Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 21:35:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije rastura T-55ice?  (Pročitano 40967 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
bogami bilo bih mi veoma drago da vidim munje u ruskoj vojsci, kao što mi je drago kad sam video M-84 u kuvajtu, Noru i G-4 u mijanmaru. e da ima više armija koje bi htele naše naoružanje. nego mene i dalje svrbi da li može VBR (ili SVRL kako ga sad zovu) na šasiju T-55. znam da rusi imaju nešto na T-72ci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 5527
Zastava Brčko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 5
bogami bilo bih mi veoma drago da vidim munje u ruskoj vojsci, kao što mi je drago kad sam video M-84 u kuvajtu, Noru i G-4 u mijanmaru. e da ima više armija koje bi htele naše naoružanje. nego mene i dalje svrbi da li može VBR (ili SVRL kako ga sad zovu) na šasiju T-55. znam da rusi imaju nešto na T-72ci.
Ako je mogao na kamion, zasto nebi na tenk Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 5527
Zastava Brčko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 5
ma, pusti to Smile, i onako sam brlja... nego opet, bilo bih pametno ili povećati broj bvp-a u motorizovanoj jedinici, ili napraviti rezervne motorizovane jedinice.

nego da se vratimo na T-55. ovo što sam nacrtao su neke moje nerealne ideje, ali me interesuje dali je nešto ovako moguće?

T 55 se pokazao u prošlom ratu u bosni kao odličan. vrs  je koristila kamione za postavljanje vbr-ova tipa "plamen" pa nevidim zašto se ovo nebi moglo postaviti na šasiju T-55. tehnički je to vrlo lako izvodljivo. drugo je pitanje što to nebi bilo isplativo, jer ako kamion može nositi "oganj", zašto ga stavljati na tenk koji je puno veći potrošač i ulja i goriva. nema svrhe. ali se na njega mogu postaviti recimo laserski mjerači daljine i tada postaje puno ubojitiji sa topom koji ima, zatim bi možda moglo da se uradi automatsko punjenje topa (nisam baš siguran za ovo) kao što su uradili rusi u m84, možda poraditi na ideji o žiroskopu na topu, itd. malo više elektronike, mada iz iskustva znam da je 55-ticama trebalo puno manje vremena da budu spremne za dejstvo nego 84-kama (recimo ako stoji na padini, upališ ga izđeš , dejstvuješ i samo ga vratiš nazad u zaklon. to sve može da se izvede za 1 minutu, dok je 84-ki potrebno 5 minuta posle paljenja za postizanje potrebnih parametara za dejstvo i pokret) (potrebno postići određene pritiske, te sačekati da se zagreju lampe u elektronici itd) Dakle nije ekonomično...
« Poslednja izmena: 18. Avg 2007, 23:45:12 od cikajoca »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
To je tacno da rastuta t-55
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
LG Nexus 5
trebalo bi da se na t-55 skine kupola i ugradi top od 140 mm i tako napravi Sturmgeshutz 55   Smile

Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
(mali off-topic)

jgfjgfjfghgf-ne znam prirodu nastanka ovog nicka,ali verujem da je slicna prirodi nastanka MOG nicka... Smile  Smile Smile
(jednomrecju-l.u.p.i.o. s.a.m. i upoznao se sa strasnom cinjenicom-nemogucnost menjanja imena.... Smile   Smile Smile)

(sem ako nije namerno...) Dobrodosao u moj svet...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 19. Avg 2007, 01:24:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
(iako mislim da sam već odgovorio)  :višecjevni lanser raketa može biti postavljen na bilo koje vozilo koje ima potrebnu nosivost. na takvo vozilo se obično postave hidraulićki podsustav za nivelaciju i to je to.
pitanje je zašto bi netko postavio lanser raketa na izraubanu tenkovsku šasiju, koja troši neusporedivo više goriva i kompliciranija je za održavanje kad ga može postaviti na bilo koji kamion .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ericsson 
(mali off-topic)

jgfjgfjfghgf-ne znam prirodu nastanka ovog nicka,ali verujem da je slicna prirodi nastanka MOG nicka... Smile  Smile Smile
(jednomrecju-l.u.p.i.o. s.a.m. i upoznao se sa strasnom cinjenicom-nemogucnost menjanja imena.... Smile   Smile Smile)

(sem ako nije namerno...) Dobrodosao u moj svet...  Smile Smile

Ma kakve veze ima nečiji nick? Dovoljno je znanje i dobra volja, a ostalo je nebitno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ma,nisam mislio nista lose,nego se cudim kako sam bio takva corava budala...(mada i nigde nije bilo obavestenja da ostaje isi nick i za vreme"prijave" i za vreme"Uclanjenja"... Smile Smile ...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
vratimo se na temu. čuo sam da će VS od artiljerije imat 18 2S1 Gvozdika po svakoj brigadi KoV, 18 VBR pri svakoj brigadi KoV (54 M77 Oganj i 18 M63/94 Plamen-S), 4 Orkana, 6 Ojneva, 36 Nori A i nekoliko M46 pri mešovitoj artiljerisko-raketnoj brigadi. takođe će imati nekoliko D-30 u sastavu rezerve. e koliko ja znam glavni razlog izbacenje nekih artiljeriskih oruđa poput M63 Plamen, i nekih haubica su loše stanje kamiona. možda bi mogli da naprave neku vrstu teglječe od T-55? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 21:35:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.