Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska SAD napravila psa-robota koji trči 32 km bez pauze i nosi 180 kg tereta  (Pročitano 8000 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Povodom tih argumenata sanitet, prehrana.. ne znamo sta je isplativije. Ima tu jos faktora sigurno. Kako se brani, sta ako zabaguje... isplativije bi im bilo magare.

Naravno da moze da zabaguje, ali cak i ljudi znaju da zabaguju a njih ne mozes da restartujes. Inace, i helikopteri i avioni a i sva druga danasnja tehnika zna da zabaguje, ali nista, opet se ne moze bez tehnike.

Citat
Robotski usisivac je jedno 4 puta skuplji od obicnog, a obicnom nista ne fali po mom misljenju. Nije mi mrsko usisat.

Da, ali recimo kad pogledas, i TV bez daljinskog je mozda jeftiniji ali opet svi kupuju sa daljinskim da ne ustaju tih dva-tri metra. Ili recimo Smart-Phone, sta ce mi internet uz put i gomila dzidza bidza, kao sad mi je zivotno bitno dal cu sat pre ili posle da procitam mail ili sa navigacijom, ionako se 99% krecem tamo gde mi je sve poznato ali sve su to stvarcice na koje se lako covek navikne a ako ih nemas gledaju te ko zadnjeg zaostalog.

Citat
Ne kazem da je robot nemoguc, nego nisam siguran koliko je potreban.

Sad, da nosi minobacac i granate na neku cuku, neopisivo. Al recimo ieto za neke prirodne katastrofe, ulice pune rusevina, ne mozes da se probijes najboljim terencom, treba ti najmanje dva coveka da iznesu prezivelog na nosilima i to moraju da rade satima, a ovo cudo bez problema nosi dva odrasla coveka. Isto za izvacenje planinara kad upadnu negde i slicno.
Sto se tice automobila, dosta stvari se izmenilo, pocelo sa servom, ABS-om i ASR-om pa do danas raznih sistema za odrzavanje automobila u krivini, senzora za rastojanje, brzinu, kisu, poledicu, a to je samo upravljanje.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89

Citat
Robotski usisivac je jedno 4 puta skuplji od obicnog, a obicnom nista ne fali po mom misljenju. Nije mi mrsko usisat.

Da, ali recimo kad pogledas, i TV bez daljinskog je mozda jeftiniji ali opet svi kupuju sa daljinskim da ne ustaju tih dva-tri metra. Ili recimo Smart-Phone, sta ce mi internet uz put i gomila dzidza bidza, kao sad mi je zivotno bitno dal cu sat pre ili posle da procitam mail ili sa navigacijom, ionako se 99% krecem tamo gde mi je sve poznato ali sve su to stvarcice na koje se lako covek navikne a ako ih nemas gledaju te ko zadnjeg zaostalog.

Citat
Ne kazem da je robot nemoguc, nego nisam siguran koliko je potreban.

Sad, da nosi minobacac i granate na neku cuku, neopisivo. Al recimo ieto za neke prirodne katastrofe, ulice pune rusevina, ne mozes da se probijes najboljim terencom, treba ti najmanje dva coveka da iznesu prezivelog na nosilima i to moraju da rade satima, a ovo cudo bez problema nosi dva odrasla coveka. Isto za izvacenje planinara kad upadnu negde i slicno.
Sto se tice automobila, dosta stvari se izmenilo, pocelo sa servom, ABS-om i ASR-om pa do danas raznih sistema za odrzavanje automobila u krivini, senzora za rastojanje, brzinu, kisu, poledicu, a to je samo upravljanje.

Pa dobro znam da je usisivac vec tehnika. Nisam rekao sta ce kome usisivac -  imas krpu.
Do odredjene granice postoji potreba za inovacijom. Kao za daljinski.

Imam i android phone, htc. Nije da sam neki nazadan.

Te razne primjene lijepo  zvuce, vidjecemo aj' vrijeme ce pokazati.  Peace out.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Hvala na vesti MunkaZe  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Citam posle sve ove komentare i raspravu - ocigledno je ta sprava ok, cim se tolika prasina dize Smile Smile

Ja ponekad pomislim da oni koji prave oruzja i vojne sisteme bilo koje vrste, kao da namerno hoce da realizuju ideje iz SF akcionih filmova. Setite se samo pocetnih scena iz "Terminatora"  (prvi film) - sve sam robot do robota koji roksa po ljudima koji se kao pacovi skrivaju u rupe, a i tu nisu sigurni. Veoma zajebata slika buducnosti.

Ovo je daleko od toga, ali kako je krenulo... i ne pita se tu niko da li treba - uvek treba, jer treba potrositi lovu, treba pobiti druge a da tvojih sto manje strada. Veliko je pitanje sta ce biti ako svi krenu da prave robote ratnike (ili da ih nabavljaju) - dolazimo do najapsurdnije moguce situacije da se roboti koji skupo kostaju unistavaju izmedju sebe, a za racun ljudi. Smile Smile Smile Koji moronluk, stravicno! Smile Smile Smile

Kada su roboti u pitanju ja odmah razmisljam sta moze priroda i ono organsko tj. go covek da uradi po tom pitanju, i uvek razmisljam kako treba smisliti neki ,ulj koji, bi se goli namazali tako da nista zivo ne moze da te detektuje. A imas onda neku drvenu cevcicu pa samo pljuckas otrovne strelice, ili pak neku plasticnu pucu koja ubija na daljinu, pa onda neke metke sa nekom kiselincinom da razjedaju robote. Tu je i magnetni impuls...   I robotu moze da se doaka, samo treba imati muda! Smile Smile Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
I robotu moze da se doaka, samo treba imati muda!

To svakako, u Avganistanu imaju namoderniju tehnologiju a talibani na nivou hajduka za vreme Turaka. Ali to je za gerilske ratove. Nije svaki mentalitet za to. Onaj koji je omeksao standardom, taj ce se slabo pentrati po cukama i vrebati nego gledati dalje svoja posla. Avganistanci opet ne znaju za drugo, nemaju kuci X-Box a ni struje, nemaju neku diskoteku, kafic, muvanje im zabranjeno tako da im to jedina razonoda...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
I-mate il` nemate
 Smile
Ma , nesto je tu sumLJivo ...!
Da ne bude :

Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Nista nije sumnjivo. Jednostavno oni to razvijaju i napreduju koliko vidim. Naci ce neku korist za to, a ako i ne, to ce posluziti kao osnov za dalji razvoj. Tako to ide, sa svim stvarima - nije ni jedan trud djaba. Mozda samo kod nas vredi ona: "ne isplati mi se da radim!" Rad se uvek isplati kad su pametni ljudi u pitanju. Kod nas se "ne isplati" pa zato imamo konstantan lopovluk i pljacku. Glupi smo ko k...c i jednog dana ce drugi da vladaju nama upravo iz tog razloga. Cak ne moraju ni da vladaju, mogu da nas drze u rezervatu i uslovljavaju spolja, a mi se mozemo onda ujedati do mile volje! Zalosno!

Kad kod nas neko nesto pokusa da uradi, odmah svi pljuju, a oni nista i ne rade i ne pokusavaju. Nama treba velika metla i jos veca motka. Smile

Za desetak godina ko zna sta ce iz ovakvih robota da izadje (ako ne i pre?)
 Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2012, 15:14:47 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
kada ga naoruzaju i stave mu oklop napravice masinu
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.