Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:35:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije rastura T-55ice?  (Pročitano 41222 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Opet olajavanje topa 125mm. od nekoga ko jako malo zna o ovome. Bf, ti i dalje smatras da se po znanju o tenku, mozes i malo porediti sa Vladom? Mozda se u tvom svetu moze postati strucnjak za tenkove, tako sto se sedi za kompjuterom, a znanje u praksi ti je 0. Imao sam ja neke staresine, koji su tek zavrsili akademiju i rasporedjeni u jedinucu. Bili su puni teorije, a u praksi nisu znali da je primene. Mislim da su neki od njih ostali na tom nivou i danas. Nije ovaj posao za svakoga.
Kazes da je 180 tenkova malo. To znaci da nisi nikada video jednu oklopnu brigadu na polozaju. Kada ispred sebe imas 40-60 ispravnih tenkova, sa dobro obucenim posadama, onda niko sa protivnicke strane ne moze da se oseca sigurno, u bilo kakvom da je tenku.
Ono sto se nekada nazivala oklopna brigada, sada su tenkovski i mehanizovani bataljoni. Brojno stanje tehnike je isto. Jedan tenkovski bataljon broji oko 60 tenkova.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2007, 07:50:02 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
... Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
mislim da broji 53 tenka, mada bilo bi bojle da broji 60. znači 53 puta 4 po svaku brigadu KoV, dobijemo da će naša vojska imati 212 M-84ki + 15 T-72ki za obuku (valjda su to jedine ispravne -t72ke). ustvari tu će biti oko 190 tenkova, jer je mali broj M-84AI napravljen(znači ima ih oko 22 ili manje). naravno svaka brigada KoV deluje združeno, što znači da tenkovskui bataljoni obavezno idu uz podršku pešadije, motorizovanih brigada, artiljerije u pozadini i pvo diviziona. znači u komšiluku jedino će nas rumuni preteći, mada smatram da će i oni morati da se oslobode oko 500 tenkova ili više. znači po brojnom stanju treba nam vojska slična slovačkoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung sgh-550i
A zar ranije jedna tenkovska brigada nije imala oko 100 tenkova? Cini mi se da sam ranije vidjao takve cifre, mada mozda gresim...
Naveo sam negde planiranu jacinu Bugarske u tenkovima-za par godina imace oko 160, a oni su zemlja priblizno slicna nasoj.
Mada mislim da sve to za par godina vise nece biti vazno, jer kad nas i komsiluk jednog dana (a cini mi se da je taj dan blizu!!) uguraju u NATO (hteli mi to ili ne) nece vise biti potrebe za takvim merenjem snage (a nece nam to ni dozvoliti!!).
Ja sam od nekih ljudi koji su radili/stazirali na VMA cuo a su uloge vec manje vise podeljene.
Po toj prici VMA bi trebao da bude regionalni NATO medicinski centar, a pored toga od ostalih snaga mi bismo trebali da "doprinesemo" naporima NATO-a tako sto bi davali spec. snage i slicno za razne operacije.
Znaci nista hi-tech se od nas verovatno nece traziti.

Izvinjavam se na skretanju sa teme, samo nisam mogao da odolim da ne podelim neke info. koje mi zvuce dosta realno.
A ako je sve ovo istina, onda i ima smisla sto seku tenkove, ne remontuju avijaciju...
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ali valjda ce prvo pitanje ulaska u NATO da ide na referedum. Takodje, ako Ameri nastave da jednostrano resavaju pitanje KiM pitanje je u kom cemo mi pravcu da krenemo.

Sto se tice podeljenih uloga, po sporazumu o kontroli naoruzanja mi imamo pravo na 1025 tenkova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
VS ima oko 238 84-ki i ok 15 72-ki.
U brigade su rasporedjene 212 a ostatak je za obuku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
znači VS će razvijati uglavnom VMA i Specijalnu brigadu. nadas se da će barem ostati ovakvo stanje, što se tiče nove organizacije. ma dovoljno je nama i ovih 212 M-84ki,  samo T-72 da ostane u rezervi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung sgh-550i
Ali valjda ce prvo pitanje ulaska u NATO da ide na referedum. Takodje, ako Ameri nastave da jednostrano resavaju pitanje KiM pitanje je u kom cemo mi pravcu da krenemo.

Sto se tice podeljenih uloga, po sporazumu o kontroli naoruzanja mi imamo pravo na 1025 tenkova.
Ako mislis na onaj sporazum u Dejtonu cini mi se da je cak i nesto veci broj u pitanju-1100 ako se ne varam, mada davno je bilo pa se mozda i varam  Smile
A sto se tice referenduma oko NATO-a on ce izgledati onako kako to trenutnoj politickoj eliti bude odgovaralo. A verujem da ce im odgovarati ako im sargarepa bude dovoljno dugacka. A nemam razloga da sumnjam da nece.
Samo da podsetim na referendum o Ustavu koji je trajao 2 dana, na kome je bilo jako puno nepravilnosti, za koji je cak i Crkva agitovala... Strucnjaci kazu da kada ponudis referendum sa DA i NE, za DA po automatizmu glasa nekoliko procenata vise glasaca bez obzira na to kakvo je pitanje, tako da...
Ako bude stanje bar priblizno kao sto sam nacuo i napisao u prethodnom postu, i mi i vecina zemalja iz okruzenja cemo obezbedjivati topovsko meso za NATO. Jezdenje na oblacima, mornarica i ostali manje rizicni poslovi ce obavljati nekie malo platezno sposobnije armije.
Ne bih se iznenadio da se jednog dana na nekom vrelom pesku u nekoj dalekoj zemlji u misiji "oslobadjanja naroda od diktatora" rame uz rame nadju pesadinci iz Srbije, Hrvatske (oni su vec pre nekog vremena poslali ljude u Afganistan), Slovenije, Bosne i dr. koji su do juce pucali jedni na druge.
Tada uopste nece biti vazno ko ima koliko T-55, T-72 i slicne gvozdjurije, jer im svakako nece biti dozvoljeno da je ponesu sa sobom, cak i kad bi imali kapacitete za tako nesto.

Opet sam malo otisao u off, izvinjavam se svima.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
ma nema veze. nego dali bosna idalje koristi Pattone, T-54 i AMX-30? koliko ja znam VRS i VFBiH su se ujedinile u OSBiH. Da li će i ViPVO VRS uskoro postati deo jedinstvene OSBiH?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.01
kako god vi gledali na to - jedina pretnja nashoj zemlji je nato i pojedine "strane" koje nato podrzava . to smo videli '99 ,'91-'95, to vidimo i sada (kosovo &sandzak).

1999 nato nije zeleo da kopneno intervenishe iz razloga shto je vj tada bila dovoljno mocna da ga odvrati od toga ,izmedju ostalog i brojem tenkova. avijacija nam je bila slaba i zna se kako smo proshli ...

shto se tiche 125mm topa na t-72 ,postoji literatura ,postoji net ,postoje ratna iskustva i sve govori da je slabiji od zapadnih i to ne moze da porekne ni vlada ni 211 ni bilo ko. lichno ja ne bih imao nishta protiv da se na t-55 instalira i ovaj top ,jer je bolji od ovog sadashnjeg a i imali bi vishe oklopnih vozila ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:35:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.