Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 16:56:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 697380 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Pa valjda je to poenta kupovine? Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Поента је да дајемо огромне паре за ремонт и модернизацију авиона старих скоро 30 година, купујемо хеликоптере док смо за све те паре могли да узмемо нове авионе.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Pa citam po netu dosta a i malo sam ispratio sto su pricali politicari, ispalo je da je veci deo para namenjen za opremu i rakete...
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Нека, не бих да сам на сметњи.  Smile

Po cemu su remontovani migovi staro gvozdje?
Тек треба да буду ремонтовани.

а немој после те сам гладан те сам жедан Smile
само ако ти неко већ није рекао да му се од дана ремонта мери продужени рок Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
pisali smo o tome ...to je gratis...

prosto ljudi koji nemaju predstavu o ceni pricaju gluposti...
« Poslednja izmena: 30. Dec 2016, 21:25:33 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
а јбг ја то разумем,неком је дражи ф-16 опет неком другом рафали,фајтери,грипени...шта већ не,и ондак ти исти дођу до праве цене у потпуној причи,наравно сами увиде зајеб али их до признања дели острашћеност која нема везе са реалношћу,али им је тако лакше Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12060
Zastava
Koliko sam ja razumeo nemaju da se kupe novi avioni za ove pare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
можда и имају али су то пајпери Smile
и није само ствар колико коштају авиони,него колико кошта њихово даље одржавање,сат лета,преобука пилота...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Cena novog Mig 29, dakle gole mašine bez opreme, naoružanja i obuke, i to u najslabijoj verziji, iznosi 30 miliona dolara. Znači 6 * 30 = 180 miliona.
Mi za iste te pare dobijamo - istina - polovne mašine, ali koje će biti unapređene u S verziju (kakve ima Belorusija). I to neće biti remontovane i unapređene samo ti ''novi'', nego i ovi postojeći koje imamo. Uz to, dobijamo i opremu, delove, naoružanje i obuku. I još ako se odluči da se remont radi u Momi, naši ljudi dobijaju još jedno vredno iskustvo pa ko zna, možda i po koju kintu.
Dakle ugovor je više nego povoljan. Istina, avioni jesu stari. Ali svaki avion, bez obzira na starost, posle određenog broja godina ili sati letenja, mora na remont na kome mu se produžuje vek upotrebe. I kada se odradi ovaj remont i upgrade, imaće pred sobom 5 godina zagarantovane službe i još bar tri naredna remonta.

S obzirom na to da je RV do pre mesec dana bilo pred gašenjem - i to nisu preterivanja, stvarno su postojale brige da će se to desiti, pogotovu znajući naše tupave političare... i s obzirom na to da je nama lovačka avijacija potrebna prvenstveno da bi čuvali VAP i naplaćivali prelet... ova nabavka je bolja nego što je bilo ko mogao da očekuje. Pored toga što će ti avioni otplatiti sebe već na jesen naredne godine, nabavka je super i zato što je sprečila propadanje i gašenje RVa.

Koliko su nas koštali Eurocopteri, to ne znam. Ali mogu da kažem da su odličan izbor jer se radi o letelicama koje su pravljene da rade sve ono za šta su se koristile Mi-8ice i Mi-17ice poslednjih 15 godina... a uz manje troškove eksploatacije. VS već deset godina apeluje na vlast da se nabave upravo ovakvi helikopteri. Naravno, potreba za još par Mi-17ica i dalje postoji. Ali već sa ovih 6 (ili 10, ako se dobije i ta pominjena donacija) moći će mnogo lakše da se radi kad dođu nepogode i vanredne situacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
A da... Uz sve to (ne računajući ovu nabavku Eurocoptera) dobijamo i 30 T-72ki i 30 BRDMova. Što jeste poklon po sistemu ''samo nosi, da mi ne stoji više'' ali je za nas itekako vredan. Jer ta vozila mogu da se koriste za obuku ili za rezervu. A BRDM mogu lako (mislim svakako lakše nego tenkovi) da se dorade i nadograđuju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 16:56:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.