Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:37:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Dali bi ste sluzili Vojsku ?
DA
50%  (40)
NE
40%  (32)
Da ako me uhvate
1.3%  (1)
Samo civilno
8.8%  (7)
Ukupno glasova: 80
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska...  (Pročitano 41683 puta)
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Sa amerikancima 'raj' na zemlji.To im je zvezda vodilja i osnov za takvu doktrinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
@ pishax
nije tacno da je budzet vojske manji nego za vreme milosevica. malko lagis
znas li uopste sta je doktrina? ili strategija?
i s kim mi da ratujemo vishe majke ti?
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Cinjenica je da se danasnji ratovi svode na sukobe manjeg intenziteta, obzirom na okruzenje koje tezi da udje u NATO kao i mi logicno je da cemo u komsiluku imati saveznike a ne neprijatelje. Problemi koje mozemo imati su terorizam pre svih i mirovne misije, kao i medjunarodne vojne intervencije u kojima bi ucestvovali kao clanica NATO. Ovposlednje se ni meni ne svidja ali trenutno stvari tako stoje da nam je to najbolje resenje koje ce se promeniti sa promenom odnosa snaga u svetu koja dolazi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Ma jok. treba da zapocnemo opt ratove sa svima u okruzenju. i ovog puta da ne zaobidjemo makedoniju. da je oslobodimo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Nedostaju oficiri sa početnim činovima
BEOGRAD - Usaglašavanje novih formacijskih elemenata i kadra koji Vojska Srbije ima bio je i još je problem pre svega zato što mnogi oficiri sa visokim činovima nisu završili odgovarajući stepen usavršavanja, a s druge strane, nema dovoljno starešina sa početnim činovima, izjavio je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Mladen Ćirković, prenosi Fonet.

On je, u intervjuu magazinu Odbrana, istakao da je, u Kopnenoj vojsci, koja broji 12.000 ljudi, broj oficira optimalan, "uz probleme u strukturi činova i stepena stručnog usavršavanja", ali da ima nekoliko stotina podoficira više nego što to predviđa nova formacija.

- Problem ćemo pokušati da rešimo programima za prekvalifikaciju kadra ili usvajanjem naših predloga u Skupštini Srbije, da se i sa 20 godina staža ostvari određen procenat penzije - rekao je Ćirković, i dodao da je, kada je višak civilnih lica u pitanju, najteža situacija u Nišu, gde su ugašeni 201. logistička baza, 186. tehnički nastavni centar i neke sanitetske ustanove.

Kako je naglasio, osim kadrovskih problema, postoje i materijalni jer je Kopnena vojska učinila značajan korak u smanjenju lokacija na koje je razmestila jedinice, ali nije imala, zbog NATO bombardovanja ili nedovoljnog finansiranja, nijedan kompleks ili kasarnu sa kompletnom infrastrukturom.

Ćirković je objasnio da su jedinice Kopnene vojske raspoređene na teritoriji cele Srbije, tako da i njihova udaljenost od sedišta Komande u Nišu predstavlja činilac, koji utiče da komande brigada i bataljona sada imaju odgovorniju, autonomniju i samostalniju poziciju.

- Prvi utisci i pozitivna praksa govore da smo izabrali dobra rešenja i da nema
većih problema. Četiri brigade Kopnene vojske imaju po 10 ili 11 bataljona, različitog stepena razvijenosti, i nesumnjivo predstavljaju okosnicu ne samo Kopnene vojske, već i Vojske Srbije u celini - ocenio je on.

General-potpukovnik Ćirković je dodao da je Komanda Kopnene vojske sada u periodu kada prati rad i "ispravlja uočene nedostatke", a bavi se i boljim strukturisanjem logistike, koju mora da podesi prema modelu za koji se Vojska opredelila.

Izvor  Glas javnosti
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
To su samo kozmeticke promene. macni malo sminke ovde dodaj ovde malo oduzmi.
prvi problem je u kvalitetu kadrova vojske.
drugi problem je u opremljenosti vojske
treci problem je u motivaciji (ne moze oficir sa dvoje dece koji zivi kao podstanar i prima platu od 30 000 normalno i profesionalno razmisljeti i postupati)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Citat
29ka je dobar avion, ali u jedinom ratu koji se ovde vodio nisu imali nikakve sanse. Sami zakljucite od cega bi imali vece koristi.
ja sam samo dodao da te 29 koje smo imali nisu bile borbene verzije vec skolske!
ovo je siguran podatak! razlikuju se u opremi!
Nisi u pravu 14 komada su bile full borbene verzije dok su samo dve bile UB tj. dvosedi za obuku bez ozbiljnih borbenih mogucnosti. U vreme kada smo ih kupili bili su odlicni i veoma savremeni avioni, ali ih je trebalo modernizovati da bi takvi i ostali sto nije bio slucaj.

PAK FA jos ne postoji, ali u buducnosti bi ga trebalo ozbiljno razmotriti kao opciju, ali o tom po tom.
Neko je spomenuo i Su-37 koji je bio samo experimentalna platforma i vise ne postoji, 711 je otisao u vecna lovista pre dve godine

pazi, moj matori je bio komadant za bezbednost jednog naseg aerodroma i on mi je reko za te 29ke. to su iste mashine, ali su kupljene bez opreme koja se dobija u full verziji. dakle, kada su kupovali uzeli su namerno tu losiju opremu pod izgovorom da je to dovoljno dok se piloti ne obuce. medjutim, kasnije potrebna oprema nije kupljena.
tu valjda spada elektronika koja je mnogo bolja-radar ciji je opseg mnogo veci i td.
tako da su dueli nasih 29ki sa nato avionima, zapravo bili uludo utroseni i zivoti i sredstva, jer su ti avioni slati bez opreme koje 29ku cini avionom kojim se smatra u svetu borbenog vazduhoplovstva.
sada da te ne davim sa podacima jer sam ih davno pozaboravljao, opseg ovog radara kojeg sada imamo u nasim 29ma i tog koji je zapravo trebao da bude u njoj!

Recimo da je sve navedeno tacno za 29'tke.....
Medjutim ovde se zaboravlja jedna stvar.....Piloti su uzleteli jer je to cast i viteško srce od njih to zahtrevalo svesni protiv kakve sile  treba da se bore baš kao i piloti 6 aprila 41.To nije ludost to je hrabrost,to je nesto sto mnogima nedostaje pogotovu na ovom forumu..
I citirao bi nesto sto sam davno cuo i otprilike glasi:
"Ja ne idem u bitku gledajući protiv kolike sile se borim,nego koliku svetinju branim"
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Cinjenica je da se danasnji ratovi svode na sukobe manjeg intenziteta, obzirom na okruzenje koje tezi da udje u NATO kao i mi logicno je da cemo u komsiluku imati saveznike a ne neprijatelje. Problemi koje mozemo imati su terorizam pre svih i mirovne misije, kao i medjunarodne vojne intervencije u kojima bi ucestvovali kao clanica NATO. Ovposlednje se ni meni ne svidja ali trenutno stvari tako stoje da nam je to najbolje resenje koje ce se promeniti sa promenom odnosa snaga u svetu koja dolazi.

Ovo je bas super. Ma sta ce nam uopste vojska, jel tako?

Ta teorija je besmislena. Niko ne moze da predvidi buduce dogadjaje.
Srbija narocito ima neprijateljski nastrojene susede koji su zeljni njene teritorije, a jaka vojska je najbolji faktor odvracanja!
U NATO Srbija nikada ne treba da udje!

@Zexy ako lazem ti me slobodno demantuj nekim argumentima.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
@ zexy Boli tebe sto je to izgovorio jedini preostali general(99-e pukovnik) iz rata na Kosovu.To je poenta.Sto te vise 'slusam',sve sam vise srecan sto prof.vojnika kao ti nema vise u sastavu VS.Posle bitke svi generali..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@Ljubac

Piloti su uzleteli zato sto je bilo takvo naredjenje. I oni su seli i poleteli na avionima sa neispravnim radarima i neispravnim senzorima za upozorenje od nadolazecih raketa. Sanse da urade bilo sta bile su ravne nuli. A posle su presavili tabak i podneli tuzbu protiv komandanta RV i PVO Spasoja Smiljanica zato sto ih je slao u misije sa neispravnim avionima jer su Milosevicu trebali dnevni heroji za novine.

@Pishax

Debelo gresis. Najbolji faktor odvracanja i stabilnosti je ekonomski mocna zemlja koja ima snazan politicki uticaj. Vojska sama po sebi ne znaci nista ako iza nje ne postoji snazna ekonomija i prosperitetna drzava.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2007, 02:12:06 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:37:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.