Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 23:21:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije rastura T-55ice?  (Pročitano 40950 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
ovako izgledaju naši T-55!

po meni najbolje modernizacije T-55ice:

T-55 doveden na nivo T-80

ukrainska modernizacija (valjda dovođenej na nivo T-72 Smile )

Neve na T-55ici!

kubanska Neva na T-55 Smile (ako mogu oni, što ne bih smo i mi!)

poljska Neva na T-55 (već poznato!)

po meni najzanimljivije verzije T-55! samohodni top IT-122 (SSSR) i nepoznat VBR na šasiji T-55 (nezna se proizvođač)

IT-122

VBR na šasiji T-55 (veoma zanimljivo Smile )

inžejneriske verzije T-55ice:

i najzanimljivija prerada tenka T-55, prerada T-55 iz vojne svrhe u civilnu, vatrogasni kamion na šasiji T-55 Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
 Smile Smile Smile
Svaka cast, odlicne slike, narocito mi se svidela varijanta sa nevama, to bi mozda i mi trebalo da razmotrimo u okviru modernizacije neva kako bi postale mobilni umesto stacionarnog sistema. Iracani su imali pred drugi zalivski rat neve na kamionima, ali mi se cini da je ovako koncipiran sistem na sasiji tenka mobilniji po teskim terenima. Na se neve u svakom slucaju treba da se postave na neko prevozno sredstvo, bilo da su to tockovi ili gusenice, ja sam za gusenice!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
koliko ja znam, u srbiji ima oko 60 neva, i kad bih smo ih montirali na T55, ostalo bi nam negde 440 T-55, od kojih bih ja 40 pretvorio u IT-122 (za rezervne jedinice), na 50 bih montirao VBR, 50 bih preradio u vatrogasno vozilo, oko 150~200 bih pretvorio u Munju, dok bih ostatak od 100~150 bih modernirovao na nivo tenka T-80.

evo saznao sam da je ona druga modernizacija (za koju sma mislio da je dovođenje T55 na nivo T72) ustvari nadogradn Transmaš-ova ugradnja nove kupole, koja može da se stavi na T-55, T-62, M48 Patton, M60, Leopard 1 i još neke. evo  vam link, pa razmislite da li je ovo pametno da se primeni kod nas?
« Poslednja izmena: 21. Avg 2007, 13:55:18 od KGB agent »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
za VBR-ove je pametnije koristiti kamione, manje trose i mislim da je neko rekao da su i laksi za odrzavanje, jeftiniji u tom slucaju. Pitanje je koliko sasija je upotrebljivo od ukupnog broja t-55 koje imamo, to su ipak stare masine i njihovi motori su izakani. Kod nas se ide na unifikaciju voznog parka kako bi se samnjili troskovi odrzavanja i olaksala logistika sto se tice rez.delova i municije. Prema tome smatram da ne bi bilo isplativo zadrzati ih u borbenim varijantama cak ni uz modernizaciju. Trenutno su nam i ove 84-ke dovoljne, a kad bude bilo novca moze se razmisljati o modernizaciji ovih i/ili kupovini novih tenkova.
Ova varijanta za vatrogasno vozilo izgleda interesantno, ali nisam siguran koliko je efikasna, tj. da li je efikasnija od postojecih tockasa, pokazalo se da nama treba protivpozarna avijacija i da smo tu tanki, a kopnenih vozila ima mislim dovoljno, samo sto ona ne mogu da prodju kroz guso posumljene predele, a tu mislim ne bi pomogao ni "vatrogasni tenk".
Inzinjerske verzije su svakako interesantne samo ne znam koliki broj je nama takvih potreban?
Zanimljiv clanak o Munji: http://members.lycos.co.uk/oklop/munja.htm
I jos jedan: http://www.harpoondatabases.com/Encyclopedia/Entry1297.aspx ;koji kaze da je u januaru 2007. pocela konverzija 210 tenkova T-55 u VIU-55 "Munja". Jos se navodi da toliki broj sigurno nije potreban nasim oruzanim snagama i pretpostavlja se da se nadamo izvozu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
munja mi se dopada, al inevidim šta će nam više od 150 komada? evo ,koristi će ih u mehanizovanim bataljonima po  5-10 komada kao zamena za T-55TZI, u tenkovskim bataljonima imamo M-84AI 8za koji kažu da je bolji do mujne Smile ) i mogli bi da ih koriste još inženjerci i pontonska inženjerija. veću namenu ovog vozila ne vidim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Ocigledno ce da se gledaju da je prodaju. na taj nacin se iz te matore gvozdjurije moze jos i izvuci neka zarada uz odredjena ulaganja, samo treba prvo naci kupca pa onda odradjivati modifikaciju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
pa,da...! to ja i mislim...taj proizvod je najvise smisljen za izvoz...(nama ne treba veliki broj,tako da je koncentrisano na izvoz...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

sun tzu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Panasonic 6680
Ovako se rasturaju tenkovi

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

S4022577.JPG
(31.44 KB, 448x336)
S4022603.JPG
(32.42 KB, 448x336)
S4022606.JPG
(22.46 KB, 448x336)
IP sačuvana
social share
sun tzu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
oho, znači imamo sad opipljiviji dokaz.  Smile nisam znao da su u ovako lošem stajnu. drugar, jesi li ti napravio te slike, ili si ih našao na netu? ako si našao na netu, molimte reci koji je link u pitanju. Smile

inače evo još slika IT-122

« Poslednja izmena: 22. Avg 2007, 18:09:16 od KGB agent »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

sun tzu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Panasonic 6680
za KGB

lične foto rasturanja
IP sačuvana
social share
sun tzu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 23:21:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.