (40)
NE
40%  (32)
Da ako me uhvate
1.3%  (1)
Samo civilno
8.8%  (7)
Ukupno glasova: 80
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska...  (Pročitano 41679 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
@Ljubac

Piloti su uzleteli zato sto je bilo takvo naredjenje.

@Pishax

Debelo gresis. Najbolji faktor odvracanja i stabilnosti je ekonomski mocna zemlja koja ima snazan politicki uticaj. Vojska sama po sebi ne znaci nista ako iza nje ne postoji snazna ekonomija i prosperitetna drzava.

Pa billo bi malo čudno da nesto vojska radi bez naredjenja.

Naravno ako imamo dovoljno love uvek možemo da kupimo i uvezemo vojsku,što će i da urade kad razjebu vojsku a digne se kuka i motika...
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ne, najbolji faktor odvracanja je ipak snazna vojska. Ona je i garant mirnog razvoja sto mi nikada nismo imali.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@Ljubac,
A kada si ti bio u KSJ-u vojska nije bila razjebana? Ajte molim vas...Preskoci te hvalospeve o JNA, vojsci u kojoj je najveci deo budzeta odlazio na penzije i izgradnju luksuznih stanova za generale i pukovnike.

@Pishax,
Snazna vojska se ne pravi tako sto ces lupiti sakom o sto i reci hocemo snaznu vojsku. To su price za malu decu. Za jaku vojsku moras da motivises ljude platama, dobrim uslovima za rad i statusom u drustvu. Za to je potrebna prosperitetna zemlja, nije mi jasno kako to ne dovodis u logicku ravan.

Garant mirnog razvoja u Evropi su u proteklih 50 godina imale one zemlje koje nisu stajale same na vetrometini vec su usle u ekonomske, politicke i vojne integracije sa drugim zemljama kontinenta. Porazmisli malo o tome.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2007, 02:49:05 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Nisam ja ni rekao da to moze preko noci. Ali bio bih zadovoljan kada bi prestala razgradnja nase vojske!

Saveznike treba malo mudrije birati, a ne ovako da nas guraju u NATO koji nam nije prijateljski nastrojen.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
O ulasku Srbije u NATO odlucuje se referendumom.Kako stvari stoje,uvek mozete mastati o tome..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Na svim ovim stranicama ne cuh nijedan jedini argument kako se to sada pobogu razgradjuje vojska. Ljudi barataju gomilom poluinformacija i dezinformacija i nekih svojih uspomena iz vojske oko toga se sve vrti. Postavio sam ti to pitanje bezbroj puta, ali odgovora nema vec samo ponavljas mantru bez argumentacije.

Formiranjem 1,2,3 i 4 brigade kopnene vojske, specijalne brigade kao i selekcijom perspektivne i kvalitetnije tehnike vojska ce biti i funkcionalnija i efikasnija nego bilo kada do sada. Po prvi put cemo imati vojni budzet u kome vecina para ne ide za penzije vec za opremanje, modernizaciju i bolje plate aktivnog kadra.

Niko nas nigde ne gura. Ali ako je NATO nesto u sta ulaze sve nase komsije, sve zemlje Balkana i ako je to mesto kroz koje cemo moci bolje da zastupamo svoje nacionalne interese onda to niposto nije lose po nas, nego naprotiv dobro. Isto kao i clanstvo u OEBSu, Savetu Evrope, UN itd.

« Poslednja izmena: 19. Jun 2007, 03:08:18 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Logika oko NATOa ti je povrsna. Pa sta ako su svi nasi susedi u NATO? I 41. su bili uz Hitlera, pa jel smo i mi trebali?

O vojsci sam vec pisao kako se razgradjuje. Listaj malo ili jos bolje citaj sta pisu bivsi oficiri i vojnopoliticki komentatori Drecun, Lazanski...

Ovo sa civilnim sluzenjem je jedan od ociglednih primera.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Na svim ovim stranicama ne cuh nijedan jedini argument kako se to sada pobogu razgradjuje vojska. Ljudi barataju gomilom poluinformacija i dezinformacija i nekih svojih uspomena iz vojske oko toga se sve vrti. Postavio sam ti to pitanje bezbroj puta, ali odgovora nema vec samo ponavljas mantru bez argumentacije.

Formiranjem 1,2,3 i 4 brigade kopnene vojske, specijalne brigade kao i selekcijom perspektivne i kvalitetnije tehnike vojska ce biti i funkcionalnija i efikasnija nego bilo kada do sada. Po prvi put cemo imati vojni budzet u kome vecina para ne ide za penzije vec za opremanje, modernizaciju i bolje plate aktivnog kadra.

Niko nas nigde ne gura. Ali ako je NATO nesto u sta ulaze sve nase komsije, sve zemlje Balkana i ako je to mesto kroz koje cemo moci bolje da zastupamo svoje nacionalne interese onda to niposto nije lose po nas, nego naprotiv dobro. Isto kao i clanstvo u OEBSu, Savetu Evrope, UN itd.

Ali zato čusmo gomila gluposti koje govore da se vojska ne razgradjuje..Jedno od pitanja koja sam ja postavio i niko nije odgovorio a ko će to sve da plati...
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Logika oko NATOa ti je povrsna. Pa sta ako su svi nasi susedi u NATO? I 41. su bili uz Hitlera, pa jel smo i mi trebali?

O vojsci sam vec pisao kako se razgradjuje. Listaj malo ili jos bolje citaj sta pisu bivsi oficiri i vojnopoliticki komentatori Drecun, Lazanski...

Ovo sa civilnim sluzenjem je jedan od ociglednih primera.

Povrsna? Ako ti mislis da Srbija treba da ostane izolovano ostrvo dok ostale zemlje idu napred svaka cast...Za to sa poredjenje sa Hitlerom koje si izrekao bi uvredio svakog Francuza, Norvezanina, Grka, Ceha, Poljaka..

Dakle na ponovo postavljeno pitanje ti nemas svoj stav niti imas ijedan konkretan argument vec me upucujes na komentare tj. licna misljenja Drecuna i Lazanskog.  Prvi koji je bio rezimski vojni komentator opsednutom teorijama islamske zavere i drugi koji je vise vremena proveo bavice se izborom za Miss nego ozbiljnom vojnom tematikom.

Civilno sluzenje je ustavom zagarantovana kategorija i postoji u citavoj Evropi tamo gde vojske nisu profesionalne. Prigovor savesti je inace postojao i za vreme Milosevica.

@Ljubac,
Vojska se konsoliduje i prilagodjava i populacionim i ekonomskim sposobnima ove zemlje. Njenu transformaciju platice budzet gde se momentalno izdvaja oko 2,5 odsto bruto nacionalnog dohotka. To je vece izdvajanje za vojsku nego ikada u zadnjih 15 godina + vise se ne bacaju pare na izgradnje vila na Dedinju i kupovinu toalet papira kroz naduvane virmane preko preduzeca generalskih sinova.

« Poslednja izmena: 19. Jun 2007, 03:31:36 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
1.Ko ti je, ili sta je garant da neki od suseda ne ugrozi nas ter.integ. i suverenitet?    2.NATO kao organizacija nema blage veze sa OEBS,SE,UN i sl.  3.I dalje ide 80% budzeta na plate i penzije.Modernizacija i opremanje su predvidjeni sredstvima NIV i prodajom vojne imovine.Novac od ovog drugog uveliko stize,ali ne vojsci..       4.Brigadni sistem je dobar.Problem je u malom broju brigada.Kada tome dodamo odlazak odredjenog broja u mirovne misije,suludo je pricati o sigurnim granicama i drzave uopste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:26:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.